Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, greekfragma είπε

μάλλον άρχισε να δείχνει τα χρόνια του.

Αυτό έχω "σταμπάρει" ως ύποπτο νο1 πλέον, απλά ψάχνω χρόνο να κάνω τη μεταφορά-δοκιμή.

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Αυτό έχω "σταμπάρει" ως ύποπτο νο1 πλέον, απλά ψάχνω χρόνο να κάνω τη μεταφορά-δοκιμή.

Και πολύ κράτησε… Εδώ κάτι Corsair gold 1200W  5 ετιας δεν κράταγαν την κάρτα που έχεις στα απότομα spikes.

(Γνωρίζεις ήδη οτι έχω εμπειρία από κάρτα όπως την δικιά σου από προηγούμενη συζήτηση και δεν γράφω ψεματα). 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, atheatos είπε

(Γνωρίζεις ήδη οτι έχω εμπειρία από κάρτα όπως την δικιά σου από προηγούμενη συζήτηση και δεν γράφω ψεματα). 

Εννοείται, τί συζητάμε.

Btw,  Corsair RMx 750 και είμαι καλυμμένος?

Δεν με νοιάζει για pcix5, η επόμενη gpu δεν θα περάσει (πλησιάσει, βασικά) τα 300w, το υπόλοιπο σύστημα βία 200w τραβάει στο τέρμα.

Επεξ/σία από Πέτρος
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Εννοείται, τί συζητάμε.

Btw,  Corsair RMx 750 και είμαι καλυμμένος?

Δεν με νοιάζει για pcix5, η επόμενη gpu δεν θα περάσει (πλησιάσει, βασικά) τα 300w, το υπόλοιπο σύστημα βία 200w τραβάει στο τέρμα.

Δωσε κάτι παραπάνω και πήγαινε καλύτερα σε αυτό

https://www.skroutz.gr/s/20617303/Seasonic-Focus-PX-750W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html

να έχεις το κεφάλι ήσυχο και για το επόμενο σύστημα.

Αλλιώς το ιδιο σε 650 w https://www.skroutz.gr/s/20617365/Seasonic-Focus-PX-650W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html?from=sku_spec_variations

που σου εγγυώμαι προσωπικά, ότι θα σε φτάνει και με το παραπάνω για την κατανάλωση που περιέγραψες.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Δωσε κάτι παραπάνω και πήγαινε καλύτερα σε αυτό

https://www.skroutz.gr/s/20617303/Seasonic-Focus-PX-750W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html

να έχεις το κεφάλι ήσυχο και για το επόμενο σύστημα.

Αλλιώς το ιδιο σε 650 w https://www.skroutz.gr/s/20617365/Seasonic-Focus-PX-650W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html?from=sku_spec_variations

που σου εγγυώμαι προσωπικά, ότι θα σε φτάνει και με το παραπάνω για την κατανάλωση που περιέγραψες.

A, μια χαρά...βλέπω ακριβώς τις ίδιες υποδοχές καλωδίων κλπ σε σχέση με το δικό μου...δεν θα τα αλλάξω όλα, μόνο θα ξεκουμπώσω, θα βγάλω το παλιό, θα βάλω το καινούριο και θα κουμπώσω...

Θα το έχω κατά νου μόλις το πάρω απόφαση.

Δημοσ.

Άλλαξα και τις γραμμές από το τροφοδοτικό στη gpu, μήπως κάτι/κάπου είχε τσακίσει/μπλοκάρει (τίποτα οπτικά), τα ίδια.

Ακόμα και με +5% power (γύρω στα 235w), το τρώω το κόλλημά μου. Τα 220, συνεπώς, είναι εντελώς οριακά για να αισθάνομαι καλά.

Δημοσ.

Χμμμ, εγώ ποντάρω gpu. Το να μην βγάζει ενα ζεύγος τα απαιτούμενα watt οκ, αλλά εδώ μιλάμε για 1 gpu και ένα μεηαλο τροφοδοτικό. 8 χρόνια είναι πολλά, αλλά όχι για αλλαγή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε ένα τροφοδοτικό 8μιση ετών και να αλλάξεις γραμμές δε λέει κάτι. άλλαξέ το και μη το ζορίζεις περισσότερο και προκαλείς τη τύχη σου να αστοχήσει περαιτέρω με συνέπειες και σε άλλα parts που μπορεί να φάνε καμιά περίεργη τάση.

Επεξ/σία από greekfragma
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Χμμμ, εγώ ποντάρω gpu. Το να μην βγάζει ενα ζεύγος τα απαιτούμενα watt οκ, αλλά εδώ μιλάμε για 1 gpu και ένα μεηαλο τροφοδοτικό. 8 χρόνια είναι πολλά, αλλά όχι για αλλαγή. 

Ελπίζω πως μέσα στο ΣΚ θα τη δοκιμάσω σε άλλο σύστημα, να δω τι θα γίνει.

29 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν βλέπω στο 1ο ποστ αν δοκίμασες τουλάχιστον clear cmos και xmp μόνο. Όλα ξεκίνησαν μετά το τελευταίο bios update όπως γράφεις. 

Όλα έγιναν ξανά και ξανά. Το σύστημα λειτουργεί με την κάρτα σε default power+uv+oc, ανεξάρτητα από ρυθμίσεις cpu/ram/κλπ.

Δημοσ.
Στις 29/6/2022 στις 2:49 ΜΜ, Πέτρος είπε

1) Seasonic x-series, gold, 850w, με δύο διαφορετικές γραμμές στη gpu. Τουλάχιστον από πέρσι που ξεπάτωσα τη gpu, δεν είχε πειραχτεί/αλλάξει κάτι (πέρα από φύσημα/ρούφηγμα, αλλά χωρίς να τα ξηλώσω).

Το τροφοδοτικό, πλέον, είναι 8+ χρόνων βέβαια.

Ιανουάριος 2013 η αγορά...9.5 χρόνια.

Για πείτε λίγο, κάποιος τρόπος να το τεστάρω? Το occt δεν έκανε (για) αυτή τη δουλειά? Έτρεξα ένα προφίλ που είχε μια ώρα, κιχ δεν έκανε, αλλά δεν ξέρω αν ήταν το σωστό.

Δημοσ.

Κυριακή (κυριολεκτικά), κοντή γιορτή...θα αλλαχτεί έτσι κι αλλιώς το psu, τα 9.5 χρόνια δεν μου έκατσαν καθόλου καλά, και βλέπουμε.

• Moderators
Δημοσ.
Στις 14/6/2022 στις 11:29 ΜΜ, Πέτρος είπε

Έχουμε και λέμε.

Ο υπολογιστής μου αυτή τη στιγμή βρίσκεται από άποψη ρυθμίσεων στην ίδια* κατάσταση που ήταν 11 μήνες πριν και λειτούργησε χωρίς πρόβλημα μέχρι το Φλεβάρη του '22. Από το Φλεβάρη μέχρι και κάποια στιγμή αρχές Μάη, άλλαξε η έκδοση bios στη μητρική που μου επέτρεψε αντί για stock ή uv επεξεργαστή (τα χρησιμοποιούσα εναλλάξ, με την ίδια απόλυτη σταθερότητα) να χρησιμοποιήσω CO με εξαιρετικά αποτελέσματα, πάλι απόλυτα σταθερά. Το Μάη, πέρασα νεότερη έκδοση bios, υποτίθεται πιο σταθερή, και από εκεί και πέρα ξεκίνησαν αστάθειες τις οποίες ακομα δεν έχω καταφέρει να εξαλείψω, ακόμα και την τελευταία εβδομάδα που γύρισα στο προηγούμενο σταθερό bios, με ολικό wipe (οπότε σίγουρα δεν έχει παραμείνει το παραμικρό υπόλειμμα).

*Οι μόνες αλλαγές είναι στα Windows (10, pro) τα οποία έχουν πάρει όλες τις ενημερώσεις του τελευταίου χρόνου, και στις εκδόσει οδηγών για gpu.

To θέμα μου είναι ότι από το Μάη που μπήκε το τελευταίο bios, ξεκίνησαν επανεκκινήσεις στο σύστημα, οποτεδήποτε ζοριζόταν πολύ η gpu. Ακόμα και heavy bench/stress, οδηγούσε σε επανεκκίνηση του συστήματος κλπ. Αυτό έχει πια ξεπεραστεί, με κάποιες μικρορυθμίσεις, αλλά σε βαρύ gaming πια (BF1, BFV τα οποία πάντα χρησιμοποιώ σαν δείκτη σταθερότητας), μετά από άλλοτε άλλο χρονικό διάστημα, το σύστημα θα κολλήσει/επανεκκινήσει. Έχω βγάλει (την Κυριακή που πέρασε) σχεδόν 3 ώρες χωρίς πρόβλημα, και σήμερα έφαγα επανεκκίνηση στα 30', μετά στα 20'.

Σε οτιδήποτε άλλο (benching, stressing), το σύστημα δεν έχει θέμα. Έβγαλε Timespy extreme (κι όλα τα άλλα) stresstest, EZbench loop 1h, 30xTM5 1usmus profile v3 για τη RAM και aida stress, prime95, occt power/voltage 1h stress και οτιδήποτε άλλο μου έχει έρθει, χωρίς το παραμικρό θέμα. Σε light gaming (Diablo Immortal, πχ), δεν παρουσιάζει το παραμικρό. Σε άλλα φορτία, το ίδιο.

Θέμα θερμοκρασιών, επίσημα δεν υπάρχει. Η D15 δεν αφήνει ποτέ τον επεξεργαστή να πάει πάνω από 75 βαθμούς, η gpu είναι ακόμα πιο κάτω σε πυρήνα/μνήμη (δεν παίρνω όρκο για το hotspot...αλλά με 1 ώρα λούπα στο ΕΖ δεν υπάρχει περίπτωση να μην έσκαγε από εκεί), οι μνήμες έχουν ένα φουρφούρι καρφωμένο πάνω τους χειμώνα-καλοκαίρι.

Στο event viewer, αφού διόρθωσα καιρό τώρα μια χαζομάρα που είχα κάνει με τη ram, βλέπω μόνο critical 41, το οποίο δεν μου δίνει την παραμικρή πληροφορία φυσικά. Βέβαια, μαζεύει το σύστημα ένα σκασμό errors, ότι δεν μπορεί να βρει/εγκαταστήσει κάποια/κάποιες συσκευές. Δεν ξέρω αν τα είχα παλιότερα, δεν το πιστεύω όμως.

Για το 41, έχω τα παρακάτω:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου
- System 

- Provider 

[ Name]  Microsoft-Windows-Kernel-Power 
   [ Guid]  {331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4} 

EventID 41 

Version 8 

Level 1 

Task 63 

Opcode 0 

Keywords 0x8000400000000002 

- TimeCreated 

[ SystemTime]  2022-06-14T16:28:58.5465145Z 

EventRecordID 174462 

Correlation 

- Execution 

[ ProcessID]  4 
   [ ThreadID]  8 

Channel System 

Computer DESKTOP-STCU44Q 

- Security 

[ UserID]  S-1-5-18 

- EventData 

BugcheckCode 0 
  BugcheckParameter1 0x0 
  BugcheckParameter2 0x0 
  BugcheckParameter3 0x0 
  BugcheckParameter4 0x0 
  SleepInProgress 0 
  PowerButtonTimestamp 0 
  BootAppStatus 0 
  Checkpoint 0 
  ConnectedStandbyInProgress false 
  SystemSleepTransitionsToOn 0 
  CsEntryScenarioInstanceId 0 
  BugcheckInfoFromEFI false 
  CheckpointStatus 0 
  CsEntryScenarioInstanceIdV2 0 
  LongPowerButtonPressDetected false 

και

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
  <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}" /> 
  <EventID>41</EventID> 
  <Version>8</Version> 
  <Level>1</Level> 
  <Task>63</Task> 
  <Opcode>0</Opcode> 
  <Keywords>0x8000400000000002</Keywords> 
  <TimeCreated SystemTime="2022-06-14T16:28:58.5465145Z" /> 
  <EventRecordID>174462</EventRecordID> 
  <Correlation /> 
  <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" /> 
  <Channel>System</Channel> 
  <Computer>DESKTOP-STCU44Q</Computer> 
  <Security UserID="S-1-5-18" /> 
  </System>
- <EventData>
  <Data Name="BugcheckCode">0</Data> 
  <Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data> 
  <Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data> 
  <Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data> 
  <Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data> 
  <Data Name="SleepInProgress">0</Data> 
  <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data> 
  <Data Name="BootAppStatus">0</Data> 
  <Data Name="Checkpoint">0</Data> 
  <Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data> 
  <Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">0</Data> 
  <Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">0</Data> 
  <Data Name="BugcheckInfoFromEFI">false</Data> 
  <Data Name="CheckpointStatus">0</Data> 
  <Data Name="CsEntryScenarioInstanceIdV2">0</Data> 
  <Data Name="LongPowerButtonPressDetected">false</Data> 
  </EventData>
  </Event>

αν κάποιον βοηθούν.

Η εγκατάσταση των Win, πρέπει κάπου να έχει "χτυπήσει", αλλά όλες οι προσπάθειες για repair (sfc, DISM) δεν έδωσαν αποτέλεσμα.

Πληροφοριακά, έχω κάποια περίεργα σκηνικά. Για κάποιο λόγο μου εμφανίζεται συνέχεια ότι προσπαθεί να εγκατασταθεί το GOW5, από το XBOX pass, το οποίο έχω απεγκαταστήσει μήνες τώρα. Πατάω cancel παντού, στην επόμενη επανεκκίνηση του υπολογιστή (κανονική, όχι από αστάθεια), τα ίδια. Κανένα καθαριστικό δεν μπόρεσε ποτέ να βγάλει άκρη.

image.png.ccd6bd7c6ae4285d694ee43e41105593.png

Κάθε αλλαγή οδηγού της gpu, έχει γίνει με κάθε επισημότητα (είτε ddu σε safe, είτε από την επιλογή των οδηγών για επαναφορά, είτε αντίστοιχα από το πρόγραμμα της amd).

Οι διάφορες ρυθμίσεις σε cpu/gpu/ram είναι από σχεδόν χρόνο δοκιμασμένες (cpu/ram), μέχρι κοντά 4 χρόνια (gpu).

Αυτό που μου δημιουργεί το πρόβλημα και δεν ξέρω από πού να αρχίσω, είναι ότι μέχρι να κάνω την αναβάθμιση bios στο τελευταίο, το Μάη, όλα λειτουργούσαν υποδειγματικά επί μήνες. Από εκεί και μετά, ακόμα και όταν γύρισα στο προηγούμενο απόλυτα σταθερό, το μόνο που κατάφερα είναι να έχω κάποια διαστήματα που όλα καλά (οι 2.5 ώρες που αναφέρω), αλλά μετά τα ίδια χωρίς την παραμικρή αλλαγή.

Ειλικρινά, δεν ξέρω από πού να αρχίσω...

Να χαλαρώσω τις μνήμες? Οκ...μπορεί να γίνει, αλλά σπάω το κεφάλι μου γιατί να φταίνε αφού δεν βγάζουν πουθενά πρόβλημα.

Να χαλαρώσω τη gpu? Κυριολεκτώ, είναι σχεδόν 4 χρόνια που λειτουργεί το προφίλ (το ανανεώνω με κάθε νέα έκδοση οδηγών και το ξανασώζω, μη τυχόν υπάρχουν ασυμβατότητες), χωρίς θέμα.

Ο επεξεργαστής οπουδήποτε αλλού δεν "σκάει".

Δεν ξέρω, ειλικρινά. Μάλλον τις επόμενες μέρες θα φάει format το σύστημα, να είμαι σίγουρος ότι καθάρισε από τυχόν βλακείες μου που δεν θυμάμαι, τουλάχιστον. Κάτι άλλο?

5600Χ, Taichi X370 (bios v.7.04), Vega56 (V64 bios) 22.5.2, 2x8 Crucial Ballistix 3800/16 (3200/16 nom).

Αν εχω καταλαβει καλα εχεις OC η νεα εκδοση bios μπορει να εφερε αλλαες και στα voltage regulation του board , δηλαδη αν πριν ησουν σταθερος ας πουμε με 1,2 V τωρα να θελει 1,25 , η μου εχει τυχει και το αναποδο μετα την αλλαγη bios ηθελε μικροτερη ταση γιατι αλλαξε το load line calibration που εκανε και στα 1.2 βαρουσε κατι 1,4

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Αν εχω καταλαβει καλα εχεις OC η νεα εκδοση bios μπορει να εφερε αλλαες και στα voltage regulation του board , δηλαδη αν πριν ησουν σταθερος ας πουμε με 1,2 V τωρα να θελει 1,25 , η μου εχει τυχει και το αναποδο μετα την αλλαγη bios ηθελε μικροτερη ταση γιατι αλλαξε το load line calibration που εκανε και στα 1.2 βαρουσε κατι 1,4

Όχι, είμαι με την προηγούμενη έκδοση, του Φλεβάρη, την απόλυτα σταθερή.

Ακόμα και με τα πάντα stock στον επεξεργαστή, αν δώσω κάτι παραπάνω από 220w στη gpu, θα σκάσει μετά από κάποια στιγμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...