micky28 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, έβαλα χθές σε 2 εγκαταστάσεις δορυφορικό ιντερνετ Starlink. Οι ταχύτητες είναι αρκετά καλές αλλά έχει τρελές αποκλίσεις. Ενω δηλαδή κάνω speed test με εφαρμογή Okla, μια θα μου φέρει 200+ μία θα μου φέρει 50 - 90 . Αλλαξα και Access Point, έβαλα Unify που υποστηρίζει και Wifi6 αλλά δεν βλέπω κάποια διαφορά. Το έχει εγκαταστήσει κανείς να μας πει τι γίνεται? Μήπως οι αποκλίσεις που έχω είναι απο τον πάροχο και όχι λόγω του δικτύου μου?
jkoukos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Λογικό είναι, αφού πρόκειται για ασύρματη (δορυφορική) ζεύξη και μάλιστα όχι με δορυφόρο σταθερής τροχιάς αλλά κινούμενο και περιοδικά αλλάζει αυτός με τον οποίον συνδέεται. Επίσης το bandwidth είναι δεδομένο και μοιράζεται με όλους που είναι συνδεδεμένοι ταυτόχρονα στον ίδιο δορυφόρο. Το Starlink δεν ήρθε για να γίνει το αντίπαλο δέος των σταθερών συνδέσεων ούτε να τις αντικαταστήσει, αλλά αποτελεί λύση ανάγκης εκεί που δεν υπάρχουν τέτοιες με μεγάλες ταχύτητες, αρκεί να γνωρίζουμε και να δεχόμαστε τις αδυναμίες του χωρίς να έχουμε αυταπάτες. 2 1
blastar Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Ναι είναι λογικό να παίζει η ταχύτητα. Εξαρτάται τόσο από το πόσοι δορυφόροι είναι εκείνη της στιγμή από πάνω αλλά και πόσοι ταυτόχρονοι χρήστες είναι στην ίδια περιοχή εξυπηρέτησης. Το τρέχων όριο είναι νομίζω 300 χρήστες ή 200 κανάλια των 100mb/s ανά περιοχή αλλά αυτά αλλάζουν συνεχώς, με την κάθε εκτόξευση νέων δορυφόρων όλα αυτά αυξάνουν. Επίσης στο site αναφέρει καθαρά το τι ταχύτητες μπορεί να αναμένει κανείς και το πότε περίπου παίζουν. Ταχύτητες Wi-Fi/Hardwired: 50Mbps-250Mbps Lag: ~20ms στις περισσότερες τοποθεσίες Οι ταχύτητες μπορεί να μειωθούν κατά τις ώρες αιχμής χρήσης 17:00-22.00 τοπικά
Astynax Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα, έχω την εξής ερώτηση για όσους έχουν starlink. Η μηνιαία συνδρομή $99, είναι με συμβόλαιο π.χ. 24 μηνών? Ή μπορεί να διακοπεί οποτεδήποτε? Παρ' όλο που είναι σχετικά ακριβό, αν δεν υπάρχει πολύμηνο συμβόλαιο συμφέρει νομίζω, μιας και η αντίστοιχη υπηρεσία cosmote είναι το λιγότερο αστεία.... https://www.cosmote.gr/pdf/fixed/residential/oroi_proipotheseis_SAT.pdf 1
jkoukos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Κάνεις σύγκριση ανόμοια πράγματα. Μπορεί και τα 2 να είναι δορυφορικά, μα με εντελώς διαφορετική τεχνολογία, υλοποίηση και φυσικά κόστος. Βασικά η Cosmote (και η Nova και 1-2 ακόμη στην χώρα) δεν έχουν δική τους δορυφορική υπηρεσία. Σε όλη την Ευρώπη ένας είναι ο πάροχος και μέσω αυτού όλοι (και σε όλες τις χώρες) δίνουν σε παραπλήσια τιμή διάφορα πακέτα σύνδεσης ως μεταπωλητές.
Kostasallinone Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Astynax είπε Καλησπέρα, έχω την εξής ερώτηση για όσους έχουν starlink. Η μηνιαία συνδρομή $99, είναι με συμβόλαιο π.χ. 24 μηνών? Ή μπορεί να διακοπεί οποτεδήποτε? Παρ' όλο που είναι σχετικά ακριβό, αν δεν υπάρχει πολύμηνο συμβόλαιο συμφέρει νομίζω, μιας και η αντίστοιχη υπηρεσία cosmote είναι το λιγότερο αστεία.... https://www.cosmote.gr/pdf/fixed/residential/oroi_proipotheseis_SAT.pdf Το ότι δεν είναι συμβόλαιο σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή αυξάνεται η συνδρομή. Κάποιος φίλος ανέφερε ότι εκτοξεύονται συνέχεια δορυφόροι οπότε οι ταχύτητες ανεβαίνουν. Ναι αυτή είναι η μία πλευρά ή άλλη είναι ότι κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν εκτός λειτουργίας πολλοί δορυφόροι. Πριν λίγο καιρό πάλι είχαν αναφέρει ότι γύρω στους 200 δορυφόρους τους κατέστρεψαν και έπεσαν στη θάλασσα. Γενικά είναι για απομακρυσμένες περιοχές. Ήδη στην Αμερική άρχισαν τα προβλήματα συχνοτήτων καθώς εάν αδειοδοτηθεί το 5G φάσμα στα 12 GHz τότε θα βγεί εκτός λειτουργίας το δορυφορικό ίντερνετ που χρησιμοποιεί το ίδιο φάσμα. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2022 από Kostasallinone
Astynax Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Kostasallinone είπε Το ότι δεν είναι συμβόλαιο σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή αυξάνεται η συνδρομή. Κάποιος φίλος ανέφερε ότι εκτοξεύονται συνέχεια δορυφόροι οπότε οι ταχύτητες ανεβαίνουν. Ναι αυτή είναι η μία πλευρά ή άλλη είναι ότι κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν εκτός λειτουργίας πολλοί δορυφόροι. Πριν λίγο καιρό πάλι είχαν αναφέρει ότι γύρω στους 200 δορυφόρους τους κατέστρεψαν και έπεσαν στη θάλασσα. Γενικά είναι για απομακρυσμένες περιοχές. Ήδη στην Αμερική άρχισαν τα προβλήματα συχνοτήτων καθώς εάν αδειοδοτηθεί το 5G φάσμα στα 12 GHz τότε θα βγεί εκτός λειτουργίας το δορυφορικό ίντερνετ που χρησιμοποιεί το ίδιο φάσμα. Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα έχει συμβόλαιο ή δεν έχει τελικά?
Kostasallinone Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, Astynax είπε Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα έχει συμβόλαιο ή δεν έχει τελικά? Όχι δεν έχει συμβόλαιο. 2
alexiosdimitriadis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Στις 22/6/2022 στις 2:42 ΜΜ, jkoukos είπε Κάνεις σύγκριση ανόμοια πράγματα. Μπορεί και τα 2 να είναι δορυφορικά, μα με εντελώς διαφορετική τεχνολογία, υλοποίηση και φυσικά κόστος. Βασικά η Cosmote (και η Nova και 1-2 ακόμη στην χώρα) δεν έχουν δική τους δορυφορική υπηρεσία. Σε όλη την Ευρώπη ένας είναι ο πάροχος και μέσω αυτού όλοι (και σε όλες τις χώρες) δίνουν σε παραπλήσια τιμή διάφορα πακέτα σύνδεσης ως μεταπωλητές. Στις 15/6/2022 στις 6:20 ΜΜ, micky28 είπε Καλησπέρα παιδιά, έβαλα χθές σε 2 εγκαταστάσεις δορυφορικό ιντερνετ Starlink. Οι ταχύτητες είναι αρκετά καλές αλλά έχει τρελές αποκλίσεις. Ενω δηλαδή κάνω speed test με εφαρμογή Okla, μια θα μου φέρει 200+ μία θα μου φέρει 50 - 90 . Αλλαξα και Access Point, έβαλα Unify που υποστηρίζει και Wifi6 αλλά δεν βλέπω κάποια διαφορά. Το έχει εγκαταστήσει κανείς να μας πει τι γίνεται? Μήπως οι αποκλίσεις που έχω είναι απο τον πάροχο και όχι λόγω του δικτύου μου? ναι έχει τρομερές αποκλίσεις. Καλύτερα cosmote θα το πετάξω μάλλον 😜.
Astynax Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Εφόσον δεν έχει συμβόλαιο για μένα είναι ότι καλύτερο γιατί το θέλω για περιοχή που δεν έχει σήμα καθόλου στο κινητό. Ούτε καν 2G. Οπότε το δορυφορικό είναι μονόδρομος. Για 2 μήνες το καλοκαίρι που το χρειάζομαι και έστω για 5 χρόνια σύνολο Starlink : 600 + 200 = 800$ τον 1ο χρόνο και 200$ για κάθε επόμενο = 1600$ ΟΤΕ : 89eu * 60 μήνες = 5340eu (και με όριο150GB το μήνα που αν το θες για δουλειά είναι πάλι λίγο) Εκτός και αν θες να σπας το συμβόλαιο cosmote κάθε χρόνο που κοστίζει 250eu άρα 5*250 = 1250eu + 89*(5 * 2) = 2140eu Χωρίς να βάλουμε όλα αυτά τα έξτρα που λέει στο pdf (εφάπαξ τέλος ενεργοποίησης, εγκατάσταση από εξουσιοδοτημένο τεχνικό εγκαταστάσεων Ομίλου ΟΤE κτλ) Και μαζί όλη την ταλαιπωρία με τον ΟΤΕ να σπας τα συμβόλαια, να επιστρέψεις εξοπλισμό, ή την ταλαιπωρία που θα φας αν τελειώσουν τα GB και παλεύεις με 256 Kbps (ναι αυτό γράφουν)
alexiosdimitriadis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Astynax είπε Εφόσον δεν έχει συμβόλαιο για μένα είναι ότι καλύτερο γιατί το θέλω για περιοχή που δεν έχει σήμα καθόλου στο κινητό. Ούτε καν 2G. Οπότε το δορυφορικό είναι μονόδρομος. Για 2 μήνες το καλοκαίρι που το χρειάζομαι και έστω για 5 χρόνια σύνολο Starlink : 600 + 200 = 800$ τον 1ο χρόνο και 200$ για κάθε επόμενο = 1600$ ΟΤΕ : 89eu * 60 μήνες = 5340eu (και με όριο150GB το μήνα που αν το θες για δουλειά είναι πάλι λίγο) Εκτός και αν θες να σπας το συμβόλαιο cosmote κάθε χρόνο που κοστίζει 250eu άρα 5*250 = 1250eu + 89*(5 * 2) = 2140eu Χωρίς να βάλουμε όλα αυτά τα έξτρα που λέει στο pdf (εφάπαξ τέλος ενεργοποίησης, εγκατάσταση από εξουσιοδοτημένο τεχνικό εγκαταστάσεων Ομίλου ΟΤE κτλ) Και μαζί όλη την ταλαιπωρία με τον ΟΤΕ να σπας τα συμβόλαια, να επιστρέψεις εξοπλισμό, ή την ταλαιπωρία που θα φας αν τελειώσουν τα GB και παλεύεις με 256 Kbps (ναι αυτό γράφουν) Αν διακόπτεις τη συνδρομή πρέπει να σκεφτείς την πιθανότητα να μην είναι διαθέσιμο το cell λόγω χωρητικότητας όταν το ανανεώνεις. Αν και για την Ελλάδα μάλλον δύσκολο να συμβεί επειδή οι περισσότεροι ή είναι haters ή θεωρούν το κόστος απαγορευτικό. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από alexiosdimitriadis
Astynax Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Να σημειώσω ότι στην περιοχή που αναφέρομαι προφανώς και δεν υπάρχει τηλεφωνικό δίκτυο. Αλλιώς υπάρχει αυτό το οποίο βέβαια είναι 6μηνο πάλι.. https://www.cosmote.gr/eshop/global/gadgets/configurator.jsp?productId=prod730026
jkoukos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Αν δεν υπάρχει τηλεφωνικό δίκτυο όπως λες, τότε δεν παίζει ούτε το πακέτο "Εξοχικό" που αναφέρεις και μονόδρομος είναι, είτε η δορυφορική σύνδεση είτε μέσω LTE αν υπάρχει κάλυψη στην περιοχή σου.
Hasta La Vista Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Υπάρχει μια άνθηση των εταιριών ασύρματων ζεύξεων το καλοκαίρι, γιατί τον χειμώνα με συννεφιά ή βροχή κλάφτα χαράλαμπε.
alexiosdimitriadis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Στις 30/6/2022 στις 11:53 ΜΜ, Hasta La Vista είπε Υπάρχει μια άνθηση των εταιριών ασύρματων ζεύξεων το καλοκαίρι, γιατί τον χειμώνα με συννεφιά ή βροχή κλάφτα χαράλαμπε. Παίζει κανονικά με συννεφιά και βροχή όπως και με λιακάδα. Μόνο σε μεγάλες καταιγίδες που προειδοποιούν και τα κανάλια είδα κάποιες διακοπές, και αυτές για 1-2 λεπτά έως κάποια δευτερόλεπτα. Με COSMOTE (VDSL) παρατηρούσα περισσότερες διακοπές και αποσυνδέσεις σε υπηρεσίες τύπου viber.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα