Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα, όπως λέει και ο τίτλος το μεγαλύτερο hustle για μένα ειν όταν πρέπει να μεταφέρω τον αλεσμενο πλέον espresso στο Portafilter,γίνεται λίγο ακαταστασία,έχει κάποιος κανένα tip για την μεταφορά αυτή;κάποια βάση να μπαίνει στο Portafilter ίσως? θενξ 

Δημοσ.

Αντιμετώπιση του στατικού ηλεκτρισμού (πολλοί χρησιμοποιούν τη μέθοδο του ψεκασμου με ελάχιστο νερό, ψάξε Ross Droplet Technique - RDT).

Και χρήση χωνιού. Ψάξε espresso dosing funnel. Μπορείς να φτιάξεις κάτι τέτοιο και απλά κόβοντας πχ ένα χάρτινο κυπελακι.

• Like 3
Δημοσ.

Όταν κόβεις τον καφέ, δεν πέφτει στο πορατφίλτρο κατευθείαν? ή εχεις κανα χειροκίνητο μύλο ?!

Δημοσ.

Σε χειροκίνητο αναφέρεται. Το ίδιο θέμα έχω κι εγώ :D Έχω μάθει να στριφογυρίζω τον μύλο αργά, ενώ ρίχνω τον καφέ στο portafilter. Όπως σερβίρουμε την Erdinger περίπου... Δεν πιάνει πάντα όμως, πάλι ρίχνω έξω καφέ :D Βάζω μία χαρτοπετσέτα από κάτω λοιπόν και έτσι γλιτώνω την ακαταστασία.

Το RDT σώζει ζωές, μόλις το έψαξα 😮

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/30127/Delonghi-Magnifica-ESAM-3000-B-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1350W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Μαύρη.html

Έχει κλείσει 4 χρόνια πλέον, όλα σε ένα και νοικοκυρεμένα :P  και έχει κόψει κυριολεκτικά  πάνω απο 50κιλά καφέ κόκκους.

Η τιμή αγοράς της τότε ήταν κάτω απο 280ευρώ σε προσφορά και την έχω δει και μέχρι 250 για λίγο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...