Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εργάζομαι σε μια εταιρία και με στέλνουν σε άλλη περιοχή.. Αν δεν πάω μου λένε είναι σαν να δηλώνω παραίτηση ισχύει κάτι τέτοιο, τι γίνεται σ αυτή την περίπτωση; 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ziaba είπε

Εργάζομαι σε μια εταιρία και με στέλνουν σε άλλη περιοχή.. Αν δεν πάω μου λένε είναι σαν να δηλώνω παραίτηση ισχύει κάτι τέτοιο, τι γίνεται σ αυτή την περίπτωση; 

Η σύμβαση πρόσληψη κλπ που έχεις υπογράψει τι γράφει;Μπορούν να σε στέλνουν σε άλλες περιοχές;

• Like 1
Δημοσ.

προφανώς εργάζεσαι σε αλυσίδα λιανικής ; 

εάν ναι, προφανώς έχουν το δικαίωμα να σε στείλουν αλλού για κάλυψη κενών ή αναγκών και εάν δεν πας όντως είναι σαν καταγγελία σύμβασης νομίζω (από την πλευρά σου)

• Like 1
Δημοσ.

Το σε "άλλη περιοχή" είναι πολύ σχετικό.

Το Αιγάλεω είναι άλλη περιοχή από το Περιστέρι, όπως επίσης η Αλεξανδρούπολη από τα Χανιά. 

• Like 1
Δημοσ.

Λογικά η σύμβαση σου θα γράφει οτι θα πρέπει να εργαστείς ωπου η εταιρεία σου ζητησει. 

Τσέκαρε τη σύμβαση σου. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εφόσον αυτό που ζητάει η εταιρία προβλέπεται από τη σύμβαση, τότε, ναι, τυχόν άρνηση ισοδυναμεί με παραίτηση.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά δεν έχω υπογράψει καμία σύμβαση έγινε μόνο πρόσληψη μέσω εργανης... Όταν λέω άλλη περιοχή εννοώ πολύ μακριά πχ 50-70 χλμ από κει που εργάζομαι τώρα.. Βενζίνη το αυτοκίνητο ποιος καλύπτει σε τέτοια περίπτωση? 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, ziaba είπε

Αν θυμάμαι καλά δεν έχω υπογράψει καμία σύμβαση έγινε μόνο πρόσληψη μέσω εργανης... Όταν λέω άλλη περιοχή εννοώ πολύ μακριά πχ 50-70 χλμ από κει που εργάζομαι τώρα.. Βενζίνη το αυτοκίνητο ποιος καλύπτει σε τέτοια περίπτωση? 

νομιζω υπαρχει νομος. ρωτα επιθεώρηση

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ziaba είπε

Γενικά ισχύει.
Υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά κρίνονται ανά περίπτωση (π.χ αν γίνεται καταχρηστικά - εκδικητικά και όχι λόγω ανάγκης της εταιρείας). Βέβαια και εκεί τρέχα γύρευε να το αποδείξεις.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, hln3 είπε

Γενικά ισχύει.
Υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά κρίνονται ανά περίπτωση (π.χ αν γίνεται καταχρηστικά - εκδικητικά και όχι λόγω ανάγκης της εταιρείας). Βέβαια και εκεί τρέχα γύρευε να το αποδείξεις.

Σίγουρα θα ναι για εκδίκηση αλλά πως μπορώ να το αποδείξω? Το θέμα μου αν με στείλουν μακριά δεν φτάνει που θα τρώω 3 ώρες στον δρόμο η βενζίνη και τα έξοδα αυτοκινήτου θα ναι πάνω από τα μισά χρήματα που παίρνω 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, ziaba είπε

Σίγουρα θα ναι για εκδίκηση αλλά πως μπορώ να το αποδείξω? Το θέμα μου αν με στείλουν μακριά δεν φτάνει που θα τρώω 3 ώρες στον δρόμο η βενζίνη και τα έξοδα αυτοκινήτου θα ναι πάνω από τα μισά χρήματα που παίρνω 

Αν το μόνο σου θέμα είναι η απόσταση, ανέφερε το και απαίτησε αύξηση μισθού για αυτή την χασούρα αλλιώς θα παραιτηθείς. 

Πριν από όλα αυτά όμως, εξέταζε νομικά τι ισχύει τόσο ως προς την σύμβαση και γενικώς μην χαντακωθεις από μόνος σου. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ziaba είπε

Πρέπει να υπάρχει ένα ιστορικό που να δείχνει κάτι τέτοιο, π.χ προσβολές της προσωπικότητας, καθυστέρηση καταβολής μισθών, υποβιβασμός καθηκόντων χωρίς αιτιολόγηση
Επίσης αν π.χ υπάρχει πραγματική ανάγκη για μετάθεση λόγω μειώσης προσωπικού εκεί ή φόρτου εργασίας ή αν γίνεται για "σπάσιμο"

Αυτά όμως εξετάζονται κατά περίπτωση (είτε από ΣΕΠΕ είτε απο δικαστήριο)

• Like 1
Δημοσ.

Εάν δεν μπορέσεις να κάνεις κάτι άλλο πήγαινε εκεί που σε στέλνουν και κάνε τον τουρίστα να τους αναγκάσεις να σε απολύσουν,μην παραιτηθείς και χάσεις αποζημίωση και ταμειο

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, czarjuly είπε

Εάν δεν μπορέσεις να κάνεις κάτι άλλο πήγαινε εκεί που σε στέλνουν και κάνε τον τουρίστα να τους αναγκάσεις να σε απολύσουν,μην παραιτηθείς και χάσεις αποζημίωση και ταμειο

Εννοείται πως δεν υπογράφω καμία παραίτηση, η αποζημίωση και το ταμείο θα ναι κάνα 10αρι σύνολο... Αν και δεν είναι του στυλ μου να κοροϊδεύω αλλά αν μου κάνουν που$τι@ δεν θα χω άλλη επιλογή δυστυχώς 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγουρα υπαρχει συμβαση που αναφερει αν μπορουν η οχι να σε στειλουν και που. Στην παλια μου δουλεια που ηταν κλαδος λιανικης ελεγε η συμβαση οτι μπορουσαν να με στειλουν εντος νομου Αττικης μιας και εμενα Αθηνα και η δουλεια ηταν και αυτη στην Αθηνα

Επεξ/σία από Menelaos83
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...