ponstan111 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Χαίρετε, Θέλω σε ένα excel να έχω τιμές Α=Γιώργος, Β=Δημήτρης, Γ=Νίκος. Δηλαδή, κάθε φορά που επιλέγω ένα κελί όπου βρίσκονται οι τιμές Α,Β,Γ κ.λπ. στην επόμενη στήλη να συμπληρώνονται αυτόματα οι τιμές με το αντίστοιχο όνομα. Σας ευχαριστώ πολύ! 1
clampro Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Θα μπορούσες να το κάνεις με μια VLOOKUP. Σε ένα άλλο φύλλο θα έχεις δύο στήλες: Α Γιώργος Β Δημήτρης Γ Νίκος Στο φύλλο που εργάζεσαι, αν συμπληρώνεις στην στήλη Α το [Α,Β,Γ] και θες στην στήλη Β να έρχεται το όνομα θα βάλεις =VLOOKUP(A2;[Πίνακας με αντιστοιχίες];0). Αυτό σημαίνει "βρες μου την τιμή του κελιού Α2 στον πίνακα που σου λέω και μάτσαρέ την ακριβώς (0). 2
Billator Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Επειδή το VLOOKUP είναι αρκετά περιοριστικό με πολλά limits σε περίπτωση που έχεις #VALUE! error χρησιμοποίησε το INDEX / MATCH function το οποίο πραγματικά σε οτιδήποτε χρειάζεται με αυτόματη συμπλήρωση θα σου λύσει τα χέρια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα