atheatos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Σχετικά με καθαρές εγκαταστάσεις κτλ. Καλό είναι να κανείς εβδομαδιαίο image του συστήματος , όχι μόνο για backup αρχείων αλλά και για να το επαναφερεις σε μια κατάσταση που πριν δούλευε ή ησουν ικανοποιημένος. Υπάρχουν προγράμματα backup που το κάνουν αυτόματα. Βέβαια πρέπει να έχεις τον αντίστοιχο εξωτερικό σκληρό για αυτήν την δουλειά μόνο.
Πέτρος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 18/9/2022 στις 6:30 ΜΜ, atheatos είπε Η κάρτα που πήρες μήπως έχει corrupted bios? Ψάξε στο techpowerup για το ορίτζιναλ bios και φλασάρε την με αυτό. Γύρισα το διακόπτη στο "άλλο", ακριβώς το ίδιο σε χαρακτηριστικά/συμπεριφορά. Εν τω μεταξύ, είχα καλομάθει σε προηγούμενα vBIOSs για την Pulse/Vega γενικότερα, που έβλεπα στο TPU τα πάντα για το καθένα (powers, limits, ένα σκασμό πληροφορίες). Βλέπω εδώ για την XFX, είτε για Qick, είτε για Swft, είτε για Merc, τα (γ)ίδια. Ουσιαστικά μηδέν πληροφορίες, τίποτα για διαφορές κλπ. Κάτι εντυπωσιακό συμβαίνει με το BF, πάντως. Ότι άλλο ρίχνω στην κάρτα/σύστημα, τα βγάζει μια χαρά. Ξεμπέρδεψα και με τα WHEA, ότι δοκιμάζω (OCCT vram+prime 95 large μαζί, πχ) το βγάζω χωρίς θέμα (οκ, δεν το άφησα κανένα 6ωρο), στο ρημάδι είτε στα 5' είτε στα 35', ctd (σε dx11 αυτό...σε 12, insta). Σε 12, πάντως, έχω την ίδια συμπεριφορά και στο AoTS, ενώ το 11ρι λειτουργεί. Νομίζω το ΣΚ θα το έχω ελεύθερο...ίσως να το πάρω απόφαση να χώσω το κεφάλι μου στον κουβά με τα σκ.τά που λέγεται format. Στις 18/9/2022 στις 6:49 ΜΜ, atheatos είπε Σχετικά με καθαρές εγκαταστάσεις κτλ. Καλό είναι να κανείς εβδομαδιαίο image του συστήματος , όχι μόνο για backup αρχείων αλλά και για να το επαναφερεις σε μια κατάσταση που πριν δούλευε ή ησουν ικανοποιημένος. Υπάρχουν προγράμματα backup που το κάνουν αυτόματα. Βέβαια πρέπει να έχεις τον αντίστοιχο εξωτερικό σκληρό για αυτήν την δουλειά μόνο. Το κακό με εμένα είναι ότι από ένα σημείο και μετά με πιάνει η μλκία μου και τρέχω 15 περίεργα πράματα μαζί...μέχρι πριν κάτι μήνες ήμουν με beta/unofficial mobo BIOS+cross gpu bios+ελαφρά (πολύ ελαφρά) modded win+...απλά για τον πειραματισμό όλα αυτά. Ε, κάπου συσσωρεύονται οι μπούρδες (μου) και από ένα σημείο και μετά (που ποτέ δεν ξέρω ποιό είναι ακριβώς) ξεκινά η κατρακύλα.
Damianus Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όταν είναι να κάνουμε αλλαγές , πάντα πάμε μεθοδικά και με βήματα και όχι όλες μαζί , διαφορετικά δεν είναι εύκολο να εντοπίσουμε την αιτία του προβλήματος. Αλλαγή παραμέτρου 1 Έλεγχος λειτουργίας/ σταθερότητας/benchmark/burnin test Αλλαγή παραμέτρου 2 Έλεγχος λειτουργίας/ σταθερότητας/benchmark/burnin test κλπκλπ Ξεκινώντας με stripped-down σύστημα με default ρυθμίσεις ( μόνο με το απαραίτητο Hardware-Software) και προσθέτουμε τμηματικά πολυπλοκότητα ( hardware components, Software, αλλαγές ρυθμίσεων), ελεγχωντας κάθε φορά μετά από μια αλλαγή τη σταθερότητα του. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από Damianus
atheatos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Φοβάμαι ότι η κάρτα σου έχει modded bios ήδη και κρύβει έτσι τα οποία σφάλματα έχει. Με τι αναλυση την δουλεύεις? Δοκιμασε όπως σου είπα να την φλασαρεις με το official bios και αφού έχει διπλό δεν έχεις θέμα μήπως χάσει τίποτα . Όσο για το format και το basic στήσιμο καλό είναι να το έχεις σε image έτοιμο για restore ωστε να κανείς τις δοκιμές σου και φυσικά να έχεις image και πριν το format ωστε να συγκρίνεις. Η διαδικασία του restore του συστήματος από image αν ο σκληρός που κανείς backup είναι γρήγορος , γίνεται στο άψε σβήσε. Τα backup τους συστήματος με έχουν σώσει ουκ ολιγες φορές από μπελάδες του συστήματος. Εσυ μπορεί να σκαλίζεις με διαφορά για επιδόσεις κτλ και κάποιος άλλος να στήνει bare metal server (mass) και να έχει γεμίσει το υπολογιστή με ένα καρό κώδικα Linux που τρέχα γύρευε που έχει εγκατασταθεί…. 1
Πέτρος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, atheatos είπε Φοβάμαι ότι η κάρτα σου έχει modded bios ήδη και κρύβει έτσι τα οποία σφάλματα έχει. Με τι αναλυση την δουλεύεις? Δοκιμασε όπως σου είπα να την φλασαρεις με το official bios και αφού έχει διπλό δεν έχεις θέμα μήπως χάσει τίποτα . Θεωρητικά, το επίσημο φοράω. Θα κοιτάξω μήπως υπάρχει κάτι άλλο στο support της XFX, αλλά πριν από αυτό θα δοκιμάσω με άλλον οδηγό, παλιότερο (γιατί για νεότερο έχουμε μέλλον λόγω νέων προϊόντων), μήπως αλλάξει κάτι.
atheatos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 https://www.thefpsreview.com/2021/03/22/overclocking-amd-radeon-rx-6700-xt/ Πρέπει να είσαι σε θέση να βλέπεις κάτι τέτοιο στα settings της amd. Κάτω στην κίτρινη μπάρα κατεβάζεις το limit της vram από 2000 στα 1950 και βλέπεις συμπεριφορά. Δεν σε αφήνει να κατεβάσεις την κίτρινη μπάρα? Αν δεν βλέπεις την κίτρινη μπάρα τότε μάλλον η κάρτα σου έχει πρόβλημα.
Πέτρος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 47 λεπτά πριν, atheatos είπε https://www.thefpsreview.com/2021/03/22/overclocking-amd-radeon-rx-6700-xt/ Πρέπει να είσαι σε θέση να βλέπεις κάτι τέτοιο στα settings της amd. Κάτω στην κίτρινη μπάρα κατεβάζεις το limit της vram από 2000 στα 1950 και βλέπεις συμπεριφορά. Δεν σε αφήνει να κατεβάσεις την κίτρινη μπάρα? Αν δεν βλέπεις την κίτρινη μπάρα τότε μάλλον η κάρτα σου έχει πρόβλημα. Όχι όχι, μια χαρά τη βλέπω τη μπάρα, απλά ξεκινά από το 100% και δεν πάει παρακάτω. Παραπάνω κανονικά, όσο προβλέπεται. Δοκίμασα και με καρφωτή τιμή στο αντίστοιχο πεδίο (είτε εκατοστιαία είτε στα MHz), γυρίζει μόνο του στα κανονικά (αν βάλω μικρότερη).
atheatos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Πέτρος είπε Όχι όχι, μια χαρά τη βλέπω τη μπάρα, απλά ξεκινά από το 100% και δεν πάει παρακάτω. Παραπάνω κανονικά, όσο προβλέπεται. Δοκίμασα και με καρφωτή τιμή στο αντίστοιχο πεδίο (είτε εκατοστιαία είτε στα MHz), γυρίζει μόνο του στα κανονικά (αν βάλω μικρότερη). Οκ βάλε την στο 100% manual ώστε να μην κάνει αυτόματο overclock.
Πέτρος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, atheatos είπε Οκ βάλε την στο 100% manual ώστε να μην κάνει αυτόματο overclock. Δεν κάνει, δεν έχει ξεπεράσει ποτέ την ορισμένη συχνότητα. Το δοκιμάζω κι αυτό, πάντως.
Πέτρος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Αλλαγή οδηγού σε παλιότερο WHQL (22.5.1/2), έβγαλε 1.5 ώρα BFV χωρίς να κάνει κιχ (DX11). Σε σχέση με την εικόνα μετά την αλλαγή gpu, θεωρείται επιτυχία (πάνω από 45' δεν είχα καταφέρει, χτες ούτε 10' όσες φορές δοκίμασα). Ακόμα δεν το θεωρώ ότι λύθηκε, μπορεί αύριο να αρχίσει τα ίδια.
Πέτρος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Άλλη μια ώρα χτες, οκ. Σήμερα χτύπησε στη 1.5... Σε δχ12, ctd μόλις φορτώσει ο χάρτης, ακαριαία. Στο 1, ΔΧ11/12, όλα καλά. SotTR, DX12, όλα καλά. Όλα τα DX12 benches/stress του 3dmark, μια χαρά. Στο AotS, πλέον φορτώνει σε dx12, αλλά bench δεν τρέχει (πριν κράσαρε επιτόπου). Για πείτε σιγά-σιγά, Win10 release preview (έτσι, για τη μαγκιά), από που κατεβάζω iso όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένο, μη φάω τα νιάτα που μου απομένουν σε ενημερώσεις.
SabotazNic Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Για πείτε σιγά-σιγά, Win10 release preview (έτσι, για τη μαγκιά), από που κατεβάζω iso όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένο, μη φάω τα νιάτα που μου απομένουν σε ενημερώσεις. https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 1
Πέτρος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 Άντε να δούμε τί θα ξεχάσω πάλι να σώσω. Κάτι που ξέχασα πριν. Όταν έσκασε το ctd στο V, "πήρε μαζί του" και το logitech sw καθώς και το autohotkey script που έτρεχε από πίσω (όχι για το παιγνίδι). Δεν θυμάμαι να το έχω ποτέ παρατηρήσει αυτό. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2022 από Πέτρος
greekfragma Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Αν θες 10αρια καθαρά ψάξε LTSC Gen2 July. Συνεχίζω να ποντάρω ότι μετά το φορμάτ όλα σου τα προβλήματα θα λυθούν
Πέτρος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, greekfragma είπε Αν θες 10αρια καθαρά ψάξε LTSC Gen2 July. Τοrrent? Κάποια σίγουρη πηγή, όπως εκείνα τα κατεβαστήρια που είχαμε μια εποχή, που το τραβούσαν μέσα από MS, ανάλογα τις παραμέτρους που δίναμε? 10 ώρες πριν, greekfragma είπε Συνεχίζω να ποντάρω ότι μετά το φορμάτ όλα σου τα προβλήματα θα λυθούν Σίγουρα θα καθαρίσει η σαβούρα στις ρυθμίσεις που κατά καιρούς αφήνουν τα "πειράματά" μου. Αφού το συζητάμε και το πηγαίνουμε δώθε-πέρα, να κοιτάξω προς 11? Ωρίμασαν ή πάλι θα πρέπει να πειράζω ρυθμίσεις για να βάλω την taskbar στο πλάι αριστερά, που για εμένα είναι "υποχρεωτικό"?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα