Προς το περιεχόμενο

Starfield [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά ότι και να λες το παιχνίδι ειναι μέτριο. Μόνο για Bethesda fans έχει ενδιαφέρον και αν.

Οι αρνητικές κριτικές που πληθαίνουν παντού τώρα ειδικά που πέρασε λίγο ο καιρός το αποδεικνύουν ξεκάθαρα.

@just_a_dude Όσον αφορά τους πλανήτες το ίδιο πράγμα κάνεις σχεδόν σε όλους. Ίδια instances έχει στο ίδιο ύφος.

Για εμένα δεν έχει κανένα ενδιαφέρον το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Το κάνεις μια δυο, έχει και πολύ περπάτημα άστα να πάνε.

• Like 4
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Armoral είπε

@just_a_dude Όσον αφορά τους πλανήτες το ίδιο πράγμα κάνεις σχεδόν σε όλους. Ίδια instances έχει στο ίδιο ύφος.

Για εμένα δεν έχει κανένα ενδιαφέρον το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Το κάνεις μια δυο, έχει και πολύ περπάτημα άστα να πάνε.

ακριβώς! είναι φουλ υποκειμενικό. Εμένα μου αρέσει πιο πολύ να βλέπω τα biomes και γενικά να τριγυρίζω. Λογικά κάποια στιγμή θα το βαρεθώ, οπότε τότε θα pushαρω τα quests.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάφορα σχόλια  απο reddit που ταυτίζονται πάνω σε αυτα, τα βάζω σε spoil μην πιάσει το post όλη την σελίδα)

Spoiler

image.png.570895e1393eabd9a7b0e3f8ae0e5264.png

image.png.3446334b2ff900c4cee5512b5c56135d.png

image.png.7e7af24a25c84764bf0604a191e5923a.png

image.png.395f707301e09c78e64b80592b1ade62.png

image.png.2c1a88bd4828fe4f86fb9798599356c5.png

Πέραν προσωπικών γούστων του καθενός, νομίζω είναι ξεκάθαρο ποιο παιχνίδι οι περισσότεροι θεωρούν σαν συνολικά καλύτερο σαν εμπειρία.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γενικά το Starfield είναι δύσκολο να σου αρέσει, πρέπει να βρεις κάτι που σε τραβάει (όπως βρήκα εγώ αυτό που είπα πριν) και να το παίξεις με αυτόν τον τρόπο. Και ουσιαστικά αυτό είναι το μόνο που μου αρέσει στο Starfield. Το CP77 πιστεύω τα κάνει όλα τα υπόλοιπα καλύτερα. Visuals, Performance, Animations, Gunplay, Story, κτλ. Αν το setting δεν ήταν στο διάστημα πιστεύω δεν θα με τραβούσε τόσο, αλλά στην τελική τι πειράζει; Βρήκα αυτόν τον τρόπο να παίξω που μου αρέσει, και αν βαρεθώ ε 'ντάξει, στο gamepass το έχω, σιγά. Τι είχαμε, τι χάσαμε χαχα.

Πάντως αν το game φτιαχνόταν σε μια κανονική μηχανή γραφικών, και όχι μία από αυτές που χρησιμοποιούσαν και οι game developers στην Αρχαία Σπάρτη θα ήταν εύκολα για 8αρι, μην πω για 9αρι.

Δημοσ.

Το ότι συγκρίνετε το Starfield με το Cyberpunk 2077 με ξεπερνάει. Το ένα είναι καθαρόαιμο RPG, ενώ το άλλο FPS με στοιχεία RPG. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως το main quest είναι απίστευτα κακό. Μιλάς για 2-3 λεπτά με διάφορους, με πάνω κάτω τις ίδιες επιλογές σε διαλόγους, μετά πας σε ένα σημείο, σκοτώνεις generic εχθρούς και μετά παίρνεις το artifact με το ίδιο ακριβώς cutscene (μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η σπηλιά στην οποία το βρίσκεις είναι πάντα η ίδια ακριβώς), και μετά σε ρωτάνε για 24453η φορά πως νιώθεις όταν παίρνεις το artifact. Πραγματικά πως κατάφεραν με τόσο ενδιαφέρον lore (Διάστημα) να φτιάξουν ένα τόσο βαρετό main story. Δυστυχώς όταν κουράζομαι να κάνω explore απλά τον πλανήτη, δεν έχω κάτι άλλο να με τραβήξει. Βλέπουμε..

16 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Το ότι συγκρίνετε το Starfield με το Cyberpunk 2077 με ξεπερνάει. Το ένα είναι καθαρόαιμο RPG, ενώ το άλλο FPS με στοιχεία RPG. 

Ε αναφερόμαστε στα στοιχεία στα οποία μπορούν να συγκριθούν. Όντως δεν είναι ακριβώς το ίδιο genre αλλά είναι παρόμοια. Δεν το συγκρίνουμε με το Fifa ξέρω 'γω.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 2
Δημοσ.
13 hours ago, Armoral said:

Μόνο για Bethesda fans έχει ενδιαφέρον και αν.

Βethesda fan εδώ. Όχι, ούτε καν. Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του fallout 3, new vegas, oblivion, skyrim, morrowind κλπα σε σχέση με το starfield είναι η εξής απλή. Τα πρώτα είχαν μέσα το στοιχείο της εξερεύνησης, αλλά σε human generated content. Τα πάντα δηλαδή που έβρισκες, τα είχε φτιάξει άνθρωπος και ήταν προσεγμένα. Και οκ, και στο skyrim είχαν procedural generated content αλλά όχι σε dungeons και τέτοια. Στο starfield ότι ανακαλύπτει είναι πολύ generic και meeeeh. 

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Ε αναφερόμαστε στα στοιχεία στα οποία μπορούν να συγκριθούν. Όντως δεν είναι ακριβώς το ίδιο genre αλλά είναι παρόμοια. Δεν το συγκρίνουμε με το Fifa ξέρω 'γω.

Στο RPG κομμάτι δεν υπάρχει σύγκριση, το Starfield είναι ανώτερο. Στο τεχνικό τομέα που γίνεται κυρίως η σύγκριση επίσης δεν υπάρχει επαφή, το CP 2077 σαφώς υπερτερεί. Αυτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Στο RPG κομμάτι δεν υπάρχει σύγκριση, το Starfield είναι ανώτερο. Στο τεχνικό τομέα που γίνεται κυρίως η σύγκριση επίσης δεν υπάρχει επαφή, το CP 2077 σαφώς υπερτερεί. Αυτά.

Στο RPG στοιχείο σε τι υπερτερεί το Starfield; Το νέο Skill tree του CP77 νομίζω είναι πολύ καλύτερο του Starfield, όπως επίσης και το inventory management. Οι διάλογοι νομίζω είναι ψιλοαδιάφοροι, κλασσικοί, αναμενόμενοι και στα 2. Βρίσκεις ένα barman και οι επιλογές είναι

1. Καλημέρα! Τι κάνει δηλαδή ένας μπάρμαν;

2. Πόσα χρόνια δουλεύεις εδώ;

3. Κάνα νέο;

4. Άντε γεια, δεν έχω χρόνο τώρα.

Τώρα αν έχει κάτι άλλο το Starfield πιο βαθύ που δεν έχω δει μέχρι τώρα, τότε πάσο. Αλλά έχω παίξει ήδη σχεδόν 15 ώρες πλέον. Αυτό που με κρατάει είναι το Διάστημα πραγματικά. Απλά μου αρέσει να τριγυρίζω σε τέτοια σκηνικά λες και είμαι στο Interstellar. Αλλά πόσο να με κρατήσει και αυτό;

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε

Στο RPG στοιχείο σε τι υπερτερεί το Starfield; Το νέο Skill tree του CP77 νομίζω είναι πολύ καλύτερο του Starfield, όπως επίσης και το inventory management. Οι διάλογοι νομίζω είναι ψιλοαδιάφοροι, κλασσικοί, αναμενόμενοι και στα 2. Βρίσκεις ένα barman και οι επιλογές είναι

3. Κάνα νέο;

Τώρα αν έχει κάτι άλλο το Starfield πιο βαθύ που δεν έχω δει μέχρι τώρα, τότε πάσο. Αλλά έχω παίξει ήδη σχεδόν 15 ώρες πλέον. Αυτό που με κρατάει είναι το διάστημα πραγματικά. Απλά μου αρέσει να τριγυρίζω σε τέτοια σκηνικά λες και είμαι στο Interstellar. Αλλά πόσο να με κρατήσει και αυτό;

Όσον αφορά το Skill Tree διαφωνώ. Στα άλλα έχεις δίκιο. Όπως και να έχει είναι θέμα προτιμήσεων.

• Like 1
Δημοσ.
42 minutes ago, _Theo_ said:

το starfield ομως δεν είναι αξιόλογο RPG. Οι διάλογοι είναι για κλάματα εν έτη 2023 και χαλάνε την εμπειρία.

Αν κάποιος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μπει πιο πολύ στο ρόλο στο 2077, τότε δεν είναι το 2077 πιο πολύ RPG?

25 minutes ago, _Theo_ said:

Έχω άλλη άποψη. Γελάω με την απαρχαιωμένη υλοποίηση του RPG κομματιού του starfield. Όταν διαφημίζεις τόσο πολύ ένα παιχνίδι (με τον τρόπο που το παρουσιασε η εταιρεία) περιμένω να δω και κάποια καινοτομία ή έστω όχι βαρετές υλοποιήσεις που με κάνουν να θέλω να ανοιξω YouTube στο πλάι για να διασκεδάσω.

20 minutes ago, just_a_dude said:

3. Κάνα νέο;

Ακριβώς!!!

Το παιχνίδι ειναι απίστευτα ασυνεπές στο ρυθμό του! και τέτοιοι χαμηλής ποιότητας διάλογοι το μόνο που κάνουν ειναι να καταστρέφουν κάθε immersion που θα περίμενες σε ένα σύγχρονο RPG. Απλά δεν μπαίνω σε ρόλο με τίποτα. Πρέπει να ζοριστώ και να βάλω πολύ φαντασία και αυθυποβολή για να παίξω RPG με στυλ διαλόγων του 2000.

Ειλικρινα αν είχε όλα τα αλλά, που πάλι χάλια είναι όπως το inventory, αλλά με 1/5 των διαλόγων, καλύτερο θα ήταν.

disclaimer:

1) το έχω κάνει uninstall μετά από 20+ ώρες. Όχι δεν αξίζει περισσότερες ώρες ένα παιχνίδι για να δεις αν αξίζει.

2) μπαίνω εδώ και άλλου για να δω αν υπάρχει κάποιο μεγάλο update με αλλαγές μήπως και φτιάξει όπως έκανε το 2077.

3) RPG: χρειάζεται immersion και σημεία επιλογών που επηρεάζουν τη διαμόρφωση του ρόλου σου και της ιστορίας. Τα υπόλοιπα όπως διάλογοι κτλ είναι απλά μια συνταγη για να γίνει αυτό. Το starfield ακολούθησε μια συνταγή αλλά έτσι απέτυχε στην ουσία. 

4) τι περιμένω από ένα σύγχρονο RPG? Εδώ που έχουμε φτάσει:

α) ρυθμό στην ιστορία και immersion, με λιγότερες επιλογές στους διαλόγους αλλά να έχουν πραγματικό νόημα όταν χρειάζεται να επιλέξεις. Βαλε λίγο περισσότερα cinematic στην τελική.

β) αν είσαι ΑΑΑ παραγωγή, βαλε καινοτομία. Ας γίνεις παράδειγμα A.I. Υλοποίησης στους διαλόγους.

γ) βελτίωσε αλλά στοιχεία: (π.χ. Inventory)

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Εν ολίγοις το Starfield δεν έχει κάτι όσον αφορά το rpg στοιχείο που δεν έχουν άλλα rpg χρόνια τώρα. Να δώσω ένα παράδειγμα. Σε έναν από τους πλανήτες ένα από τα points of interest ήταν ένα camp με επιστήμονες. Friendly camp. Πάω μιλάω και μου λένε ότι θέλουν να πάω να σκοτώσω τον αρχηγό από κάτι bandits.

Φυσικά τέτοια encounters υπάρχουν σε όλα τα rpg, απλά εδώ το ωραίο είναι ότι τους βρήκες τυχαία, σε έναν τυχαίο πλανήτη.

Μετά πάω στο σημείο που πρέπει, τους κάνω όλους γενοκτονία, παίρνω το bounty, πάω πάλι πίσω στους επιστήμονες, πληρώνομαι και τέλος.

