Προς το περιεχόμενο

Η NASA δημιουργεί ερευνητική ομάδα για τη μελέτη των UFOs

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Armoral είπε

Α κατάλαβα οι άλλοι είναι τα ufo όχι εμείς. Αντικειμενικά.

Ποιο είναι το θέμα σου αγαπητέ συνφοριμιτη δεν μπορώ να καταλάβω. Γνωρίζεις την λέξη χιούμορ;

Επεξ/σία από herbalife3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα βρούμε ποτέ νοήμων ζωή έτσι όπως την νομίζουμε όσο και να ψάξουμε,

Διότι όλα είναι απλώς μια πλάνη του εγκεφάλου αλλά και να μην ήταν και πάλι είμαστε τεχνικά αδύνατον να αντιληφθούμε άλλες οντότητες σε άλλες διαστάσεις και με άλλους νομούς της φυσικής σε ένα σύμπαν με σχετικό ή και χωρίς χρόνο.

Αλλά ακόμα και αν καταφέρναμε να βάλουμε ένα cd σε ένα παλιό κασετόφωνο.... το μόνο που θα γινόταν ήταν να έσπαγε το cd μόλις έκλεινε το καπάκι από το κασετόφωνο.

20 ώρες πριν, randomcat είπε

Ούτε και εσύ.

Τι οπότε. Δεν έκανα κανέναν ισχυρισμό για το ποια πιστεύω ότι είναι και/ή ότι και καλά έχει αποδειχθεί να είναι η πραγματικότητα, σε αντίθεση με...

Ούτε εσύ έχεις κάποια απόδειξη για το ότι υπάρχει ζωή μετά το θάνατο. Οπότε: δεν γνωρίζουμε. Πολύ απλά.

Δεν ξέρω αν τρολλάρεις εδώ, αλλά περιγράφεις ακριβώς τη δική σου στάση.

"near-death experience" δεν σημαίνει ότι κάποιος πέθανε ώστε να μας πει τι έπεται αλλά ότι παραλίγο να πεθάνει, οπότε...

Από ότι κατάλαβα συμφωνούμε απλά το εκφράζουμε με διαφορετικό τρόπο. Όλα καλά εδώ. Αλλά το near death δεν σημαίνει ότι δεν πέθανε. Σημαίνει ότι πέθανε και επανλήλθε. Ο ορισμός πέθανε είναι ότι σταματά η οποιαδήποτε ηλεκτροχημική δραστηριότητα του εγκεφάλου για κάποιο χρονικό διάστημα. Η επιστήμη (λάθος η όχι δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα το κρίνουμε) λέει ότι όταν τα τάδε συστήματα στον εγκέφαλο δείξουν ότι δεν λειτουργούν για το τάδε χρονικό διάστημα σημαίνει 100% θάνατος. Αυτό μετράτε από μηχανήματα (πάλι δεν μπορούμε εμείς να κρίνουμε αν λειτουργούν σωστά) που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. 

Όταν λοιπόν επίσημα κάποιος είναι κλινικά νεκρός και επιστρέφει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που επιστημονικά δεν είναι εφικτό να εξηγηθεί ο λόγος τότε το ονομάζει η επιστήμη near death experience. 

Εγώ κάπως έτσι το καταλαβαίνω. 

Πρόσεξε τώρα. Το ότι δεν το γνωρίζουμε δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε την οποιαδήποτε πλευρά. Σωστά?

2 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Σωστη παρατηρηση. Στην προταση μου αυτο υπονοησα, αλλα στο ευρυτερο πλαισιο, ναι, ισως μια μερα ανακαλυψουμε τον Δια. Ισως οντως ειμαστε αποτελεσμα βιολογικου σχεδιασμου κ καποτε υπηρξε "τοποτηρητης" που λεγοταν Διας.

Εδω η σειρα "Αλιεν" εβγαλε τους Μηχανικους, που στην τελικη δεν ειναι παρα παραλλαγη των Τιτανων/Θεων. Γιατι εμεις να πεταξουμε την τοσο θαυμασια μυθολογια μας για αχρηστη? Μπορει να υπηρξαν Θεοι, Γιγαντες, Τιτανες. Σε λιγα μερη εχουν βρεθει οστα απο τεραστια ανθρωποειδη? (ασχετα αν η "πανεπιστημιακη" αρχαιολογια προτιμα απλα να τα βαζει κατω απ το χαλι κ να επιμενει οτι ειμαστε Ινδοευρωπαιοι κ πιο "στο βαθος" Αφρικανοι....)

Φιλε οσο επιμενουμε στο Υλιστικο Μοντελο δεν προκειται να δουμε παρακατω. Θα βλεπουμε μονο αυτα που φενονται με αυτο.

Για να πεις οτι υπαρχει κατι περα απο την φύση, πρεπει πρώτα να το αποδειξεις. Για να πεις πως η επιστήμη πρεπει να μελετησει κάτι περα απο το υλικο, θα πρεπει να βρεις μια μέθοδο μελέτης τετοιων φαινομενων. 

Ο τροπος σκέψης σου, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ οδηγεί σε παραλογισμους και cognitive dissonance. 

Εσυ πιστευεις οτι υπαρχει το μεταφυσικο, χωρίς την παραμικρή απόδειξη για αυτό, και σου φαινεται και περίεργο που κανεις δεν σε πιστεύει 😂

1 ώρα πριν, anax111 είπε

Αν δεν ήσουν εσύ φίλε επειδή δεν λειτουργεί ο εγκέφαλός σου πολύ απλά τότε όταν επέστρεφες στην ζωή δεν θα θυμόσουν απολύτως τίποτα και πολύ περισσότερο δεν θα αισθανόσουν ότι αυτά συνέβησαν σε εσένα. Αλλά κανένας από αυτούς που είχαν τέτοιου είδους εμπειρίες δεν περιγράφει τα βιώματά του σε τρίτο πρόσωπο, ίσα ίσα το ακριβώς αντίθετο. Επίσης εάν το έχεις πάρει χαμπάρι η επιστήμη έχει ξεμείνει από απαντήσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα και αυτό αναφέρεται σε όλες τις τελευταίες σχετικές δημοσιεύσεις.  Μέχρι στιγμής η πλέον πιθανή απάντηση είναι ότι μετά τον θάνατό μας συνεχίζουμε να υπάρχουμε κάπως αλλιώς. Η εξήγηση είναι βέβαια μεταφυσική και όχι φυσική αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που η επιστήμη έχει παραδώσει τα όπλα της. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα αποτελέσματα του πειράματος του Γιανγκ στην παραλλαγή του του με τα κβαντικά  εναγκαλισμένα ηλεκτρόνια. Και τέλος φίλε το τελευταίο που θα έπρεπε να σε απασχολεί στο συγκεκριμένο θέμα είναι αν η άποψή μου είναι argument from personal incredulity. Από τη στιγμή που έχει επιβεβαιωθεί από δεκάδες περιστατικά για τα οποία υπάρχουν επιβεβαιωμένα ιατρικά δεδομένα ότι δεν παρήχθησαν από τον εγκέφαλό μας και  ότι η συνείδησή μας συνεχίζει να υπάρχει ακόμα και μετά από τον εγκεφαλικό θάνατο θα έπρεπε να σε κάνει να σκεφτείς ποιο σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο και όχι να αναζητάς σοφιστείες προκειμένου να μην έρθεις αντιμέτωπος με μια άβολη αλήθεια. Ο πραγματικά λογικός άνθρωπος φίλε δεν διστάζει να έρθει αντιμέτωπος με άβολες αλήθειες. Τις ερευνά και προσαρμόζει τις πεποιθήσεις του ανάλογα. 

Το επιχειρημα σου παραμενει αστειο. Λανθασμενα πιστευεις οτι οσα ειδαν ειναι πραγματικα. Το ενδεχόμενο ο εγκεφαλος να τα κατασκεύασε ΜΕΤΑ απο την επαναφορά του στη ζωή δε σου περασε απο το μυαλο. Ειναι γνωστό φαινόμενο, οταν υπαρχει ασυνέχεια ο εγκέφαλος προσπαθεί να καλύψει το κενο του τι συνέβη στο ενδιάμεσο. Ειδικα οταν μιλάμε για oxygen starved εγκεφαλο που αργοπεθαίνει. 

Ξερουμε ηδη οτι καταστρεφοντας ενα κομμάτι του εγκεφαλου ας πούμε, ξεχνας την ομιλια. Καταστρεφοντας ενα αλλο, ξεχνας να περπατάς. Ενα αλλο, δεν εχεις συναισθηματα. Ενα αλλο, δεν έχεις συνειδηση. Εσυ λοιπον ερχεσαι πανω σε αυτο και λες πως αν τελικα κατά στρέψουμε ΟΛΟΝ τον εγκεφαλο, ολα αυτα θα επανελθουν. Για ανεκδοτο, καλουτσικο ειναι. Τωρα αν το πιστευεις στα σοβαρα τι να πω... 

46 λεπτά πριν, tsarouc είπε

Το ότι δεν το γνωρίζουμε δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε την οποιαδήποτε πλευρά. Σωστά?

Απορρίπτουμε οτιδηποτε δεν βασιζεται σε αποδείξεις. Αν μου πεις οτι εισαι ο Ελβις Πρίσλεϊ, θα το απορρίψω μέχρι να μου φερεις στοιχεια για τον εν λογω ισχυρισμο σου. Αλλιως εισαι απλα ο τρελός του χωριου. 

• Thanks 1

21 ώρες πριν, Herald είπε

Απορρίπτουμε οτιδηποτε δεν βασιζεται σε αποδείξεις. Αν μου πεις οτι εισαι ο Ελβις Πρίσλεϊ, θα το απορρίψω μέχρι να μου φερεις στοιχεια για τον εν λογω ισχυρισμο σου. Αλλιως εισαι απλα ο τρελός του χωριου. 

Εγώ ξέρω πως οι μόνες αποδείξεις που χρειάζονται για να πιστέψεις σε κάτι, στέκουν μόνο σε δικαστήρια και δικαστικές αίθουσες, για να αποδείξεις την αθωότητα σου η την ενοχή του άλλου. Επομένως κανένας δεν χρειάζεται να σου "αποδείξει" τίποτα εδώ μέσα. Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει σε οτιδήποτε θέλει, χωρίς να χρειαστεί να πείσει εσένα η εμένα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...