Προς το περιεχόμενο

Επιθετική οδήγηση - έχει ξεφύγει το θέμα πλέον

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, lector είπε

Ναι εχω παει και εχω ακουσει το "δεν προβλεπεται". Στην προκειμενη περιπτωση, δεν προβλεπεται απαγορευση διηθησης.

Δεν προβλέπεται, τέλος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, lector είπε

Οχι, δεν ειναι καθολου επικινδυνη εφ'οσον προσεχεις και εφ'οσον προσεχουν κι οι υπολοιποι. Αν δεν προσεχεις και δεν προσεχουν και οι υπολοιποι, θα χτυπησεις σε καθε περιπτωση, ειτε κανεις διηθηση ειτε οχι. Ειναι απλη λογικη. 

Οχι δεν ειναι, ειναι χειροτερος εγκληματιας, γιατι αν τα κανει αυτα δεν ειναι μονο επικινδυνος για αυτους που κανουν διηθηση αλλα και για ολους τους υπολοιπους, οποτε αυτο που λες ειναι ακυρο. 

Και οχι συγγνωμη λυπαμαι αλλα δε θα σας κανω τη χαρη να παω σε 2 ωρες στον προορισμο μου οταν χρειαζομαι 20 λεπτα επειδη αποφασισατε οτι θελετε να οδηγειτε σαν ουγκανοι. 

Άσ'το μεγάλε, πες τα άλλους αυτά, εγώ είμαι εξωτερικό όπου οι άνθρωποι κατά κανόνα δεν συμπεριφέρονται ως αούγκανοι όπως λες, καταλαβαίνουν την λογική, δεν παίζουν κορώνα γράμματα την ζωή τους ελπίζοντας στην ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ των οδηγών Αυτοκινήτων (κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να σε προσέξει όταν κάνεις Διήθηση, πέφτει πάνω σου και τον πληρώνεις) και δεν κάνουν pre-order την προσοχή τους για να προσέξουν προκαταβολικά για πιθανούς ηλίθιους που πιθανώς θα αγνοήσουν την κοινή λογική και για την δική τους ζωάρα θα περάσουν ανάμεσα από αυτοκίνητα χωρίς να τους νοιάζει η ασφάλεια και η περιουσία κανενός άλλου.

Ναι ρε τύπε (εσύ που το διαβάζεις και κάνεις Διήθηση), να κάνεις 2 ώρες, ή να απαιτήσεις από την Τοπική Κοινωνία στους 10 Δήμους της Ελλάδας που έχουν τέτοιο θέμα να το διορθώσουν για το καλό όλων.

Αλλά ΠΩΣ να το κάνουμε, ΠΡΩΤΑ η Ασφάλεια, ΜΕΤΑ η βολεψια και η καλοπέρασή ΣΟΥ.

PS: ΝΑΙ, ΙΣΑΞΙΟΣ εγκληματίας, μιας και όποιος κάνει Διήθηση είναι ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ και για τους γύρω του. 100%!

26 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Γενικευσες και έγραψες ότι όσο βρίσκεσαι στη λωρίδα σου, όπως και να κινείσαι, κινείσαι ομαλά. Σε αυτό διαφώνησα και μπορώ να συνεχίσω αν θες καθώς το κινούμαι όπως θέλω σημαίνει και υπερβολική ταχύτητα εντός της λωρίδας  με την λογική σου

Αυτό που ανέφερα εγώ είναι πως στην Λωρίδα σου μπορείς να αποφεύγεις λακούβες χωρίς να κάνεις αυξομειώσεις ταχύτητας, χωρίς να βγαίνεις από την λωρίδα σου, και χωρίς να υπερβαίνεις το όριο ταχύτητας.

Νομίζω πως είναι καθόλα νόμιμο και ηθικό.

Επεξ/σία από Spiroth
  • Like 2

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, lector είπε

Μα αυτο σου λεω κι εγω, αμα ενδιαφερομουν για την ασφαλεια μου, με βαση τις πραγματικες συνθηκες, απλα δε θα εβγαινα ποτε απο το σπιτι...

Γιαυτο κι εγω σου λεω οτι μπορεις και καλυτερα.

Δεν ειναι ιδιας βαρυτητας για την ασφαλεια σου το να βγεις απο το σπιτι και να οδηγησεις με βαση τον ΚΟΚ, με το να οδηγεις παρανομωντας προσδοκωντας (και ενιοτε απαιτωντας) απο τους αλλους οδηγους να προβλεψουν και να προσεξουν την παρανομια σου, ωστε να παραμεινεις εσυ ασφαλης οσο παραβιαζεις τον ΚΟΚ.

Ξεκινωντας λοιπον απο την τηρηση του ΚΟΚ και κοβωντας τη διηθηση μαχαιρι, τοτε θα μπορεις να ισχυριστεις οτι ενδιαφερεσαι για την ασφαλεια σου.

Οσο ομως ισχυριζεσαι οτι ενδιαφερεσαι για την ασφαλεια σου...δια αντιπροσωπου (να προσεχουν οι αλλοι εμενα που κανω διηθηση), τοτε , εχεις περιθωρια βελτιωσης σε αυτο το θεμα.

Επεξ/σία από BackFromHell

7 λεπτά πριν, Spiroth είπε

PS: ΝΑΙ, ΙΣΑΞΙΟΣ εγκληματίας, μιας και όποιος κάνει Διήθηση είναι ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ και για τους γύρω του. 100%!

Αυτο που λες ειναι λαθος 100% και η κουβεντα μας τελειωνει εδω, δεν εχει νοημα να το συνεχισω αφου δε νιωθεις. 🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Spiroth είπε

1 ώρα πριν, Spiroth είπε

Μεσα στην λωρίδα σου, αν δεν βγεις (που σημαίνει πως δεν άναψες flash), οδηγείς ομαλά όπως και να έχει ακόμα και αν αποφεύγεις λακούβες (μέσα στην λωρίδα σου πάντα).

9 λεπτά πριν, Spiroth είπε

Αυτό που ανέφερα εγώ είναι πως στην Λωρίδα σου μπορείς να αποφεύγεις λακούβες χωρίς να κάνεις αυξομειώσεις ταχύτητας, χωρίς να βγαίνεις από την λωρίδα σου, και χωρίς να υπερβαίνεις το όριο ταχύτητας.

Νομίζω πως είναι καθόλα νόμιμο και ηθικό.

Δεν μπορώ να σπαταλώ τον χρόνο μου με κάποιον που αυτό αναιρείται μόνο και μόνο για να φανεί ότι έχει δίκιο. 

Επεξ/σία από Maurikycli

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, lector είπε

Αυτο που λες ειναι λαθος 100% και η κουβεντα μας τελειωνει εδω, δεν εχει νοημα να το συνεχισω αφου δε νιωθεις. 🙂

Δεν περίμενα να το συνεχίσεις, περίμενα να περάσεις ανάμεσα από τα point μου και να την κάνεις γιατί σε βολεύει, όπως υποστηρίζεις πως είναι το σωστό και στην οδήγηση.

Bye και εύχομαι σε όσους οδηγούν δίπλα σου καλή Τύχη!

Επεξ/σία από Spiroth

1 λεπτό πριν, BackFromHell είπε

Γιαυτο κι εγω σου λεω οτι μπορεις και καλυτερα.

Δεν ειναι ιδιας βαρυτητας για την ασφαλεια σου το να βγεις απο το σπιτι και να οδηγησεις με βαση τον ΚΟΚ, με το να οδηγεις παρανομωντας προσδοκωντας (και ενιοτε απαιτωντας) απο τους αλλους οδηγους να προβλεψουν και να προσεξουν την παρανομια σου, ωστε να παραμεινεις εσυ ασφαλης οσο παραβιαζεις τον ΚΟΚ.

Ξεκινωντας λοιπον απο την τηρηση του ΚΟΚ και κοβωντας τη διηθηση μαχαιρι, τοτε θα μπορεις να ισχυριστεις οτι ενδιαφερεσαι για την ασφαλεια σου.

Οσο ομως ισχυριζεσαι οτι ενδιαφερεσαι για την ασφαλεια σου...δια αντιπροσωπου (να προσεχουν οι αλλοι εμενα που κανω διηθηση), τοτε , εχεις περιθωρια βελτιωσης σε αυτο το θεμα.

Μια χαρα οδηγω με βαση τον ΚΟΚ και χωρις να παρανομω, σε αντιθεση με τους περισσοτερους γυρω μου που κανουν ολα αυτα που περιεγραψα παραπανω. Το ειπαμε ηδη πεντακοσιες εκατον τριαντα πεντε χιλιαδες φορες οτι η διηθηση ΔΕΝ απαγορευεται απο τον ΚΟΚ ρητα ΠΟΥΘΕΝΑ, πραγματικα αναρωτιεμαι τι διαλο δεν καταλαβαινετε. 

Επισκέπτης
Μόλις τώρα, lector είπε

Μια χαρα οδηγω με βαση τον ΚΟΚ και χωρις να παρανομω, σε αντιθεση με τους περισσοτερους γυρω μου που κανουν ολα αυτα που περιεγραψα παραπανω. Το ειπαμε ηδη πεντακοσιες εκατον τριαντα πεντε χιλιαδες φορες οτι η διηθηση ΔΕΝ απαγορευεται απο τον ΚΟΚ ρητα ΠΟΥΘΕΝΑ, πραγματικα αναρωτιεμαι τι διαλο δεν καταλαβαινετε. 

Δεν το ειπαμε. Το λες εσυ κι αλλος ενας που βαυκαλιζεται οτι προκαλει τσαμπουκαδες στους δρομους. Και οι δυο ερμηνευετε τα πραγματα οπως σας βολευει. Ο ΚΟΚ ειναι ξεκαθαρος και λεει αυτο, χωρις να σηκωνει παρερμηνειες:

Άρθρο 16

3. Τηρουμένων των διατάξεων της παρ.1, σε οδοστρώματα που είναι χωρισμένα σε δύο ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση με κατά μήκος διαγραμμίσεις, οι οδηγοί οχημάτων υποχρεούνται να οδηγούν αυτά μέσα στα όρια μιας λωρίδας και κατά το δυνατόν στο μέσο αυτής.

2 λεπτά πριν, lector είπε

Αν βρεθείς με πρόστιμο και χωρίς δίπλωμα μην απορήσεις

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Δεν μπορώ να σπαταλώ τον χρόνο μου με κάποιον που αυτό αναιρείται μόνο και μόνο για να φανεί ότι έχει δίκιο. 

Φίλε μου, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

Αν κάνω κάπου λάθος, σε παρακαλώ να με βοηθήσεις να το καταλάβω. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τι θες να μου πεις.

Το όριο που μπορείς να κινείς το όχημά σου είναι μέσα στα όρια της Λωρίδας σου.

Δεν καταλαβαίνω που θεωρείς πως έχω λάθος, που αυτοαναιρούμαι και πως αυτό το παρουσιάζεις ότι το κάνω για να φανώ πως έχω δίκιο, ενώ ΑΝΟΙΧΤΑ σου λέω "πες μου σε παρακαλώ που κάνω λάθος για να το διορθώσω.

4 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Δεν το ειπαμε. Το λες εσυ κι αλλος ενας που βαυκαλιζεται οτι προκαλει τσαμπουκαδες στους δρομους. Και οι δυο ερμηνευετε τα πραγματα οπως σας βολευει. Ο ΚΟΚ ειναι ξεκαθαρος και λεει αυτο, χωρις να σηκωνει παρερμηνειες:

Άρθρο 16

3. Τηρουμένων των διατάξεων της παρ.1, σε οδοστρώματα που είναι χωρισμένα σε δύο ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση με κατά μήκος διαγραμμίσεις, οι οδηγοί οχημάτων υποχρεούνται να οδηγούν αυτά μέσα στα όρια μιας λωρίδας και κατά το δυνατόν στο μέσο αυτής.

Μην περιμένεις να σου απαντήσει σοβαρά φίλε μου.

Επεξ/σία από Spiroth

Μόλις τώρα, Spiroth είπε

Φίλε μου, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

Αν κάνω κάπου λάθος, σε παρακαλώ να με βοηθήσεις να το καταλάβω. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τι θες να μου πεις.

Το όριο που μπορείς να κινείς το όχημά σουτ είναι μέσα στα όρια της Λωρίδας σου.

Δεν καταλαβαίνω που θεωρείς πως έχω λάθος, που αυτοαναιρούμαι και πως αυτό το παρουσιάζεις ότι το κάνω για να φανώ πως έχω δίκιο, ενώ ΑΝΟΙΧΤΑ σου λέω "πες μου σε παρακαλώ που κάνω λάθος για να το διορθώσω¨.

Επίσης, Τι σχέση έχουν τα διαφορετικά points διαφορετικών θεμάτων που παρέθεσες?

Στην αρχική σου τοποθέτηση γράφεις ότι γενικά εφόσον βρίσκεσαι στη λωρίδα σου κινείσαι όπως θέλεις - διαφωνώ στη γενικότητα.

Μετά το αλλάζεις και λες ότι το έλεγες μόνο για τη λακούβα.

Η γενική διατύπωση του ΚΟΚ λέει να κινούμαστε παντού ομαλά χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες τί είναι ανώμαλο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Στην αρχική σου τοποθέτηση γράφεις ότι γενικά εφόσον βρίσκεσαι στη λωρίδα σου κινείσαι όπως θέλεις - διαφωνώ στη γενικότητα.

Μετά το αλλάζεις και λες ότι το έλεγες μόνο για τη λακούβα.

Η γενική διατύπωση του ΚΟΚ λέει να κινούμαστε παντού ομαλά χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες τί είναι ανώμαλο

Λάθος μου. Κατάλαβα τι εννοείς. Διάβασα το original post, και ήταν κάπως σαν "αν οδηγείς στην Λωρίδα σου κάνεις ότι θες".  Απαντούσα στο context του σχολίου του φίλου "μπιπ μπιπ" και δεν το διατύπωσα σωστά.

Εννοείται πως δεν κινήσαι όπως θέλεις, με τρελές και απότομες αυξομειώσεις ταχύτητας, πηγαίνοντας με χειροφρενιές στις στροφές και γενικώς επικύνδυνα.

Εννοούσα ακριβώς πως μπορείς μέσα στην λωρίδα σου, ενώ τηρείς τους υπόλοιπους κανόνες, να αποφεύγεις επικύνδυνα σημεία ασφάλτου με προσεκτικό τρόπο.

Επεξ/σία από Spiroth

2 λεπτά πριν, Spiroth είπε

Λάθος μου. Κατάλαβα τι εννοείς.

Εννοείται πως δεν κινήσαι όπως θέλεις, με τρελές και απότομες αυξομειώσεις ταχύτητας, πηγαίνοντας με χειροφρενιές στις στροφές και γενικώς επικύνδυνα.

Εννοούσα ακριβώς πως μπορείς μέσα στην λωρίδα σου, ενώ τηρείς τους υπόλοιπους κανόνες, να αποφεύγεις επικύνδυνα σημεία ασφάλτου.

Εντάξει, όλα καλά.

• Like 1

αφού ρε παιδιά σας το λέει ο Μητσάρας ο Σουγιάς απο το φόρουμ οτι είναι νόμιμο και σωστό......

τι να μας πεί ο ΚΟΚ δηλαδη...

άρθρο 16 παρ. 3 ΚΟΚ

https://www.glavopoulos.com/kok-016/

Εμένα μια φορά μου έτυχε ενα ζώον σε δικυκλο να μου κορνάρει και να με βρίσει που δεν έκανα άκρη για να χωθει σε απόσταση 20 εκαστών, εννοείτε κατέβηκα κάτω και του ζήτησα τον λόγο αλλά κότεψε και έφυγε... ότι κάνουν δηλαδή οι περισσότεροι απο αυτούς αν σου χτυπήσουν το αμάξι με τις μανέτες. Την επόμενη φορά πινακίδα και καταγγελία στην αστυνομία για εξύβριση, 150 ευρώ εχει αλλά χαλάλι τους, να δεις αν θα ξανατολμήσει να σε βρίσει ο κάθε πικραμένος με μηχανάκι.

Στην Φινλανδία και στο Η.Β που έχω ζήσει, οι ΣΟΒΑΡΟΙ μοτοσυκλετιστές ΔΕΝ κάνουν παρανομίες με το να πατάνε σε διαχωριστικές γραμμές, τους βλέπεις είναι καταρχήν ΣΩΣΤΑ ντυμένοι για αποφυγη τραυματισμού ΤΟΥΣ  και ΣΕΒΟΝΤΑΙ τον ΚΟΚ.

Οτιδήποτε αλλο ειναι αφηγήματα του κάθε αστείου που έτσι και καθήσει στο ειδώλειο θα φύγει με πρόστιμο,
όποτε μην ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ.

• Like 1

34 λεπτά πριν, lector είπε

Μα αυτο σου λεω κι εγω, αμα ενδιαφερομουν για την ασφαλεια μου, με βαση τις πραγματικες συνθηκες, απλα δε θα εβγαινα ποτε απο το σπιτι...

Ναι εχω παει και εχω ακουσει το "δεν προβλεπεται". Στην προκειμενη περιπτωση, δεν προβλεπεται απαγορευση διηθησης.

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει την έννοια του "δεν προβλέπεται", δεν πειράζει. Θα στην εξηγήσει η ασφαλιστική όταν εμπλακείς σε ατύχημα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...