Προς το περιεχόμενο

Επιθετική οδήγηση - έχει ξεφύγει το θέμα πλέον

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν καταλαβαίνω γιατί συζητάμε τα αυτονόητα.

Προφανώς οι δικυκλιστές περνούν ανάμεσα απ' τα αυτοκίνητα για να φτάσουν πιο γρήγορα (όσοι φτάσουν, δηλαδή η πλειοψηφία), και προφανώς βολεύονται και οι οδηγοί αυτοκινήτων από όλο αυτό.

Το ίδιο ισχύει και με τη στάθμευση, καθώς ο ΚΟΚ προβλέπει ότι πρέπει να παρκάρουν παράλληλα όπως τα αυτοκίνητα και όχι κάθετα και πάνω στα πεζοδρόμια όπως κάνουν όλοι. Μήπως ούτε αυτό εξυπηρετεί όσους έχουν αυτοκίνητο και ψάχνουν να παρκάρουν;

• Like 2
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Προφανώς οι δικυκλιστές περνούν ανάμεσα απ' τα αυτοκίνητα για να φτάσουν πιο γρήγορα (όσοι φτάσουν, δηλαδή η πλειοψηφία), και προφανώς βολεύονται και οι οδηγοί αυτοκινήτων από όλο αυτό.

Το ίδιο ισχύει και με τη στάθμευση, καθώς ο ΚΟΚ προβλέπει ότι πρέπει να παρκάρουν παράλληλα όπως τα αυτοκίνητα και όχι κάθετα και πάνω στα πεζοδρόμια όπως κάνουν όλοι. Μήπως ούτε αυτό εξυπηρετεί όσους έχουν αυτοκίνητο και ψάχνουν να παρκάρουν;

οκ

11 ώρες πριν, georgiouu είπε

εν τω μεταξυ η διηθηση καμμια σχεση με το θεμα.Δεν ειναι απαραιτητα επιθετικη οδηγηση η διηθηση

επιθετικη οδηγηση ειναι αλλα πραγματα.

κορναρισματα στα φαναρια,να κολλας στον αλλο απο πισω,σουζες,γκαζιες βρισιδια και χιλια δυο αλλα

Περιφερειακος

Σε κολλάνε στα 2 μέτρα είτε είσαι αριστερά είδε δεξιά είτε στην μέση σου ανάβουν τα φώτα (όπου και αν είσαι με όσο και αν πας), σε προσπερνάμε απότομα και ξυστά, ουσιαστικά σε αναγκάζουν να τρέξεις για να μην είναι πίσω σου ο άλλος (όχι ότι βοηθάει), και αν αλλάξεις λορίδα δεν σε προσπερνάει η κόβει ταχύτητα με το που δει ότι δεν υπάρχει κάποιος μπροστά (μερικοί δεν μπορούν να βλέπουν μπροστά όχημα νιώθουν κατώτεροι)  η σε παίρνουν από πίσω σε όποια λουρίδα και αν πας αναγκάζοντας να τρέξεις για να πιάσεις 160 170 για να σε προσπερνούν μετά και να δείξουν ότι έχουν καλύτερο αμάξι (με το που σε προσπερνάνε απλά κάθονται δεξιά πάλι με 80 περιμένοντας τον επόμενο να του δείξουν ποιος είναι ο καλύτερος)

Προσπεράσεις στης στροφές

Όριο 90 πάνε με 160

Και πολλά άλλα

Θα μου πεις γιατί το κάνουν ειδικά τελευταία? Απλός ο λόγος άλλοι βγάζουν τα νεύρα τους στον δρόμο άλλοι ξεκαυλ....ν έτσι κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Black Demis είπε

Περιφερειακος

Σε κολλάνε στα 2 μέτρα είτε είσαι αριστερά είδε δεξιά είτε στην μέση σου ανάβουν τα φώτα (όπου και αν είσαι με όσο και αν πας), σε προσπερνάμε απότομα και ξυστά, ουσιαστικά σε αναγκάζουν να τρέξεις για να μην είναι πίσω σου ο άλλος (όχι ότι βοηθάει), και αν αλλάξεις λορίδα δεν σε προσπερνάει η κόβει ταχύτητα με το που δει ότι δεν υπάρχει κάποιος μπροστά (μερικοί δεν μπορούν να βλέπουν μπροστά όχημα νιώθουν κατώτεροι)  η σε παίρνουν από πίσω σε όποια λουρίδα και αν πας αναγκάζοντας να τρέξεις για να πιάσεις 160 170 για να σε προσπερνούν μετά και να δείξουν ότι έχουν καλύτερο αμάξι (με το που σε προσπερνάνε απλά κάθονται δεξιά πάλι με 80 περιμένοντας τον επόμενο να του δείξουν ποιος είναι ο καλύτερος)

Προσπεράσεις στης στροφές

Όριο 90 πάνε με 160

Και πολλά άλλα

Θα μου πεις γιατί το κάνουν ειδικά τελευταία? Απλός ο λόγος άλλοι βγάζουν τα νεύρα τους στον δρόμο άλλοι ξεκαυλ....ν έτσι κλπ

Ο περιφερειακός Θεσσαλονίκης είναι για ατσάλινα νεύρα. Όποτε παίρνω το αμάξι της γυναίκας μου που έχει Ν και πάω στη μεσαία λωρίδα με 90 με κολλάνε και μου αναβοσβήνουν τα φώτα. Φαντάσου ότι έχω δίπλωμα από το 2004. Λάθος μου που όποτε το οδηγώ το εν λόγω αμάξι με Ν(πολυ σπάνια) αλλά λάθος των υπολοίπων οδηγών να κολλάνε έτσι και να συμπεριφέρονται ως καφροι στους υπόλοιπους νέους οδηγούς. Τον επόμενο που θα βρω να συμπεριφερθεί έτσι θα το σταματήσω στη μεσαία λωρίδα και θα καλέσω τροχαία για να υποβάλλω μήνυση. Χαλάλι τα 100 ευρώ. Κάποια στιγμή θα γίνουμε ευρωπαίοι και όχι πεοι. Ας γίνει η εκπαίδευση μας βιωματική αφού δεν μπορούμε να καταλάβουμε στην υπακοή νόμων.

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Sad 1

7 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Τον επόμενο που θα βρω να συμπεριφερθεί έτσι θα το σταματήσω στη μεσαία λωρίδα και θα καλέσω τροχαία για να υποβάλλω μήνυση. Χαλάλι τα 100 ευρώ.

Δεν υπάρχει παράβολο 100 ευρώ. Είχε γίνει 70 , μετά 50 και με τον νέο ΠΚ του 2019 καταργήθηκε πλήρως. 

Το θέμα σου είναι τι μήνυση ακριβώς θα κάνεις σ' αυτή την περίπτωση, ώστε να μην κριθεί απαράδεκτη από τον εισαγγελέα και πάει κατευθείαν αρχείο. 

Επίσης το να σταματήσεις στη μεσαία λωρίδα ξαφνικά και χωρίς λόγο δεν είναι και η σοφότερη κίνηση. 

23 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Τον επόμενο που θα βρω να συμπεριφερθεί έτσι θα το σταματήσω στη μεσαία λωρίδα 

Έχω πέσει πάνω με το σαράβαλο και μου πληρώνεις ταξί να πάω για δουλειά. TYN

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Ο περιφερειακός Θεσσαλονίκης είναι για ατσάλινα νεύρα. Όποτε παίρνω το αμάξι της γυναίκας μου που έχει Ν και πάω στη μεσαία λωρίδα με 90 με κολλάνε και μου αναβοσβήνουν τα φώτα. Φαντάσου ότι έχω δίπλωμα από το 2004. Λάθος μου που όποτε το οδηγώ το εν λόγω αμάξι με Ν(πολυ σπάνια) αλλά λάθος των υπολοίπων οδηγών να κολλάνε έτσι και να συμπεριφέρονται ως καφροι στους υπόλοιπους νέους οδηγούς. Τον επόμενο που θα βρω να συμπεριφερθεί έτσι θα το σταματήσω στη μεσαία λωρίδα και θα καλέσω τροχαία για να υποβάλλω μήνυση. Χαλάλι τα 100 ευρώ. Κάποια στιγμή θα γίνουμε ευρωπαίοι και όχι πεοι. Ας γίνει η εκπαίδευση μας βιωματική αφού δεν μπορούμε να καταλάβουμε στην υπακοή νόμων.

Αν η δεξιά ειναι άδεια,έχεις υποχρέωση να πας εκεί.

Αν δεν πας, εφοσων είναι η δεξιά άδεια, και κατσικωνεσαι με 90 στη μεσαία, τότε πολύ καλά σου κάνουν και σου ανάβουν τα φώτα,για να πας δεξιά. Θυμάμαι περιφερειακό Θεσσαλονίκη, αλλά και σε εθνική οδό με 3 λωρίδες, με το φορτηγό, να πάω με 85-87 στη δεξιά λωρίδα, και να έχω τα γίδια στη μεσαία με 80,να πάω στη μεσαία, να κορναρω και να μην πάνε δεξιά. 

Αν πας Ευρώπη, επειδη μίλησες για Ευρωπαίους, ειδικα Γερμανία, και πας στη μεσαία λωρίδα ενώ η δεξιά ειναι άδεια, και παρεμποδιζεις τη κυκλοφορία , είναι παράβαση και τρως προστιμο.

Δες το παρακάτω βιντεο

Ο Έλληνας νομίζει ότι η δεξιά λωρίδα ειναι μονο για τα φορτηγά. Με το που βγαινει εθνική οδό, κατευθείαν στη μεσαία. 

Επεξ/σία από jmmys

13 σελίδες για τη διήθηση των μοτοσυκλετών σε θέμα για επιθετική οδήγηση 😅;

My 2 cents μιας και βλέπω να ανεβάζετε διάφορα βίντεο, κάθε χώρα έχει τον δικό της ΚΟΚ οπότε κάτι που θεωρείται στάνταρ σε μια χώρα σε μια άλλη να μην ισχύει. Οπότε κοιτάμε μόνο για την Ελλάδα (δεν ξέρω τους ειδικούς κανόνες)

Στο θέμα της διήθησης συγκεκριμένα ξέρω τι συμβαίνει σε Ιρλανδία, Βέλγιο και μπορώ λόγω γλώσσας να ψάξω για αντίστοιχους κανόνες σε Γαλλία και Ολλανδία. Λίγο πολύ είτε ανέχεται, είτε επιτρέπεται είτε υπάρχουν κανόνες για το πώς θα γίνει η διήθηση, πχ στο Βέλγιο η μηχανή πρέπει να κινείται με μέγιστη ταχύτητα τα 50χλμ (με εξαίρεση τις Βρυξέλλες όπου στους περισσότερους δρόμους για όλα τα μέσα υπάρχει όριο 30χλμ) και με διαφορά όχι μεγαλύτερη των 20χλμ από τα αυτοκινήτα. Στην Ολλανδία από την άλλη  δεν πρέπει να υπερβαίνει ο μοτοποδηλάτης τα 10χλμ σε σχέση με τα αυτοκίνητα και η διήθηση θα πρέπει να γίνεται πάντα μεταξύ των δύο πιο αριστερών λωρίδων. Στη Γερμανία απ' όσο ξέρω η διήθηση απαγορεύεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, jmmys είπε

Αν η δεξιά ειναι άδεια,έχεις υποχρέωση να πας εκεί.

Αν δεν πας, εφοσων είναι η δεξιά άδεια, και κατσικωνεσαι με 90 στη μεσαία, τότε πολύ καλά σου κάνουν και σου ανάβουν τα φώτα,για να πας δεξιά. Θυμάμαι περιφερειακό Θεσσαλονίκη, αλλά και σε εθνική οδό με 3 λωρίδες, με το φορτηγό, να πάω με 85-87 στη δεξιά λωρίδα, και να έχω τα γίδια στη μεσαία με 80,να πάω στη μεσαία, να κορναρω και να μην πάνε δεξιά. 

Αν πας Ευρώπη, επειδη μίλησες για Ευρωπαίους, ειδικα Γερμανία, και πας στη μεσαία λωρίδα ενώ η δεξιά ειναι άδεια, και παρεμποδιζεις τη κυκλοφορία , είναι παράβαση και τρως προστιμο.

Δες το παρακάτω βιντεο

Ο Έλληνας νομίζει ότι η δεξιά λωρίδα ειναι μονο για τα φορτηγά. Με το που βγαινει εθνική οδό, κατευθείαν στη μεσαία. 

Και ποιος είσαι να μου αναβοσβήνεις τα φώτα; Αφού έχεις δίκαιο δεν έχεις θέμα να το λύσει λογικά η τροχαία έτσι δεν είναι; Δηλαδή εγώ όταν έχω επείγον περιστατικό στο ιατρείο μου πρέπει να γίνομαι λαλακας και να παίζω τα φώτα και να τρέχω σα δαιμονισμένος; Τι φαφαριες είναι αυτές;

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Confused 1

16 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Και ποιος είσαι να μου αναβοσβήνεις τα φώτα; Αφού έχεις δίκαιο δεν έχεις θέμα να το λύσει λογικά η τροχαία έτσι δεν είναι; Δηλαδή εγώ όταν έχω επείγον περιστατικό στο ιατρείο μου πρέπει να γίνομαι λαλακας και να παίζω τα φώτα και να τρέχω σα δαιμονισμένος; Τι φαφαριες είναι αυτές;

Γίνεσαι επιθετικός

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, phanispal είπε

To γεγονός πως δεν εξυπηρετεί τον ηλικιωμένο με το Π ή τη μαμά με το καροτσάκι με το μωρό που θέλει να περπατήσει με ασφάλεια στο ΠΕΖΟδρόμιο, δεν φαίνεται να σε απασχολεί καθόλου έτσι?

Μαμάδες+ στο δρόμο: Πεζοδρόμια, μηχανάκια, κλήσεις και μία πρόταση

Επεξ/σία από crossmo
  • Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Και εσύ οδηγείς από το 2004;Το βίντεο το είδες; Κατάλαβες τίποτα; Προφανώς όχι. Συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, κατσικωμενος με 90 στη μεσαία. 

Και μου λες να γίνουμε Ευρωπαίοι. Τράβα οδηγα Γερμανία έτσι, θα φας τρελά κορναρισματα, σινιάλα, βρισίδια και ένα καραμπινάτο προστιμο να το θυμάσαι. 

Επεξ/σία από jmmys

10 λεπτά πριν, crossmo είπε

To γεγονός πως δεν εξυπηρετεί τον ηλικιωμένο με το Π ή τη μαμά με το καροτσάκι με το μωρό που θέλει να περπατήσει με ασφάλεια στο ΠΕΖΟδρόμιο, δεν φαίνεται να σε απασχολεί καθόλου έτσι?

Μαμάδες+ στο δρόμο: Πεζοδρόμια, μηχανάκια, κλήσεις και μία πρόταση

Το αν απασχολεί εμένα προσωπικά είναι ανεξάρτητο από αυτό που είπα.

Όπως σίγουρα δεν απασχόλησε εσένα όταν βρήκες θέση να παρκάρεις ακριβώς επειδή η μηχανή πιο πέρα ήταν παρκαρισμένη πάνω στο πεζοδρόμιο ή κάθετα αντί για οριζόντια, απλά δεν έτυχε να το παρατηρήσεις.

Τέλος πάντων, αν θες σβήνω το σχετικό κομμάτι περί πεζοδρομίου κ.λπ. αφού ούτως ή άλλως είναι εκτός θέματος.

• Sad 1

Στις 12/6/2022 στις 10:42 ΠΜ, greekfragma είπε

κλασσικα εικονογραφημένα. ούτε ποιά είναι η διήθηση δε ξεχωρίζετε. ίδια φάση τόσα χρόνια. κάθομαι και χάνω και το χρόνο μου. δείτε καλύτερα το βίντεο. καληνύχτα.

Καληνύχτα και σε σένα γλυκέ μου φίλε. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...