Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Γύρνα ram σε xmp, ή ακόμα δοκίμασε και full stock (2133 mhz) και δες αν σου κρασαρει. 

Από την προηγούμενη εβδομάδα που την πήρα, χτες βρήκα 2 ώρες να τη δοκιμάσω παραπάνω και ελπίζω σήμερα να βγάλω άκρη οριστικά.

Επεξ/σία από Πέτρος
Δημοσ.
15 ώρες πριν, greekfragma είπε

Έχεις αντιληφθεί ότι το να είναι σταθερό το σύστημα σου είναι πιο σημαντικό από μαγειρεμένα oc?

Καμία φορά όταν γερνάνε κάποια εξαρτήματα δεν αντέχουν ούτε το παραμικρό. 

12 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Γύρνα ram σε xmp, ή ακόμα δοκίμασε και full stock (2133 mhz) και δες αν σου κρασαρει. 

CPU all stock (εκτός από ανεμιστήρες).

RAM XMP 3200/16, all auto.

GPU all stock (εκτός από ανεμιστήρες).

Τα (γ)ίδια.

Το να βάλω τη μνήμη σε jedec, το βρίσκω αστείο, όταν όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν σωστά.

Ίσως να είναι θέμα το συγκεκριομένου οδηγού, κάποια ενημέρωσης, κάτι-οτιδήποτε.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Το να βάλω τη μνήμη σε jedec, το βρίσκω αστείο, όταν όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν σωστά.

και όμως μόνο jedec είναι εγγυημένα 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, greekfragma είπε

να σε ξαναρωτήσω...η εγκατάσταση λειτουργικού πόσο παλιά είναι;

To έγραψες κάπου, δεν το είδα, συγγνώμη. Από το 10ο του '21, με την τελευταία release insider πλέον.

2 λεπτά πριν, Aris_ είπε

και όμως μόνο jedec είναι εγγυημένα 

Από περιέργεια και μόνο, θα το βάλω. Κατά 99% δεν θα αλλάξει τίποτα.

Ξαναγράφω, οτιδήποτε άλλο είναι σταθερό.

Δημοσ.

Ίσως 1 χρόνο μετά να σκεφτείς και μια φρέσκια εγκατάσταση iso με ενσωματωμένες ενημερώσεις τουλάχιστον June-July 2022

Να έχει δηλαδή ελάχιστα πράγματα για windows update πριν περάσεις σε manual downloaded drivers (gpu-chipset-sound) 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Το να βάλω τη μνήμη σε jedec, το βρίσκω αστείο

το xmp ειναι oc, οποτε δεν ειναι καθολου αστειο. Τεσπα, δεν θα ειναι η 1η φορα να εχει θεμα το bfv. Και εγω ειχα καποια θεματα με το 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Ίσως 1 χρόνο μετά να σκεφτείς και μια φρέσκια εγκατάσταση iso με ενσωματωμένες ενημερώσεις τουλάχιστον June-July 2022

Να έχει δηλαδή ελάχιστα πράγματα για windows update πριν περάσεις σε manual downloaded drivers (gpu-chipset-sound) 

Είναι το τελευταίο που θα κάνω, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Έχω backlog μια 20ριά παιγνιδάρες που δεν έχω καν αγγίξει, δεν πρόκειται να μου λείψει το bfv.

Το έβαλα σαν τυπικό τεστ σταθερότητας (παραδοσιακά μου βγάζουν τα bf όποιο μικρό τυχόν πρόβλημα) για να τσεκάρω την κάρτα, όχι για να παίξω.

Ειδικά από τη στιγμή που η συμπεριφορά είναι εντελώς διαφορετική σε dx11vs12, πρόβλημα h/w πλέον πάει πολύ-πολύ χαμηλά σαν πιθανότητα (με κριτήριο το bf, πάντα).

23 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

το xmp ειναι oc, οποτε δεν ειναι καθολου αστειο. Τεσπα, δεν θα ειναι η 1η φορα να εχει θεμα το bfv. Και εγω ειχα καποια θεματα με το 1

Απαντώ σε 5'.

εδιτ:

Πέρασαν τα 5', μπήκα jedec 2666 που είναι η μνήμη, τα ίδια φυσικά.

Επεξ/σία από Πέτρος
Δημοσ.

Μάλιστα...η κάρτα από όσο καταλαβαίνω είναι μια χαρά, αλλά τώρα σκάνε whea 18...

Εχω να τα δω 13 μήνες, από τότε που "μαγικά" εξαφανίστηκαν όταν έβαλα on το spread spectrum.

Οι μνήμες είναι 20χ ΤΜ5 error free (ότι αξία έχει αυτό), ο υπολογιστής μπορεί να μείνει μέρα ολόκληρη ανοιχτός χωρίς θέμα, αλλά σε κάποια στιγμή (το έχω φάει 2 φορές σε Diablo immortal με τον καφέ), μούντζα.

Δεν ξέρω, δεν βγάζω άκρη. Έχω κατέβει ήδη σε πιο χαλαρά προφίλ στη μνήμη, χωρίς να ελπίζω πολλά πολλά.

Δημοσ.
Στις 7/9/2022 στις 9:08 ΜΜ, Πέτρος είπε

CPU all stock (εκτός από ανεμιστήρες).

GPU all stock (εκτός από ανεμιστήρες).

Τα (γ)ίδια.

Ίσως να είναι θέμα το συγκεκριομένου οδηγού, κάποια ενημέρωσης, κάτι-οτιδήποτε.

Κατέβασε στην GPU το limit στην μνήμη της. Στο auto πάει αυτόματα max. Βάλε την ενα 5%  κάτω και βλέπουμε... 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Aμ δεν πάει κάτω.

Περίεργο. Από τα Radeon settings δεν μπορείς να κατεβάσεις το max limit της μνήμης?

Η κάρτα που πήρες μήπως έχει corrupted bios? Ψάξε στο techpowerup για το ορίτζιναλ bios και φλασάρε την με αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρεις πόσο χρόνο troubleshooting σε ώρες και μέρες θα είχες γλιτώσει αν έπαιρνες έναν οποιονδήποτε δίσκο και τράβαγες μια καθαρή εγκατάσταση Windows;

ναι οκ μπορεί να ακούγεται σπαστικό που το λέω ξανά, αλλά είναι η σωστή μεθοδολογία

Επεξ/σία από greekfragma
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, atheatos είπε

Περίεργο. Από τα Radeon settings δεν μπορείς να κατεβάσεις το max limit της μνήμης?

Η κάρτα που πήρες μήπως έχει corrupted bios? Ψάξε στο techpowerup για το ορίτζιναλ bios και φλασάρε την με αυτό.

Έχει διπλό, δοκιμάζω και με το άλλο αν είναι, μήπως δψ διαφορές.

1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

Ξέρεις πόσο χρόνο troubleshooting σε ώρες και μέρες θα είχες γλιτώσει αν έπαιρνες έναν οποιονδήποτε δίσκο και τράβαγες μια καθαρή εγκατάσταση Windows;

Ξέρεις πόσο σιχαίνομαι να στήνω σύστημα από την αρχή? Θα γίνει, αλλά θα είναι η τελευταία λύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...