Προς το περιεχόμενο

Starfield [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε

όχι!
Άλλο αν κάνεις role playing παίζοντας για να εντρυφήσεις στο ρόλο του πρωταγωνιστή, δε το κάνει "πιο πολύ rpg" όμως, είναι fps με rpg στοιχεία όμως γράψανε..

ναι αλλά ποια στοιχεία rpg τα κάνει καλύτερα το Starfield; Όχι αναγκαστικά σε σχέση με το CP77 αλλά γενικά και σε σχέση με άλλα rpg games. Πραγματικά το ρωτάω, δεν αμφισβητώ.

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, just_a_dude είπε

ναι αλλά ποια στοιχεία rpg τα κάνει καλύτερα το Starfield; Όχι αναγκαστικά σε σχέση με το CP77 αλλά γενικά και σε σχέση με άλλα rpg games. Πραγματικά το ρωτάω, δεν αμφισβητώ.

Ναι καλέ σιγά και να αμφισβητείς, κουβέντα να γίνεται κάνουμε, άσε να γράψουμε και τίποτεΣ άλλο εκτός από benchmarkings εδώ στο φόρουμ :P.

Είχα γράψει αυτό το 2017.

Γράφω τα στοιχεία του rpg και εξηγώ το είδος, άμα δε βαριέσαι να το διαβάσεις και ο καθένας δηλαδή.

Το ξέρω δεν απαντώ σε αυτό που ρωτάς, αλλά επειδή έχω χωθεί τόσο στο cb77 αυτό το διάστημα, θα προσπαθήσω να επανέλθω στην ερώτηση όταν το τελειώσω, και ξαναπιάσω το SF. Γιατί όντως έχω παρατήσει το SF, μέχρι να στρωθεί κι'άλλο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην με βρίσετε αλλά νομίζω το Outer Worlds είναι καλύτερο συνολικά από το Starfield. Όχι καλύτερο σε όλα φυσικά, αλλά συνολικά σαν εμπειρία. Και αυτά τα 2 είναι συγκρίσιμα. Μοιάζουν πάρα πολύ.

Πάντως οι companions λένε τα ίδια πράγματα. Αυτό θα έπρεπε να ήταν πιο προσεγμένο. Σε μια περίπτωση η Andrea και ο Sam μιλούσαν μεταξύ τους και μετά από 1 λεπτό είπαν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Ακριβώς τις ίδιες λέξεις με την ίδια σειρά. Και κάθε φορά που περνάω από ένα άγαλμα στη New Altantis ο companion μου λέει πόσο του αρέσει το άγαλμα και λέει ακριβώς τα ίδια λόγια.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε σεις το έχετε ξεσκίσει το θέμα με τίτλο "Starfield" με τις συνεχόμενες συγκρίσεις του με το CP77, πραγματικά δεν καταλαβαίνω καν το λόγο που το κάνετε. Βγάζετε χολή για το πιο και που είναι χειρότερο ή καλύτερο. Σαν να ακούω πολιτικούς.

Επεξ/σία από spanian
  • Like 5
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, spanian είπε

Ρε σεις το έχετε ξεσκίσει το θέμα με τίτλο "Starfield" με τις συνεχόμενες συγκρίσεις του με το CP77, πραγματικά δεν καταλαβαίνω καν το λόγο που το κάνετε. Βγάζετε χολή για το πιο και που είναι χειρότερο ή καλύτερο. Σαν να ακούω πολιτικούς.

Από εμένα τουλάχιστον ούτε καν θέμα χολής. Άλλωστε βρήκα ένα χαρακτηριστικό του Starfield που μου αρέσει. Απλά η σύγκριση είναι αναπόφευκτη καθώς και τα 2 είναι rpg games. Ναι δεν είναι ακριβώς τα ίδια αλλά είναι συγκρίσιμα. Εγώ το σύγκρινα και με το Outer Worlds πάντως που αυτά όντως είναι copy paste, απλά το Starfield είναι πιο μεγάλο, καλύτερο σε κάποια σημεία και χειρότερο σε άλλα.

Δημοσ.
Στις 14/10/2023 στις 3:28 ΜΜ, Zus είπε

Έπος! Θα το ξαναπιάσω μετά από κανένα χρόνο που θα το έχουν κάνει playable οι modders.

Χειρότερη αρπαχτή κι από το Fallout 4 αποδείχτηκε τελικά...

FO4 όπως και FO New Vegas παίζεις μόνο σε survival mode. Η πλειοψηφία αυτών που το δοκίμασε όχι μόνο άλλαξε άποψη αλλά κατάλαβε και τη σημασία των settlements στο πρώτο. Αλλάζει εντελώς το gameplay κάνοντάς σε πιο ευάλωτο σε critical shots όπως και τους εχθρούς. Μετατρέπεται από generic rpg με bullet sponges εχθρούς(ή ήρωα) σε tactical shooter.

Η From Software, από την άλλη, απλά δεν σου αφήνει καμία επιλογή για το επίπεδο πρόκλησης που θες. Ετσί εξασφαλίζει ομοιόμορφη εμπειρία για όλους. Για να μην κλαίγεται ο κάθε boomer, νοσταλγός των ζαριών, ότι μόνο το Fallout 2 είναι αληθινό rpg και όλα τα άλλα είναι απλά μεγάλες "παιδικές χαρές".

Το ίδιο ακριβώς θα ήταν και το Starfield αν δεν αποφάσιζαν πριν το release να υπεραπλουστεύσουν το gameplay, αφαιρώντας π.χ. την επιλογή για περιορισμένα καύσιμα στα ταξίδια με grav drive. Είναι πολύ πιθανό να προσθέσουν survival mode αργότερα.

11 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Το ότι συγκρίνετε το Starfield με το Cyberpunk 2077 με ξεπερνάει. Το ένα είναι καθαρόαιμο RPG, ενώ το άλλο FPS με στοιχεία RPG. 

Είναι τόσο χάλια τα bethesda rpg που κανείς δεν μπορεί να τα αντιγράψει και να τα βελτιώσει παράλληλα όπου πάσχουν. Περίεργο. Τόσο θάψιμο αλλά δεν μας δίνουν τα παλικάρια έναν κλώνο τους που να είναι ανώτερος. Όχι Witcher 3, CP77 κτλ. που είναι εντελώς άλλης φιλοσοφίας gameplay.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Μην με βρίσετε αλλά νομίζω το Outer Worlds είναι καλύτερο συνολικά από το Starfield. Όχι καλύτερο σε όλα φυσικά, αλλά συνολικά σαν εμπειρία. Και αυτά τα 2 είναι συγκρίσιμα. Μοιάζουν πάρα πολύ.

Πάντως οι companions λένε τα ίδια πράγματα. Αυτό θα έπρεπε να ήταν πιο προσεγμένο. Σε μια περίπτωση η Andrea και ο Sam μιλούσαν μεταξύ τους και μετά από 1 λεπτό είπαν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Ακριβώς τις ίδιες λέξεις με την ίδια σειρά. Και κάθε φορά που περνάω από ένα άγαλμα στη New Altantis ο companion μου λέει πόσο του αρέσει το άγαλμα και λέει ακριβώς τα ίδια λόγια.

Είναι καλύτερο το Outer Worlds.

1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

FO4 όπως και FO New Vegas παίζεις μόνο σε survival mode. Η πλειοψηφία αυτών που το δοκίμασε όχι μόνο άλλαξε άποψη αλλά κατάλαβε και τη σημασία των settlements στο πρώτο. Αλλάζει εντελώς το gameplay κάνοντάς σε πιο ευάλωτο σε critical shots όπως και τους εχθρούς. Μετατρέπεται από generic rpg με bullet sponges εχθρούς(ή ήρωα) σε tactical shooter.

Η From Software, από την άλλη, απλά δεν σου αφήνει καμία επιλογή για το επίπεδο πρόκλησης που θες. Ετσί εξασφαλίζει ομοιόμορφη εμπειρία για όλους. Για να μην κλαίγεται ο κάθε boomer, νοσταλγός των ζαριών, ότι μόνο το Fallout 2 είναι αληθινό rpg και όλα τα άλλα είναι απλά μεγάλες "παιδικές χαρές".

Το ίδιο ακριβώς θα ήταν και το Starfield αν δεν αποφάσιζαν πριν το release να υπεραπλουστεύσουν το gameplay, αφαιρώντας π.χ. την επιλογή για περιορισμένα καύσιμα στα ταξίδια με grav drive. Είναι πολύ πιθανό να προσθέσουν survival mode αργότερα.

Είναι τόσο χάλια τα bethesda rpg που κανείς δεν μπορεί να τα αντιγράψει και να τα βελτιώσει παράλληλα όπου πάσχουν. Περίεργο. Τόσο θάψιμο αλλά δεν μας δίνουν τα παλικάρια έναν κλώνο τους που να είναι ανώτερος. Όχι Witcher 3, CP77 κτλ. που είναι εντελώς άλλης φιλοσοφίας gameplay.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν έχουν θέμα με αυτά. Οι νέας κοπής παίκτες γκρινιάζουν με το καθετί.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως ένα πράγμα τους το δίνω, η εικόνα σε native είναι πολύ καθαρή. Ούτε ΤΑΑ blur ούτε τίποτα. Βάζεις και το HD Reworked και είναι κομπλέ. Ειδικά το βράδυ είναι κορυφή. Ο φωτισμός τη μέρα ωστόσο είναι λίγο flat.

Αν παρατήσεις το σάπιο main quest και ασχοληθείς με τα sides το game μαμει.

Spoiler

Για να πάω στον πλανήτη ενός side quest έπρεπε πρώτα να κάνω grav drive σε έναν ενδιάμεσο και λέω ας κατέβω να δω τι παίζει. Και ήταν ένα πλανήτης με ένα resort, το Paradiso, φάση Μύκονος. Μιλάω εκεί με έναν security officer και μου είπε ότι άκουσαν ένα μήνυμα από ένα ship in orbit που όμως δεν έβγαζε νόημα. Ήταν απλά παράσιτα. Μου είπε να πάω να δω τι γίνεται. Κάνω dock με το ship αυτό και ανακαλύπτω ότι τελικά είναι ένα generation ship με ανθρώπους που νόμιζαν ότι είναι οι μόνοι άνθρωποι που έχουν απομείνει στο σύμπαν! Και έχει και συνέχεια, καθώς μου είπε η αρχηγός εκεί να ερευνήσω κάτι άλλο.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 2
Δημοσ.

Αντίστοιχα όταν βγήκε το CP77 μας είχανε πρήξει για τα bugs. Αν μπορείτε να μας παρέχετε μια λίστα με games με τα οποία επιτρέπει η Αυτού Μεγαλειότητα σας να συγκρίνουμε θα το εκτιμούσα.

Δημοσ.

@just_a_dude αν παει σε μενα η ειρωνια εγω δεν μιλησα ετσι

ειπα οτι το καθενα παιχνιδι ειναι ξεχωριστο,οποτε δεν χρειαζεται να συγκρινουμε..ας βλεπουμε το καθενα ως μοναδικο και αν μας αρεσει ή οχι...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Πάντως ένα πράγμα τους το δίνω, η εικόνα σε native είναι πολύ καθαρή. Ούτε ΤΑΑ blur ούτε τίποτα. Βάζεις και το HD Reworked και είναι κομπλέ. Ειδικά το βράδυ είναι κορυφή. Ο φωτισμός τη μέρα ωστόσο είναι λίγο flat.

Αν παρατήσεις το σάπιο main quest και ασχοληθείς με τα sides το game μαμει.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Για να πάω στον πλανήτη ενός side quest έπρεπε πρώτα να κάνω grav drive σε έναν ενδιάμεσο και λέω ας κατέβω να δω τι παίζει. Και ήταν ένα πλανήτης με ένα resort, το Paradiso, φάση Μύκονος. Μιλάω εκεί με έναν security officer και μου είπε ότι άκουσαν ένα μήνυμα από ένα ship in orbit που όμως δεν έβγαζε νόημα. Ήταν απλά παράσιτα. Μου είπε να πάω να δω τι γίνεται. Κάνω dock με το ship αυτό και ανακαλύπτω ότι τελικά είναι ένα generation ship με ανθρώπους που νόμιζαν ότι είναι οι μόνοι άνθρωποι που έχουν απομείνει στο σύμπαν! Και έχει και συνέχεια, καθώς μου είπε η αρχηγός εκεί να ερευνήσω κάτι άλλο.

Προσοχή με το συγκεκριμένο quest

Spoiler

Μετά το τέλος του first contact, αναλόγως την απόφαση, το constant φεύγει απο εκεί. Μετά αν θες το βρίσκεις και έχει κάποια επιπλέον quests. Το πρόβλημα είναι πως υπάρχει ένα bug που εξαφανίζει το πλοίο και ο μόνος τρόπος να εμφανιστεί είναι console commands. Με trial and error έχω βρεί πως ένα απο τα triggers είναι να κάνω rest σε καρέκλες και να κοιμάμαι εκτός του σκάφους μου. Αλλά και το έκανε και σε άσχετες στιγμές. 

Τέλος πάντων, μέχρι να δω πως το φτιάξανε, κάνω τακτικά saves και το ελέγχω ανάμεσα στα quests.

• Like 2
Δημοσ.
Spoiler

@dazed&confused Βασικά είμαι στο σημείο του quest που πρέπει να μαζέψεις διάφορα υλικά που θέλει ο καραβανάς στο Paradiso, οπότε το quest έχει μπει στο πάγο και απλά κάνω άλλα και αν τυχαία βρω κάποιο από τα υλικά το μαζεύω

Εν τω μεταξύ τώρα θυμήθηκα να βάλω DLSS3 mod και μπορείς να το τρέξεις και σε native (100% render resolution in game) και μου διπλασίασε τα fps. 80-90 minimum πλέον ακόμα και σε μέρη με πολύ vegetation και τα σχετικά. Εντάξει τώρα αντίο ζωή χαχαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...