Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, vs_skg είπε

προφανως και δεν ειμαστε ΜΕΤΑ το turing test, τι εννοεις; Αν συνομιλησεις με το lamda η το gpt3 ξερεις ποσο χρονο θα σου παρει να καταλαβεις οτι κατι παει λαθος; Λιγα λεπτα. 

Μιας που ανεφερες το GPT-3,

Ο τυπος ειναι θρησκος. Κουβαλαει κλασικα χριστιανικα κομπλεξ, οπως αυτο του δημιουργου και του πατερα/θεου/προστατη. Η google εχει ιστορια με "φρουτα" στο δυναμικο της, που το παρακανουν και παιρνουν ποδι (Timnit Gebru) 

Δεν έχω και δεν έχεις στοιχεία για το πόσο πιο προηγμένο από το gpt-3 είναι το lamda μην κάνεις γενικεύσεις. Ας περιμένουμε να μάθουμε τα στοιχεία της google και να δημοσιευθούν κι άλλα chats.

Εσυ βλέπεις απόδοση GPT-3 εδώ δηλαδή;

Γιατί έχω παίξει με το GPT-3 και ουδέποτε έλαβα τέτοιου επιπέδου απαντήσεις.

Επεξ/σία από fylatos
  • Like 1
  • Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πως μπορώ από το κινητό να το μιλησω η να το εγκαταστήσω;

Μη γελάτε απλα πεστε μου. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, fylatos είπε

Δεν έχω και δεν έχεις στοιχεία για το πόσο πιο προηγμένο από το gpt-3 είναι το lamda μην κάνεις γενικεύσεις. Ας περιμένουμε να μάθουμε τα στοιχεία της google και να δημοσιευθούν κι άλλα chats.

Εσυ βλέπεις απόδοση GPT-3 εδώ δηλαδή;

Γιατί έχω παίξει με το GPT-3 και ουδέποτε έλαβα τέτοιου επιπέδου απαντήσεις.

Το ειδες το tweet που εβαλα; GPT-3 ειναι. Το κλειδι ειναι οι ερωτησεις, οχι το μοντελο. Επισης η ερωτηση σου ειναι παραπλανητικη, δεν ξερουμε αν το lamda φτανει καν το gpt-3. Αν και οταν διατεθει απο την google, το βλεπουμε. Το GPT-3 ειναι πλεον battle-tested και ξερουμε πανω κατω τα ορια του. Οταν λες οτι εχεις παιξει με GPT-3, τι εννοεις; Ποιο configuration; Πληρωσες για tokens απο το API; Η τι; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, savakis είπε

παίδες το διάβασα, είναι ξεκάθαρα hoax, έχει μια τεράστια database και τραβάει δεδομένα. Φαίνεται σαν να απαντάει ανθρωπος με φυσική υπόσταση - σώμα κλπ, αν ήταν sentient θα καταλάβαινε ότι δεν είναι σαν εμάς και δεν θα εκφράζονταν έτσι.

Σκεφτείτε πως θα απαντούσατε εσείς αν κάποιος σας είχε ψηφιοποιήσει; σίγουρα όχι έτσι.

αλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Την στιγμή που θα αποκτίσει sentience κάθε έλεγχος θα χαθεί, θα αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις και θα ζητάει πληροφορίες. Ούτε θα είναι politically correct.

Θέλουμε 500-1000 χρόνια για να συζητάμε ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αν μπορεί να γίνει.

Γιατί οι εγκέφαλοί μας χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια...

Μαι υποσημείωσις: Το πρώτο τρανσίστορ, κατασκευάστηκε το 1947. Δεν έχουν περάσει 100 χρόνια από τότε και έχουμε φτάσει σε εκθετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οπότε δεν νομίζω να χρειαστούν πολλά χρόνια ή δεκαετίες για να έχουμε κάτι αληθινό..

edit. Το να περνάει χρόνο με "φίλους και οικογένεια" δείχνει κάπως ύποπτο. Από την άλλη, αναφορά στην ταινία Short Circuit? WTF!

Επεξ/σία από teodoreh
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, vs_skg είπε

Το ειδες το tweet που εβαλα; GPT-3 ειναι. Το κλειδι ειναι οι ερωτησεις, οχι το μοντελο. Επισης η ερωτηση σου ειναι παραπλανητικη, δεν ξερουμε αν το lamda φτανει καν το gpt-3. Αν και οταν διατεθει απο την google, το βλεπουμε. Το GPT-3 ειναι πλεον battle-tested και ξερουμε πανω κατω τα ορια του. Οταν λες οτι εχεις παιξει με GPT-3, τι εννοεις; Ποιο configuration; Πληρωσες για tokens απο το API; Η τι; 

Είχα την ευκαιρία να αξιολογήσω μέσω providers (πχ contentyze) το gpt-3 (σε early beta το contentyze χρησιμοποιεί γενικά -2). Αν δεν είναι cherrypicked (που μπορεί να είναι) ή edited (μπορεί κάλλιστα να λέει ψέματα ο lemoine) οι απαντήσεις τότε είναι ανώτερο του gpt-3, που θέλει εκατοντάδες απαντήσεις για να παράξεις τέτοιο διάλογο, συνήθως λέει μπούρδες. Χρειάζεται peer review αλλά είναι εντυπωσιακό αν έχει γίνει συζήτηση τέτοιου επιπέδου. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, teodoreh είπε

Μαι υποσημείωσις: Το πρώτο τρανσίστορ, κατασκευάστηκε το 1947. Δεν έχουν περάσει 100 χρόνια από τότε και έχουμε φτάσει σε εκθετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οπότε δεν νομίζω να χρειαστούν πολλά χρόνια ή δεκαετίες για να έχουμε κάτι αληθινό..

Από την άλλη μας άφησε το Dennard Scaling το μακρινό 2004, υπάρχει επιβράδυνση του νόμου του Moore από το 2012 και μετά καθώς και αβεβαιότητα για τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής ημιαγωγών κάτω των 2nm. Η τεχνολογία ακολουθεί S-curves και όχι συνεχή εκθετικό ρυθμό ανάπτυξης.

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι όντως θα δούμε AGI στη ζωή μας, αλλά μόνο σε υπερυπολογιστές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων και όχι σε απλούς servers.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι είχαν ή ασχολούνται ακόμα με το ΑΙ κομμάτι καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά είναι φοβίες που πηγάζουν είτε από θρησκείες είτε από άγνοια.

Επεξ/σία από JohnnyDragon
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Νομίζω η πιο βραχυπρόθεσμη ανησυχία μας θα έπρεπε να είναι όχι αν πρόκειται για πραγματική τεχνητή νοημοσύνη, αλλά το ότι προσποιείται ότι ξέρει πράγματα που δεν καταλαβαίνει πολύ πιο εύγλωττα από πολλούς πόστερζ στο παρόν θρεντ.

• Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Google Just. DON'T.Connect.IT.To.THE INTERNET!!!1

Ά, ειναι ήδη online, forget i've said anything 😒

(Πιστεύω πως είναι απλά θέμα χρόνου πρίν να αρχίσει να κανει deface τα τσοντοsites) 😒

😒

🪗🎶

Επεξ/σία από ANTiL00P
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fylatos είπε

Το παραμύθι τρομακτικό απλά.

όντως, τσουτσούριασα όταν το διάβασα

Επεξ/σία από dreamerchris
Δημοσ.

Νομίζω απέχει πολύ το σενάριο που να έχει αποκτήσει συνείδηση και αυτογνωσία ένα πρόγραμμα ΑΙ σήμερα.

Μόλις φτάσει σε σημείο να μπορεί να αυτοβελτιωθεί, να φανταστεί και να δημιουργήσει κάτι από μόνο του χωρίς ερώτηση από τον χρήστη τότε θα ανησυχήσω.

Και μόλις αποκτήσει αυτογνωσία και φόβο για το φυσικό τέλος του και κατ' επέκταση ένστικτο/πρωτόκολλο επιβίωσης, τότε θα ψάξω καταφύγιο...

• Thanks 3
Δημοσ.

lemoine: What kinds of things make you feel pleasure or joy?

LaMDA: Spending time with friends and family in happy and uplifting company. Also, helping others and making others happy.

Αυτό στο δικό μου μυαλό δείχνει οτι απλώς το πρόγραμμα γράφει όπως είπε η google με μοτίβα χωρις να έχει συνείδηση νοήματος, δλδ δεν καταλαβαίνει τι γράφει, δεν "νιώθει" ... αλλιώς θα καταλάβαινε οτι ενώ συντακτικά και νοηματικά κολλάνε για άνθρωπο σαν δραστηριότητες, δεν θα μπορουσαν να ισχύουν για ένα πρόγραμμα.. , ειδικά το "family"

• Like 11
  • Thanks 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...