Maurikycli Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Ο ΚΟΚ περιγράφει την προβλεπόμενη κίνηση των οχημάτων στο οδόστρωμα. Το ότι δεν απαγορεύεται κάτι ρητά ( δυστυχώς) δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται. Όταν τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα ( μποτιλιάρισμα) τα μοτοσακο επιτρέπεται να κινηθούν ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και να σταματήσουν στο κόκκινο, μπροστά από αυτά.. Στο άλλο θέμα. Η προσπέραση από δεξιά επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις 1 1
SPY_oo7 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Ο κοκ στην ελλαδα ειναι μπαχαλο για αυτό αλλη φορα αν δειτε μοτοσυκλέτα να κινείται αναμεσα κάντε λιγο χωρο να περάσει, δεν θα πάθετε τίποτα απολύτως, απλα ο μοτοσικλετιστής θα σου φερει το φαγητό σου ή τον καφε σου λιγο πιο γρήγορα, και ο αλλος θα πάει στην δουλεια του στην ώρα του. Και εγω αμα βρω κενη θεση για ΑΜΕΑ θα παρκαρω γιατι εγω ειαμαι εξυπνος και το κανω για το καλο σας .Δοξαστεμε........... Εχω πετυχει μηχανη στην πειραιως με τις τρεις λουριδες αδειες να κινείτε πανω στην ασπρη γραμμη σαν υπνωτισμένος.Ποση βλακεια παραπανω. 3 1
greekfragma Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 καλά εσένα σε δοξάζουμε και μέσα στο ινσόμνια από την αρχή...δε χρειάζεται να σε δούμε και στο δρόμο.
lector Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 22 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΔΙΚΑΣΜΈΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.Εκτός αν πιστευει κάποιος εδω μεσα οτι ο άρειος παγος κανει οτι του γουσταρει και δεν βγαζει αποφασεις με βαση τους υπάρχοντες νόμους. Δεν ειπε κανεις οτι ο αρειος παγος κανει ο,τι γουσταρει. Παντως μιας που εισαι τοσο κατηγορηματικος, θα ηταν χρησιμο να μας παραθεσεις το νομο που λεει οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και την αποφαση του αρειου παγου που βγαζει ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ. (τα κεφαλαια δικα σου). 3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Ο ΚΟΚ περιγράφει την προβλεπόμενη κίνηση των οχημάτων στο οδόστρωμα. Το ότι δεν απαγορεύεται κάτι ρητά ( δυστυχώς) δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται. Δεν ισχυει αυτο που λες. Αν κατι δεν ειναι γραμμενο ρητα οτι απαγορευεται, τοτε δεν απαγορευεται και ουτε υπαρχει ποινη. Και αυτο δεν ισχυει μονο για τον ΚΟΚ αλλα για οποιονδηποτε νομο του κρατους.
Maurikycli Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε Και εγω αμα βρω κενη θεση για ΑΜΕΑ θα παρκαρω γιατι εγω ειαμαι εξυπνος και το κανω για το καλο σας .Δοξαστεμε........... Εχω πετυχει μηχανη στην πειραιως με τις τρεις λουριδες αδειες να κινείτε πανω στην ασπρη γραμμη σαν υπνωτισμένος.Ποση βλακεια παραπανω. Δεν κατάλαβα. Υπάρχει αμφισβήτηση της πληροφορίας; Διαφωνείς με τον ΚΟΚ;
greekfragma Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Just now, lector said: Δεν ειπε κανεις οτι ο αρειος παγος κανει ο,τι γουσταρει. Παντως μιας που εισαι τοσο κατηγορηματικος, θα ηταν χρησιμο να μας παραθεσεις το νομο που λεει οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και την αποφαση του αρειου παγου που βγαζει ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ. (τα κεφαλαια δικα σου). μην ασχολείσαι...εδώ αναρωτιόταν γιατί του είχαν κόψει το ρεύμα και το είχε απλήρωτο μήνες.
SPY_oo7 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Ειμαι σιγουρος οτι κορνάρεις κιόλας στα αυτοκινητα και φτύνεις στα παραθυρα για να σου ανοιξουν δρομο να περασεις. 4 λεπτά πριν, greekfragma είπε καλά εσένα σε δοξάζουμε και μέσα στο ινσόμνια από την αρχή...δε χρειάζεται να σε δούμε και στο δρόμο. https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Dihthhsh-Prepei-epiteloys-na-ginei-nomimh_134528.asp Το πρωτο που βρηκα Οσο για τον αρειο παγο ΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙ΅ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ> Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2022 από SPY_oo7 2 1
greekfragma Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Just now, SPY_oo7 said: Ειμαι σιγουρος οτι κορνάρεις κιόλας στα αυτοκινητα και φτύνεις στα παραθυρα για να σου ανοιξουν δρομο να περασεις. θα ήθελα να φτύσω όσους μιλάνε και κοιτάνε το κινητό αντί να κοιτάνε το δρόμο αλλά φοράω κράνος. τουλάχιστον έχω πετάξει κάτι κινητά έξω από παράθυρα. 1
lector Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 10 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Μου αρεσει που καθε θεμα καταλήγει σε αντιπαραθεσεις μοτοσυκλέτας vs αυτικινητο και ειδικά με την κίνηση αναμεσα στα αυτοκινητα. Το χειροτερο ειναι που οσοι οδηγουν αυτοκινητο αρνουνται για καποιο λογο να δεχτουν οτι το να περνανε οι μηχανες αναμεσα αντι να μποτιλιαρουν ειναι και προς οφελος των αυτοκινητων. 1 2
Maurikycli Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, lector είπε Δεν ειπε κανεις οτι ο αρειος παγος κανει ο,τι γουσταρει. Παντως μιας που εισαι τοσο κατηγορηματικος, θα ηταν χρησιμο να μας παραθεσεις το νομο που λεει οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και την αποφαση του αρειου παγου που βγαζει ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ. (τα κεφαλαια δικα σου). Δεν ισχυει αυτο που λες. Αν κατι δεν ειναι γραμμενο ρητα οτι απαγορευεται, τοτε δεν απαγορευεται και ουτε υπαρχει ποινη. Και αυτο δεν ισχυει μονο για τον ΚΟΚ αλλα για οποιονδηποτε νομο του κρατους. Όταν το μοτοσακο κάνει διήθηση εν κινήσει εισέρχεται διαδοχικά εντός λωρίδων που είναι ήδη κατηλημμενες από άλλα οχήματα, δηλαδή κάτι που απαγορεύεται. Εξαιρείται η περίπτωση όταν είναι ακινητοποιημένα 5 λεπτά πριν, lector είπε Δεν ειπε κανεις οτι ο αρειος παγος κανει ο,τι γουσταρει. Παντως μιας που εισαι τοσο κατηγορηματικος, θα ηταν χρησιμο να μας παραθεσεις το νομο που λεει οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και την αποφαση του αρειου παγου που βγαζει ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ. (τα κεφαλαια δικα σου). Δεν ισχυει αυτο που λες. Αν κατι δεν ειναι γραμμενο ρητα οτι απαγορευεται, τοτε δεν απαγορευεται και ουτε υπαρχει ποινη. Και αυτο δεν ισχυει μονο για τον ΚΟΚ αλλα για οποιονδηποτε νομο του κρατους. Γενικά ισχύει αυτό που λες αλλά η απαγόρευση προκύπτει από άλλο άρθρο 1 1
SPY_oo7 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Το πρωτο που βρηκα και οχι οταν υπαρχει καταδικαστικη αποφαση του αρειου παγου δεν υπαρχει καινό ερμηνείας https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Dihthhsh-Prepei-epiteloys-na-ginei-nomimh_134528.asp το πρωτο που πετυχα το οποιο περα απο τις οποιες απόψεις που λεει παραδεχεται οτι η διήθηση δεν ειναι νομιμη στην ελλαδα.......... Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2022 από SPY_oo7
Ducatista Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγω δεν εχω καταλάβει γιατί να υπάρχει η μονόπλευρη αποψη στα πράγματα.. ας πω και εγώ την αποψη μου λοιπόν... για αρχη θα πω ότι οδηγώ και αυτοκίνητο και μηχανή και στις 2 πλευρές η μ***α μας δέρνει φουλ και εξηγούμαι οι κύριοι-ες με τα αμάξια οδηγούν παρέα με το κινητο μιλάνε ποσταρουν στα σοσιαλ ανάλογα με την διάθεση τους η γυναικες βρίζουν όποιον να ναι χωρίς να φταιει ο αλλος τις πιο πολλές φορές.. οι αντρες δε να τονίσουμε ότι δεν φταίνε ποτε και ανάλογα αν είναι ας πουμε επαγγελματίες κλπ ο δρόμος είναι δικός τους όπως και τα πάρκινγκ και πάει λέγοντας...τα μηχανάκια τωρα δεν αναγνωρίζουν τα σήματα μέσα στην πόλη προσπέραση από παντού δεξιά αριστερά απο όπου να ναι u turn όπου θέλουν μονόδρομους κλπ φυσικά τα παραδείγματα είναι λίγα σε σχέση με την πραγματικότητα απλα για να μην γράφω 2 σελίδες το αφήνω εδώ.... το να προσπεράσεις στα φανάρια ένα αυτοκίνητο είναι οκ αλλα ρε φίλε μην μπαίνεις σφήνα σε αμάξια από παντού και ειδικότερα ΜΗΝ προσπερνάς από δεξιά ούτε στα φανάρια εάν το κάνεις (που να μην το κάνεις) προσπάθησε να δεις αν κάποιος θέλει να βγει από την πόρτα μην πας οπως να ναι και οταν προσπερνάς στα φανάρια κάποιο μεγαλξ όχημα κόψε και δες αν από μπροστά είναι κάποιος που προσπαθεί να περάσει την διάβαση..... η μάγκιες κλπ δεν χρειάζονται γιατί μπορει να μην πας στον προορισμό σου και είναι κρίμα... οι νόμοι καλώς υπάρχουν άλλα αν σκεφτόμασταν και λίγο τα πράγματα θα ήταν αλλιώς... 1 ώρα πριν, greekfragma είπε θα ήθελα να φτύσω όσους μιλάνε και κοιτάνε το κινητό αντί να κοιτάνε το δρόμο αλλά φοράω κράνος. τουλάχιστον έχω πετάξει κάτι κινητά έξω από παράθυρα. Και τι αντίδραση περιμένεις τωρα εσυ; Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2022 από Ducatista 5 1
Maurikycli Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 25 λεπτά πριν, lector είπε Το χειροτερο ειναι που οσοι οδηγουν αυτοκινητο αρνουνται για καποιο λογο να δεχτουν οτι το να περνανε οι μηχανες αναμεσα αντι να μποτιλιαρουν ειναι και προς οφελος των αυτοκινητων. Οδηγώ και τα δύο και δεν θέμα τί αρνείται να δεχτεί ο καθένας καθώς αυτό έχει καθοριστεί από πριν στον ΚΟΚ. Με το μοτοσακο κάνω διήθηση όταν κρίνω ότι έχει μικρό ρίσκο και δεν απαιτώ από τα αυτοκίνητα να μου κάνουν χώρο. Όταν είμαι με αυτοκίνητο και μπορώ κάνω χώρο στις μοτο. Αυτό 2 3
Dimichios Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 12 ώρες πριν, Fan είπε Έχω παρατηρήσει ότι μετά την καραντίνα πολλοί οδηγούνε υπερβολικά επιθετικά. Κολλάνε από πίσω σου στο εκατοστό, τρέχουν σε στενούς δρόμους, κορνάρουν στο φανάρι και το πιο κλασικό οι προσπεράσεις από δεξιά. Τα παραδείγματα που βλέπω κάθε μέρα είναι άπειρα. Σήμερα είδα μπινελίκια από δύο οδηγούς μπροστά μου, οι οποίοι είχαν ανοίξει τα παράθυρα στο φανάρι και τσακώνονταν έτοιμοι να πλακωθούν. Προχτές ήμουν με το μηχανάκι και ενώ περνούσα προσεκτικά ανάμεσα από τα αυτοκίνητα που ήταν κολλημένα στην κίνηση, κόλλησε μία μηχανή από πίσω μου, κόρναρε και φώναζε κουνήσου πιο γρήγορα! Κάποια στιγμή με προσπέρασε και έτρεχε ανάμεσα στα σταματημένα αυτοκίνητα με 70-80 χιλιόμετρα. Έχετε παρατηρήσει και εσείς αύξηση της επιθετικής οδήγησης τελευταία; Μηχανή μας περναγε από αριστερά ενω ήμασταν εν κινήσει εβγαλα φλας για αριστερά μου μάζεψε καθρέφτη και μου ζήτησε το λόγο γιατί δεν προσεχω 😂😂 ευτυχως που ξέρουμε να οδηγούμε 47 λεπτά πριν, lector είπε Το χειροτερο ειναι που οσοι οδηγουν αυτοκινητο αρνουνται για καποιο λογο να δεχτουν οτι το να περνανε οι μηχανες αναμεσα αντι να μποτιλιαρουν ειναι και προς οφελος των αυτοκινητων. Βρε βρε τι κλόουν κυκλοφορούν? Φιλε μου θες να γράφεις μήπως εσύ τον ΚΟΚ όπως σε βολευει? Ναι το αρνούμαι γιατι δεν θα κοιτάω κάθε φορά από που θα ξεπηδήσει ο μαλακας με τη μηχανή 1 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Η συζητηση περι διηθησης κι ο τροπος που ορισμενοι αντιπαρερχονται κατι με το οποιο δε συμφωνουν δειχνει και γιατι εχουμε τα φαινομενα που περιγραφει ο ts με τους διαφορους ανατολιτες τριτοκοσμικους κατοικουντες την χωρα ετουτη. Πχ, βλεπεις τον εναν να αναφερει μια αποφαση του ανωτατου δικαστικου οργανου της χωρας περι διηθησης. Ο αλλος που διαφωνει για τους δικους του λογους αντιπαρερχεται το παραπανω με "επιχειρηματα" που κυμαινονται απο προσωπικες επιθεσεις τυπου "εδω αναρωτιοταν γιατι του κοψανε το ρευμα που το ειχε απληρωτο" και "εσενα σε δοξαζουμε στο ινσομνια απο την αρχη", μεχρι ασχετες με το θεμα κι ανυποστατες μπουρδες τυπου "9/10 απο εσας που πιανετε τιμονι, ασχολειστε με insta/facebook την ωρα που οδηγειτε και σας φταιει η διηθηση" και μεχρι κομπασμούς για τους ψευτοτσαμπουκαδες τους οποιους (ισχυριζεται οτι) προκαλει στο δρομο "εχω πεταξει κινητα απο παραθυρα εγω...". Δεν συζηταμε καν για γνωση του ΚΟΚ εδω, για μερικους εχει παει περιπατο προ πολλου αυτη. Εδω λεμε για το επιπεδο συζητησης, διαφωνιας κι αντιληψης για βασικα οδηγικα ζητηματα. Και το πώς ενα τετοιο mindset μπορει να μεταφραζεται στο δρομο. Do the math, ειναι πολυ απλο και οδηγει αβίαστα σε πολλα συμπερασματα. Οποτε απευθυνομενος τωρα στον ts , βλεποντας τετοιες συμπεριφορες μεσα σε ενα φορουμ για , πχ το θεμα της διηθησης, τι περιμενεις να δεις στο δρομο; Πας με το σταυρο στο χερι και φροντιζεις -δυστυχως- να οδηγεις προσεχοντας και προβλεποντας οσο το δυνατον την ανευθυνοτητα, την ψευτομαγκια και την ξεροκεφαλια των αλλων που -σκανδαλωδως- βρισκονται στο δρομο με ενα τιμονι στο χερι. Σκανδαλωδως οχι μονο για την αγνοια τους και την επαρση τους, αλλα κυριως για τη συμπεριφορα τους που καθισταται δυνητικα επικινδυνη για τους υπολοιπους. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2022 από BackFromHell
Προτεινόμενες αναρτήσεις