triplex1 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Στις 13/6/2022 στις 11:50 ΜΜ, Cartman είπε Προσπαθώ να καταλάβω γιατί (τεχνικά...) θα πάρω στο χέρι την 6700XT κάποια στιγμή αν την βάλω σε B350 board, αλλά δεν μπορώ... Υπάρχει κάποιο ζήτημα με τα ρεύματα λόγο διαφορετικού προτύπου PCi-e; θα παρεις στο χερι την μητρικη , οχι την 6700xt , το καταλαβες τωρα ή θες να το μεταφρασουμε? Τι θες να βαλεις παραπανω στην 350 που θα αντεξει?
bonorov Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Στις 13/6/2022 στις 11:50 ΜΜ, Cartman είπε Προσπαθώ να καταλάβω γιατί (τεχνικά...) θα πάρω στο χέρι την 6700XT κάποια στιγμή αν την βάλω σε B350 board, αλλά δεν μπορώ... Υπάρχει κάποιο ζήτημα με τα ρεύματα λόγο διαφορετικού προτύπου PCi-e; Ότι και κάρτα γραφικών να βάλεις πανω στην b350 δεν θα σου κάψει την μητρική γιατί οι κάρτες παιρνουν ρευμα κατευθείαν απο το τροφοδοτικο.Ενα μικρο bottleneck θα έχεις λόγω pcie αλλά όχι τίποτα σημαντικό. Από την άλλη ο επεξεργαστής παιρνει ρευμα από τα vrm mosfets της μητρικής οπότε αν βάλεις κάτι με μεγάλες απαιτήσεις,εκτός ότι δεν θα δουλευει με σωστά ρεύματα,είναι πιθανο να κάψει την μητρική λόγω θερμοκρασιών και απαιτήσεις ρευματος. Μαξ εξαπυρηνο 5ης γενιάς,αν υπάρχει σωστό bios φυσικά,και κατά την άποψη μου τον 5500 ή 5600g γιατι το pcie4 των 5600-x δεν το εκμεταλλεύεται και στα games θα είναι δίπλα δίπλα με τους pcie3 επεξεργαστές. Εχω βάλει προσωπικα 5600x στην b450 μητρική που έχω και σε σχέση με τον 5600g πραγματικά δεν είδα διαφορά στα fps.Τωρα αν υπήρχε 2-3-4% διαφορά δεν μπορουσα να καταλάβω αν στην ίδια σκηνή του game είχε 72 ή 75 fps.Τωρς αν είχα μία 3080ti ίσως να έβλεπα μεγαλύτερες διαφορές αλλά μετά πρεπει να πας και σε καλυτερο cpu. Άποψη μου σε b350 b450 βάζεις έναν 5500 που παιζει στα 135€ και τα 60€ που εξοικονομείς από το cpu τα βάζεις για να παρεις κάτι καλυτερο σε κάρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα