IRADev Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Γνωρίζει κανείς ? Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από IRADev
NikosKallithea Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Τι ακριβως ειναι αυτο που εχεις ανεβάσει, θέλεις να πληρώσεις κατι με ππ; 1
IRADev Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 17/6/2022 στις 11:16 ΠΜ, NikosKallithea είπε Τι ακριβως ειναι αυτο που εχεις ανεβάσει, θέλεις να πληρώσεις κατι με ππ; Ειναι απο την εφαρμογη τιμολογιο. Δε θέλω να πληρώσω αλλά για να κόβω αποδείξεις απο αγορέςπωλήσεις* μέσω paypal. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από IRADev
kax54638 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Λογικά επαγγελματικός λογαριασμός πληρωμών αλλοδαπής αφού τα λεφτά δεν μπαίνουν σε ελληνική τράπεζα. Σίγουρα όμως θα σου πει λογιστής. 1
IRADev Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, kax54638 είπε Λογικά επαγγελματικός λογαριασμός πληρωμών αλλοδαπής αφού τα λεφτά δεν μπαίνουν σε ελληνική τράπεζα. Σίγουρα όμως θα σου πει λογιστής. Δεν έχω λογιστή τα κάνω μόνος μου. Το θέμα είναι ότι πρόσφατα πρόσθεσαν το Web Banking και γενικά ο οδηγός (pdf και videos) δεν είναι καθόλου κατατοπιστικός. Για να λέει τρόπος πληρωμής εγώ το ερμηνεύω ως αναφορά στον λογαριασμό του αγοραστή (?), όπου είναι ιδιώτης, οπότε και δε μπορώ να γνωρίζω αν ο κάθε αγοραστής έχει επαγγ. λογαριασμό πληρωμών αλλά αν το κατάλαβα λάθος τότε μάλλον αυτή θα είναι η σωστή επιλογή. Σ' ευχαριστώ όπως και να 'χει! Κάτι άλλο κουλό που είχα διαβάσει προσφάτα σε λογιστικό άρθρο (άσχετο με τη δική μου απορία αλλά κουβέντα να γίνεται): Αναφορά σε κείμενο Στην περίπτωση εξόφλησης συναλλαγής με Πιστωτική κάρτα, η Επιχείρηση Εκδότης επιλέγει τρόπο εξόφλησης: «Επαγγ. Λογαριασμός Πληρωμών Ημεδαπής». Στην περίπτωση εξόφλησης συναλλαγής με Χρεωστική κάρτα, η Επιχείρηση Εκδότης επιλέγει τρόπο εξόφλησης: «Μετρητά».
NikosKallithea Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δεν είμαι λογιστής αλλά δεν μπορει να μην υπάρχει τροπος να δηλωσεις τα εσοδα απο το ππ, χιλιαδες μαγαζια στην ελλαδα πουλάνε με ππ. Πρέπει μα ρωτήσεις λογιστη, δεν μπορουμε να τα κανουμε ολα μόνοι μας Εκτός αυτού αν εχεις κοψει αποδείξεις για τις αντίστοιχες πληρωμες με ππ, τοτε δεν νομιζω να χρειάζεται κατι παραπάνω. 1
kax54638 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, IRADev είπε Δεν έχω λογιστή τα κάνω μόνος μου. Το θέμα είναι ότι πρόσφατα πρόσθεσαν το Web Banking και γενικά ο οδηγός (pdf και videos) δεν είναι καθόλου κατατοπιστικός. Για να λέει τρόπος πληρωμής εγώ το ερμηνεύω ως αναφορά στον λογαριασμό του αγοραστή (?), όπου είναι ιδιώτης, οπότε και δε μπορώ να γνωρίζω αν ο κάθε αγοραστής έχει επαγγ. λογαριασμό πληρωμών αλλά αν το κατάλαβα λάθος τότε μάλλον αυτή θα είναι η σωστή επιλογή. Σ' ευχαριστώ όπως και να 'χει! Κάτι άλλο κουλό που είχα διαβάσει προσφάτα σε λογιστικό άρθρο (άσχετο με τη δική μου απορία αλλά κουβέντα να γίνεται): Πάντως ΠΡΙΝ προσθέσουν την επιλογή POS, o λογιστής μου μου είχε πει να επιλέγω όταν με πληρώνουν με κάρτα επαγγελματικός λογαριασμός πληρωμών ημεδαπής καθότι τα χρήματα πήγαιναν στον δικό μου λογαρισμό τράπεζας. Αν δεν μπορείς να ρωτήσεις λογιστή, στείλε e-mail στην ΑΑΔΕ. Θα αργήσουν λιγάκι κανέναν μήνα ίσως αλλα απαντάνε πάντα και είναι ευγενέστατοι. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2022 από kax54638 1
IRADev Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Στις 21/6/2022 στις 2:47 ΜΜ, NikosKallithea είπε Πρέπει μα ρωτήσεις λογιστη, δεν μπορουμε να τα κανουμε ολα μόνοι μας Έχεις δίκαιο αλλά μυαλό δε βάζω, μέχρι που θα κάνω μεγάλη πατάτα και θα χτυπάω το κεφάλι στον τοίχο Στις 21/6/2022 στις 2:47 ΜΜ, NikosKallithea είπε Εκτός αυτού αν εχεις κοψει αποδείξεις για τις αντίστοιχες πληρωμες με ππ, τοτε δεν νομιζω να χρειάζεται κατι παραπάνω. Δε κόβω αποδείξεις μέσω paypal... δε ξέρω αν πρόσθεσαν κάποια εφαρμογή αλλά αν αναφέρεσαι στα κλασσικά "receipts" που δίνει η paypal μετά απο κάθε πληρωμή απ'όσο γνωρίζω δε μετράνε αυτά ως κανονικές αποδείξεις, για να περαστούν δηλαδή.
NikosKallithea Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 9 λεπτά πριν, IRADev είπε Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Έχεις δίκαιο αλλά μυαλό δε βάζω, μέχρι που θα κάνω μεγάλη πατάτα και θα χτυπάω το κεφάλι στον τοίχο Δε κόβω αποδείξεις μέσω paypal... δε ξέρω αν πρόσθεσαν κάποια εφαρμογή αλλά αν αναφέρεσαι στα κλασσικά "receipts" που δίνει η paypal μετά απο κάθε πληρωμή απ'όσο γνωρίζω δε μετράνε αυτά ως κανονικές αποδείξεις, για να περαστούν δηλαδή. Το ππ ειναι τροπος πληρωμής οχι απόδειξη, οταν λεω κοβεις απόδειξη εννοώ την ταμειακή σου
IRADev Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Το ππ ειναι τροπος πληρωμής οχι απόδειξη, οταν λεω κοβεις απόδειξη εννοώ την ταμειακή σου Ναι δεν είχα κάποιο θέμα μέχρι τώρα (με μπλοκάκι όχι ταμειακή) αλλά πλέον πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά για να περνάνε και στο mydata. Γι' αυτό και η απορία μου. Επίσης ο τίτλος του νήματος είναι άστοχος αλλά για κάποιον λόγο δε μου επιτρέπεται να κάνω επεξεργασία, συγνώμη γι' αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα