Προς το περιεχόμενο

Κατέρρευσε το Bitcoin, με την αξία του να διαμορφώνεται πλέον κοντά στα $21.000

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, dieksodo είπε

Δεν φταει το βιτκοιν γιατι εσυ εχασες τους κωδικους σου 

αντιθετα στα φιατ φταει το κρατος οταν τα λεφτα που εχεις στην τραπεζα χανουν αξια λογω πληθωριστικου χρηματος

Πραγματι

και το αεροπλανο εχει μια μονο καινοτομια σε σχεση με το τραινο. Σε ολα τα αλλα δεν ειχε τιποτα καινουριο να προσθεσει στα συστηματα μεταφορας

Ούτε το ευρώ δεν είναι λιγότερο ασφαλές για τον ίδιο λόγο... Βέβαια αν χάσεις τους κωδικούς σου μπορείς να τους ανακτήσεις, στο bitcoin την πάτησες...

Η αξία του χρήματος είναι η συναλλακτική του αξία. Το ότι μπορεί να μετατραπεί σε τόσα πολά πράγματα. Αν δε μπορείς να το μετατρέψεις... Το να το μαζεύεις δεν ο λόγος υπάρξής του.

ΤΟ αεροπλάνο εξυπηρετεί μέρη που δεν μπορεί να φτάσει τρένο και υπάρχουν και περιπτώσεις που το τρένο έχει πρόσβαση σε μέρη που δε μπορεί να πάει αεροπλάνο. Το ένα είναι πιο δαπανηρό, αλλά και πιο γρήγορο, όταν ο χρόνος είναι χρήμα κτλ. Δεν είναι είναι το ίδιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 251
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

48 minutes ago, Tlykog said:

με την ιδεολογία της ελευθερίας "έξω από το σύστημα"... Παραμύ

Η ελευθερια του να μην μπορεις να μου βαλεις καπιταλ κοντρολ ή να μου υποτιμησεις τις καταθεσεις μου ειναι παραμυθια. 

οοοοοοοοοοκ

39 minutes ago, Tlykog said:

α μέσο συναλλαγης θα πρέπει να έχει εύκολη ρευστοποίηση. Κάτι που δεν υπάρχει στο bitcoin

Δεν ξερω αν μας ηρθες απο καπιια σπηλια αλλα εδω και πολλα χρονια η παγκοσμια οικονομια εχει εγκαταλειψει το ρευστο. Στην αμερικη χρησιμοποιησουσαν καρτες απο το 90s και στην ελλαδα σημερα δεν χρησιμοποιουμε καν πλαστικο χρημα αλλα applepay δηλαδη κινητα τηλεφωνα. Επισης εγω δεν χρησιμοποιω καν τηλεφωνο αλλα -applewatch. 

αρα ο πρωτος κανονας που ειπες εχει εγκαταληθφθει και πια και τα φιατ νομισματα μετατρεπονται σε τεχνολογια τυπου βιτκοιν

42 minutes ago, Tlykog said:

ι είναι ανούσιο. Το θέμα είναι ένα μέσο συναλλαγής να έχει σχετικά σταθερή πορεία στο χρόνο.

Οι δύο παραπάνω κανόνες είναι βασικοί και δεν είναι δικοί μου. Είναι βασικά οινονομικ

Μολις εθεσες εκτος κανονων συναλλαγης ολα τα φιατ νομισματα τα οποια ακολουθουν ακριβως τις ιδιες ισοτιμιες και διαγραμματα με το βιτκοιν καθημερινα. Αν πχ εβλεπες τεταρτη τις ανακοινωσεις της φεδ και εβλεπες το διαγραμμα ξερω γω USDCAD οποτε ανεβαινε επεφτε το βιτκοιν και οποτε επεφτε ανεβαινε το βιτκοιν. Με ακριβεια δευτερολεπτου ομως

45 minutes ago, Tlykog said:

εν ξέρω καμία κομμουνιστική χώρα. Δεν υπήρξε καμία. Υπήρξαν πολλές που εφάρμοσαν σκληρό καπιταλισμό, υιοθέτησαν 1-2 στοιχεία του κομμουνισμού, που βόλευαν το σύστημα και το βάπτισαν κομμουνισμ

Μερικες απο τις πιο γνωστες καπιταλιστικες χωρες που βασιστηκαν στους κανονες της ελευθερης αγορας : κινα κουβα βενεζουλα βορεα βιτναμ κακη γερμανια και φυσικα ελλαδα του 80. Χωρες που το κρατος δεν ελεγχε ουτε ιδιοποιουνταν τα μεσα παραγωγης φτου κακα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, dieksodo είπε

Προφανως και δεν εχεις καμια ιδεα γαιτι πραγμα μιλας. Το βιτκοιν εχει συγκεκριμενο κοστος και αξια βαση κατασκευης. Ακομα και με τις τελευταιες αλλαγες στην τιμη του το βιτκοιν εχει παραμεινει ιδιο. Η ισοτιμια ειναι παντα 1 bitcoin = 1 bitcoin

ειτε παει 20000 ειτε παει 20 την ιδια αξια θα εχει. Η ισοτιμια αλλαζει. Πχ η ισοτιμια με το εθεριουμ παραμενει η ιδια στο 1:20 εδω και χρονια. Το κερδος εχει να κανει με το πως το εκτιμας. Πχ η πτωση του εχει φερει μεγαλα κερδη πχ εχω πονταρει sorting στο βιτκοιν και εχω κερδισει 80 ευρω μονο την τελευταια ωρα. 

Πραγματικά έτσι είναι... Τόση ώρα κάνουμε συζήτηση επιπέδου καφενείου. Προσπαθείς να πείσεις ότι ξέρεις, αγνοείς βασικές γνώσεις και έρχεσαι να με κατηγορήσεις και από πάνω. Ποιος φταίει γι αυτό; Εγώ προφανώς που τη συνεχίζω. 

Πιστεύεις ότι ξέχασα τα τόσα θέμα που άνοιξες παραπάνω και δεν απάντησες ποτέ; Οδηγείς τη συζήτηση εκεί που νομίζεις ότι μπορείς να "ταπώσεις" τον άλλο... 

Δε μπορώ να συνεχίσω τέτοιες συζητήσεις. Θα απαντήσω αυτό και τέλος.

Πάμε λοιπόν. 

Ένα bitcoin στηρίζει την παραγωγή του σε ένα αλγόριθμο. Με κάθε εξόρυξη ο αλγόριθμος γίνεται δυσκολότερος και απαιτεί μεγαλύτερα ποσά ενέργειας γιατί η εξόρυξή του γίνεται γρηγορότερα από την ανάπτυξη της τεχνολογίας που ίσως επέτρεπε εξόρυξη με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Άρα κάθε bitcoin απαιτεί μεγαλύτερη ενέργεια απ΄οτο προηγούμενο και η ανταλλακτική του αξία πέφτει ταυτοχρονα. Δηλαδή σε κάποια στιγμή η παραγωγή ενός bitcoin θα γίνει πιο δαπανηρή από την αξία του, άρα το όνειρο περί κέρδους πάει περίπατο...

Για να δούμε τότε πόσο θα εκτιμήσεις τη "μεγάλη ασφάλεια"... Τότε ίσως παραδεχτείς στον εαυτό σου ότι ο μόνος λόγος που το έκανες ήταν το κέρδος που υπόσχονταν...

Ακόμα και αυτό όμως είναι τεχνητο, αφού για κάθε παραγωγή 1 bitcoin καταναλώνουν ενέργεια πολλές φάρμες, αλλά το bitcoin το παίρνει μόνο αυτός που θα λύσει πρώτος τον αλγόριθμο. Η ενέργεια που κατανάλωσαν αυτοί που απέτυχαν τί γίνεται; Δεν πρέπει να προσμετρηθεί και αυτή στo  κόστος εξόρυξης;

Η αξία ανάμεσα σε κρυπτονομίσματα δεν ξέρω πως καθορίχεται και με ποιές προδιαγραφές και δε μενοιάζει γιατί δεν έχει καμία πρακτική αξία.

Για να καταλάβεις την απάτη σε αυτό που γράφεις θα πρέπει να το δεις από ατην εξής λογική: ας δεχτώ ότι το bitcoin είναι σταθερό. Άρα η αξία του σε δολάρια πχ οφείλεται στις μεταβολές της τιμής του δολλαρίου. Δηλαδή η τωρινή τιμή του δολλαρίου είναι το 1/3 της τιμής του δολλαρίου πριν από λίγο καιρό. Άρα να υποθέσω ότι τα προϊόντα πχ στις ΗΠΑ τώρα στοιχίζουν τριπλάσια απ΄ότι τότε...

Να βρεις κάποιον να στα κάνει ευρώ, να τα βάλειςστην τράπεζα και ξαναμιλάμε...

Επεξ/σία από Tlykog

47 minutes ago, Tlykog said:

α από τα οικονομικά πρέπει να διαβάσεις και τα βασικά του κομμουνισμου. Τα έχεις κάνει πραγματικά σαλάτα... Δεν το γράφω για να σε προσβάλω, αλλά δε θα σου κάνω μάθημα γράφοντας ατελείωτα σεντόνια. Διάβασε τον ορισμό του κομμουνισμού και θα διαπιστώσεις έυκολα ότι η Κίνα ΔΕΝ είναι κομμουνιστικό κράτος.

Αν έχεις αμφιβολία για την ιδιότητά μου, τότε ευχαρίστως να σου στείλω pm με όλα τα στοιχεία μου, απλά δεν τα γράφω δημόσια για να μη θεωρηθεί διαφήμιση. Το αστείο είναι ότι η πρώτη σχολή που τελείωσα ήταν ηλεκτρολόγος, το οποίο και μπορώ να σου αποδείξω επίσης πανεύκο

Κουμμουνισμος 

προερχεται απο το common δηλαδη το κοινο δηλαδη το δημοσιο δηλαδη αυτο που ανηκει σε ολους. Ειναι δηλαδη το συστημα που τα μεσα παραγωγης δεν ελεγχονται απλως απο το λαο (σοσιαλισμος) αλλα ιδιοποιουνται. 

αν λοιπον ο σοσιαλισμος ειναι το υπερσυνολο ο κουμμουνισμος ειναι το υποσυνολο. 

κουμμουνισμος λοιπον ειναι το συστημα που ο λαος μεσω των εκπροσωπων του δηλαδη το κομμα (κινα) ή τον δικτατορα αρχηγο του κομματος (κουβα ρωσια) αποφασιζει. 

η κινα ειναι ο ορισμος του κουμμουνισμου. Το κομμα δηλαδη οι εκπροσωποι του λαιυ φτιαχνει τις δομες. Πχ η huawei ειναι ο αντιστοιχος ΟΤΕ. δεν ειναι διωτικη εταιρια. Τα αιφονια αντιστοιχα τα φτιαχνει κρατικος εργολαβος. Οπως αντιστοιχα στην κουβα το κρατος εχει βιοτεχνιες γαι τον καπνο. Οπως αντιστοιχα στην ρωσσια τα εργοστασια τα ειχαν οι κομισαριοι που υπαγονταν στα ανωτατα σοβιετ. 

αντιστοιχα σρην ελλαδα εχουμε τα πανεπιστημια που ειναι κρατικο μονοπωλειο τις αερομεταφορες επικοινωνιες τηλεοραση δρομους μουσιεια τραπεζες λιμανια αεροδρομια μεχρι και το χιλτον ηταν κρατικο το 80. 

Ελπιζω να σε καλυψα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, dieksodo είπε

Η ελευθερια του να μην μπορεις να μου βαλεις καπιταλ κοντρολ ή να μου υποτιμησεις τις καταθεσεις μου ειναι παραμυθια. 

οοοοοοοοοοκ

Δεν ξερω αν μας ηρθες απο καπιια σπηλια αλλα εδω και πολλα χρονια η παγκοσμια οικονομια εχει εγκαταλειψει το ρευστο. Στην αμερικη χρησιμοποιησουσαν καρτες απο το 90s και στην ελλαδα σημερα δεν χρησιμοποιουμε καν πλαστικο χρημα αλλα applepay δηλαδη κινητα τηλεφωνα. Επισης εγω δεν χρησιμοποιω καν τηλεφωνο αλλα -applewatch. 

αρα ο πρωτος κανονας που ειπες εχει εγκαταληθφθει και πια και τα φιατ νομισματα μετατρεπονται σε τεχνολογια τυπου βιτκοιν

Μολις εθεσες εκτος κανονων συναλλαγης ολα τα φιατ νομισματα τα οποια ακολουθουν ακριβως τις ιδιες ισοτιμιες και διαγραμματα με το βιτκοιν καθημερινα. Αν πχ εβλεπες τεταρτη τις ανακοινωσεις της φεδ και εβλεπες το διαγραμμα ξερω γω USDCAD οποτε ανεβαινε επεφτε το βιτκοιν και οποτε επεφτε ανεβαινε το βιτκοιν. Με ακριβεια δευτερολεπτου ομως

Μερικες απο τις πιο γνωστες καπιταλιστικες χωρες που βασιστηκαν στους κανονες της ελευθερης αγορας : κινα κουβα βενεζουλα βορεα βιτναμ κακη γερμανια και φυσικα ελλαδα του 80. Χωρες που το κρατος δεν ελεγχε ουτε ιδιοποιουνταν τα μεσα παραγωγης φτου κακα

Εϊπα ότι δεν ξανα απαντώ. Δεν έχει νόημα. Ακομα και τον εφευρέτη του bitcoin να σου έφερνα να στα πει δε θα σε έπειθα, αφού έχεις προσπεράσει τα κομμάτια που δε μπορούσες να απάντήσεις και ήξερες ότι έχεις άδικο και ακόμα προσπαθείς να στηρίξεις τη γνώμη σου...

8 λεπτά πριν, dieksodo είπε

Κουμμουνισμος 

προερχεται απο το common δηλαδη το κοινο δηλαδη το δημοσιο δηλαδη αυτο που ανηκει σε ολους. Ειναι δηλαδη το συστημα που τα μεσα παραγωγης δεν ελεγχονται απλως απο το λαο (σοσιαλισμος) αλλα ιδιοποιουνται. 

αν λοιπον ο σοσιαλισμος ειναι το υπερσυνολο ο κουμμουνισμος ειναι το υποσυνολο. 

κουμμουνισμος λοιπον ειναι το συστημα που ο λαος μεσω των εκπροσωπων του δηλαδη το κομμα (κινα) ή τον δικτατορα αρχηγο του κομματος (κουβα ρωσια) αποφασιζει. 

η κινα ειναι ο ορισμος του κουμμουνισμου. Το κομμα δηλαδη οι εκπροσωποι του λαιυ φτιαχνει τις δομες. Πχ η huawei ειναι ο αντιστοιχος ΟΤΕ. δεν ειναι διωτικη εταιρια. Τα αιφονια αντιστοιχα τα φτιαχνει κρατικος εργολαβος. Οπως αντιστοιχα στην κουβα το κρατος εχει βιοτεχνιες γαι τον καπνο. Οπως αντιστοιχα στην ρωσσια τα εργοστασια τα ειχαν οι κομισαριοι που υπαγονταν στα ανωτατα σοβιετ. 

αντιστοιχα σρην ελλαδα εχουμε τα πανεπιστημια που ειναι κρατικο μονοπωλειο τις αερομεταφορες επικοινωνιες τηλεοραση δρομους μουσιεια τραπεζες λιμανια αεροδρομια μεχρι και το χιλτον ηταν κρατικο το 80. 

Ελπιζω να σε καλυψα. 

Όχι δε με καλυψες. Καμία σχέση. Τώρα κάνεις αυτό που κάνουν και αυτοί. Βασικά πέφτεις στη λογική τύπου"το καναρίνι είναι κίτρινο, ο ήλιος είναι κίτρινος, άρα ο ήλιος είναι καναρίνι"... Όχι...

Καλό βράδυ. Όπως και εγώ έτσι και εσύ έχεις ζωή και υποθέτω ότι όπως και εγώ δε θέλεις να τη σπαταλήσεις σε ατέρμονους διαλόγους. Καλό σου βράδυ λοιπόν και ευχαριστώ για τη συζήτηση σε κάθε περίπτωση.:)

Επεξ/σία από Tlykog

22 minutes ago, Tlykog said:

δεν ξανα απαντώ. Δεν έχει νόημα. Ακομα και τον εφευρέτη του bitcoin να σου έφερνα να στα πει δε θα σε έπειθα, αφού έχεις προσπεράσει τα κομμάτια που δε μπορούσες να απάντήσεις και ήξερες ότι έχεις άδικο και ακόμα προσπαθείς να στηρίξεις τη γνώμη

Με εχεις 10 φορες ξαναπαρουσιασει ερωτησματα και 10 φορες σου εχω επισημανει το σημειο που σου απαντησα. Το οτι δεν εδωσα την απαντηση που σου αρεσε δεν σημαινει πως δεν απαντησα

αντιθετως εσυ δενε χεις απαντησει σε κανενα απο τα ερωτηματα μου. Πχ λογιστης ανθρωπος μιλας για καταργηση τραπεζων και μολις τωρα εκανες quote μια ερωτηση μου χωρις να την απαντησεις !!!!!! Χαχα ελεος ρε συ

25 minutes ago, Tlykog said:

λυψες. Καμία σχέση. Τώρα κάνεις αυτό που κάνουν και αυτοί. Βασικά πέφτεις στη λογική τύπου"το καναρίνι είναι κίτρινο, ο ήλιος είναι κίτρινος, άρα ο ήλιος είναι καναρίνι"... Όχι...

Καλό βράδυ. Όπως και εγώ έτσι και εσύ έχεις ζωή και υποθέτω ότι όπως και εγώ δε θέλεις να τη σπαταλήσεις σε ατέρμονους διαλόγους. Καλό σου βράδυ λοιπόν και ευχαριστώ για τη συζήτηση σε κάθε περίπ

Μου ειπες πως χρειαζεται σεντονια. Σου εγραψα ενα απλο ορισμο που προκυπτει απο την ιδια την ετυμολογια.

δεν σου αρεσε

αλλα δεν προτεινες καλυτερη. 

το προβλημα σου συντροφε ειναι πως εισαι απο αυτους που θεωρουν πως ο κουμμουνισμος ειναι μια ουτοπια τελεια που αν τολμησει και εχει μια χαραγματια αυτοματως δεν ειναι ουτοπια. 

Με την ιδια αφελεστατη λογικη μπορει καποιος να σου πει πως και ο καπιταλισμος ειναι το συστημα της απολυτα ελευθερης αγορας που το κρατος δεν παρεμβαινει αρα ακομα και η αμερικη ή η ελβετια δεν ειναι καπιταλιστικες χωρες. Ετσι με αυτους τους αφελεις κκεδιστικους αφοριστικους τροπους καταληγουμε πως δεν υπαρχουν ουτε κουμμουνιστικες ουτε καπιταλιστικες χωρες. Και ετσι καποιος γαμαει τη συζητηση γιατι ξερει οτι εχει τη φωλια του λερωμενη

η αληθεια ειναι πως οι χωρες εχουν συγκεκριμενες τασεις ειτε προς την μια ειτε προς την αλλη πλευρα. Δες εδω ενα παραδειγμα αξιολογησης. 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_economic_freedom

το αστειο ειναι πως εχεις ΔΙΚΙΟ!!!!!!!!

η κινα ειναι οντως πιο καπιταλιστικη απο την ελλαδα!

1 hour ago, Tlykog said:

ν έκανες τη χρήση του όρου δεν αξιολόγησα τίποτα. ¨ηταν βασικές αρχές και ντοκουμέντα περα από αμφισβήτηση, άρα γεγονός. Το βάπτισες αξιολογική κρίση σε μια προσπάθεια να μειώσεις την εγκυρότητα...

Η πίτσα είναι τρόφη, χρήσιμη και απαραίτητη για την επιβίωση κάθε οργανισμό που η παραγωγή της περιέχει έργο. Ένας ανούσιος αλγόριθμος που καταναλώνει ασκοπα ενέργεια για να παρέχει κάτι που ήδη έχουμε, χωρίς να χρειαζόμαστε τόσο μεγάλα ποσά ενέργειας, πλησιάζει περισσότερο ιδεολογικάστο να ξεχάσεις ανοικτά παράθυρα και το αιρκοντίτιον ανοικτό. Δεν υπάρχει κανένα έργο, μόνο σπατάλη πόρων που για την παραγωγή της χρειάστηκε πραγματικό

Παμε παλι απο την αρχη

θα σε χτυπαω σα χταποδι κατω μεχρι να απαντησεις

σαν ψησεις μια πιτσα καταναλωνεις  10 ευρω σε ρευμα

αν αφησεις ανοιχτο το αιρκοντισιο καταναλωνει 10 ευρω ρευμα

το εαν θα καταναλωσεις 10 ευρω ειναι τεχνοκρατικη αποφαση και αφορα την τεχνολογια που χρησιμοποιηται για την διαδικασια

το εαν μετα το κρυο το αφησεις να φυγει απο την πορτα ή την πιτσα την πεταξεις ειναι πολιτικη αποφαση. 

αρχικα το γεγονος αφορα καταναλωση. Η πολιτικη αποφαση ειναι που μετατρεπει την καταναλωση σε σπαταλη

αρα η σπαταλη ειναι ενα πολιτικο συμπερασμα που αφορα τη χρηση του προιοντος.  Αν πχ η πιτσα παει σε εναν πεινασμενο δεν ειναι σπαταλη. Αν παει στα σκουπιδια ειναι. 

Κατα αντιστοιχιαν ενας αλγοριθμος ειναι ουδετερος. Αν τον αξιοποιησεις σε πρακτικες χρησεις καλως. Αν οχι αποτελει σπαταλη

εσυ λοιπον πηρες το αντικειμενικο γεγονος και προχωρησες σε αξιολογικη κριση του. Λαθος σου 

για να στο πω απλα. Καπιιος αγοραζει φερραρι και παει σε πιστα και παραγει υπερθεαμα. Καπιιος παιρνει φερραρι και την εχει μονιμως στο παρκινγκ. Εσυ παιρνεις το παραδειγμα αυτο και λες ΟΛΕΣ οι φερραρι ειναι αχρηστες

σδεν ξερω να στο εξηγησω πιο απλα το λογικο σφαλμα που κανεις

1 hour ago, Tlykog said:

κολλάνε όλα αυτά μόνο εσύ ξέρεις...

Πώς ένας έκτακτος περιορισμός στη ρευστοποίηση κολλάει με ένα νόμισμα που ενδιαφέρει ένα απειροελάχιστο ποσοστό του πλανήτη μόνο έσυ μπορείς να το συνδέσε

Ελα ντε που κολλαει η ασφαλεια και η ρευστοτητα των φιατ με την απαγορευση χρησης χρηματος και τον πληθωρισμο που μου κλεβει εμμεσα τα λεφτα μου ε;

2 hours ago, Tlykog said:

σύντροφε. Απλά αποκάλυψα άλλη μία βασική αρχή των οικονομικών "προσφορά και ζήτηση"... Η άγνοιά σου έχει πάει σε κοσμικά επίπεδ

Ακριβως. Μολις απεδειξες πως δεν φταει το βιτκοιν αλλα ειναι γενικοτερο προβλημα της αγορας. Ευχαριστω

λλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και άλλο τράπεζα. Η τράπεζα είναι ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αλλά ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν είναι υποχρεωτικά τράπεζα. Η οικονομία χρειάζεται χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Συγνώμη που σε πήγα στα βαθιά και με έχασε

Οχι δε σε συγχωρω. Να μας εξηγησεις πως θα φτιαξεις συστημα χωρις τραπεζες παρακαλω πολυ

ηλαδή η διαφορά μας ήταν ότι πήρες ένα παράδειγμα και το παρουσίασες σαν γενική αλήθεια και μάλιστα χωρίς καμία πηγή, ενώ εγώ έφερα πηγή και παρουσίασα ένα σύνολο του κόσμου... Ακριβώς το ίδιο δηλα

Δεν παρουσιασες κανενα παραδειγμα. Το επιχειρημα οτι το βιτκοιν καταναλωνει ενεργεια ιση με την ολλανδια ειναι συμβολικο γιατι δεν υπαρχει καποια χωρα που να παραγει αποκλειστικα το ρευμα για το βιτκοιν. Ειναι συνολο ρευματων απο 100 διαφορετικες πηγες και χωρες. Εαν λοιπον αυτα τα ρευματα ειναι φτηνα και οικολογικα ή προερχονται απο τα υπολοιπα της καταναλωσης προφανως και δεν αποτελουν περιβαλλοντικο προβλημα. Απο κει και περα το κοστος παραγωγης δεν ει αι διαφορετικο απο το κοστος παραγωγης χρυσου ή το κοστος των χρηματοπιστωτικων ιδρυματων ή το κοστος μετακινησης αυτοκινητων. Απο κει και περα αν θεωρεις αυτο το κοστος υψηλο μπορεις να παρεις φτηνοτερα κρυπτονομισματα ή να μην παρεις κανενα. 

2 hours ago, pirmen56 said:

Μέχρι στιγμής ελάχιστους βλέπω να αντιμετωπίζουν τα κρύπτο ως συναλλακτικά μέσα. Αναφέρομαι σε καταναλωτές και επιχειρήσεις. Όχι οικονομολόγους του ενός ή του άλλου στρατοπέδου.

Καλο ειναι παντως να υποψιαζομαστε μπας και αυτος που εκφραζει την Χ κριτικη εχει καποιο ιδιον συμφερον

Χαχαχαχαχα! Τραγικό... Τί να πω... 

Ναι αυτό ακριβώς μπερδεύω...

Δεν το κάνει γι αυτό. Το κάνει γιατί έχει εμπιστοσύνη στο ευρώ και όχι στο bitcoin. Αν ήξερε ότι μπορεί να το ρευστοποιήσει έυκολα και γρήγορα θα το δέχονταν. 

Αν πχ πεις σε κάποιον ανα θέλει να τον πληρώσεις με ευρώ ή δολλάρια, τότε οι απαντήσεις θα είναι σχετικά μοιρασμένες.

Καλα ναι σιγουρα. Δεν αμφιβαλλω πως αν σου προτεινω να σου δωσω 1 βιτκοιν ή 1000 ευρω θα προτιμησεις τα ευρω. Χαχαχα

1 hour ago, Tlykog said:

Ούτε το ευρώ δεν είναι λιγότερο ασφαλές για τον ίδιο λόγο... Βέβαια αν χάσεις τους κωδικούς σου μπορείς να τους ανακτήσεις, στο bitcoin την πάτησες...

Η αξία του χρήματος είναι η συναλλακτική του αξία. Το ότι μπορεί να μετατραπεί σε τόσα πολά πράγματα. Αν δε μπορείς να το μετατρέψεις... Το να το μαζεύεις δεν ο λόγος υπάρξής του.

ΤΟ αεροπλάνο εξυπηρετεί μέρη που δεν μπορεί να φτάσει τρένο και υπάρχουν και περιπτώσεις που το τρένο έχει πρόσβαση σε μέρη που δε μπορεί να πάει αεροπλάνο. Το ένα είναι πιο δαπανηρό, αλλά και πιο γρήγορο, όταν ο χρόνος είναι χρήμα κτλ. Δεν είναι είναι το ίδιο.

και το 99 ειναι ισο με το 100 αν εξαιρεσεις μια μικρη εξτρα διαφορα

1 hour ago, Tlykog said:

Ένα bitcoin στηρίζει την παραγωγή του σε ένα αλγόριθμο. Με κάθε εξόρυξη ο αλγόριθμος γίνεται δυσκολότερος και απαιτεί μεγαλύτερα ποσά ενέργειας γιατί η εξόρυξή του γίνεται γρηγορότερα από την ανάπτυξη της τεχνολογίας που ίσως επέτρεπε εξόρυξη με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Άρα κάθε bitcoin απαιτεί μεγαλύτερη ενέργεια απ΄οτο προηγ

Αργοτερα οχι γρηγοροτερα . Ελεος βαλε το μυαλο σου να δουλεψει λιγο. Αν ηταν γρηγοροτερα θα χρειζοταν λιγοτερη ενεργεια. Ελεος σε βοηθαω στα ιδια σου τα επιχειρηματα τα εκφραζεις λαθος

1 hour ago, Tlykog said:

α να δούμε τότε πόσο θα εκτιμήσεις τη "μεγάλη ασφάλεια"... Τότε ίσως παραδεχτείς στον εαυτό σου ότι ο μόνος λόγος που το έκανες ήταν το κέρδος που υπόσχονταν...

Οταν θα γινει αυτο θα το ξανασυζητησουμε. Μεχρι τοτε θα μου κανεις και δικη προθεσεων? 

1 hour ago, Tlykog said:

Ακόμα και αυτό όμως είναι τεχνητο, αφού για κάθε παραγωγή 1 bitcoin καταναλώνουν ενέργεια πολλές φάρμες, αλλά το bitcoin το παίρνει μόνο αυτός που θα λύσει πρώτος τον αλγόριθμο. Η ενέργεια που κατανάλωσαν αυτοί που απέτυχαν τί γίνεται; Δεν πρέπει να προσμετρηθεί και αυτή στo  κόστος εξόρυξης;

Γιατι σκεφτεσαι να φτιαξεις φαρμα και ανυσηχεις για τα κερδη σου; Σαμπως και σε ενα αδαμαντορυχειο ή χρυσορυχειο τα μεταλλα ειναι μοιρασμενα ισα σε ολη την περιοχη?ελεος ομως δηλαδη επειδη ειστε παντελως ασχετοι με το αντικειμενο και εχετε αγνοια νομιζετε πως ετσι δουλευει. Δηλαδη μετατρεπετε την αγνοια σας σε αποψη και αρα γνωμη δηλαδη δηθεν γνωση για το αντικειμενο

1 hour ago, Tlykog said:

Η αξία ανάμεσα σε κρυπτονομίσματα δεν ξέρω πως καθορίχεται και με ποιές προδιαγραφές και δε μενοιάζει γιατί δεν έχει καμία πρακτική αξία.

Εμ για αυτο σου λεω. Εχετε μετατρεπψει την αγνοια σας σε γνωση

α καταλάβεις την απάτη σε αυτό που γράφεις θα πρέπει να το δεις από ατην εξής λογική: ας δεχτώ ότι το bitcoin είναι σταθερό. Άρα η αξία του σε δολάρια πχ οφείλεται στις μεταβολές της τιμής του δολλαρίου. Δηλαδή η τωρινή τιμή του δολλαρίου είναι το 1/3 της τιμής του δολλαρίου πριν από λίγο καιρό. Άρα να υποθέσω ότι τα προϊόντα πχ στις ΗΠΑ τώρα στοιχίζουν τριπλάσια απ΄ότι τότε...

Να βρεις κάποιον να στα κάνει ευρώ, να τα βάλειςστην τράπεζα και ξαναμιλ

Η ταση ειναι κοινη

οι πολλαπλασιαστες εξαρτονται απο το volatility και την ασταθεια. 

Μια σωστή πυραμίδα πρέπει να βασίζεται σε κάτι παραπάνω από το απλό βάλε χρήμα, θα πάρεις παραπάνω. Τα crypto προσφέρουν και ιδανικό περιβάλλον για τεχνική ανάλυση (την αστρολογία των αγοριών-κλεμμένο), αγορές εξοπλισμού και την ψευδαίσθηση ότι παράγεις πλούτο για τον εαυτό σου και φυσικά το όνειρο (με γαρνιτούρα αρκετή απληστία) του πλουτισμού. Όσο οι κυβερνήσεις σπρώχνανε χρήμα για να μη δουλεύουμε λόγω covid, όλα ήταν καλά, τώρα όλα τα πήρε ο διάολος και κοιτάμε που θα ξεφορτώσουμε, κρίμα για όσους επενδύσανε, ένα θέλω να προσθέσω μόνο, φέρτε μου επιτέλους την κάρτα γραφικών μου...

Επισκέπτης

Όλες οι διαφωνίες σε θεωρητικό επίπεδο, όπως εδώ μέσα, βασίζονται στην αδυναμία κατανόησης της έννοιας της πληροφορίας.

Ψάξτε στο διαδίκτυο και αν καταλάβετε τι θα πει πληροφορία, να μου τρυπήσετε την μύτη. Καταπληκτικό ε? Ζούμε την εποχή της πληροφορίας χωρίς να γνωρίζουμε τι είναι η πληροφορία. Σε αυτή την έλλειψη γνώσεις βασίζονται όλα τα κακά στον πλανήτη αλλά και τα λίγα καλά που οφείλονται στην τύχη.

Δεν είναι πληροφορία ή περιγραφή γεγονότων ή η ενημέρωση για συμβάντα.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο, απλώς κάποια πράγματα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας.

Ναι μπορεί να πνιγείς και να χάσεις την ζωή σου με ένα μήλο ,απλώς έχεις πολύ ελάχιστες πιθανότητες.

Ναι μπορεί να πτωχεύσει η χώρα σου και να χάσεις τα λεφτά σου ,απλώς έχεις μηδαμινές έως πολύ ελάχιστες πιθανότητες.

Ναι θα επενδύσεις σε ένα εικονικό νόμισμα που μπορεί να χάσει όλη του την αξία σε μια μέρα , απλώς αυξάνονται στο μέγιστο οι πιθανότητες να χάσεις τα πάντα.

Cool 😎

• Thanks 1

Στις 15/6/2022 στις 2:18 ΜΜ, NT1G είπε

Ποιος δηλαδή καθόρισε ποτέ θα είναι η βουτιά και πόσο;

αρκετοι σοβαροι αναλυτες τα ελεγαν απο την κορυφη, οτι το bull run ερχεται και οτι ο πατος θα ειναι εκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...