Προς το περιεχόμενο

Επιθετική οδήγηση - έχει ξεφύγει το θέμα πλέον

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω παρατηρήσει ότι μετά την καραντίνα πολλοί οδηγούνε υπερβολικά επιθετικά.

Κολλάνε από πίσω σου στο εκατοστό, τρέχουν σε στενούς δρόμους, κορνάρουν στο φανάρι και το πιο κλασικό οι προσπεράσεις από δεξιά.

Τα παραδείγματα που βλέπω κάθε μέρα είναι άπειρα.

Σήμερα είδα μπινελίκια από δύο οδηγούς μπροστά μου, οι οποίοι είχαν ανοίξει τα παράθυρα στο φανάρι και τσακώνονταν έτοιμοι να πλακωθούν.

Προχτές ήμουν με το μηχανάκι και ενώ περνούσα προσεκτικά ανάμεσα από τα αυτοκίνητα που ήταν κολλημένα στην κίνηση, κόλλησε μία μηχανή από πίσω μου, κόρναρε και φώναζε κουνήσου πιο γρήγορα! Κάποια στιγμή με προσπέρασε και έτρεχε ανάμεσα στα σταματημένα αυτοκίνητα με 70-80 χιλιόμετρα.

Έχετε παρατηρήσει και εσείς αύξηση της επιθετικής οδήγησης τελευταία;

• Like 20
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι, ιδεα σου ειναι.
Αλλα Και να υπαρχει, εχεις τοσο μικρο δειγμα μεσα στο χαος, που δεν εχει αντικρυσμα. Απλα ο Ελληνας οδηγος ειναι καφρος αγενης και δεν κραταει αποστασεις ασφαλειας ειδικα σε ανηφορες. Αποσταση ασφαλειας = αγνωστο , ανηφορα = κανονικος δρομος για Ελληνες οδηγους. Η οδηγικη συμπεριφορα δεν αλλαζει με την καραντινα

Επεξ/σία από Greengreen
  • Like 7

1 hour ago, Fan said:

Έχω παρατηρήσει ότι μετά την καραντίνα πολλοί οδηγούνε υπερβολικά επιθετικά.

Κολλάνε από πίσω σου στο εκατοστό, τρέχουν σε στενούς δρόμους, κορνάρουν στο φανάρι και το πιο κλασικό οι προσπεράσεις από δεξιά.

Τα παραδείγματα που βλέπω κάθε μέρα είναι άπειρα.

Σήμερα είδα μπινελίκια από δύο οδηγούς μπροστά μου, οι οποίοι είχαν ανοίξει τα παράθυρα στο φανάρι και τσακώνονταν έτοιμοι να πλακωθούν.

Προχτές ήμουν με το μηχανάκι και ενώ περνούσα προσεκτικά ανάμεσα από τα αυτοκίνητα που ήταν κολλημένα στην κίνηση, κόλλησε μία μηχανή από πίσω μου, κόρναρε και φώναζε κουνήσου πιο γρήγορα! Κάποια στιγμή με προσπέρασε και έτρεχε ανάμεσα στα σταματημένα αυτοκίνητα με 70-80 χιλιόμετρα.

παντα ηταν τωρα χειροτερα ειδικα οσο δεν υπαρχει ελεγχος.οταν ο ιδιος οδηγος παει σε ευρωπαικη χωρα που υπαρχει ελεγχος να δεις πως κοβονται οι βλακειες διοτι εκει δεν αστειευονται.πηγαινε μια νορβηγια να τρεξεις και ειτε θα φυγεις με 4ψηφιο  προστιμο ειτε θα βρεθεις πισω απο τα σιδερα.ενω ελλαδα το 95 τις 100 απο κλησεις ειναι μονο για παρκαρισμα.

• Like 9

Πάντα έτσι θυμάμαι την οδήγηση στην Ελλάδα.
Άγνοια του ΚΟΚ με επικίνδυνη οδήγηση, τσαμπουκάς του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ"  και γενικά ότι γουστάρει κάνει ο καθένας.
Βέβαια είδα μια διαφορά τελευταία με το πόσο τσαντίλα είναι ο κόσμος, ίσως ιδέα μου, αλλά όταν γύρισα μετά την πανδημία είδα πάρα πολλούς να κατεβαίνουν για τσαμπουκά και φασαρία. Φαντάζομαι αποτέλεσμα μιας δεκαετίας οικονομικής ύφεσης και ετών περιορισμών COVID. 

3 ώρες πριν, poulinos είπε

οταν ο ιδιος οδηγος παει σε ευρωπαικη χωρα που υπαρχει ελεγχος να δεις πως κοβονται οι βλακειες διοτι εκει δεν αστειευονται.πηγαινε μια νορβηγια να τρεξεις και ειτε θα φυγεις με 4ψηφιο  προστιμο ειτε θα βρεθεις πισω απο τα σιδερα.ενω ελλαδα το 95 τις 100 απο κλησεις ειναι μονο για παρκαρισμα.

Το αυτό. 
Όταν έρχονται εδώ στα βόρεια, όλως περιέργως όλοι οι μάγκες τιθασεύουν τις ορμές τους.
Ο συνδυασμός προστίμου και αφαίρεση αδείας, δίχως "πάρε τηλέφωνο τον τάδε να το σβήσει", ηρεμεί πολύ ωραία τα άγρια ένστικτα του μέσου μάγκα ραλίστα Έλληνα.

• Like 11
  • Thanks 1

6 ώρες πριν, Fan είπε

Προχτές ήμουν με το μηχανάκι και ενώ περνούσα προσεκτικά ανάμεσα από τα αυτοκίνητα που ήταν κολλημένα στην κίνηση

Έκανες και εσύ παρανομία. Η διήθηση είναι παράνομη και πραγματικά έχει καταντήσει αηδία. 

• Like 18
  • Confused 2

3 minutes ago, spooker said:

Έκανες και εσύ παρανομία. Η διήθηση είναι παράνομη και πραγματικά έχει καταντήσει αηδία. 

αηδία έχει καταντήσει και η ασχετοσύνη πολλών και η άγνοια. η διήθηση επιτρέπεται αλλά εδώ στους Ελληναράδες για να καταλάβουν γιατί βοηθάει πρέπει να κατέβουμε όλοι με τις μηχανές μια μέρα να καθόμαστε πίσω από κάθε αυτοκίνητο και αντί να περνάς 1 φανάρι 20 αυτοκίνητα να περνάς 1 φανάρι 5 αυτοκίνητα. Όταν θα κάνετε οποιαδήποτε απόσταση στο 5πλάσιο χρόνο θα βάλετε μυαλό...μέχρι τότε καληνύχτα.

• Like 5
  • Thanks 10
  • