Προς το περιεχόμενο

Starfield [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, just_a_dude είπε

Τι πεθαίνει το pc gaming βρε παιδιά; Επειδή ένα game βγήκε με σάπια npcs και κακό perf στις NVIDIA; Μην τρελαθούμε τώρα. Μια χαρά είναι το Starfield συνολικά, απλά στον τεχνικό τομέα είναι λίγο κακό. Ε οκ.

Υ.Γ. Βασικά πολύ κακό στον τεχνικό τομέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πεθαίνει το pc gaming. Ούτε τα pre-orders σημαίνουν κάτι. Απλά δεν κάνεις ΠΟΤΕ pre-order. Απλό.

Ειναι ενα κλασσικο Bethesda game. Τρομερα γραφικα με εξαιρεση ενα δυο TES δεν ειδα ποτε απο αυτη. Ppl love to bitch (including me) για το ποσα παραπανω πραγματα θα μπορουσε να ειναι το Starfield, αλλα στο τελος της ημερας ξερουμε οτι 1. η mod community θα κανει την δουλεια της και το παιχνιδι θα απογειωθει διορθωνοντας και βελτιστοποιωντας πολλα απο τα κακως κειμενα 2.ειναι εθιστικο οπως τα περισσοτερα της εταιρειας και εχει re-playability value 3.το να μιλαμε για κακο perf ή favorable perf σε μια εταιρεια δεν εχει νοημα it is what it is, δεν ειναι και τοσο χαλια η αποδοση αλλωστε και θα φτιαξει αρκετα σε λιγο καιρο.

• Like 1
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Ειναι ενα κλασσικο Bethesda game. Τρομερα γραφικα με εξαιρεση ενα δυο TES δεν ειδα ποτε απο αυτη. Ppl love to bitch (including me) για το ποσα παραπανω πραγματα θα μπορουσε να ειναι το Starfield, αλλα στο τελος της ημερας ξερουμε οτι 1. η mod community θα κανει την δουλεια της και το παιχνιδι θα απογειωθει διορθωνοντας και βελτιστοποιωντας πολλα απο τα κακως κειμενα 2.ειναι εθιστικο οπως τα περισσοτερα της εταιρειας και εχει re-playability value 3.το να μιλαμε για κακο perf ή favorable perf σε μια εταιρεια δεν εχει νοημα it is what it is, δεν ειναι και τοσο χαλια η αποδοση αλλωστε και θα φτιαξει αρκετα σε λιγο καιρο.

40 fps με την 4070 σε 1440p σε game χωρίς RT είναι χάλια απόδοση. Εντάξει δεν το πάω σε favorable perf απλά το αναφέρω σαν ένα αρνητικό. Όπως και να έχει ήθελα να πω ότι το PC gaming δεν πεθαίνει επειδή ένα game βγήκε τόσο καλό στον τεχνικό τομέα γενικά.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

40 fps με την 4070 σε 1440p σε game χωρίς RT είναι χάλια απόδοση. Εντάξει δεν το πάω σε favorable perf απλά το αναφέρω σαν ένα αρνητικό. Όπως και να έχει ήθελα να πω ότι το PC gaming δεν πεθαίνει επειδή ένα game βγήκε τόσο καλό στον τεχνικό τομέα γενικά.

Μην είσαι και τόσο απόλυτος. Η αλήθεια είναι ότι πλέον όλα τα παιχνίδια βγαίνουν με βάση τις κονσόλες οπότε όπως και να το κάνουμε δεν έχουν την ίδια ''περιποίηση'' με παλαιότερα. Με βάση την δύναμη που έχουν πλέον οι κάρτες γραφικών θα μπορούσε να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα με αυτό που βλέπουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην παρεξηγηθώ για flaming στο συγκεκριμένο (καθώς φυσικά συμβαίνει το αντίθετο, αφού το έπαιξα λίγο και σε γενικές γραμμές μου άρεσε) να επισημάνω κάτι που έχω ξαναπεί. Κατά τη γνώμη μου ένα AAA game (ειδικά από εταιρείες που έχουν άπειρα λεφτά) και πόσο μάλλον με τιμή 70 ευρώ πρέπει να έχει και τα 3 (με αυτή τη σειρά σημαντικότητας) για να αξίζει τα 70 ευρώ.

1. Gameplay και story: απ' το λίγο που έπαιξα είναι πολύ καλό με μόνο αρνητικό τα συνεχή loading

2. Visuals: Μόνο τα textures σε αντικείμενα είναι καλά και ο φωτισμός και τα volumetrics ειδικά το βράδυ. Επίσης όταν ανεβαίνεις σε ένα λόφο και κοιτάς τον απέραντο πλανήτη με αυτήν την ομίχλη να καλύπτει τις πεδιάδες είναι ωραία εικόνα πράγματι. I give them that. Και τα όπλα είναι πολύ ωραία σχεδιασμένα. Όλα τα υπόλοιπα είναι από game του 2012 και ίσως και πιο πίσω. NPCs παντελώς χάλια, textures σε έδαφος, τοίχους, κτλ αρκετά άσχημα και low res.

3. Τεχνικό κομμάτι. Το καλό είναι ότι δεν έχει stuttering. Ωστόσο το performance είναι πολύ κακό για αυτά τα visuals, τα physics είναι εντελώς απόντα ουσιαστικά. Από bugs απ' ότι διαβάζω υπάρχουν μερικά, αλλά όχι κάτι τρελό. Το FSR είναι γενικά μέτριο με αρκετό shimmering όπως πάντα. Ευτυχώς θα μπει DLSS.

Για μένα έτσι όπως είναι δεν αξίζει τα 70. 40-50 ναι, ίσως. 30 σίγουρο buy. Το ότι θα βελτιωθεί στο μέλλον με mods σίγουρα είναι θετικό αλλά δεν απαλλάσσει την εταιρεία απ' τις παραλήψεις της και απ' το ότι χρησιμοποιεί τόσο παλιά μηχανή για game με τέτοιο scope. Ειδικά επειδή μιλάμε για μεγάλο studio και όχι κάποιο indie.

2 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Μην είσαι και τόσο απόλυτος. Η αλήθεια είναι ότι πλέον όλα τα παιχνίδια βγαίνουν με βάση τις κονσόλες οπότε όπως και να το κάνουμε δεν έχουν την ίδια ''περιποίηση'' με παλαιότερα. Με βάση την δύναμη που έχουν πλέον οι κάρτες γραφικών θα μπορούσε να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα με αυτό που βλέπουμε.

Τι εννοείς "πλέον"; Αν το game είναι σωστά optimized τρέχει καλά παντού, πόσο μάλλον σε ένα δυνατό PC με δύναμη πολλαπλάσια μιας κονσόλας. Το πρόβλημα με το Starfield είναι ότι και η μηχανή χρησιμοποιεί outdated commands, κάποια ίσως τα τρέχει και simulated οπότε το performance καταρρέει. Λογικό να τρέχει καλύτερα στις AMD γιατί το έκαναν sponsored και βεβαιώθηκαν ότι θα τρέχει καλά στις κάρτες τους. Δεν το έκαναν να τρέχει επίτηδες χάλια στις NVIDIA. Δεν το πάω εκεί.

Τέλος πάντων, ας μην λέμε συνέχεια για το perf όπως είπαν και τα παιδιά πάνω. Το game θα μπορούσε να έχει κάποια στοιχεία πολύ καλύτερα φτιαγμένα αλλά μια χαρά είναι και έτσι γενικά, αλλά κατά τη γνώμη μου όχι για full price (όπως και όλα τα games πλέον εδώ που τα λέμε)

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Τι εννοείς "πλέον"; Αν το game είναι σωστά optimized τρέχει καλά παντού, πόσο μάλλον σε ένα δυνατό PC με δύναμη πολλαπλάσια μιας κονσόλας. Το πρόβλημα με το Starfield είναι ότι και η μηχανή χρησιμοποιεί outdated commands, κάποια ίσως τα τρέχει και simulated οπότε το performance καταρρέει. Λογικό να τρέχει καλύτερα στις AMD γιατί το έκαναν sponsored και βεβαιώθηκαν ότι θα τρέχει καλά στις κάρτες τους. Δεν το έκαναν να τρέχει επίτηδες χάλια στις NVIDIA. Δεν το πάω εκεί.

Τέλος πάντων, ας μην λέμε συνέχεια για το perf όπως είπαν και τα παιδιά πάνω. Το game θα μπορούσε να έχει κάποια στοιχεία πολύ καλύτερα φτιαγμένα αλλά μια χαρά είναι και έτσι γενικά, αλλά κατά τη γνώμη μου όχι για full price (όπως και όλα τα games πλέον εδώ που τα λέμε)

Εντάξει δεν λέω ότι ''πεθαίνει'' το pc gaming. Αλλά όπως λες ΑΝ είναι το παιχνίδι σωστά optimized τα περισσότερα δεν είναι όμως.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Έχω κυριολεκτικά πελαγώσει...Μετά από 20 ώρες παιχνιδιού σε μία RTX 3080 σε high και ultra settings, το παιχνίδι εντελώς ξαφνικά δεν ξεκινά και βγάζει μήνυμα "the graphics card doesn't meet the minimum requirements"...!! Έχω τους τελευταίους NVIDIA drivers (537.34) σε Windows 11Pro  22H2.

Το έχετε αντιμετωπίσει; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

μάλλον κάποια ενσωματωμένη vga (intel/amd) πέρασε νέους drivers από windows update και στην όρισε ως πρώτη...μη με ρωτάς αν όντως έγινε. είναι η μόνη εξήγηση που δικαιολογώ ώστε το παιχνίδι να βλέπει ποιά vga θα αναλάβει να κάνει το launch.

δοκίμασε να απενεργοποιήσεις από το bios την internal ή να ορίσεις primary την PCIE

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, just_a_dude είπε

Εγω παντως στο laptop με 13900H/4070 laptop (που ειναι και σαφως αρκετα κατωτερη απο την desktop version) μια χαρα το παιζω με mixed high/ultra settings και το DLSS mod σε 67% quality με 50-60fps και rbar enabled. Οκ out of the box δεν ειναι οτι καλυτερο εννοειται αλλα για αυτο αναφερθηκα στο οτι τα mods θα το κανουν καλυτερο ουτως ή αλλως και περιμενουμε και patch/mature drivers.

Τωρα στο ερωτημα αν αξιζει 70 ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ξεχωριστο θεμα για τον καθενα, τι εχει προτεραιοτητα οταν παιζει και στο κατω κατω ποσες ωρες θα αφιερωσει σε κατι. 

Οπως ειπα ελαχιστα vanilla Bethesda games ειχαν να πουν κατι στον οπτικο τομεα ετσι και αλλιως..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό λέω βρε παιδιά. DLSS Q σε 1440p σημαίνει 960p internal. 50-60 fps με την 4070 σε 960p σε game με τέτοια visuals είναι όχι απλά χάλια, αλλά μαύρα χάλια. Ίσως στρώσει βέβαια μελλοντικά. Τέλος πάντων. 

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Αυτό λέω βρε παιδιά. DLSS Q σε 1440p σημαίνει 960p internal. 50-60 fps με την 4070 σε 960p σε game με τέτοια visuals είναι όχι απλά χάλια, αλλά μαύρα χάλια. Ίσως στρώσει βέβαια μελλοντικά. Τέλος πάντων. 

Iσως τι να σου πω απο την μια βλεπω σε 16αρι μονιτορ στο λαπτοπ οποτε μου φαινεται μια χαρα το DLSS Q, με μεγαλυτερη οθονη ισως να ειχα θεμα. Σε 4k παντως μια χαρα δειχνει το DLSSQ στην 42αρα oled μη σου πω και καλυτερο απο native 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Zus είπε

Έχει κανείς άλλος τρελό microstutter στις εξωτερικές περιοχές της New Atlantis;

Εκεί δεν εχω. Stuttering έχω όταν τρέχω και αλλάζω όπλα. Μιλάμε για τρελό όμως. Ενώ σε γενικές γραμμές δεν έχω, αν τρέχω και πω να αλλάξω όπλα, είτε σε εξωτερικό χώρο είτε μέσα σε κτίριο, έχω. Προχθές έτσι κατάφερα και έκανα τον σούπερ AMD driver της σούπερ Σου, να κάνει timeout πάλι 😝.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Iσως τι να σου πω απο την μια βλεπω σε 16αρι μονιτορ στο λαπτοπ οποτε μου φαινεται μια χαρα το DLSS Q, με μεγαλυτερη οθονη ισως να ειχα θεμα. Σε 4k παντως μια χαρα δειχνει το DLSSQ στην 42αρα oled μη σου πω και καλυτερο απο native 

Δεν λέω ότι δεν δείχνει καλό, για το perf εννοώ. 80-100 fps έπρεπε να είχε με τέτοια visuals.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Δεν λέω ότι δεν δείχνει καλό, για το perf εννοώ. 80-100 fps έπρεπε να είχε με τέτοια visuals.

Bugthesda και καλή απόδοση στο launch σπάνια πάνε καλά μαζί

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...