Kostpil Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Πριν λίγο καιρό έβαλα 100αρα γραμμή κοσμοτε. Το πρόβλημα είναι ότι αν και το ρούτερ είναι πάρα πολύ κοντά στην τηλεόραση και στο playstation μου κανένα από τα δύο δεν έχει ίντερνετ. Υπάρχουν δύο επιλογές: το 5g και το απλό. Το απλό πιάνει πάντα αλλά για κάποιο λόγο η ταχύτητα είναι πάρα πολύ αργή σαν να έχω 25αρα σε αντίθεση με το 5g που δουλεύει κανονικότατα. Τι μπορώ να κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν καταλαβα ακριβως το προβλημα ετσι οπως το εγραψες. Η τηλεοραση και το PS δεν εχουν καθολου ιντερνετ ή το προβλημα ειναι αυτο που αναφερεις στο 2ο μισο της αναρτησης; Οσο για το 2ο σκελος της αναρτησης, αυτο που περιγραφεις ειναι το φυσιολογικο. Τα 2.4 GHz (το "απλο" οπως το λες εσυ) δεν υποστηριζουν εως 100Mbps. 50αρα και με το ζορι. Ειδικα αν ειναι γεματος ο τοπος απο γειτονικα WiFi πεφτεις πολυ χαμηλα σε ταχυτητα. Στα 5 GHz ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα αφου και μεχρι τα 200 Mbps που ειναι η μεγιστη ταχυτητα στην Ελλαδα φτανουν ανετα. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2022 από geoavlonitis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostpil Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Όσον αφορά το πρώτο σκέλος εννοώ ότι η τηλεόραση και το πσ δεν πιάνουν το 5g. Δεν υπάρχει σχεδόν πάντα στις επιλογές wifi και άμα υπάρχει πιάνει μόνο μια γραμμή σε αντίθεση με το 2.4 που είναι πάντα διαθέσιμο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Εξαρτάται την απόσταση και τα φυσικά εμπόδια που υπάρχουν ενδιάμεσα. Μπορεί να είναι φυσιολογικό ή όχι. Στους 2,4GHz έχουμε καλύτερο σήμα σε μεγαλύτερη απόσταση, αλλά μειονέκτημα με τις χαμηλές ταχύτητες και τον αλληλοεπηρεασμό από άλλα γειτονικά δίκτυα λόγω κορεσμένης μπάντας. Αντίθετα ισχύουν στους 5GHz, όπου έχουμε μικρότερη εμβέλεια καθώς το σήμα δεν περνά εύκολα τα φυσικά εμπόδια, αλλά μεγαλύτερες ταχύτητες όταν αυτό είναι ικανοποιητικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Kostpil είπε Όσον αφορά το πρώτο σκέλος εννοώ ότι η τηλεόραση και το πσ δεν πιάνουν το 5g. Δεν υπάρχει σχεδόν πάντα στις επιλογές wifi και άμα υπάρχει πιάνει μόνο μια γραμμή σε αντίθεση με το 2.4 που είναι πάντα διαθέσιμο Αν έχεις το απλό ps4 τότε αυτό δεν έχει καν υποστήριξη για 5ghz, για την TV σου πρέπει να πεις μοντέλο/μάρκα για να ξέρουμε. Αλλά για να μην στο βγάζει καν στην λίστα πάει να πει ότι δεν έχει και αυτή 5ghz. Πάμε παρακάτω, το ps4 κτλ όταν κάνεις speedtest μετράνε την ταχύτητα του PSN(PlayStation Network) και όχι την ταχύτητα του internet σου. Μπορεί να έχεις gigabit internet αλλά το δίκτυο της sony να είναι...δίκτυο της sony και να παίζει σαν 20mbps, δεν είναι πρόβλημα του wifi/internet αλλά του psn. Το 2.4ghz ανάλογα με το πόσα άλλα δίκτυα έχεις γύρο σου μπορεί να είναι από τραγικά αργό ως και να σου δώσει και full speed. Εγώ έχω after market router και 100mbps γραμμή και μου δίνει full 100mbps στα 2.4 αλλά μένω σε μέρος που 1) δεν έχει πολλά wifi και 2) είναι πετρόχτιστο και δεν περνάνε μέσα άλλα δίκτυα οπότε έχω όλες τις συχνότητες δικές μου. Φυσικά όπου μπορώ να μπω με ethernet θα μπω με ethernet και όπου υπάρχει 5ghz στα 5ghz. Το 2.4 είναι για αργές/παλιές συσκευές (έξυπνες λάμπες πχ). Για μένα πάρε ένα PLC για να φέρεις μέσω ρεύματος ethernet στον χώρο που είναι η tv και το ps4 ΑΝ δεν είναι το router με αυτά και καθάρισες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα