Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Είδα σε άλλο thread ότι έκανες επιτέλους φορματ. Έπαιξες καθόλου? 

Όχι...από εκεί που πσκ θα το είχα κενό, Παρασκευή γύρισα από δουλειά απευθείας για ύπνο, χτες ξανά δουλειά και μετά δουλειές έξω, οπότε ίσα που πρόλαβα να στήσω τα βασικά.

Ελπίζω να κλέψω από κάπου 2 ωριτσες σήμερα.

Δημοσ.

Μετά από κάποιες ώρες αυτές τις μέρες, έχουμε και λέμε:

Γενικά διορθώθηκαν/εξαφανίστηκαν πολλές μικρο/χαζολεπτομέρειες που ούτε έδινα σημασία, αλλά ήταν εκεί. Λογικό, το είχα κουράσει με δοκιμές επί δοκιμών.

Σε gaming όλα καλά έως πολύ καλά, σταθερά όλα, λειτουργούν όλα, εκτός από το BFV που κάποια στιγμή θα φάω το ctd χωρίς εμφανή λόγο ή αιτία. Θεωρώ ότι κάτι/κάπου γίνεται με τις τελευταίες εκδόσεις οδηγών, θα φανεί σε επόμενες. Δεν γυρίζω σε Φλεβάρη που έβγαζα ώρες συνεχόμενες.

Η gpu (6700XT) είναι πρακτικά stock, με εξαίρεση fan profile και fast timings στη μνήμη. Ο επεξεργαστής με ένα μέτριο uv και τα βασικά όρια υψηλότερα. Η μνήμη ένα σκαλί κάτω σε συχνότητα (3733) και σε timings σε σχέση με όσα είχα για 1 ολόκληρο χρόνο χωρίς κανένα θέμα. Αν συνεχίσει η ίδια συμπεριφορά, θα ξανακοιτάξω για το 3800/16/gdm off προφίλ, περισσότερο από περιέργεια αφού δεν μου προσφέρει κάτι ουσιαστικό (ζήτημα να έχω δει 1-2% πτώση σε cpu benches).

Βλέπουμε, λοιπόν.

Δημοσ.

Εννοείται πως σήμερα κρασάρουν τα πάντα, παντού.

Έτσι, για τα γούστα. Έτσι, για την κα.λα.

Το μόνο που άλλαξα ήταν να βάλω fast timings στη gpu mem...το γύρισα στα κανονικά πάλι, σκαμπίλια παντού.

Ειλικρινά, δεν ξέρω πια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μετά τα παραπάνω:

-Ξανά πίσω στους 22.5.2, έστρωσαν όλα τα κολλήματα, λειτούργησε ο υπολογιστής κανονικά.

-Οποιοδήποτε stress test, για cpu/gpu/ram/psu/all of the above, βγαίνει χωρίς θέμα. Μια συνεχόμενη ώρα στα τέρματα να το αφήσω το σύστημα, να ουρλιάζουν τα πάντα, βράχος.

-Εξακολουθώ να τρώω ctd στο BFV, χτες έφαγα κάπου στη 1.5 ώρα στο Jedi F.O.

-Πείραξα ελάχιστα την κάρτα με το ΜΡΤ, ίσα να πάει από τα 178 στα 200W το default pl ώστε να μη "λείπει", ρεύματα/συχνότητες/μνήμη όλα stock (στην κάρτα πάντα) κατά τα άλλα (μόνο ανεμιστήρες πείραξα), τα ίδια τελικά.

Ειλικρινά, δεν ξέρω. Μέσα στο ΣΚ θα ξαναβάλω τη V απάνω, να δω τί/αν θα αλλάξει.

Δημοσ.

Επεξεργαστής stock, μόνο με ppt/edc/tdc.

GPU πιο stock δεν έχει.

RAM από 3800/16-πολύ σφικτά 1.39V σε 3733/16-αρκετά χαλαρά 1.42.

Τα ίδια.

Το  μόνο που άλλαξε τώρα που ανέβασα την τάση στις μνήμες ήταν ότι μου έκανε ένα τεράστιο cpu spike στο BFV, κόλλησε στιγμιαία, το ξεπέρασε προσωρινά και συνέχισα αλλά 2'' μετά ctd.

Κανένα νόημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/10/2022 στις 7:24 ΜΜ, Πέτρος είπε

Επεξεργαστής stock, μόνο με ppt/edc/tdc.

GPU πιο stock δεν έχει.

RAM από 3800/16-πολύ σφικτά 1.39V σε 3733/16-αρκετά χαλαρά 1.42.

Τα ίδια.

Το  μόνο που άλλαξε τώρα που ανέβασα την τάση στις μνήμες ήταν ότι μου έκανε ένα τεράστιο cpu spike στο BFV, κόλλησε στιγμιαία, το ξεπέρασε προσωρινά και συνέχισα αλλά 2'' μετά ctd.

Κανένα νόημα.

Νομιζω ότι χρειάζεσαι κάποια ή κάποιες ρυθμίσεις μέσα από το bios για να μην έχεις αυτά τα crash.

Δοκίμασε λίγο να απενεργοποιησεις το CnQ ( Cool n Quiet) που πρέπει να βρίσκετε νομίζω στο τμήμα OC (Overclock) του BIOS της μητρικης σου και ενημέρωσε μας αν συνεχίζουνε ή σταματησανε τα crash.

Επεξ/σία από kouross
Δημοσ.
13 ώρες πριν, kouross είπε

Νομιζω ότι χρειάζεσαι κάποια ή κάποιες ρυθμίσεις μέσα από το bios για να μην έχεις αυτά τα crash.

Δοκίμασε λίγο να απενεργοποιησεις το CnQ ( Cool n Quiet) που πρέπει να βρίσκετε νομίζω στο τμήμα OC (Overclock) του BIOS της μητρικης σου και ενημέρωσε μας αν συνεχίζουνε ή σταματησανε τα crash.

Να το τσεκάρω κι αυτό, αλλά γιατί να έχει σχέση?

Επειδή τελικά το ΣΚ το πέρασα σχεδόν όλο έξω, αλλαγή στις gpu δεν έκανα.

Άφησα όμως το 3800/16 προφίλ στις μνήμες να τρέξει 30xΤΜ5 1usmus v3 και 30x AntaExtreme κύκλους (13ώρες...), χωρίς το παραμικρό.

Αύριο που θα είμαι σπίτι, θα δω πόσο γρήγορα θα φάω πάλι ctd, έτσι για να με δουλεύει στα μούτρα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bebius είπε

Έχεις δοκιμάσει με χαμηλότερα clocks στην gpu; Εναλλάξ για processor και μνήμες.

H κάρτα είναι απόλυτα stock...ούτε ανεμιστήρες.

Υποχρονισμό στις μνήμες δεν μπορώ να κάνω, δεν μου το επιτρέπει. Τα όρια που έχει από τον οδηγό για πυρήνα, είναι χαμηλότερα από τα υποτιθέμενα όρια του BIOS της.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Πέτρος είπε
13 ώρες πριν, kouross είπε

Να το τσεκάρω κι αυτό, αλλά γιατί να έχει σχέση?

Μου εχει τυχη  προβλημα με freeze σε ΑΜ3+ μητρικη σε οτι να ναι χρονους και με την απενεργοποιηση του Cool n Quiet λυθηκε.

Δες το λιγο και πες μου.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, bebius είπε

Oύτε με msi AB;

Άμα μπλέξω και με το ΑΒ (λατρεμένο, κάποτε), κάηκα.

Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω καν αν είναι εφικτό κι από εκεί. Τα BIOSs που κυκλοφορούσαν μέχρι και τις V που παρακολουθούσα, έδιναν πληροφορίες/πρόσβαση στα πάντα.

Στις 6χχχ που βλέπω, δεν κάνεις τίποτα.

Το είχα το θέμα με τη μνήμη, πάντως, και στη V...αλλά σε oc, όχι σε stock. Αντί για 1100 έβαζα 1050 και τέλειωνε η υπόθεση, κι αυτό μέχρι να βγει η επόμενη έκδοση οδηγών.

Πλέον έχω δοκιμάσει 4-5 διαφορετικούς.

Θα δω ότι προτείνετε, θα περιμένω και τους 10.2 που υποτίθεται οτι θα λύνουν γενικά θέματα, θα ξαναγυρίσω στους 2.2-3 που ήταν σταθερότατοι τότε, θα...

2 λεπτά πριν, kouross είπε

Μου εχει τυχη  προβλημα με freeze σε ΑΜ3+ μητρικη σε οτι να ναι χρονους και με την απενεργοποιηση του Cool n Quiet λυθηκε.

Δες το λιγο και πες μου.

Ναι, αλλά μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό εδώ.

Δεν χάνω κάτι, προφανώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...