Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νέος κάτοχος iPhone 13 mini. Αναρωτιέμαι ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές σχετικά με τη φόρτιση.

Αυτό που ξέρω είναι ότι καλύτερα να φορτίζεις το κινητό όταν η μπαταρία είναι στο 20% μέχρι να φτάσει το 80% φόρτισης. Έτσι κρατάει για περισσότερο καιρό χωρίς να πέσει η χωρητικότητά της.

Από την άλλη, εδώ διαβάζω ότι είναι καλύτερο να φορτίζεις το κινητό κάθε βράδυ, και μάλιστα έχει ειδικούς υπολογισμούς που μαθαίνει πότε θα το αποσυνδέσεις το πρωί για να είναι στο 100% λίγο πριν το αποσυνδέσεις (optimal battery charging).

Τελικά τι ισχύει; Πρέπει να φτάνει το 80% ή το 100% η φόρτιση;

Επεξ/σία από cubilone
Δημοσ.
3 ώρες πριν, cubilone είπε

Νέος κάτοχος iPhone 13 mini. Αναρωτιέμαι ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές σχετικά με τη φόρτιση.

Αυτό που ξέρω είναι ότι καλύτερα να φορτίζεις το κινητό όταν η μπαταρία είναι στο 20% μέχρι να φτάσει το 80% φόρτισης. Έτσι κρατάει για περισσότερο καιρό χωρίς να πέσει η χωρητικότητά της.

Από την άλλη, εδώ διαβάζω ότι είναι καλύτερο να φορτίζεις το κινητό κάθε βράδυ, και μάλιστα έχει ειδικούς υπολογισμούς που μαθαίνει πότε θα το αποσυνδέσεις το πρωί για να είναι στο 100% λίγο πριν το αποσυνδέσεις (optimal battery charging).

Τελικά τι ισχύει; Πρέπει να φτάνει το 80% ή το 100% η φόρτιση;

Εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον Lawrence Finch στο link που έβαλες.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να περιορίσω από μόνος μου τη χωρητικότητα της μπαταρίας στο 80%, για να μην πέσει η χωρητικότητα… στο 80% σε δυο χρόνια. Να κρατήσω δηλαδή τη μέγιστη χωρητικότητα πάνω από το 80% σε βάθος χρόνου, την οποία δεν θα εκμεταλλεύομαι γιατί θα το φορτίσω μέχρι το 80%! No sense…

Αν έχεις κάπως σταθερό πρόγραμμα, βάλε το optimise battery. Φόρτιζε όπως σε βολεύει να κανείς τη δουλειά σου χωρίς σκοτούρες και το πολύ-πολύ, αν κρατήσεις τη συσκευή πάνω από δυο χρόνια να αλλάξεις μια μπαταρία. 
Εγώ φορτίσω το 13 mini όπως με βολεύει, κατά κανόνα κάθε βράδυ (αλλά μπορεί να είναι στο 80% και να το πάω στο 100% πριν φύγω απ´ το σπίτι) και μετά από 7 μήνες η μπαταρία είναι μια χαρά και το health στο 100%. 

Δημοσ.

πόσες ώρες χρήσης/οθόνης δίνει το mini; 

Επίσης αν το φορτίζεις όλη νύχτα θα πάθει κάτι; Δεν σταματάει την φόρτιση όταν φτάσει 100%;

Δημοσ.

1)Να μην πέφτει κάτω από 20% η μπαταρία

2)Φόρτιση όταν δεν χρειάζεται χωρις ταχυφόρτιση

3)Σε max μοντέλα που έχουν καλή αυτονομία/μεγάλες μπαταρίες, αν βολεύει μέχρι 80%.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...