Πέτρος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, nikoskola είπε εχεις φιλε μου πολυ μεγαλο oc στην vega.βαλε 990 mz στην μνημη και 1650 στο core και τεσταρε τα Η κάρτα αυτή τη στιγμή, με τις ίδιες ρυθμίσεις 4ετιας αλλά με power +10% αντί 20%, βγάζει 2+ ώρες συνεχόμενο bfv χωρίς θέμα, με γύρω στους 95 hot-spot (σε superposition 4k φτάνει περίπου 100) σε δωμάτιο πολύ ζεστό. Αν πιάσω thermal llimi (με μεγαλύτερο pl), θα σκάσει, αλλά προς το παρόν οκ. Από θέμα τροφοδοσίας, που είχα τις αστάθειες ακόμα και με hot-spot 92-93, πλέον ησύχασα. Το oc που έχω βάλει στον πυρήνα είναι "αδιάφορο", θα δώσει ανάλογα τη θερμοκρασία και τη διαθέσιμη ισχύ ο οδηγός και το vbios μέχρι εκεί υποτίθεται, αλλά στην πραγματικότητα δεν πλησιάζει ποτέ σε κανονικές συνθήκες (σε bfv φτάνει 1610-15, σε super4k λίγο χαμηλότερα). Έτσι κι αλλιώς, τις επόμενες μέρες η κάρτα θα σφαχτεί πάλι, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2022 από Πέτρος
nikoskola Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 το οτι φταιει η καρτα για κρασαρισματα ειναι ευκολο να το διαπιστωσεις.αστην να παιξει απλα στο default profile χωρις καθολου uv και oc και δεν θα κρασαρει.απο εκει και περα ποιες ειναι οι καλυτερες ρυθμισεις για uv-oc και γιατι ειναι μεγαλη κουβεντα...η μονη βοηθεια που μπορω να σου προσφερω ειναι το δικο μου profile το οποιο ειναι αρκετα ηπιο και σταθερο.καλη τυχη!
Πέτρος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, nikoskola είπε το οτι φταιει η καρτα για κρασαρισματα ειναι ευκολο να το διαπιστωσεις.αστην να παιξει απλα στο default profile χωρις καθολου uv και oc και δεν θα κρασαρει.απο εκει και περα ποιες ειναι οι καλυτερες ρυθμισεις για uv-oc και γιατι ειναι μεγαλη κουβεντα...η μονη βοηθεια που μπορω να σου προσφερω ειναι το δικο μου profile το οποιο ειναι αρκετα ηπιο και σταθερο.καλη τυχη! Δεν έχω κρασαρίσματα πλέον...αυτό γράφω. Μέχρι τα 250w περίπου, η κάρτα λειτουργεί χωρίς το παραμικρό θέμα. Από εκει και πάνω, επειδή το δωμάτιο είναι αρκετά ζεστό και επειδή η όποια παρέμβασή μου πέρσι δεν ήταν επιτυχημένη, κάτι/κάπου υπερθερμαίνεται, πιάνει το όριο (105 βαθμοί) θερμοκρσίας το hotspot και ο οδηγός την κλείνει για να την προστατεύσει (τρώω το σχετικό μήνυμα). Δεν έχω κρασαρίσματα πια, όπως είχα με το προηγούμενο τροφοδοτικό, ακόμα και στα 240w, με 10+ βαθμούς περιθώριο για το όριο, φαίνεται πως λύθηκε αυτό το ζήτημα. Btw, αν βάλω το δικό σου όριο με +50% και φτάσω στα 330w, την πήρε και τη σήκωσε την κάρτα, ούτε τα χαμηλότερα όρια σε oc θα με σώσουν, ούτε τίποτα. 18 ώρες πριν, Πέτρος είπε Όποιος μου εξηγήσει πώς άλλαξαν τα security options στο BIOS και μπήκε στο παιγνίδι το trusted computing (εγώ, συνειδητά, δεν είχα πειράξει τίποτα), κερδίζει εξαιρετική χειροποίητη μαρμελάδα από φρούτα του δάσους, πάνω από παγωτό της επιλογής του. Το κοίταζα σα χαμένος 10' για να συνηδειτοποιήσω ότι δεν ήταν πάντα έτσι (λογικό, δεν το είχα ποτέ ενεργοποιημένο από όσο ξέρω/θυμάμαι). Αυτή τη στιγμή, μετά από όλα αυτά, η εικόνα των δίσκων είναι η παρακάτω: Οκ, ο "Disk 0"/Games & Stuff, είναι παλιός (πολύ παλιός) δίσκος συτήματος τον οποίο κάποια στιγμή απέσυρα από κάπου και τον πέταξα όπως ήταν στο σύστημά μου για κάποια δουλειά, πήρα ότι ήθελα και τον κράτησα για ότι σκουπίδι θυμόμουν (έχει ακόμα μέσα δομή φακέλων OS...). Πλέον έχει και χρήσιμα πράγματα μέσα, μια άρρωστη θα έλεγα κατάσταση. Εκείνο το mini-partition των 99ΜΒ, να το σβήσω και να κάνω extent τον υπόλοιπο ή να το αφήσω όπως είναι και να μην ασχολούμαι? Για τον "Disk 3"/Storage, δεν έχω ιδέα πώς και γιατί βρέθηκε με ένα αντίστοιχο partition 128MB...αυτός από την αρχή κάνει ακριβώς τη δουλειά που λέει το όνομά του...mass storage, backups, και οτιδήποτε σχετικό, χωρίς να υπάρχει μέσα οτιδήποτε εγκατεστημένο. Αντίστοιχα, να πειράξω ή να τα αφήσω όπως είναι τώρα που (μάλλον) ξέμπλεξα? Αμ δε που ξέμπλεξα... Άλλαξα για κάθε ενδεχόμενο τη μπαταρία της μητρικής, έριξα και ένα clear cmos και στήσιμο από την αρχή. Λειτούργησε κανένα 5ρι ώρες μετά χωρίς θέμα, με ένα 2ωράκι bfv κιόλας, όλα καλά. Κάνω επανεκκίνηση το βράδυ, άμεσα καλά. Τον κλείνω και τον αφήνω κάπου 20', ανοίγω, δεν προχωράει ούτε σε post, κλείνει μόνος του, ανοίγω ξανά, όλα καλά. Κλείνω, καληνυχτίζω. Ανοίγω το πρωί, πάλο να φορτώνει ώρες ατέλειωτες για να φτάσει να μπει win...μέχρι να φτιάξω καφέ και να φύγω δεν είχε μπει ακόμα, το παράτησα όπως ήταν κι έφυγα. Δεν καταλαβαίνω, πραγματικά. Όταν μπει και λειτουργήσει, δεν έχει το παραμικρό θέμα, δεν έχει το ελάχιστο πρόβλημα. Αν επανεκκινήσω, λειτουργεί ώρες άψογα, με κάθε stress test/bench που του ρίχνω να βγαίνει χωρίς νόημα. Αν κλείσω, όμως, πρόβλημα.
Dr_Pepper Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, Πέτρος είπε Δεν έχω κρασαρίσματα πλέον...αυτό γράφω. Μέχρι τα 250w περίπου, η κάρτα λειτουργεί χωρίς το παραμικρό θέμα. Από εκει και πάνω, επειδή το δωμάτιο είναι αρκετά ζεστό και επειδή η όποια παρέμβασή μου πέρσι δεν ήταν επιτυχημένη, κάτι/κάπου υπερθερμαίνεται, πιάνει το όριο (105 βαθμοί) θερμοκρσίας το hotspot και ο οδηγός την κλείνει για να την προστατεύσει (τρώω το σχετικό μήνυμα). Δεν έχω κρασαρίσματα πια, όπως είχα με το προηγούμενο τροφοδοτικό, ακόμα και στα 240w, με 10+ βαθμούς περιθώριο για το όριο, φαίνεται πως λύθηκε αυτό το ζήτημα. Btw, αν βάλω το δικό σου όριο με +50% και φτάσω στα 330w, την πήρε και τη σήκωσε την κάρτα, ούτε τα χαμηλότερα όρια σε oc θα με σώσουν, ούτε τίποτα. Αμ δε που ξέμπλεξα... Άλλαξα για κάθε ενδεχόμενο τη μπαταρία της μητρικής, έριξα και ένα clear cmos και στήσιμο από την αρχή. Λειτούργησε κανένα 5ρι ώρες μετά χωρίς θέμα, με ένα 2ωράκι bfv κιόλας, όλα καλά. Κάνω επανεκκίνηση το βράδυ, άμεσα καλά. Τον κλείνω και τον αφήνω κάπου 20', ανοίγω, δεν προχωράει ούτε σε post, κλείνει μόνος του, ανοίγω ξανά, όλα καλά. Κλείνω, καληνυχτίζω. Ανοίγω το πρωί, πάλο να φορτώνει ώρες ατέλειωτες για να φτάσει να μπει win...μέχρι να φτιάξω καφέ και να φύγω δεν είχε μπει ακόμα, το παράτησα όπως ήταν κι έφυγα. Δεν καταλαβαίνω, πραγματικά. Όταν μπει και λειτουργήσει, δεν έχει το παραμικρό θέμα, δεν έχει το ελάχιστο πρόβλημα. Αν επανεκκινήσω, λειτουργεί ώρες άψογα, με κάθε stress test/bench που του ρίχνω να βγαίνει χωρίς νόημα. Αν κλείσω, όμως, πρόβλημα. Δοκίμασε αυτό που σου είπα και αν δεν σου κάνει κουλά κάνε OC μόνο τον επεξεργαστή εκει που τον είχες, αν δεν σου κάνει και έτσι κουλά για καμιά βδομάδα κάνε την ραμ έτσι όπως την είχες αν δεν σου κάνει ούτε εκει κουκλά ειναι η κάρτα. Αν σου κάνει κουλά ενώ όλα ειναι σε στοκ τότε έχεις ή πρόβλημα στο hardware ή στα windows (γιαυτό σου είπα παράλληλα αν μπορείς να κάνεις φορμάτ ή έστω refresh)
Πέτρος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε Δοκίμασε αυτό που σου είπα και αν δεν σου κάνει κουλά κάνε OC μόνο τον επεξεργαστή εκει που τον είχες, αν δεν σου κάνει και έτσι κουλά για καμιά βδομάδα κάνε την ραμ έτσι όπως την είχες αν δεν σου κάνει ούτε εκει κουκλά ειναι η κάρτα. Αν σου κάνει κουλά ενώ όλα ειναι σε στοκ τότε έχεις ή πρόβλημα στο hardware ή στα windows (γιαυτό σου είπα παράλληλα αν μπορείς να κάνεις φορμάτ ή έστω refresh) Σε συνέχεια του παραπάνω μηνύματός μου, απλά να προσθέσω ότι γύρισα μεσημέρι σπίτι και βρήκα τον υπολογιστή στην οθόνη αναμονής των win. Μπήκα κανονικά, τα βρήκα όλα όπως πρέπει. Επανεκκίνησα, μπήκε άμεσα και κανονικά, δουλεύει από τις 3.30 περίπου. Θα κάνω τώρα 1-2 δουλίτσες που πρέπει και μετά βλέπουμε. Ειλικρινής απορία: Τί δουλειά μπορεί να έχει το oc με αυτή την ιστορία που έχω πλέον? Όσο λειτουργεί ο υπολογιστής, δεν έχει το παραμικρό θέμα. Στην επανεκκίνηση το ίδιο. Σε cold boot μετά από τερματισμό και άνοιγμα στα 2-3', επίσης όλα καλά. Όσο αυξάνει ο χρόνος που μένει κλειστός, παρουσιάζεται το ζήτημα που αναφέρω, κάνει ώρα (>10' σίγουρα) να μπει στα win, αλλά όλη αυτή την ώρα κάτι φορτώνει ασταμάτητα, δεν είναι ότι δεν βρίσκει κάτι ή οτιδήποτε αντίστοιχο. Αντίστοιχη εικόνα θυμάμαι κάποιες φορές με συνδεδεμένο εξωτερικό δίσκο με άλλη εγκατάσταση ή κάποιο iso περασμένο, που ενώ δεν του έχω "πει" να ξεκινήσει εκεί, αυτό σα να "προσπαθεί". Τα win έχουν αρχίσει και με νευριάζουν είναι η αλήθεια, ίσως είναι ώρα για το καθιερωμένο "σουτ" τους. Κάτι που αμέλησα να αναφέρω: Μπαίνοντας στο bios να δω μήπως εκεί έχει κάτι αλλάξει, στα boot options, διαπίστωσα ότι πέρα από την ύπαρξη του "windows boot manager" που βλέπει τον os ssd μου, υπάρχει σαν 2η επιλογή το "uefi os..." ή κάτι παρόμοιο. Δεν θυμάμαι να υπήρχε παλιότερα αυτή η επιλογή, ξέρει κάποιος τί είναι/κάνει?
Dr_Pepper Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 52 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Τί δουλειά μπορεί να έχει το oc με αυτή την ιστορία που έχω πλέον? Πίστευε και μη ερεύνα δεν γίνεται να κάθομαι να σου λέω 1001 διαφορετικούς λόγους Ένα απλό παράδειγμα μπορεί να μην κρατάει τα timings η ram και να κάνει train στο boot και να αποτυχαίνει και επίσης να αποτυχαίνει να φορτώσει default και γιαυτό περιμένεις με τις ώρες να μπουτάρει... ειναι πραγματικά χιλιάδες το ότι εσύ κάποιες στιγμές μπορείς και χρησιμοποιείς το PC επίσης δεν σημαίνει κάτι όσο αφορά την σταθερότητα του υπολογιστή δεν σου έβγαλε κάτι (βέβαια δεν ξέρεις τι WHEA ή άλλα errors γίνανε στο παρασκήνιο) στην χρήση που έκανες αυτό δεν σημαίνει ότι αν πας να κάνεις κάτι άλλο δεν θα αρχίσει τις μπλέ οθόνες. Ο μόνος τρόπος για να ξέρεις 100% ότι σίγουρα δεν ειναι απο το OC είναι αυτός που σου είπα 1
Πέτρος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 46 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Πίστευε και μη ερεύνα δεν γίνεται να κάθομαι να σου λέω 1001 διαφορετικούς λόγους Ένα απλό παράδειγμα μπορεί να μην κρατάει τα timings η ram και να κάνει train στο boot και να αποτυχαίνει και επίσης να αποτυχαίνει να φορτώσει default και γιαυτό περιμένεις με τις ώρες να μπουτάρει... ειναι πραγματικά χιλιάδες το ότι εσύ κάποιες στιγμές μπορείς και χρησιμοποιείς το PC επίσης δεν σημαίνει κάτι όσο αφορά την σταθερότητα του υπολογιστή δεν σου έβγαλε κάτι (βέβαια δεν ξέρεις τι WHEA ή άλλα errors γίνανε στο παρασκήνιο) στην χρήση που έκανες αυτό δεν σημαίνει ότι αν πας να κάνεις κάτι άλλο δεν θα αρχίσει τις μπλέ οθόνες. Ο μόνος τρόπος για να ξέρεις 100% ότι σίγουρα δεν ειναι απο το OC είναι αυτός που σου είπα Λοιπόν: CPU, stock τα πάντα RAM, stock τα πάντα εκτός του dram voltage γιατί με 1.2 που δίνει αυτόματα δεν bootάρει με 2 stick...έβαλα 1.32 GPU, stock τα πάντα. Θα κλείσω τον υπολογιστή σε λίγο έτσι κι αλλιώς, θα μείνει κλειστός κανένα 2ωρο, να δω αν θα πάρει άμεσα μετά ή θα έχω τα ίδια.
Dr_Pepper Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε RAM, stock τα πάντα εκτός του dram voltage γιατί με 1.2 που δίνει αυτόματα δεν bootάρει με 2 stick...έβαλα 1.32 Τι ραμ έχεις;
Πέτρος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Τι ραμ έχεις; Τις λατρεμένες Ballistix 3200/16, δεν έχει να κάνει με αυτές. Είναι παραξενιά της μητρικής μου εδώ και 4-5 εκδόσεις bios, το έχουν κι άλλοι το αντίστοιχο με Χ370Τ, το είχα και με τα προηγούμενα διαφορετικά σετάκια. Να πω ότι έκανα που έκανα το καλό, πέταξα και 5 καλώδια sata που κάθονταν στις θύρες της μητρικής χωρίς να κάνουν τίποτα (μια θύρα είναι 100% προβληματική, μάλλον έχει ψιλοξεκολλήσει), ελπίζοντας να καθαρίσει λίγο η εικόνα. Κλείνω και βλέπουμε γύρω στις 10 πια. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2022 από Πέτρος
Dr_Pepper Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Τις λατρεμένες Ballistix 3200/16, δεν έχει να κάνει με αυτές. Είναι παραξενιά της μητρικής μου εδώ και 4-5 εκδόσεις bios, το έχουν κι άλλοι το αντίστοιχο με Χ370Τ, το είχα και με τα προηγούμενα διαφορετικά σετάκια. Να πω ότι έκανα που έκανα το καλό, πέταξα και 5 καλώδια sata που κάθονταν στις θύρες της μητρικής χωρίς να κάνουν τίποτα (μια θύρα είναι 100% προβληματική, μάλλον έχει ψιλοξεκολλήσει), ελπίζοντας να καθαρίσει λίγο η εικόνα. Κλείνω και βλέπουμε γύρω στις 10 πια. κάτι έχει η μητρική σου αυτά ειναι πολύ υψηλές τιμές (γενικά πόσο μάλλον για default)
Πέτρος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 53 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε κάτι έχει η μητρική σου αυτά ειναι πολύ υψηλές τιμές (γενικά πόσο μάλλον για default) Μπα, μην ασχολείσαι. Γύρισα το προφίλ σε auto, αλλά οι αντιστάσεις τερματισμού κλπ μπαίνουν χέρι και μπορεί να έχουν ξεμείνει. Ok, στις 2.5 ώρες πήρε με τη μία. Θα δούμε και αύριο πρωί, στο ξύπνημα. Δεν πείθομαι έτσι εύκολα πως φταίει το όποιο oc...πιο πιθανό θεωρώ το χάος με τα καλώδια κλπ μετά την αλλαγή του τροφοδοτικού, κάτι κάπου να κούμπωσε λάθος, σε κάποια μισο χαμένη θύρα, και τώρα απλά το έστρωσα. Εννοείται το ψάχνω.
Dr_Pepper Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Πέτρος είπε Μπα, μην ασχολείσαι. Γύρισα το προφίλ σε auto, αλλά οι αντιστάσεις τερματισμού κλπ μπαίνουν χέρι και μπορεί να έχουν ξεμείνει. Μην σε απασχολεί το ένα μην σε απασχολεί το άλλο αλλά εγώ βλέπω έχεις τεντώσει το σύστημα σου απο όλες τις πλευρές που θα μπορούσες να το τεντώσεις και τώρα σου φαίνεται περίεργο που φαίνονται οι ραγάδες 17 ώρες πριν, Πέτρος είπε Δεν πείθομαι έτσι εύκολα πως φταίει το όποιο oc Εγώ πάλι πείθομαι όλο και παραπάνω ότι ειναι εκει το πρόβλημα σου και ο σκληρός που πέθανε απο αυτό ειναι. Ενα πετυχημένο OC δεν ειναι το OC που απλά δεν θα κρεμάσει όταν πας να μπουτάρεις τον υπολογιστή ή που δεν θα κρεμάσει όταν κάνεις cinebench (<- και αυτό ακόμη αποτελεί απόδειξη δηλαδή προβλήματα υπάρχουν και απλά το cinebench είναι το "trigger" για να βγάλει προς τα έξω αν δεν το άνοιγες θα ήσουν πχ στο facebook ή ότι άλλο κάνεις κανονικά "χωρίς πρόβλημα", απλά δεν φτάνει μόνο αυτό πχ σε OC περνάω το cinebench κανονικά αλλά αν τρέξω ένα mem check θα βγάλει προβλήματα κτλ ) ειδικά όταν αλλάζεις ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με τα ρεύματα. για να χρειαστείς 60ohm on die termination προκειμένου να μπουτάρει η ram ας πούμε πάει να πει ότι το σήμα ήταν τέρμα ασταθές... Μην κοιτάς ρυθμίσεις που κάνει κάποιος είτε επειδή έχει εξωτικό σύστημα ψύξης είτε επειδή θέλει να βγάλει ένα bench άλλο ειναι το OC για να πετύχεις κάτι τέτοιο και άλλο το OC για 24/7 σταθερό σύστημα. (να στο πω αλλιώς τα λεφτά που θα δώσεις για να αντικαταστήσεις τον πεθαμένο σκληρό σου αν τα "κολλούσες" στα λεφτά που έδωσες για την 3200 μνήμη σου και έπαιρνες μια "μαμά" 3800 θα ήσουν καλύτερα ) Όσο περισσότερο πειράζεις το σύστημα εκτός εργοστασιακών ρυθμίσεων (ειδικά αν πειράζεις τα ρεύματα και ναι το undervolt αυτό καθ'αυτό ειναι ακίνδυνο αλλά υπο προϋποθέσεις επειδή ειναι συνδεδεμένο με άλλους παράγοντες V/I=R, είναι ακίνδυνο δηλαδή όταν ρήξεις την τάση (Undervolt) αλλά το ρεύμα σου παραμείνει σταθερό ή πέσει και αυτό, αν το ρεύμα σου -στην περίπτωση σου πχ στην κάρτα- μεγαλώσει τότε έχεις παρόμοιους κινδύνους με το αν έκανες Overvolt ) τόσο περισσότερο ασταθές γίνεται ή/και μικραίνει η ζωή του. Επειδή τα windows δεν κρασάρουν δεν σημαίνει ότι όλα πάνε καλά πχ (σε ένα χρέπι σύστημα ) δοκίμασε να βγάλεις τον σκληρό δίσκο (που έχεις εγκατεστημένα τα windows) ενώ είσαι μέσα στα windows κατα 90% δεν θα γίνει τίποτα και μάλιστα οι ανοιχτές εφαρμογές σου θα δουλέψουν και ειναι αρκετά πιθανό ακόμη και πράματα που δεν φορτώθηκαν στην ραμ αν κληθούν (πχ ανοίξεις το start που θα χρειαστεί να φορτώσει εικονίδια απο προγράμματα που δεν ειναι στην ραμ και άρα θα πρέπει να διαβαστούν απο τον σκληρό) απλά να μην φορτωθούν χωρίς να κρασάρει το σύστημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το σύστημα ειναι μια χαρά, θέλω να πω μην θεωρείς ότι επειδή βλέπεις σήμα στην οθόνη και κουνιέται το ποντίκι ή δουλεύει η εφαρμογή που έχεις ανοιχτή ότι όλα ειναι μέλι γάλα. Βασικά δεν βρήκα κάτι για να στο δείξω το κοντινότερο που βρήκα ειναι αυτό (αν και το κόβει ότι βγαίνει το καλώδιο αλλά φαίνεται ότι ο υπολογιστής δεν κράσαρε αφού βγήκε) ή δες και αυτό που βάζει έναν υπερισχυρό μαγνήτη στο λαπτοπ Με τον σκληρό ψόφιο πάλι άνοιγε κάνα παράθυρο και κουνιόταν το ποντίκι απλά δεν μπούταρε ξανά... Στην δεύτερη προσπάθεια τα έβλεπε όλα το PC άναβαν έσβηναν οθόνες κτλ αλλά μετά λειτουργούσε κανονικά. Αυτά ειναι βέβαια πολύ extreme καταστάσεις αλλά και γιαυτό τις χρησιμοποιώ θέλω να πω ότι ακόμη και σε extreme καταστάσεις το ότι βλέπεις να κουνιέται το ποντίκι ή να λειτουργεί το πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι στο παρασκήνιο δεν έχει γίνει της @#@ ή δεν υπάρχουν προβλήματα γενικά. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από Dr_Pepper 1
Πέτρος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Μην σε απασχολεί το ένα μην σε απασχολεί το άλλο αλλά εγώ βλέπω έχεις τεντώσει το σύστημα σου απο όλες τις πλευρές που θα μπορούσες να το τεντώσεις και τώρα σου φαίνεται περίεργο που φαίνονται οι ραγάδες Εγώ πάλι πείθομαι όλο και παραπάνω ότι ειναι εκει το πρόβλημα σου και ο σκληρός που πέθανε απο αυτό ειναι. Ενα πετυχημένο OC δεν ειναι το OC που απλά δεν θα κρεμάσει όταν πας να μπουτάρεις τον υπολογιστή ή που δεν θα κρεμάσει όταν κάνεις cinebench (<- και αυτό ακόμη αποτελεί απόδειξη δηλαδή προβλήματα υπάρχουν και απλά το cinebench είναι το "trigger" για να βγάλει προς τα έξω αν δεν το άνοιγες θα ήσουν πχ στο facebook ή ότι άλλο κάνεις κανονικά "χωρίς πρόβλημα", απλά δεν φτάνει μόνο αυτό πχ σε OC περνάω το cinebench κανονικά αλλά αν τρέξω ένα mem check θα βγάλει προβλήματα κτλ ) ειδικά όταν αλλάζεις ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με τα ρεύματα. για να χρειαστείς 60ohm on die termination προκειμένου να μπουτάρει η ram ας πούμε πάει να πει ότι το σήμα ήταν τέρμα ασταθές... Μην κοιτάς ρυθμίσεις που κάνει κάποιος είτε επειδή έχει εξωτικό σύστημα ψύξης είτε επειδή θέλει να βγάλει ένα bench άλλο ειναι το OC για να πετύχεις κάτι τέτοιο και άλλο το OC για 24/7 σταθερό σύστημα. (να στο πω αλλιώς τα λεφτά που θα δώσεις για να αντικαταστήσεις τον πεθαμένο σκληρό σου αν τα "κολλούσες" στα λεφτά που έδωσες για την 3200 μνήμη σου και έπαιρνες μια "μαμά" 3800 θα ήσουν καλύτερα ) Όσο περισσότερο πειράζεις το σύστημα εκτός εργοστασιακών ρυθμίσεων (ειδικά αν πειράζεις τα ρεύματα και ναι το undervolt αυτό καθ'αυτό ειναι ακίνδυνο αλλά υπο προϋποθέσεις επειδή ειναι συνδεδεμένο με άλλους παράγοντες V/I=R, είναι ακίνδυνο δηλαδή όταν ρήξεις την τάση (Undervolt) αλλά το ρεύμα σου παραμείνει σταθερό ή πέσει και αυτό, αν το ρεύμα σου -στην περίπτωση σου πχ στην κάρτα- μεγαλώσει τότε έχεις παρόμοιους κινδύνους με το αν έκανες Overvolt ) Επειδή τα windows δεν κρασάρουν δεν σημαίνει ότι όλα πάνε καλά πχ (σε ένα χρέπι σύστημα ) δοκίμασε να βγάλεις τον σκληρό δίσκο (που έχεις εγκατεστημένα τα windows) ενώ είσαι μέσα στα windows κατα 90% δεν θα γίνει τίποτα και μάλιστα οι ανοιχτές εφαρμογές σου θα δουλέψουν και ειναι αρκετά πιθανό ακόμη και πράματα που δεν φορτώθηκαν στην ραμ αν κλιθούν (πχ ανοίξεις το start που θα χρειαστεί να φορτώσει εικονίδια απο προγράμματα που δεν ειναι στην ραμ και άρα θα πρέπει να διαβαστούν απο τον σκληρό) απλά να μην φορτωθούν χωρίς να κρασάρει το σύστημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το σύστημα ειναι μια χαρά, θέλω να πω μην θεωρείς ότι επειδή βλέπεις σήμα στην οθόνη και κουνιέται το ποντίκι ή δουλεύει η εφαρμογή που έχεις ανοιχτή ότι όλα ειναι μέλι γάλα. Βασικά δεν βρήκα κάτι για να στο δείξω το κοντινότερο που βρήκα ειναι αυτό (αν και το κόβει ότι βγαίνει το καλώδιο αλλά φαίνεται ότι ο υπολογιστής δεν κράσαρε αφού βγήκε) ή δες και αυτό που βάζει έναν υπερισχυρό μαγνήτη στο λαπτοπ Με τον σκληρό ψόφιο πάλι άνοιγε κάνα παράθυρο και κουνιόταν το ποντίκι απλά δεν μπούταρε ξανά... Στην δεύτερη προσπάθεια τα έβλεπε όλα το PC άναβαν έσβηναν οθόνες κτλ αλλά μετά λειτουργούσε κανονικά. Αυτά ειναι βέβαια πολύ extreme καταστάσεις αλλά και γιαυτό τις χρησιμοποιώ θέλω να πω ότι ακόμη και σε extreme καταστάσεις το ότι βλέπεις να κουνιέται το ποντίκι ή να λειτουργεί το πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι στο παρασκήνιο δεν έχει γίνει της @#@ ή δεν υπάρχουν προβλήματα γενικά. Σεβαστά αυτά που γράφεις και σε ευχαριστώ πολύ για την υπομονή και την επιμονή σου, αλλά (σιγά που δεν θα είχα κάτι να πω... 😛 ) ακόμα κρατάω τις επιφυλάξεις μου. Σήμερα, πήρε μπρος μετά από 10+ ώρες, χωρίς θέμα πάλι. Οι αλλαγές που έκανα χτες, πέρα από το stock παντού, ήταν: τα καλώδια sata που έβγαλα και άλλαξα, με τουλάχιστον 1 να είναι προβληματικό και τουλάχιστον 1 θύρα off (δοκιμή με 1 δίσκο πάνω και τους υπόλοιπους 1 προς 1, θύρα προς θύρα, καλώδιο προς καλώδιο, εκτός φυσικά από όσα ήταν στη μητρική αλλά δεν κατέληγαν σε δίσκο τα οποία απλά έβγαλα), αλλαγή τροφοδοσίας στο box του κουτιού για τους δίσκους (πλακέτα με 1 τροφοδοσία για 4 δίσκους, στυλ hotswap), αποσύνδεση 2 USB καλωδίων που κάθονταν (για εξωτερικό δίσκο και hub), πέρασμα νέας διαδρομής όλων των λειτουργικών καλωδίων για να εκμηδενίσω τέντωμα και περίεργες επαφές. Οτιδήποτε από αυτά μπορεί να κουνήθηκε όταν πέρασα τσαπατσούλικα (ναι, κράτησα τα παλιά καλώδια για ανεμιστήρες κ δίσκους, το ομολογώ) το νέο τροφοδοτικό την Κυριακή και να αποτελειώθηκε όταν πια έβαλα τα πλαϊνά (ολόκληρο μπαούλο για κουτί και τσίμα τσίμα έρχονται), με τα κουλά αποτελέσματα μετά. Οι αντιστάσεις τερματισμού που βλέπεις στα 2666 είναι υψηλότερες από αυτές που έχω στα 3800 (40 vs 60, θα ανεβάσω screen αργότερα), Btw. Είναι ανωμαλιάρα η tauchi σε αυτά, για αυτό λέω μην δίνεις σημασία. Όσο για το δίσκο, τον έβγαλα και έβαλα 3 φορές, σε διαφορετικές θέσεις, προκειμένου να δω τι γίνεται, τί λειτουργεί και να μεταφέρω αρχεία. Την ίδια ακριβώς συμπεριφορά (αντίστοιχα και το σύστημα) είχε και ο αντικαταστάτης, με ελάχιστες ώρες λειτουργίας στο ενεργητικό του, πριν από το χτεσινό συμμάζεμα. Έχω φάει στο παρελθόν κάπου 10 ώρες χωρίς σύστημα μέχρι να πάρω χαμπάρι ότι το dvdr κάνει κόλπα (κάπου βραχυκύκλωσε)...γιατί αποφεύγω να χωθώ στο μπαούλο. Εννοείται, πάντως, πως θα δω τις ερχόμενες μέρες συμπεριφορά και θα αρχίσω να επαναφέρω πάλι τα oc. Α, για το κόστος των μνημών, 4€ διαφορά είχαν οι 3600/16,απλά δεν ήταν ετοιμοπαράδοτες πουθενά τη μέρα και ώρα που μου τη βίδωσε πέρσι τέτοιες μέρες να τις αλλάξω. edit: Oι μνήμες σε 3800/16 Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από Πέτρος
Πέτρος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Edti 2: Superposition 4K με όλα stock, 5600score (6300 με το κανονικό μου προφίλ με 10% power), με ίδιες θερμοκρασίες στην κάρτα με το κανονικό, με εξαίρεση το hotspot που είναι 4-5 βαθμούς κάτω.
Dr_Pepper Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Πέτρος είπε Edti 2: Superposition 4K με όλα stock, 5600score (6300 με το κανονικό μου προφίλ με 10% power), με ίδιες θερμοκρασίες στην κάρτα με το κανονικό, με εξαίρεση το hotspot που είναι 4-5 βαθμούς κάτω. Κάνε repaste και αν κάνει τα ίδια δοκίμασε να βάλεις το μαμά bios (έχει διακοπτάκι οπότε δεν χρειάζεται να "χάσεις" το bios που έχεις απλά γύρισε τον διακόπτη και θα φορτώσει το back up bios αλλά παίζει η pulse να μην έχει δεν ξέρω τσέκαρε θα ειναι στο πάνω μέρος της πλακέτας προς την μερικά που βγαίνει "εξω" στο κουτί, αν δεν έχει απλά βάλε χειροκίνητα το μαμά) Αν πάλι δεν αλλάξει κάτι τότε τα έφαγε τα ψωμιά της. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από Dr_Pepper
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα