Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Εχω το ισόγειο μιας διπλοκατοικίας. Στο ισόγειο υπάρχουν 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες, ένα διαμέρισμα 85τμ κ μια αποθήκη μαζί με λεβητοστάσιο. Στον 1ο υπάρχει ένα διαμέρισμα 140τμ. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί θέρμανση με πετρέλαιο και αυτονομία και για τα δύο διαμερίσματα.

Σκεφτόμαστε μιας και θα κάνουμε κάποια ανακαίνιση, παρόλο που η εποχή είναι περίεργη να αλλάξουμε σε ΦΑ με αυτόνομους λέβητες. Το κόστος εγκατάστασης περίπου στα 3.000ευρω.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για μένα πέρα από οτιδήποτε άλλο για την αλλαγή. Ο ένας ειναι ότι θα φύγει η μυρωδιά του πετρελαίου που κάνει όλη την αποθήκη και τον δίπλα χώρο να μυρίζει ακόμα και το καλοκαίρι που δεν λειτουργεί (θα φύγει και ο θόρυβος επίσης). Θέλω να φτιάξω ένα δωμάτιο γραφείο στον διπλανό χώρο και οι αμαθυμιασεις είναι θέμα. 

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι θα απελευθερωθεί ο χώρος και θα υπάρχουν ακόμα 15τμ για αποθήκευση. 

Ποια είναι η γνώμη σας; Αυτή τη στιγμή τα δύο καύσιμα πως συγκρίνονται σε κόστος; Ξερω πως δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. 

Επεξ/σία από psycho_freak
Δημοσ.

Και τα δύο στο θεό είναι φίλος. Ειδικά για τον χειμώνα που έρχεται οτι και να κάψεις δεν το γλιτώνεις το αγγούρι. Πετρέλαιο-ΦΑ-Ρευμα ολα στο θεό. 

Με το ΦΑ τουλάχιστον θα έχεις συνεχώς ζεστό νερό και θα γλιτώσεις και την βρώμα που εφόσον την έχεις δίπλα σου και όχι σε κάνα υπόγειο φαντάζομαι είναι ανυπόφορη. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, psycho_freak είπε

Ποια είναι η γνώμη σας; Αυτή τη στιγμή τα δύο καύσιμα πως συγκρίνονται σε κόστος; Ξερω πως δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. 

βασικά κάνω copy-paste απο το άλλο

"Προσωπικά θα έβαζα κλιματιστικά μιας και είναι η χειρότερη περίοδος για φυσικό αέριο

όποιος πχ έδινε παλιά 500-1000€/έτος για θέρμανση , τώρα δίνει επι τρία τουλάχιστον

, εδώ παίζουν τα εξής , αν τη συντήρηση/βλάβη την αναλαμβάνεις εσύ θα έπαιρνα με τη μεγαλύτερη δυνατόν εγγύηση , αλλιώς απλά να είναι αξιόλογα

Βέβαια για το ζεστό αν δεν μπορεί να κατέβει απο τον ηλιακό ξεμένεις με θερμοσίφωνα ή βάζεις και υγραερίου αν είναι μεγάλο το σπίτι

Αν στρώσει η κατάσταση μπορείς να βάλεις αργότερα λέβητα με φυσικό αέριο , τα κλιματιστικά παραμένουν και του υγραερίου πουλιέται"

Φαντάζομαι μπορεί να μπει ηλιακός οπότε ακόμα καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα πλαίσια της πολύ συγκεκριμένης ερώτησης του ts και πέραν των θετικών υπέρ του αερίου που ήδη ανέφερε (χώρος, μυρωδιές) έχω να προσθέσω:

• Ακρίβεια στην ποσότητα αερίου που καταναλώθηκε, σε σύγκριση με τα γνωστά "θέματα" των παραδόσεων πετρελαίου και άρα χρέωση για πραγματικές καταναλώσεις και όχι στο περίπου.
  • Δεν δεσμεύεις χρήματα σε πετρέλαιο που δεν καταναλώθηκε πχ περίοδο καλοκαιριού (βέβαια στον αντίποδα αυτού υπάρχει το μικρό μηνιαίο πάγιο που έτσι κι αλλιώς έχει το αέριο, ακόμα και τη θερινή περίοδο)
  • Μπορεί ίσως να σκεφτεί, εφόσον θα υπάρχει ήδη αέριο, να κάνει και το μαγείρεμά του εκεί με τα γνωστά θετικά (τόσο σε κόστος όσο και σε ευκολία αλλά και αποτέλεσμα μαγειρέματος) σε σχέση με την ηλεκτρική κουζίνα (θυμίζω ότι η ηλεκτρική κουζίνα, ως καθαρά θερμικό φορτίο, δεν έχει τρόπους μειωμένης κατανάλωσης. Καίει και καίει πολύ)
Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Backpacker είπε

Και τα δύο στο θεό είναι φίλος. Ειδικά για τον χειμώνα που έρχεται οτι και να κάψεις δεν το γλιτώνεις το αγγούρι. Πετρέλαιο-ΦΑ-Ρευμα ολα στο θεό. 

Με το ΦΑ τουλάχιστον θα έχεις συνεχώς ζεστό νερό και θα γλιτώσεις και την βρώμα που εφόσον την έχεις δίπλα σου και όχι σε κάνα υπόγειο φαντάζομαι είναι ανυπόφορη. 

Αυτό σκεφτόμουν κ εγώ, αν είναι πανω κατω τα ιδια και στον θεο (αυτη την στιγμη),  τουλαχιστον να γλυτωσω την βρωμα αλλα και να κερδισω χωρο. Η βρωμα δεν επηρεαζει το διαμερισμα γιατι ειναι αρκετα μακρια το λεβητοστασιο και μεσολαβει ενας κοινοχρηστος χωρος και ενας φωταγωγος. Αλλα επηρεαζει την αποθηκη και τον κοινοχρηστο χωρο που οτι αφησεις μυριζει πετρελαιίλα. 

6 ώρες πριν, korakios είπε

βασικά κάνω copy-paste απο το άλλο

"Προσωπικά θα έβαζα κλιματιστικά μιας και είναι η χειρότερη περίοδος για φυσικό αέριο

όποιος πχ έδινε παλιά 500-1000€/έτος για θέρμανση , τώρα δίνει επι τρία τουλάχιστον

, εδώ παίζουν τα εξής , αν τη συντήρηση/βλάβη την αναλαμβάνεις εσύ θα έπαιρνα με τη μεγαλύτερη δυνατόν εγγύηση , αλλιώς απλά να είναι αξιόλογα

Βέβαια για το ζεστό αν δεν μπορεί να κατέβει απο τον ηλιακό ξεμένεις με θερμοσίφωνα ή βάζεις και υγραερίου αν είναι μεγάλο το σπίτι

Αν στρώσει η κατάσταση μπορείς να βάλεις αργότερα λέβητα με φυσικό αέριο , τα κλιματιστικά παραμένουν και του υγραερίου πουλιέται"

Φαντάζομαι μπορεί να μπει ηλιακός οπότε ακόμα καλύτερα.

Ξέχασα να πω, οτι υπάρχει και ηλιακός που δουλεύει καλά, αλλά και κλιματιστικά που μπορούν να μπουν.

6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Κάνε καλή μόνωση στο σπίτι και μετά κλιματιστικά η ΑΘ, θα πληρώσεις πολλά μεν αλλά λιγότερα από τα υπόλοιπα δύο. 

Η μονωση δεν ειναι οτι καλυτερο: Ξυλινα κουφωματα με καποια διπλά και κάποια μονά τζάμια, που ειναι ομως καλά συντηρημένα. Σκεφόμουν για θερμοπρόσωψη, ξερω οτι ειναι ακριβό δεν έχω πάρει τιμές αλλά νομίζω είναι καλή επένδυση. Κλιματιστικά υπάρχουν ήδη. Τα σώματα και η εγκατασταση ειναι του 90-95 άρα οχι πολυ παλια. Το σπιτι ειναι σε ΝΠ αττικης άρα ήπια κρύα. 

Η ΑΘ πως είναι απο θορυβο; Συνεχόμενο βουητό; 

Σκέφτηκα επίσης την τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού για τον χειμώνα, παράλληλα όμως με ΦΑ, αλλά αυτό αργότερα. 

Άρα συμφωνείτε με αυτο που λεω, δλδ να βγει το πετρέλαιο έτσι όπως ειναι τώρα τα πράγματα;  Θα μπορουσα να προχωρησω με το ΦΑ, και να αποσυνδεσω την εγκατασταση πετρελαιου προσωρινα και να φυγει σε 1 χρονο.

41 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Στα πλαίσια της πολύ συγκεκριμένης ερώτησης του ts και πέραν των θετικών υπέρ του αερίου που ήδη ανέφερε (χώρος, μυρωδιές) έχω να προσθέσω:

• Ακρίβεια στην ποσότητα αερίου που καταναλώθηκε, σε σύγκριση με τα γνωστά "θέματα" των παραδόσεων πετρελαίου και άρα χρέωση για πραγματικές καταναλώσεις και όχι στο περίπου.
  • Δεν δεσμεύεις χρήματα σε πετρέλαιο που δεν καταναλώθηκε πχ περίοδο καλοκαιριού (βέβαια στον αντίποδα αυτού υπάρχει το μικρό μηνιαίο πάγιο που έτσι κι αλλιώς έχει το αέριο, ακόμα και τη θερινή περίοδο)
  • Μπορεί ίσως να σκεφτεί, εφόσον θα υπάρχει ήδη αέριο, να κάνει και το μαγείρεμά του εκεί με τα γνωστά θετικά (τόσο σε κόστος όσο και σε ευκολία αλλά και αποτέλεσμα μαγειρέματος) σε σχέση με την ηλεκτρική κουζίνα (θυμίζω ότι η ηλεκτρική κουζίνα, ως καθαρά θερμικό φορτίο, δεν έχει τρόπους μειωμένης κατανάλωσης. Καίει και καίει πολύ)

Ευχαριστω, σωστά, το 1ο ειναι γνωστο βασανο. Το 3ο με την κουζινα δεν το εχω πολυσκεφτει, τι χρειαζεται απο εγκατασταση κλπ και νεα κουζινα, θα το ψαξω. Υποθετω οτι μπορει να μπει η αναμονη και να γινει αλλαγη της κουζινας μετα.

Δημοσ.

Ειμαστε σε μια περιεργη εποχη, κανεις δεν ξερει τι θα γινει 
Ισως θα πρεπε να περιμενεις να περασει ο χειμωνας για να δεις πως θα πανε τα πραγματα,ο πολεμος ισως στραματησει καποια στιγμη ενω και στην ΕΕ ψηφιζουν συνεχως διαφορα πραγματα που ακομα δεν ξερουμε τι σημαινουν πρακτικα

Ομως κανεις δεν μπορει να εγγυηθει οτι πχ δεν θα υπαρχει ελλειψη πετρελαιου ή οτι δεν θα ειναι πολυ ακριβοτερο απο περισυ

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, psycho_freak είπε

Η μονωση δεν ειναι οτι καλυτερο: Ξυλινα κουφωματα με καποια διπλά και κάποια μονά τζάμια, που ειναι ομως καλά συντηρημένα.

απο εκεί θα ξεκινούσα πρώτα μαζί με θερμοπρόσωψη,

Δύσκολη εποχή πάντως

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, psycho_freak είπε

Αυτό σκεφτόμουν κ εγώ, αν είναι πανω κατω τα ιδια και στον θεο (αυτη την στιγμη),  τουλαχιστον να γλυτωσω την βρωμα αλλα και να κερδισω χωρο. Η βρωμα δεν επηρεαζει το διαμερισμα γιατι ειναι αρκετα μακρια το λεβητοστασιο και μεσολαβει ενας κοινοχρηστος χωρος και ενας φωταγωγος. Αλλα επηρεαζει την αποθηκη και τον κοινοχρηστο χωρο που οτι αφησεις μυριζει πετρελαιίλα. 

Ξέχασα να πω, οτι υπάρχει και ηλιακός που δουλεύει καλά, αλλά και κλιματιστικά που μπορούν να μπουν.

Η μονωση δεν ειναι οτι καλυτερο: Ξυλινα κουφωματα με καποια διπλά και κάποια μονά τζάμια, που ειναι ομως καλά συντηρημένα. Σκεφόμουν για θερμοπρόσωψη, ξερω οτι ειναι ακριβό δεν έχω πάρει τιμές αλλά νομίζω είναι καλή επένδυση. Κλιματιστικά υπάρχουν ήδη. Τα σώματα και η εγκατασταση ειναι του 90-95 άρα οχι πολυ παλια. Το σπιτι ειναι σε ΝΠ αττικης άρα ήπια κρύα. 

Η ΑΘ πως είναι απο θορυβο; Συνεχόμενο βουητό; 

Σκέφτηκα επίσης την τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού για τον χειμώνα, παράλληλα όμως με ΦΑ, αλλά αυτό αργότερα. 

Άρα συμφωνείτε με αυτο που λεω, δλδ να βγει το πετρέλαιο έτσι όπως ειναι τώρα τα πράγματα;  Θα μπορουσα να προχωρησω με το ΦΑ, και να αποσυνδεσω την εγκατασταση πετρελαιου προσωρινα και να φυγει σε 1 χρονο.

Ευχαριστω, σωστά, το 1ο ειναι γνωστο βασανο. Το 3ο με την κουζινα δεν το εχω πολυσκεφτει, τι χρειαζεται απο εγκατασταση κλπ και νεα κουζινα, θα το ψαξω. Υποθετω οτι μπορει να μπει η αναμονη και να γινει αλλαγη της κουζινας μετα.

Μόνωση η θερμοπροσοψη είναι το ίδιο πράγμα σχεδόν. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, korakios είπε

απο εκεί θα ξεκινούσα πρώτα μαζί με θερμοπρόσωψη,

Δύσκολη εποχή πάντως

Όσο αφορά την ενεργειακή απόδοση αυτό είναι το πιο σωστό. Απλά δεν μου λύνει το πρόβλημα βρώμας και χώρου. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν και τα 2. Το θεμα ειναι αν υπαρχει κάποιος λογος να κρατησω το πετρέλαιο. Ισως απλα να περιμενω κανενα χρονο.

Επεξ/σία από psycho_freak
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, psycho_freak είπε

Όσο αφορά την ενεργειακή απόδοση αυτό είναι το πιο σωστό. Απλά δεν μου λύνει το πρόβλημα βρώμας και χώρου. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν και τα 2. Το θεμα ειναι αν υπαρχει κάποιος λογος να κρατησω το πετρέλαιο. Ισως απλα να περιμενω κανενα χρονο.

θα έκανα πρώτα γερή μόνωση , ίσως και το τζάκι αν με έπαιρνε και του χρόνου θα κοιτούσα για ΦΑ VS κλιματιστικά ξηλώνοντας το πετρέλαιο

πάντως τα κλιματιστικά δεν πάνε άχρηστα , δουλεύουν και καλοκαίρι για ψύξη ή και χειμώνα συμπληρωματικά, φυσικά κοστίζουν

• Like 1
Δημοσ.

Θα περιμενα να τελειωσει ο πολεμος και να ομαλοποιηθει η κατασταση πριν ριξω χρηματα για αλλαγη θερμανσης, 

εμεις φυσικο αεριο εχουμε στην πολυκατοικια και το κλεισαμε μετα απο γενικη συνελευση,

τα νεα δεν ειναι ευχαριστα:

https://m.naftemporiki.gr/story/1872947/kleinei-i-kanoula-gia-to-amerikaniko-lng-os-ta-teli-tou-xronou

• Like 1
Δημοσ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...