Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Άμα μπλέξω και με το ΑΒ (λατρεμένο, κάποτε), κάηκα.

Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω καν αν είναι εφικτό κι από εκεί. Τα BIOSs που κυκλοφορούσαν μέχρι και τις V που παρακολουθούσα, έδιναν πληροφορίες/πρόσβαση στα πάντα.

Στις 6χχχ που βλέπω, δεν κάνεις τίποτα.

Το είχα το θέμα με τη μνήμη, πάντως, και στη V...αλλά σε oc, όχι σε stock. Αντί για 1100 έβαζα 1050 και τέλειωνε η υπόθεση, κι αυτό μέχρι να βγει η επόμενη έκδοση οδηγών.

Πλέον έχω δοκιμάσει 4-5 διαφορετικούς.

Θα δω ότι προτείνετε, θα περιμένω και τους 10.2 που υποτίθεται οτι θα λύνουν γενικά θέματα, θα ξαναγυρίσω στους 2.2-3 που ήταν σταθερότατοι τότε, θα...

Ναι, αλλά μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό εδώ.

Δεν χάνω κάτι, προφανώς.

Καταλαβαινω οτι το Crash to Desktop ειναι διαφορετικο απο το Freeze αλλα ποτε δεν ξερεις απο που μπορει να σου ερθει η λυση.

Προφανως και δεν χανεις κατι με τν δοκιμη.

• Like 1
  • Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Λύση
Δημοσ.

Θέλω να ξεριζώσω ότι μου περισσεύει/κρέμεται/πετάγεται.

Virtual memory.

Εδώ και 10 χρόνια ήμουν χωρίς page file, κανένα πρόβλημα.

Πριν 1.5-2 χρόνια πρέπει να έβαλα 1GB γιατί χωρίς αυτό το AoTS κράσαρε με το που φόρτωνε, πριν καν μπει στο menu.

Πριν το πρόσφατο format ήμουν με 1. Μετά το format έβαλα 1. Πριν λίγες μέρες έβαλα 2 (στον nvme, εν τω μεταξύ), απλά από περιέργεια.

Τόσους μήνες, μετά από κάθε ctd μπαίνω στο event viewer να δω μήπως φανεί κάτι περίεργο...τίποτα, το στανιό μου!

Προχτές-παραπροχτές, εκεί που για 1η φορά πριν κλείσει το BFV πέταξε το τεράστιο cpu spike και για λίγο συνέχισε μετά να παίζει, ήταν η πρώτη φορά που είδα warning στο e.v. ότι εξαντλείται η VM. Δεν έδωσα σημασία, αφού ποτέ πριν δεν το είχα ξαναδεί.

Χτες μου έκανε το ίδιο spike, το ξαναείδα το warning μετά. Έβαλα off τη vm, έφαγα insta-ctd. Έβαλα auto και έβγαλα 1.5 ώρα, αλλά έφαγα restart από WHEA-18, αφού είχα επαναφέρει το 3800/16/tight προφίλ που έχω από πέρσι τον Ιούλη (και το γύρισα σε 3733 πριν 2-3 εβδομάδες, που είδα ξανά whea-18 από το πουθενά!).

Το ίδιο ακριβώς προφίλ, απλά από 3800 σε 3733 και σήμερα 2 ώρες συνεχόμενα χωρίς κανένα πρόβλημα. Μέχρι 45-50' έφτανα τόσο καιρό, μετά το format (και πριν από αυτό, αλλά είχα κι άλλα ζητήματα να καθαρίσω, έτσι κι αλλιώς).

Δεν γίνεται να μου έχει σπάσει αυτή η γελοιότητα τα νεύρα τόσο καιρό και να μην βγάζω άκρη, δεν γίνεται ρε!

Από win update φαντάζομαι η δουλειά, εννοώ ότι κάποια από τις τελευταίες ενημερώσεις "ζητάει" να υπάρχει και δεν λειτουργεί σωστά αλλιώς, όπως δεν λειτουργεί σωστά και η ενημέρωση.

Θα δω κι αύριο μεθαύριο, αλλά κατά 99% αυτό ήταν, το τελικό πρόβλημα.

Δημοσ.

Ναι, έτσι την είχα πατήσει πιο παλιά και γω. Αν κλείσεις το page file κάποια παιχνίδια είτε δε τρέχουν είτε κρασαρουν. Για παράδειγμα το Rise of the Tomb Raider. Επίσης σιγά σιγά συμπεράνουμε ότι τα πολλά πειράγματα σε μνήμες κάρτες και επεξεργαστές θα σε τρελάνουν σταδιακά καθώς θα βρεθεί αυτό το ΕΝΑ παιχνίδι που θα κρασαρει και θα πρέπει να βρεις αν ευθύνεται κάτι από τα overclock/undervolt settings σου ή είναι θέμα εγκατάστασης Windows update είτε θέμα παιχνιδιού. Έκτοτε επειδή έχασα πολλά χρόνια να κάθομαι να παίζω τον troubleshooting μάντη ΣΤΟΚ στα πάντα και ηρέμησε το κεφάλι μου. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Ναι, έτσι την είχα πατήσει πιο παλιά και γω. Αν κλείσεις το page file κάποια παιχνίδια είτε δε τρέχουν είτε κρασαρουν. Για παράδειγμα το Rise of the Tomb Raider. Επίσης σιγά σιγά συμπεράνουμε ότι τα πολλά πειράγματα σε μνήμες κάρτες και επεξεργαστές θα σε τρελάνουν σταδιακά καθώς θα βρεθεί αυτό το ΕΝΑ παιχνίδι που θα κρασαρει και θα πρέπει να βρεις αν ευθύνεται κάτι από τα overclock/undervolt settings σου ή είναι θέμα εγκατάστασης Windows update είτε θέμα παιχνιδιού. Έκτοτε επειδή έχασα πολλά χρόνια να κάθομαι να παίζω τον troubleshooting μάντη ΣΤΟΚ στα πάντα και ηρέμησε το κεφάλι μου. 

Γμώ την καταδίκη μου, όμως!

Θυμάμαι κάποτε το μήνυμα που πετούσαν τα win όταν "έσκαγε" το page file και κράσαρε η εφαρμογή. Μέσα στα μούτρα σου το έβλεπες.

Τώρα τρως την ξενέρα (εκεί που χρόνια λειτουργούσε χωρίς θέμα και στο συγκεκριμένο παιγνίδι) και δεν καταλαβαίνει κιόλας γιατί!

Τέλος πάντων,  ας είναι αυτό 100% (θα δείξει τις επόμενες μέρες) κι ας μου μείνει το "παράπονο" γιατί από 3800/16 gdm off επί ένα χρόνο χωρίς θέμα τώρα έπεσα στο 3733/16/On.

Θα αντέξω, νομίζω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, μετά από τόσους μήνες έχω πάλι σταθερό σύστημα.

Επιγραμματικά, χρειάστηκε να:

• Αλλάξω τροφοδοτικό, αφού δεδομένα το κοντά 10ετίας υπέροχο Seasonic X-Series 850 Gold κουράστηκε. Επειδή στην αρχή το έκανα τεμπέλικα (άλλαξα μόνο τη μονάδα του τροφοδοτικού με τα καλώδια του προηγούμενου) και κουνήθηκαν πράγματα, μετά από κάποιες μέρες έγινε και μια καλή τακτοποίηση (πέταμα περίσσειων/μη λειτουργικών καλωδίων κλπ)
  • Κάνω format, αφού όλες οι προηγούμενες εξυπνάδες μου με πείραγμα σε Λ.Σ. και οδηγούς είχαν πέσει η μία πάνω στην άλλη και άκρη δεν έβγαινε
  • Στήσω μνήμες+cpu από την αρχή, πιθανότατα λόγω του κάπως δύστροπου BIOS της Taichi
  • Αλλάξω κάποιες παλιές συνήθειες, με το page file που μου έσπασε τα ούμπαλα κοντά 2 μήνες τελικά!

Σιγά-σιγά θα πειράξω λίγο και τη gpu, ίσα για το γμτ, δεν μπορώ να την έχω stock, έχει να μου συμβεί από την 5770.

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές που έδωσαν κατά περιόδους.

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...