Πέτρος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, SabotazNic είπε Γύρνα ram σε xmp, ή ακόμα δοκίμασε και full stock (2133 mhz) και δες αν σου κρασαρει. Από την προηγούμενη εβδομάδα που την πήρα, χτες βρήκα 2 ώρες να τη δοκιμάσω παραπάνω και ελπίζω σήμερα να βγάλω άκρη οριστικά. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2022 από Πέτρος
Πέτρος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, greekfragma είπε Έχεις αντιληφθεί ότι το να είναι σταθερό το σύστημα σου είναι πιο σημαντικό από μαγειρεμένα oc? Καμία φορά όταν γερνάνε κάποια εξαρτήματα δεν αντέχουν ούτε το παραμικρό. 12 ώρες πριν, SabotazNic είπε Γύρνα ram σε xmp, ή ακόμα δοκίμασε και full stock (2133 mhz) και δες αν σου κρασαρει. CPU all stock (εκτός από ανεμιστήρες). RAM XMP 3200/16, all auto. GPU all stock (εκτός από ανεμιστήρες). Τα (γ)ίδια. Το να βάλω τη μνήμη σε jedec, το βρίσκω αστείο, όταν όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν σωστά. Ίσως να είναι θέμα το συγκεκριομένου οδηγού, κάποια ενημέρωσης, κάτι-οτιδήποτε.
greekfragma Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 να σε ξαναρωτήσω...η εγκατάσταση λειτουργικού πόσο παλιά είναι;
Aris_ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 40 λεπτά πριν, Πέτρος είπε RAM XMP 3200/16, all auto. Το να βάλω τη μνήμη σε jedec, το βρίσκω αστείο, όταν όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν σωστά. και όμως μόνο jedec είναι εγγυημένα
Πέτρος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 42 λεπτά πριν, greekfragma είπε να σε ξαναρωτήσω...η εγκατάσταση λειτουργικού πόσο παλιά είναι; To έγραψες κάπου, δεν το είδα, συγγνώμη. Από το 10ο του '21, με την τελευταία release insider πλέον. 2 λεπτά πριν, Aris_ είπε και όμως μόνο jedec είναι εγγυημένα Από περιέργεια και μόνο, θα το βάλω. Κατά 99% δεν θα αλλάξει τίποτα. Ξαναγράφω, οτιδήποτε άλλο είναι σταθερό.
greekfragma Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Ίσως 1 χρόνο μετά να σκεφτείς και μια φρέσκια εγκατάσταση iso με ενσωματωμένες ενημερώσεις τουλάχιστον June-July 2022 Να έχει δηλαδή ελάχιστα πράγματα για windows update πριν περάσεις σε manual downloaded drivers (gpu-chipset-sound)
SabotazNic Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Το να βάλω τη μνήμη σε jedec, το βρίσκω αστείο το xmp ειναι oc, οποτε δεν ειναι καθολου αστειο. Τεσπα, δεν θα ειναι η 1η φορα να εχει θεμα το bfv. Και εγω ειχα καποια θεματα με το 1
Πέτρος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, greekfragma είπε Ίσως 1 χρόνο μετά να σκεφτείς και μια φρέσκια εγκατάσταση iso με ενσωματωμένες ενημερώσεις τουλάχιστον June-July 2022 Να έχει δηλαδή ελάχιστα πράγματα για windows update πριν περάσεις σε manual downloaded drivers (gpu-chipset-sound) Είναι το τελευταίο που θα κάνω, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Έχω backlog μια 20ριά παιγνιδάρες που δεν έχω καν αγγίξει, δεν πρόκειται να μου λείψει το bfv. Το έβαλα σαν τυπικό τεστ σταθερότητας (παραδοσιακά μου βγάζουν τα bf όποιο μικρό τυχόν πρόβλημα) για να τσεκάρω την κάρτα, όχι για να παίξω. Ειδικά από τη στιγμή που η συμπεριφορά είναι εντελώς διαφορετική σε dx11vs12, πρόβλημα h/w πλέον πάει πολύ-πολύ χαμηλά σαν πιθανότητα (με κριτήριο το bf, πάντα). 23 λεπτά πριν, SabotazNic είπε το xmp ειναι oc, οποτε δεν ειναι καθολου αστειο. Τεσπα, δεν θα ειναι η 1η φορα να εχει θεμα το bfv. Και εγω ειχα καποια θεματα με το 1 Απαντώ σε 5'. εδιτ: Πέρασαν τα 5', μπήκα jedec 2666 που είναι η μνήμη, τα ίδια φυσικά. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2022 από Πέτρος
Πέτρος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Μάλιστα...η κάρτα από όσο καταλαβαίνω είναι μια χαρά, αλλά τώρα σκάνε whea 18... Εχω να τα δω 13 μήνες, από τότε που "μαγικά" εξαφανίστηκαν όταν έβαλα on το spread spectrum. Οι μνήμες είναι 20χ ΤΜ5 error free (ότι αξία έχει αυτό), ο υπολογιστής μπορεί να μείνει μέρα ολόκληρη ανοιχτός χωρίς θέμα, αλλά σε κάποια στιγμή (το έχω φάει 2 φορές σε Diablo immortal με τον καφέ), μούντζα. Δεν ξέρω, δεν βγάζω άκρη. Έχω κατέβει ήδη σε πιο χαλαρά προφίλ στη μνήμη, χωρίς να ελπίζω πολλά πολλά.
Πέτρος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Tα λύσαμε και τα WHEA, λογικά. Τώρα μόλις που έφαγα το ctd@BFV, είδα αυτό: Nα έχει κάποια σχέση?
atheatos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 7/9/2022 στις 9:08 ΜΜ, Πέτρος είπε CPU all stock (εκτός από ανεμιστήρες). RAM XMP 3200/16, all auto. GPU all stock (εκτός από ανεμιστήρες). Τα (γ)ίδια. Το να βάλω τη μνήμη σε jedec, το βρίσκω αστείο, όταν όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν σωστά. Ίσως να είναι θέμα το συγκεκριομένου οδηγού, κάποια ενημέρωσης, κάτι-οτιδήποτε. Κατέβασε στην GPU το limit στην μνήμη της. Στο auto πάει αυτόματα max. Βάλε την ενα 5% κάτω και βλέπουμε... 1
Πέτρος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, atheatos είπε Κατέβασε στην GPU το limit στην μνήμη της. Στο auto πάει αυτόματα max. Βάλε την ενα 5% κάτω και βλέπουμε... Aμ δεν πάει κάτω.
atheatos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, Πέτρος είπε Aμ δεν πάει κάτω. Περίεργο. Από τα Radeon settings δεν μπορείς να κατεβάσεις το max limit της μνήμης? Η κάρτα που πήρες μήπως έχει corrupted bios? Ψάξε στο techpowerup για το ορίτζιναλ bios και φλασάρε την με αυτό.
greekfragma Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ξέρεις πόσο χρόνο troubleshooting σε ώρες και μέρες θα είχες γλιτώσει αν έπαιρνες έναν οποιονδήποτε δίσκο και τράβαγες μια καθαρή εγκατάσταση Windows; ναι οκ μπορεί να ακούγεται σπαστικό που το λέω ξανά, αλλά είναι η σωστή μεθοδολογία Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2022 από greekfragma
Πέτρος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, atheatos είπε Περίεργο. Από τα Radeon settings δεν μπορείς να κατεβάσεις το max limit της μνήμης? Η κάρτα που πήρες μήπως έχει corrupted bios? Ψάξε στο techpowerup για το ορίτζιναλ bios και φλασάρε την με αυτό. Έχει διπλό, δοκιμάζω και με το άλλο αν είναι, μήπως δψ διαφορές. 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε Ξέρεις πόσο χρόνο troubleshooting σε ώρες και μέρες θα είχες γλιτώσει αν έπαιρνες έναν οποιονδήποτε δίσκο και τράβαγες μια καθαρή εγκατάσταση Windows; Ξέρεις πόσο σιχαίνομαι να στήνω σύστημα από την αρχή? Θα γίνει, αλλά θα είναι η τελευταία λύση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα