Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έχω μια γκαρσονιέρα περίπου 30τμ η οποία επρόκειτο να ανακαινιστεί οι εργασίες θα είναι γκρέμισμα εσωτερικού τοίχου ανακαίνιση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών κουφώματα κλπ η χρήση του θα είναι για ενοικίαση και η ερώτηση μου είναι ότι πιστεύετε ότι αξίζει να τοποθετήσω έναν λέβητα φυσικού αερίου και για το ζεστό νερό και για θέρμανση του χώρου. Η θέρμανση που έχει τώρα είναι κεντρική με πετρέλαιο. Ρωτάω αν αξίζει γιατί από την μια πλευρά δεν θα τοποθετηθεί θερμοσίφωνο και από την άλλη όταν ενοικιαστεί θα έχει και αυτόνομη θέρμανση οπότε λογικά ανεβαίνει και η αξία του. Κάθε άποψη δεκτή ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Με το λέβητα αερίου σίγουρα θα ανέβει η αξία... βέβαια δε μπορείς να φύγεις απ'τη κεντρική θέρμανση έτσι απλά... λογικά υπάρχει όρος στο καταστατικό της πολυκατοικίας πως είτε α) απαιτείται έγκριση από όλους τους συνιδιοκτήτες ή β) μπορείς να αυτονομηθείς με τη προϋπόθεση να πληρώνεις κι ένα μικρό ποσοστό της δαπάνες της κεντρικής θέρμανσης.

Επίσης φρόντισε να βάλεις νυχτερινό μετρητή αν δεν υπάρχει ήδη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά θα έβαζα κλιματιστικά μιας και είναι η χειρότερη περίοδος για φυσικό αέριο

όποιος πχ έδινε παλιά 500-1000€/έτος για θέρμανση , τώρα δίνει επι τρία τουλάχιστον

, εδώ παίζουν τα εξής , αν τη συντήρηση/βλάβη την αναλαμβάνεις εσύ θα έπαιρνα με τη μεγαλύτερη δυνατόν εγγύηση , αλλιώς απλά να είναι αξιόλογα

Βέβαια για το ζεστό αν δεν μπορεί να κατέβει απο τον ηλιακό ξεμένεις με θερμοσίφωνα ή βάζεις και υγραερίου αν είναι μεγάλο το σπίτι

Αν στρώσει η κατάσταση μπορείς να βάλεις αργότερα λέβητα με φυσικό αέριο , τα κλιματιστικά παραμένουν και του υγραερίου πουλιέται

Για το να "αυτονομηθείς" θέλει διαδικασία , πάντως είναι μονόδρομος

edit και μόνωση φυσικά

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, ekrepali είπε

Με το λέβητα αερίου σίγουρα θα ανέβει η αξία... βέβαια δε μπορείς να φύγεις απ'τη κεντρική θέρμανση έτσι απλά... λογικά υπάρχει όρος στο καταστατικό της πολυκατοικίας πως είτε α) απαιτείται έγκριση από όλους τους συνιδιοκτήτες ή β) μπορείς να αυτονομηθείς με τη προϋπόθεση να πληρώνεις κι ένα μικρό ποσοστό της δαπάνες της κεντρικής θέρμανσης.

Επίσης φρόντισε να βάλεις νυχτερινό μετρητή αν δεν υπάρχει ήδη.

οσον αφορα τα διαδικαστικα της συνδεσης ειμαι καλυμμενος και δεν υπαρχει προβλημα απο αυτην την πλευρα επισης στην πολυκατοικια οι περισσοτεροι ειναι απο οτι φαινεται αποσυνδεδεμενοι διοτι ειδα καυστηρες πετρελαιου στα μπαλκονια τους.

15 ώρες πριν, korakios είπε

Προσωπικά θα έβαζα κλιματιστικά μιας και είναι η χειρότερη περίοδος για φυσικό αέριο

όποιος πχ έδινε παλιά 500-1000€/έτος για θέρμανση , τώρα δίνει επι τρία τουλάχιστον

, εδώ παίζουν τα εξής , αν τη συντήρηση/βλάβη την αναλαμβάνεις εσύ θα έπαιρνα με τη μεγαλύτερη δυνατόν εγγύηση , αλλιώς απλά να είναι αξιόλογα

Βέβαια για το ζεστό αν δεν μπορεί να κατέβει απο τον ηλιακό ξεμένεις με θερμοσίφωνα ή βάζεις και υγραερίου αν είναι μεγάλο το σπίτι

Αν στρώσει η κατάσταση μπορείς να βάλεις αργότερα λέβητα με φυσικό αέριο , τα κλιματιστικά παραμένουν και του υγραερίου πουλιέται

Για το να "αυτονομηθείς" θέλει διαδικασία , πάντως είναι μονόδρομος

edit και μόνωση φυσικά

Ηλιακο δεν εχει το διαμερισμα και δεν γινεται να τοποθετηθει για αυτο ελεγα για αεριο διοτι αφου οι εργασιες θα γινουν απο την αρχη σε ολο το διαμερισμα για τα υδραυλικα δεν θα χρειαστει πολυ δουλεια μετα διοτι ο λεβητας θα ειναι στον εσωτερικο χωρο τοποθετημενος. Εγω το ειχα σκεφτει οτι εαν ο ενοικιαστης θελει κλιματιστικα ή να το βαλει αυτος και να εχει και την επιλογη του καλοριφερ απο αεριο και να χρησιμοποιει το ζεστο απο το αεριο αλλιως να του τοποθετησω εγω κλιματιστικο με δικα μου εξοδα και μια μικρη αυξηση στο ενοικιο.

Επεξ/σία από Panagiotis_F22
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Panagiotis_F22 είπε

Ηλιακο δεν εχει το διαμερισμα και δεν γινεται να τοποθετηθει για αυτο ελεγα για αεριο διοτι αφου οι εργασιες θα γινουν απο την αρχη σε ολο το διαμερισμα για τα υδραυλικα δεν θα χρειαστει πολυ δουλεια μετα διοτι ο λεβητας θα ειναι στον εσωτερικο χωρο τοποθετημενος. Εγω το ειχα σκεφτει οτι εαν ο ενοικιαστης θελει κλιματιστικα ή να το βαλει αυτος και να εχει και την επιλογη του καλοριφερ απο αεριο και να χρησιμοποιει το ζεστο απο το αεριο αλλιως να του τοποθετησω εγω κλιματιστικο με δικα μου εξοδα και μια μικρη αυξηση στο ενοικιο.

είναι που είναι δύσκολη εποχή , προορίζεται και για ενοικίαση και μπερδεύει περισσότερο , απο μόνωση πως πάει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, korakios είπε

είναι που είναι δύσκολη εποχή , προορίζεται και για ενοικίαση και μπερδεύει περισσότερο , απο μόνωση πως πάει ?

Η πολυκατοικία είναι παλιά (χτίστηκε το 79) και δεν έχει γίνει κάποια άλλη επέμβαση από τότε νομίζω. Αυτό που θα κάνω σίγουρα είναι να τοποθετηθούν κουφώματα διπλά και καλής ποιότητας.

Επεξ/σία από Panagiotis_F22

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...