Προς το περιεχόμενο

Διόρθωση update γραφικών

pavloa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.

Να κάνω μια ερώτηση. 

έχω τον επεξεργαστή i5-11500.

Έχω κατεβάσει τους drivers για τα γραφικά από την σελίδα τους για windows 10 21H2

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/212277/intel-core-i511500-processor-12m-cache-up-to-4-60-ghz/downloads.html

Intel® Graphics – Windows* DCH Drivers

Version: 30.0.101.1994

Το κάνω κανονικά εγκατάσταση αλλά τα windows κάνουν ενημέρωση και περνανε μια άλλη έκδοση Version: 30.0.101.1237 αν θυμάμαι καλά που στην ουσία είναι πιο παλια από αυτήν που περνάω.(δεν έχω το pc μπροστά μου για να σας πω ακριβώς την έκδοση).

Κάνω απεγκαταστση την version που περνάει από μόνο του και ξανά περνάω την έκδοση που έχω κατεβάσει. Μετά από λίγες ώρες ξανά περνάει την έκδοση την πιο παλιά. 

Τι στο καλό συμβαίνει .υπάρχει κάποιος τρόπος να το διορθώσω?

Επεξ/σία από pavloa
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, jim_p είπε

Default συμπεριφορα των windows εινια αυτο που λες και κλεινει ετσι
https://www.minitool.com/news/disable-automatic-driver-updates-win-10-009.html

Το βρήκα και το απενεργοποίησα. Ελπίζω να μην ξανά βγει η ενημέρωση. 

Πάντως πολύ κουλό και αυτό με τα windows. Υπάρχει νεότερη εγκατεστημένη ενημέρωση και τα windows πάνε και περνάνε πιο παλιά έκδοση?

1 ώρα πριν, pavloa είπε

..

Πάντως πολύ κουλό και αυτό με τα windows. Υπάρχει νεότερη εγκατεστημένη ενημέρωση και τα windows πάνε και περνάνε πιο παλιά έκδοση?

έχει να κάνει με την πιστοποίηση πού κάνει η microsoft και οι ρυθμοί της 

42 λεπτά πριν, Aris_ είπε

έχει να κάνει με την πιστοποίηση πού κάνει η microsoft και οι ρυθμοί της 

α μάλιστα.... δηλαδή κάποια στιγμή θα πιστοποιήσουν και αυτή την έκδοση που κυκλοφορεί τώρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα μου ξανα έβγαλε την παλιά version και την έκανε εγκατάσταση  μόνο του..

Δεν παίζονται αυτά τα 10αρια τελικά.

Δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να πατήσω παράβλεψη σε αυτή την συγκεκριμένη ενημέρωση?

Το ίδιο πράγμα μου κάνει και στο pc που έχω στο καταστημα μου.

Επεξ/σία από pavloa

6 ώρες πριν, pavloa είπε

Σήμερα μου ξανα έβγαλε την παλιά version και την έκανε εγκατάσταση  μόνο του..

Δεν παίζονται αυτά τα 10αρια τελικά.

Δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να πατήσω παράβλεψη σε αυτή την συγκεκριμένη ενημέρωση?

Το ίδιο πράγμα μου κάνει και στο pc που έχω στο καταστημα μου.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπιζα και εγώ με την on board GPU. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος...

Ή μάλλον υπάρχει, αλλά θέλει να κάνεις κάποιες αλλαγές στη registry και να αποκλείσεις την GPU από μελλοντικά driver updates. Το πρόβλημα όμως είναι ότι έτσι δεν θα μπορεί να γίνει ούτε χειροκίνητα update. Οπότε αν επιλέξεις αυτό τον τρόπο θα πρέπει κάθε φορά να εγκαθιστάς το update, να μπλοκάρεις την GPU, και αν κυκλοφορήσει καινούργιος driver, να την ξεμπλοκάρεις κοκ.

2 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπιζα και εγώ με την on board GPU. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος...

Ή μάλλον υπάρχει, αλλά θέλει να κάνεις κάποιες αλλαγές στη registry και να αποκλείσεις την GPU από μελλοντικά driver updates. Το πρόβλημα όμως είναι ότι έτσι δεν θα μπορεί να γίνει ούτε χειροκίνητα update. Οπότε αν επιλέξεις αυτό τον τρόπο θα πρέπει κάθε φορά να εγκαθιστάς το update, να μπλοκάρεις την GPU, και αν κυκλοφορήσει καινούργιος driver, να την ξεμπλοκάρεις κοκ.

Μάλιστα...Οπότε η μόνη λύση είναι να πειράξω το registry. Δεν μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες. (Βασικά Πες μου την διαδικασία για να το έχω στην άκρη μπας και χρειαστεί)

Λογικά κάποια στιγμή δεν θα ενημερωθουν οι drivers από τα windows ώστε να εγκαταστήσει το τελευταίο update? 

13 λεπτά πριν, pavloa είπε

Μάλιστα...Οπότε η μόνη λύση είναι να πειράξω το registry. Δεν μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες. (Βασικά Πες μου την διαδικασία για να το έχω στην άκρη μπας και χρειαστεί)

Λογικά κάποια στιγμή δεν θα ενημερωθουν οι drivers από τα windows ώστε να εγκαταστήσει το τελευταίο update? 

Δες αυτό εδώ

Όχι, δυστυχώς τα Windows  εγκαθιστούν πάντα (όσον αφορά τις GPU κυρίως) παλιούς driver. Ότι και να κάνεις θα εγκαθιστά παλιό οδηγό. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, _Theo_ είπε

Δες αυτό εδώ

Όχι, δυστυχώς τα Windows  εγκαθιστούν πάντα (όσον αφορά τις GPU κυρίως) παλιούς driver. Ότι και να κάνεις θα εγκαθιστά παλιό οδηγό. 

Α τέλεια δηλαδή όλα ανάποδα με αυτά τα 10αρια.

Θέλω να δοκιμάσω πρώτα με το προγραμματάκι της microsoft, το link που δίνει είναι σίγουρα της microsoft ή τίποτα άλλο? Μην το κατεβάσω και κολλήσω τίποτα και ψάχνομαι.

Επεξ/σία από pavloa

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, pavloa είπε

Α τέλεια δηλαδή όλα ανάποδα με αυτά τα 10αρια.

Θέλω να δοκιμάσω πρώτα με το προγραμματάκι της microsoft, το link που δίνει είναι σίγουρα της microsoft ή τίποτα άλλο? Μην το κατεβάσω και κολλήσω τίποτα και ψάχνομαι.

Το κατέβασα, δεν έχει ιό αλλά δεν κάνει τίποτα νομίζω, οπότε άστο. Μόνο αν "απομονώσεις" την συσκευή μέσω registry.

Επεξ/σία από _Theo_

19 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Το κατέβασα, δεν έχει ιό αλλά δεν κάνει τίποτα νομίζω, οπότε άστο. Μόνο αν "απομονώσεις" την συσκευή μέσω registry.

Οπότε δεν το κατεβάζω το πρόγραμμα.

Δοκίμασα να πειράξω το registry αλλά δεν υπάρχει αυτό 

HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DeviceInstall\Restrictions\DenyDeviceIDs.

Φτάνω μέχρι εδώ HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows, δεν υπάρχει ο φάκελος deviceInstall.

Δοκίμασα και στα δυο pc το ένα με home και το άλλο με pro αλλά σε κανένα δεν υπάρχει.

47 λεπτά πριν, pavloa είπε

Οπότε δεν το κατεβάζω το πρόγραμμα.

Δοκίμασα να πειράξω το registry αλλά δεν υπάρχει αυτό 

HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DeviceInstall\Restrictions\DenyDeviceIDs.

Φτάνω μέχρι εδώ HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows, δεν υπάρχει ο φάκελος deviceInstall.

Δοκίμασα και στα δυο pc το ένα με home και το άλλο με pro αλλά σε κανένα δεν υπάρχει.

Κάνε ακριβώς αυτά που σου λέει σε αυτό το κομμάτι των οδηγιών, μην μπλέξεις με registry καλύτερα. Βρες τα hardware ID΄s, καταχώρησε τα στην ειδική φόρμα των Windows, πάτα οκ και κάνε restart. Έτσι θα μπλοκαριστεί η GPU από το να κάνει update. Αλλά αν θελήσεις να το κάνεις χειροκίνητα θα πρέπει να την ξεμπλοκάρεις πάλι.

instructions.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Κάνε ακριβώς αυτά που σου λέει σε αυτό το κομμάτι των οδηγιών, μην μπλέξεις με registry καλύτερα. Βρες τα hardware ID΄s, καταχώρησε τα στην ειδική φόρμα των Windows, πάτα οκ και κάνε restart. Έτσι θα μπλοκαριστεί η GPU από το να κάνει update. Αλλά αν θελήσεις να το κάνεις χειροκίνητα θα πρέπει να την ξεμπλοκάρεις πάλι.

instructions.jpg

Θα δοκιμάσω αυτό αν είναι...

Απλά επειδή το έχω στα ελληνικά πιο πρέπει αν επιλέξω απο όλα αυτα?

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-06-16 160923.jpg

Στο pc με τα windows pro όταν εκτελώ αυτό gpedit.msc το ανοίγει κανονικά.. Στα home δεν το βγάζει, μου βγάζει οτι δεν βρέθηκε.

Επίσης εδώ που λέει update the Group Policy settings on the client πρέπει να κάνω και αυτό?

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-06-16 161411.jpg

Επεξ/σία από pavloa

37 λεπτά πριν, pavloa είπε

Θα δοκιμάσω αυτό αν είναι...

Απλά επειδή το έχω στα ελληνικά πιο πρέπει αν επιλέξω απο όλα αυτα?

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-06-16 160923.jpg

Στο pc με τα windows pro όταν εκτελώ αυτό gpedit.msc το ανοίγει κανονικά.. Στα home δεν το βγάζει, μου βγάζει οτι δεν βρέθηκε.

Επίσης εδώ που λέει update the Group Policy settings on the client πρέπει να κάνω και αυτό?

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-06-16 161411.jpg

Θα επιλέξεις αυτό που λέει "Να μην επιτρέπεται η εγκατάσταση συσκευών που αντιστοιχούν σε κάποιο από αυτά τα αναγνωριστικά συσκευών". Και εγώ τα Windows 10 Pro έχω στα ελληνικά. Στα Home δεν ξέρω τι γίνεται.

Τέλος αυτό που λέει "Update the Group policy..." νομίζω δεν είναι απαραίτητο.

Μόλις τα κάνεις αυτά πήγαινε και κάνε χειροκίνητα το Windows update. Αν σου βγάλει "error" στην κάρτα γραφικών πάει να πει ότι είσαι οκ πλέον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...