Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

εχω παρατηρήσει όταν ανοίγω στη τηλεόραση οποιαδηποτε εφαρμογή με Ίντερνετ και κυρίως το νετφλιξ ότι μπλοκάρει σε όλες τις άλλες συσκευές το wifi και δεν ανοίγει καμία σελίδα με αποτέλεσμα να έχω αποσυνδέσεις και να αναγκάζομαι να είμαι με δεδομένα όταν βλέπω κάτι. έχετε να προτείνετε κάτι που θα μπορούσα να κάνω ή να δω αν όντως φταίει αυτό ;;

ευχαριστω

Επεξ/σία από ventic139
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, HateMe είπε

Αλλαγή καναλιού μέσα από το ρούτερ.

Για τη τηλεόραση μόνο να φανταστώ εννοείς;όχι για το Wi-Fi γενικότερα 

Επεξ/σία από ventic139
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ventic139 είπε

Για τη τηλεόραση μόνο να φανταστώ εννοείς;όχι για το Wi-Fi γενικότερα 

κανάλι εκπομπης του wifi, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι στις συνδεόμενες συσκευές μονο στο ρούτερ θα επέμβεις. https://www.google.com/search?q=πωσ+αλλαζω+καναλι+στο+ρουτερ&rlz=1CAHNBM_enGB898&oq=αλλαζοντας+καναλι+στο+&aqs=chrome.1.69i57j0i22i30l6.6503j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Δημοσ.

Ασχετο αλλά μήπως έχει να κάνει που δε έχω ενεργοποίηση Το ipv6; Μήπως μπλοκάρει το 4 η τηλεόραση κατά κάποιο τρόπο;

2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

κανάλι εκπομπης του wifi, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι στις συνδεόμενες συσκευές μονο στο ρούτερ θα επέμβεις. https://www.google.com/search?q=πωσ+αλλαζω+καναλι+στο+ρουτερ&rlz=1CAHNBM_enGB898&oq=αλλαζοντας+καναλι+στο+&aqs=chrome.1.69i57j0i22i30l6.6503j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

το κανάλι είναι στο αυτόματο για όλες τις συσκευές. Θα δοκιμάσω να το αλλάξω 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, ventic139 είπε

Ασχετο αλλά μήπως έχει να κάνει που δε έχω ενεργοποίηση Το ipv6; Μήπως μπλοκάρει το 4 η τηλεόραση κατά κάποιο τρόπο;

το κανάλι είναι στο αυτόματο για όλες τις συσκευές. Θα δοκιμάσω να το αλλάξω 

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να είναι στο αυτόματο.
Πόσο μάλλον όταν έχεις ρούτερ παρόχου που είναι ό,τι να ναι.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, HateMe είπε

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να είναι στο αυτόματο.
Πόσο μάλλον όταν έχεις ρούτερ παρόχου που είναι ό,τι να ναι.

Υπάρχει κάποιο κανάλι για το 5 wifi που θεωρείται σαν πιο αξιόπιστη / ‘καλύτερη’ για τη χρήση αυτή;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα γενικά τα πιο δυνατά κανάλια σε συντονισμό είναι τα πιο χαμηλά σε αριθμό. Αυτό είναι γιατί οι κεραίες είναι κατασκευασμένες να λειτουργού στην κύρια συχνότητα είτε είναι 2,4Ghz είτε 5Ghz και κάθε αύξον κανάλι έχει μικρή αύξουσα απόκλιση από την αρχική συχνότητα με αποτέλεσμα να μην είναι το ίδιο "δυνατό" το σήμα.
Από την άλλη αν έχεις πολλούς γείτονες και όλοι είναι συντονισμένοι στο ίδιο κανάλι αυτό δημιουργεί πολύ "θόρυβο" με αποτέλεσμα να να έχεις προβλήματα στο σήμα λόγο ας πούμε "πολυκοσμίας".
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις τα κανάλια ένα προς ένα ξεκινώντας από το πιο μικρό αριθμό μέχρι να βρεις κάποιο που έχει πιο καλό σταθερό σήμα στην πράξη σε όλες τις συσκευές σε όλο το σπίτι.
Αν θες κάτι πιο προχωρημένο μπορείς να κατεβάσεις μια εφαρμογή android που δείχνει πάνω κάτω που υπάρχει κάποιο καλό "κενό" και να το ρυθμίσεις εκεί κατευθείαν γλυτώνοντας λίγο κόπο. Μια καλή εφαρμογή για να τσεκάρεις τα κανάλια είναι αυτή https://play.google.com/store/apps/details?id=abdelrahman.wifianalyzerpro
Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο !

Επεξ/σία από blastar

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...