Δύο παρατηρήσεις έχω που θα μπορούσαν να υπάρχουν ώστε να κάνει τη διαφορά το game. Αρχικά, επιστήμονες, φιλικοί, κτλ, αλλά αμέσως αιμοδιψείς, θέλουν να τον σκοτώσουν τον τύπο. Θα μπορούσε να σου έχει και άλλες επιλογές. Όπως επίσης και όταν φτάνεις στο camp των κακών απλά πέφτει πιστολίδι. Θα ήθελα να μπορούσα να μιλήσω με τον αρχηγό (όπως γίνεται στο πρώτο πρώτο quest) με διαλόγους του τύπου.

1. Bro πάρε 5000 credits και να μην ξαναενοχλήσεις τους καημενούλιδες τους επιστήμονες

2. Μην τους ξαναενοχλήσεις γιατί θα φέρω 15 μηχανάκια από Νίκαια και θα σου το κάνουμε καμπριολέ το μαγαζάκι εδώ

3. Please, Ι beg you, μην το κάνεις

4. Fight!

Το γεγονός ότι η μόνη επιλογή είναι guns blazing, γιατί μόλις σε δουν οι κακοί σου ρίχνουν, κάνει το Starfield ακριβώς το ίδιο με άλλα rpg που ξέρουμε χρόνια. Άρα που είναι επαναστατικό στο rpg στοιχείο; Αυτό δεν καταλαβαίνω, και το λένε πολλοί, αλλά εγώ δεν έχω δει κάτι.

Κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου είναι που μπήκα σε έναν εσωτερικό χώρο, σκότωσα τους πάντες, αλλά επειδή δεν έχει minimap δεν μπορούσα να καταλάβω που είναι η κουκκίδα του quest και καταλάθος άνοιξα μια πόρτα και βγήκα έξω. Οπότε ξαναμπήκα μέσα (μετά από 5 δευτερόλεπτα) και όλοι οι εχθροί είχαν αναστηθεί και έπρεπε να τους σκοτώσω πάλι.

Γενικά το game έχει πολύ παλιά λογική και απαράδεκτο programming για game που κοστίζει 70 ευρώ το 2023. Αν δεν ήμουν space geek δεν θα με κρατούσε να συνεχίσω ώστε λίγο ακόμη.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, just_a_dude said:

ταν σε μια κανονική μηχανή γραφικών, και όχι μία από αυτές που χρησιμοποιούσαν και οι game developers στην Αρχαία Σπάρτη θα ήταν εύκολα για 8αρι, μην πω για 9αρι.

😀

Τα γραφικά είναι πολύ καλά, τα textures απίστευτα, τι βλέπω εγώ που δεν βλέπεις εσύ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, seithan είπε

😀

Τα γραφικά είναι πολύ καλά, τα textures απίστευτα, τι βλέπω εγώ που δεν βλέπεις εσύ;

κάποια textures είναι καλά, κυρίως στα όπλα και σε εσωτερικούς χώρους. τα textures στο έδαφος και στα δέντρα για παράδειγμα είναι σάπια. (Facial) Animations χάλια, ειδικά οι npcs αλλά και οι main characters πολύ χαλιά. Και βασικά ήθελα να πω μηχανή του game, όχι γραφικών, λάθος. Σε μια σύγχρονη μηχανή δεν θα είχαμε loading όλη την ώρα, κάτι που θα αύξανε πολύ το immersion. Πιθανώς θα είχαμε κανονικό space travel και όχι quick travel, κτλ, κτλ.

Επεξ/σία από just_a_dude
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Πάλι καλά που το λέει κόσμος αυτό, γιατί γκώσαμε με αυτή τη σύγκριση πια.
Θα το γραφα και στο review μου μόλις τελειώνα το cb77 που έπιασα και παίζω.

2 ώρες πριν, dstilio είπε

τότε δεν είναι το 2077 πιο πολύ RPG?

όχι!
Άλλο αν κάνεις role playing παίζοντας για να εντρυφήσεις στο ρόλο του πρωταγωνιστή, δε το κάνει "πιο πολύ rpg" όμως, είναι fps με rpg στοιχεία όμως γράψανε..

Επεξ/σία από xtrmsnpr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...