Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, KapaEpsilon είπε

Κάποιος τρίτος δεν μπορεί να κάνει ανάληψη. 

Όλο το λάθος τίθεται στο ότι έχεις συνδικαιούχους στον πλέον προσωπικό σου λογαριασμό.

Γνώμη μου δεν θα πάρεις πίσω φράγκο από τα χρήματα που βγήκαν ακολουθοντας την νομική οδό καθώς η διαδικασία από ότι φαίνεται έγινε νόμιμα. Απλά τώρα που το έμαθες, το διορθώνεις και πας παρακάτω.

Ακούω τελευταία διάφορα για αναλήψεις που γινοντε με κάρτες κλώνους ,.....γιατο και ήθελα να σιγουρευτώ ότι τα πήρε αυτός ,αν τα πήρε αυτός ,όντως δε μπορώ να κάνω κάτι αφού είναι συνδικαιούχος....

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Efgedi4970 είπε

όντως δε μπορώ να κάνω κάτι αφού είναι συνδικαιούχος....

Ο κίνδυνος που γεννάται στην κρινόμενη τραπεζική σύμβαση, είναι συχνότατα ο εξής: Συνδικαιούχος που συνέβαλε ελάχιστα ή και καθόλου στη δημιουργία του ποσού, να προχωρά σε ολοσχερή ανάληψή του, αφήνοντας κενό – μηδενικό το λογαριασμό. 

Μεταξύ της Τράπεζας και καθενός από τους συνδικαιούχους δημιουργείται τριγωνική σχέση. Ειδικότερα, ιδρύεται μία ιδιόμορφη συμβατική σχέση ενεργητικής εις ολόκληρον ενοχής (489 ΑΚ) και γνήσιας σύμβασης υπέρ τρίτου, γεγονός που σημαίνει ότι εάν αναληφθεί το συνολικό ποσό από τον έναν μόνο δικαιούχο, αποσβέννυται η απαίτηση έναντι του δέκτη της κατάθεσης, δηλαδή της Τράπεζας, η οποία διατηρεί ρόλο θεματοφύλακα, υποχρεούμενη να αποδώσει τα χρήματα σε οποιονδήποτε συνδικαιούχο, όποτε της ζητηθεί, και το κυριότερο άπαξ, χωρίς να ελέγξει τη συνδρομή καμίας τυπικής ή ουσιαστικής προϋπόθεσης και χωρίς καμία περαιτέρω ευθύνη της. 

Πλέον, η προστασία του συνδικαιούχου (δανειστή) που δεν ανέλαβε, τα συμφέροντα του οποίου θίγονται εν προκειμένω, επιτυγχάνεται με την άσκηση του δικαιώματος αναγωγής κατά του δικαιούχου που ανέλαβε (493 Α.Κ).

Προβλέποντας ο νομοθέτης ως πιθανή μία τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη, στο άρθρο 493 Α.Κ., θέσπισε το τεκμήριο της εξ ημισείας κυριότητας εκάστου δικαιούχου επί του συνόλου των χρημάτων του λογαριασμού. Ακριβώς, όμως, επειδή η συμβολή κάθε μέρους είναι ζήτημα πραγματικό, το τεκμήριο αυτό είναι μαχητό, δηλαδή μπορεί να αποδειχθεί μικρότερη ή μεγαλύτερη συμβολή από το 50%, κατά περίπτωση. 

Συνεπώς, όποιος θεωρεί ότι αδικείται, μπορεί να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια, ασκώντας αγωγή κατά του άλλου δικαιούχου, ώστε να αποδείξει πως το σύνολο ή έστω ένα μέρος των χρημάτων προήλθαν από τη δική του συμβολή ή εργασία, από δικά του εν γένει εισοδήματα, και να αξιώσει να λάβει το εκάστοτε ποσό που του ανήκει.

• Like 2
Δημοσ.

Ε για κάτι τέτοιο μιλούσα και εγώ, απλά ήμουν δουλειά και δεν το έψαξα. 

Αν το κυνηγήσεις, θα τα πάρεις πίσω. Από εκεί και πέρα, δεν γίνεται κάτι άλλο. 

Προχώρα με απάτη. Αν τελικά η τράπεζα σου πει ότι η ανάληψη έγινε από τον πρώην, προχωράς αλλιώς. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πολλοί στην Ελλάδα δεν έχουν ιδέα για το πως δουλεύουν οι κοινοί λογαριασμοί.

Πρώτον τραπεζικά δεν υφίσταται η έννοια κύριος ή πρώτος δικαιούχος, παρά μόνο στη σειρά που εμφανίζονται τα ονόματα. Έχουν όλοι τα ίδια ακριβώς δικαιώματα επί του λογαριασμού. ΟΑΕΔ και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες ζητούν να είναι κάποιος πρώτος δικαιούχος (πρώτος στη σειρά) γιατί σε μαζικές πιστώσεις μέσω μηχανογραφικών εφαρμογών εμφανίζεται μόνο το όνομα του πρώτου δικαιούχου και θέλουν να βλέπουν ποιον πληρώνουν.

Οποιοσδήποτε δικαιούχος έχει 100% το δικαίωμα να βγάλει κάρτα, να προσθέσει το λογαριασμό στο ebanking του ή στην υφιστάμενη κάρτα και να κάνει ανάληψη όλο ή μέρος του ποσού, ακόμα και να εξοφλήσει πλήρως (να κλείσει) το λογαριασμό χωρίς καμία υποχρέωση συναίνεσης ή ειδοποίησης των άλλων δικαιούχων.

Η παράθεση που έκανε κάποιος για αστική διεκδίκηση των χρημάτων από τον άλλο δικαιούχο δεν έχει καμία σχέση με την τράπεζα η οποία καλώς έβγαλε κάρτα στον έτερο δικαιούχο και καλώς του επέτρεψε να κάνει ανάληψη (μην κοροϊδεύουμε και ψάχνουμε φαντάσματα, αυτό είναι πιο πιθανό παρά να βγήκε κάρτα κλώνος και να ανακαλύφθηκε το PIN από μια τυχαία κάρτα). Ωστόσο δικαστικά έξοδα και πολυετή δικαστήρια για μια ανάληψη ΑΤΜ που κατά 99% είναι κάτω από €900;; (το όριο ημερήσιων αναλήψεων που έχουν προκαθορισμένο οι τράπεζες στην Ελλάδα).

TS άνοιξε άμεσα λογαριασμό, μετέφερε ότι έχεις από τον κοινό στον νέο και άλλαξε και το λογαρισμό που μπαίνει η μισθοδοσία σου στον καινούργιο. Τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν παίζει κανένα ρόλο τι είναι ο άλλος.Αφού είναι συνδικαιούχος κάνει οτι θέλει.

Ακριβώς αυτό. Τα λεφτά στο λογαριασμό είναι κοινά στους συνδικαιούχους ασχέτως από ποιον προέρχονται.

Πιστεύω ότι ο πρών έκανε πρόσφατα φορολογική δήλωση, είδε ότι έχει τόκους καταθέσεων και μύρισε αίμα.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.

Δεν υπάρχει πρώτο και δεύτερο όνομα σε λογαριασμό. Είστε συνδικαιουχοι, δηλαδή ότι μπορείς να κάνεις εσύ με τον λογαριασμό μπορεί να κάνει και ο άλλος συνδικαιουχος και ας είναι το όνομα του στην τελευταία θέση. Προφανώς έβγαλε κάρτα και έκανε ανάληψη 

• Confused 1
Δημοσ.
6 hours ago, Bitbit said:

προφανώς θα πρέπει να γίνει σύνδεση της κάρτας. Μίλα με την τράπεζα.

Είναι κάτι που το κάνω. οπότε γίνεται, δε το βγάζω από το μυαλό μου.

Νομίζω μέχρι 5 λογαριασμούς υποστηριζουν, έγραφε σε μια τράπεζα

Επιλέγεις ποιοι λογαριασμοί είναι συνδεδεμένοι με την κάρτα στο ebanking της κάθε τράπεζας, προφανώς γίνεται και πολλοί και ένας μόνο

Δημοσ.

Πολυ  πιθανον  να  εχει  δωσει  την  καρτα  στην   γκομενα   για   αρωματα  μαγιω

και  αντιηλιακα   για  το  τριημερο  σε  κανα  νησι.😀

Επρεπε  να   δηλωθει   κλοπη   των   καρτων   στο  24ωρο  τηλεφωνο   της

τραπεζας  για  να  μπλοκαριστουν  οι  καρτες.

Επισης   οπως  σωστα  ειπωθηκε   συνδικαιουχοι  ειναι  και  οι  δυο  με  τα

ακριβως  ιδια  δικαιωματα.

Οποτε  η  λεξη   "απατη"  ειναι   τουλαχιστον  ατυχης.....

• Confused 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Και τι θα καταφερνε;
Θα πηγαινε ο αλλος να βγαλει καινουργια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Και τι θα καταφερνε;
Θα πηγαινε ο αλλος να βγαλει καινουργια.

Ε  ναι   αλλα  το  θεμα  ειναι  να  παει  8.01   και  να  αποσυρει   το  ποσον....

Κοντολογις  οποιος  παει   πρωτος...

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Το πρόβλημα με το σκεπτικό σου είναι ότι κλοπή μπορείς να δηλώσεις μόνο για δική σου κάρτα, και όχι για την κάρτα κάποιου άλλου που τυγχάνει συνδικαιούχος στο λογαριασμό σου.

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το πρόβλημα με το σκεπτικό σου είναι ότι κλοπή μπορείς να δηλώσεις μόνο για δική σου κάρτα, και όχι για την κάρτα κάποιου άλλου που τυγχάνει συνδικαιούχος στο λογαριασμό σου.

Δεν  γνωριζω  αν  εχουν   αλλαξει  οι  εσωτερικοι   κανονισμοι   αλλα  στην  εθνικη

πριν  πολλα   χρονια  εγω   ειχα  δηλωσει   απωλεια  δικια  μου  αλλα  και  του

πατερα  μου  και  ειχε  γινει  αποδεκτη.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Δεν  γνωριζω  αν  εχουν   αλλαξει  οι  εσωτερικοι   κανονισμοι   αλλα  στην  εθνικη

πριν  πολλα   χρονια  εγω   ειχα  δηλωσει   απωλεια  δικια  μου  αλλα  και  του

πατερα  μου  και  ειχε  γινει  αποδεκτη.

Αυτα ανηκουν στο παρελθόν 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αυτα ανηκουν στο παρελθόν 

Εχω  χασει  επεισοδια  προφανως....🙂

Δημοσ.

Πώς και κράτησες σε ισχύ λογαριασμό με τον πρώην και με σημαντικό ποσό μέσα; 

Μήπως ήταν τελικά από δική του εργασία; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...