Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Κάνε repaste και αν κάνει τα ίδια δοκίμασε να βάλεις το μαμά bios (έχει διακοπτάκι οπότε δεν χρειάζεται να "χάσεις" το bios που έχεις απλά γύρισε τον διακόπτη και θα φορτώσει το back up bios  αλλά παίζει η pulse να μην έχει δεν ξέρω τσέκαρε θα ειναι στο πάνω μέρος της πλακέτας προς την μερικά που βγαίνει "εξω" στο κουτί, αν δεν έχει απλά βάλε χειροκίνητα το μαμά) 

image.png.7361ef93cf1c6b1594e50683ef0328f2.png

Αν πάλι δεν αλλάξει κάτι τότε τα έφαγε τα ψωμιά της. 

Ελπίζω πως σήμερα ή αύριο το απόγευμα θα βρω χρόνο να κάτσω να το κάνω σωστά, να φύγει κι αυτό.

Έχει 2πλο bios η pulse, απλά το 2ο είναι το LP/safe (180w max).

• Like 1
Δημοσ.

Κάθεσαι ένα μήνα τώρα και ψάχνεις να βρεις τι φταίει και ψάχνεις μητρικές/GPUs/καλώδια/σκληρούς.

cold boot προβλήματα παραπέμπουν σε μνήμες.

Αν είχες σετάρει τις μνήμες το χειμώνα/άνοιξη/φθινόπωρο τώρα το καλοκαίρι ίσως χρειαστούν μικρο-παρεμβάσεις.

Το ίδιο ισχύει αν τις είχες σετάρει με άλλη έκδοση AGESA.

Μικρο-αλλαγές σε CAD_BUS ή αντιστάσεις τερματισμού ή τίποτα Vsoc/CLDO_VDDP και είσαι κομπλέ.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Κάθεσαι ένα μήνα τώρα και ψάχνεις να βρεις τι φταίει και ψάχνεις μητρικές/GPUs/καλώδια/σκληρούς.

cold boot προβλήματα παραπέμπουν σε μνήμες.

Αν είχες σετάρει τις μνήμες το χειμώνα/άνοιξη/φθινόπωρο τώρα το καλοκαίρι ίσως χρειαστούν μικρο-παρεμβάσεις.

Το ίδιο ισχύει αν τις είχες σετάρει με άλλη έκδοση AGESA.

Μικρο-αλλαγές σε CAD_BUS ή αντιστάσεις τερματισμού ή τίποτα Vsoc/CLDO_VDDP και είσαι κομπλέ.

Aν έχεις το κουράγιο και πιάσεις από την αρχή το νήμα (και το ξεμπλέξεις κιόλας, έτσι κουβάρι που έχει γίνει), θα δεις ότι το cold boot θέμα ξεκίνησε πρόσφατα σχετικά.

Υπήρχε (και σε κάποιο βαθμό ακόμα υπάρχει) θέμα με τη gpu, αλλά έχει περιοριστεί και βρεθεί η αιτία του (πιθανότατα power spikes που το προηγούμενο psu δεν άντεχε πια, αλλά σίγουρα και θέμα με θερμοκρασίες).

Ακόμα κι αν δεν αγγίξω πια την κάρτα, απλά με power στο 10-15% αντί για 20% λειτουργεί σωστά για ώρες, με 0.5-3% πτώση σε επιδόσεις.

Πάνω που βγήκε μια άκρη εκεί, ξεκίνησε το θέμα με cold boot/hdd/sata, για το οποίο μάλλον εγώ φταίω (καλά, για όλα φταίω) αφού στην αλλαγή psu τεμπέλιασα και άφησα παλιά καλώδια, τράβηξα νέες γραμμές, πίεσα εδώ κι εκεί κλπ. Με το συμμάζεμα κάποιες μέρες πριν, έτσι κι αλλιώς όλα δείχνουν σωστά.

Σε ότι αφορά στις μνήμες, το 3800/16 προφίλ λειτουργεί από πέρσι τον Ιούλη με προηγούμενο AGESA και από το Γενάρη (λειτούργησε το ίδιο προφίλ) με αυτό που έχω τώρα μετά την επαναφορά/wipe. Ναι, μπορεί να είναι ασταθές λόγω καλοκαιριού (αφού πέρσι το καλοκαίρι ήταν με άλλο agesa), για αυτό και το νήμα αυτό έχει δρόμο. Χτες βράδυ το επανέφερα, από αύριο θα δω τι ψάρια πιάνω πάλι και θα γίνουν και 1-2 σοβαρά test.

Όρεξη να έχετε όλοι, να διαβάζετε.

Σε όλα τα παραπάνω/προηγούμενα, βάλτε και την ψυχασθένεια της Taichi, η οποία καταφέρνει να κάνει corrupt το bios της μόνη της...αν μπείτε στο σχετικό νήμα στο ocn θα δείτε κόσμο να αναφέρει ακριβώς αυτό...να λειτουργούν όλα καλά και μήνες μετά να αρχίζουν αστάθειες, χωρίς το παραμικρό πείραγμα από τους χρήστες, μέχρι που μπαίνουν στο bios και βλέπουν να λείπουν επιλογές, να λείπουν καρτέλες, να λείπουν ρυθμίσεις κλπ που 100% είχαν (και που την ίδια στιγμή άλλοι με ίδια έκδοση bios προφανώς και έχουν). Ε, με ένα clear cmos, επανέρχονται όλα.

Ξέρω ότι δεν έχει λογική αυτό, ξέρω ότι δυσκολεύεστε, αλλά το έχω πάθει 3-4 φορές τόσα χρόνια, με τελευταία πριν από μια εβδομάδα, εκεί που έγινε το χάος με το cold boot. Δεν μιλάω για reflash ή οτιδήποτε, clear cmos+επαναφορά προφίλ μόνο.

Βλέπουμε.

Δημοσ.

Κάτσε ρε φίλε τώρα είπες 2 φορές που το μπούταρες μετά που τα γύρισες όλα σε μαμά μπουτάρει κανονικά, πάλι δεν μπουτάρει; 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Κάτσε ρε φίλε τώρα είπες 2 φορές που το μπούταρες μετά που τα γύρισες όλα σε μαμά μπουτάρει κανονικά, πάλι δεν μπουτάρει; 

Όχι, όχι. Μετά το (σχεδόν) όλα μαμά, μπουτάρει κανονικά, χωρίς το παραμικρό.

Από την Κυριακή ήδη, γύρισα στο κανονικό (oc) προφίλ τις μνήμες αλλά και τη cpu (co) και δεν έχω το παραμικρό θέμα, όλα πάνε όπως πρέπει. Για αυτό το λόγο λέω ότι μάλλον έφταιγαν τα καλώδια και οι sata θύρες, έτσι όπως τα είχα κάνει παραγάδι μπερδεμένο. Εξακολουθώ να κοιτάζω με μισό μάτι το σύστημα βέβαια, μήπως ξεκινήσει πάλι εξυπνάδες.

Χρόνο να πειράξω τη gpu δεν έχω, οπότε προς το παρόν την κρατάω "χαμηλά".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Χρόνο να πειράξω τη gpu δεν έχω, οπότε προς το παρόν την κρατάω "χαμηλά".

Αρά αυτή ειναι το θέμα (εκτός αν δεν έδωσες καιρό στα άλλα να δουμε μήπως έτυχε πχ εμένα η ram επίσης μου φαίνεται ύποπτη) 

Σατα και εντελώς ψόφιο να ειναι δεν επηρεάζει το boot sequence του bios εκτός αν εκει ειναι συνδεδεμένος ο σκληρός που φοράει το λειτουργικό σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απλά θα είχες θέμα μετά το φόρτωμα στα windows (αν σε αυτή την θύρα κούμπωνε σκληρός)  και αυτό πάλι παίζει γιατί πολύ απλά δεν θα φόρτωνε τον σκληρό και δεν θα κρατούσε ώρα μέχρι να φορτωθούν τα windows αλλά κρατάω μια πισινή σε ότι αφορά το φόρτωμα των windows. 

εν το μεταξύ η μητρική σου έχει σύστημα που σου δείχνει που κολλάει τώρα το είδα  την επόμενη φορά που θα κολλήσει δες τι γράφει εκει. 

Δύο νούμερα θα βγάλει κάτω 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

Αφού μέχρι και σήμερα με όλα τα προφίλ στα προ προβλημάτων (με εξαίρεση της gpu που έμεινε στο +10% power αντί για +20%) δεν υπήρξε θέμα με άνοιξε/κλείσε/επανεκκίνησε/λειτούργησε ή οτιδήποτε, ήρθε και η ώρα για το λύσιμο της gpu.

Τα προπέρσινα heatpads, είτε arctic είτε minus8, σε κακό χάλι...βγήκαν κομματιασμένα τα περισσότερα, αλλά χωρίς λάδια ή οτιδήποτε. Η παστούλα, ξεχειλισμένη από παντού, σε καλούτσικη κατάσταση.

Πρώτα στεγνό καθάρισμα να φύγουν τα χοντρά, μετά με το "ειδικό" μαντηλάκι της Noctua που έχω από κάποια αγορά (τα "" αμέσως μετά εξηγούνται) και τέλος με ισοπροπυλική+χαρτί κουζίνας (φίλτρο καφέ δεν υπήρχε και βαριόμουν να τρέχω), που δυστυχώς για τη Ν έβγαλε αρκετή μαυρίλα που τα μαντήλια δεν τραβούσαν.

Φύσημα/ρούφηγμα/υγρό πανί στα υπόλοιπα, παντού  Arctic pads σύμφωνα με τα σχηματικά της "μαμάς" (απλά 1.5ρια αντί για 1.25), ξέχειλη παστούλα πάλι (θα τη δω να τρέχει από τους ανεμιστήρες, μάλλον) και...

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες απόπειρες, μπήκε άμεσα win, χωρίς θέμα. Ένα TS με +10% έβγαλε hotspot 100βαθμούς, αλλά με την θερμότερη μέρα του έτους μέχρι στιγμής (36-37 στη μπαλκονόπορτα, κάπου 30 μέσα, χωρίς ac κλπ).

Σαν 1η δοκιμή, οκ (απλά οκ, τίποτα παραπάνω). Θα δω και σε Super4K τί γίνεται, με 10-15% και μάλλον εδώ θα μείνω, αφού για τον οποιονδήποτε λόγο κάτι δεν ανταποκρίνεται σωστά στο καθάρισμα κλπ/κάτι ξανακάνω λάθος.

Τουλάχιστον, το σύστημα είναι σταθερότατο πλέον, έγινε και μια "συντηρησούλα" που έπρεπε να είχε γίνει καιρό.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Αφού μέχρι και σήμερα με όλα τα προφίλ στα προ προβλημάτων (με εξαίρεση της gpu που έμεινε στο +10% power αντί για +20%) δεν υπήρξε θέμα με άνοιξε/κλείσε/επανεκκίνησε/λειτούργησε ή οτιδήποτε, ήρθε και η ώρα για το λύσιμο της gpu.

Τα προπέρσινα heatpads, είτε arctic είτε minus8, σε κακό χάλι...βγήκαν κομματιασμένα τα περισσότερα, αλλά χωρίς λάδια ή οτιδήποτε. Η παστούλα, ξεχειλισμένη από παντού, σε καλούτσικη κατάσταση.

Πρώτα στεγνό καθάρισμα να φύγουν τα χοντρά, μετά με το "ειδικό" μαντηλάκι της Noctua που έχω από κάποια αγορά (τα "" αμέσως μετά εξηγούνται) και τέλος με ισοπροπυλική+χαρτί κουζίνας (φίλτρο καφέ δεν υπήρχε και βαριόμουν να τρέχω), που δυστυχώς για τη Ν έβγαλε αρκετή μαυρίλα που τα μαντήλια δεν τραβούσαν.

Φύσημα/ρούφηγμα/υγρό πανί στα υπόλοιπα, παντού  Arctic pads σύμφωνα με τα σχηματικά της "μαμάς" (απλά 1.5ρια αντί για 1.25), ξέχειλη παστούλα πάλι (θα τη δω να τρέχει από τους ανεμιστήρες, μάλλον) και...

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες απόπειρες, μπήκε άμεσα win, χωρίς θέμα. Ένα TS με +10% έβγαλε hotspot 100βαθμούς, αλλά με την θερμότερη μέρα του έτους μέχρι στιγμής (36-37 στη μπαλκονόπορτα, κάπου 30 μέσα, χωρίς ac κλπ).

Σαν 1η δοκιμή, οκ (απλά οκ, τίποτα παραπάνω). Θα δω και σε Super4K τί γίνεται, με 10-15% και μάλλον εδώ θα μείνω, αφού για τον οποιονδήποτε λόγο κάτι δεν ανταποκρίνεται σωστά στο καθάρισμα κλπ/κάτι ξανακάνω λάθος.

Τουλάχιστον, το σύστημα είναι σταθερότατο πλέον, έγινε και μια "συντηρησούλα" που έπρεπε να είχε γίνει καιρό.

Ρε άπιστε Θωμά :P   εκει ακόμη να θες να την ζορίζεις άστην την καημένη και λίγο πιο χαλαρά ρολόγια σιγά την διαφορά που θα έχεις στα FPS 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Ρε άπιστε Θωμά :P   εκει ακόμη να θες να την ζορίζεις άστην την καημένη και λίγο πιο χαλαρά ρολόγια σιγά την διαφορά που θα έχεις στα FPS 

Δεν σε καταλαβαίνω...από το 10 στο 15% έχω ανάλογα το παιγνίδι/bench 1.5-2.5% κέρδος και από το 15 στο 20% ακόμα και 1% επιπλέον!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Δεν σε καταλαβαίνω...από το 10 στο 15% έχω ανάλογα το παιγνίδι/bench 1.5-2.5% κέρδος και από το 15 στο 20% ακόμα και 1% επιπλέον!

Τίποτα δηλαδή. 

Βάλε core 1600, μνήμη 990 και κράτα αν θες το power στο 25%  και θα είσαι εντάξει 

• Like 1
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 29/6/2022 στις 4:19 ΜΜ, atheatos είπε

Δωσε κάτι παραπάνω και πήγαινε καλύτερα σε αυτό

https://www.skroutz.gr/s/20617303/Seasonic-Focus-PX-750W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html

να έχεις το κεφάλι ήσυχο και για το επόμενο σύστημα.

Αλλιώς το ιδιο σε 650 w https://www.skroutz.gr/s/20617365/Seasonic-Focus-PX-650W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html?from=sku_spec_variations

που σου εγγυώμαι προσωπικά, ότι θα σε φτάνει και με το παραπάνω για την κατανάλωση που περιέγραψες.

Σήμερα μου ήρθε mail από τη Seasonic για 50$ Steam Gift, από τη δήλωση προϊόντος που έκανα στο νέο τροφοδοτικό.

Πότε έχουμε εκπτώσεις να "επενδύσω"?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Revive, λοιπόν.

Κάθομαι να δω αν η νέα (μτχ) gpu (6700ΧΤ) λειτουργεί σωστά  και τρώω τη μία ξενέρα μετά την άλλη.

Στην αρχή φουλ αστάθεια, ακόμα και σε idle, υπέθεσα τα χειρότερα. Τελικά το DDU δεν ήταν αρκετό για να καθαρίσει τους modded οδηγούς που είχα πριν, ήθελε clean install μέσα από τους Adrenaline.

Μετά από αυτό όλα καλά, με εξαίρεση το γμμνο BFV, στο οποίο είτε στα 15' είτε στην ώρα θα έτρωγα ctd.

OK, το oc σε ram/cpu ήταν σταθερό με την παλιά κάρτα αλλά όχι με το παραπάνω ζόρι της νέας και ισχυρότερης.

Stick cpu, λοιπόν, 2 σκάλες κάτω η ram σε σφίξιμο (+2ns περίπου) από το κανονικό προφίλ (όλα ξανά και ξανά ελεγμένα με κάθε τρόπο και test, παντού σταθερά), αλλά συνέχεια τα ίδια στο V.

Λέω ας δοκιμάσω σε dx12 (το έχω σε 11, πήγαινε καλύτερα), ctd άμεσα, με το ζόρι στο μενού. Ψάξιμο, ψάξιμο ψάξιμο, τα ίδια.

Βάζω το BF1 σε dx12 (πάντα έτσι), κανένα πρόβλημα. Ξανά το V σε 12, ctd ακαριαία.

Οτιδήποτε άλλο σε dx12, κανένα πρόβλημα. Οποιοδήποτε stress test, βράχος.

Το έχω ξαναπεράσει και με τη V αυτό, στο V...έφτιαξε χωρίς προφανή λόγο, είτε σε επόμενο οδηγό (όλα τα άλλα normal), είτε σε επόμενο patch (δεν έχει υπάρξει για κανένα από τα 2 bf εδώ και μήνες).

Στανιό μου...ψάχνω για αστάθεια εκεί που το έχει καβαλήσει ο διάολος.

Δημοσ.

Έχεις αντιληφθεί ότι το να είναι σταθερό το σύστημα σου είναι πιο σημαντικό από μαγειρεμένα oc?

Καμία φορά όταν γερνάνε κάποια εξαρτήματα δεν αντέχουν ούτε το παραμικρό. 

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Έχεις αντιληφθεί ότι το να είναι σταθερό το σύστημα σου είναι πιο σημαντικό από μαγειρεμένα oc?

Καμία φορά όταν γερνάνε κάποια εξαρτήματα δεν αντέχουν ούτε το παραμικρό. 

Μα το γράφω, υπέθεσα ότι φταίει το oc και άρχισα να κόβω από παντού. Η κάρτα είναι stock, με εξαίρεση πιο επιθετικό προφίλ στους ανεμιστήρες, τίποτε άλλο. Ο επεξεργαστής πιο stock, δεν έχει (για να είμαι ακριβής, έχω αυξήσει τα ppt, edc, tdc...θα τα βάλω κι αυτά stock).

Κρατάω πισινή για τη μνήμη, αλλά δεν γίνεται οτιδήποτε άλλο να είναι σταθερό (ακόμα και με το αρχικό πιο επιθετικό προφίλ) και το ρημάδι το V να "σκάει" στο μενού με dx12! Τί ζόρι τράβηξε εκεί?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...