Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την κοινότητα, εάν και δεν ποστάρω συχνά είναι ένα φόρουμ που παρακολουθώ εδώ και πολλαααααά χρόνια!
Σύντομα πρόκειται να ξεκινήσω δουλειά fully remote και με αγχώνει πολύ η συμπεριφορά της σύνδεσης μου. Έτσι, θέλω να βελτιστοποιήσω τις ρυθμίσεις για την καλύτερη δυνατή σταθερότητα της.

Έχοντας λάβει το ZTE H1600 μετά από ανανέωση συμβολαίου, μπορώ να πω πως είμαι εντελώς απογοητευμένος από την πλήρη έλλειψη οποιασδήποτε παραμετροποιήσης αλλά και νομίζω πως έχω περισσότερες αποσυνδέσεις από όταν άρχισα να το χρησιμοποιώ. Άρα γύρισα πίσω στο παλιό καλό Speedport Entry 2i.

Προσπαθώ να φτιάξω και την σύνδεση dsl αλλά και ένα στοιχειώδες QOS στο δίκτυο μου ώστε να μην επιρεάζεται η εργασία μου από διάφορα traffic spikes.

Έως τώρα έχω αφήσει μόνο τα profile 12a, 12b και 17a ενεργά και στις δυνατότητες έχω αφήσει ανοιχτά Bitswap, G.INP και το Vectoring. Έχω αλλάξει το DNS μέσω του DSL στο 1.1.1.1 αλλά η γραμμή μου συγχρονίζει χαμηλότερα και υπάρχει μια μικρή αύξηση στο ping.

Επισυνάπτω και τα στατικά της γραμμής για τους πιο έμπειρους
753766942_2022-06-14224524.png.83c42dac336fa3f410e8b88363f9e591.png

Πάει το πρώτο κομμάτι, τώρα όσον αφορά το QOS έχω κάνει κάποιο setup αλλά δεν φαίνεται να αναγνωρίζει τις συσκευές στα classes που τα έχω ορίσει. Πιθανότατα φταίει το Deco mesh που χρησιμοποιώ γιατί το DHCP μου δείχνει όλες τις συσκευές που συνδέονται με wifi ότι βρίσκονται στην θύρα LAN3 -- στην οποία συνδεέται το main deco άρα φαντάζομαι δείχνει πως αυτό διαχειρίζεται όλες τις συσκευές wifi ανεξαρτήτως
Μερικά ενδεικτικά screenshots από το στήσιμο του dhcp + qos.

DHCP Binds
dhcp.png.c77365a198b66bbb6173c67c0e592bf0.png

Queues QOS
lan3.png.27163249aec2387945b11dbd501ffd47.png

Classes
classes.png.635b0ddd3efeeccb8265199665f3f3f3.png

Στο παραπάνω setup λοιπόν δεν μου αναγνωρίζει το κινητό στο queue που του αναλογεί αλλα το βάζει στο default που έχω ορίσει.

Οποιαδήποτε τοποθέτηση θα εκτιμηθεί δεόντως!:worthy:

Επεξ/σία από Exte
προσθηκη εικονων
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Με μια πολύ γρήγορη ματιά που έριξα, προτείνω να δοκιμάσεις να βάλεις την IP 192.168.1.6 στο από πάνω πεδίο (Source IP) και επίσης βάλε και το /32 για καλό και για κακό. Έπειτα δες αν κάνει σωστό match.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...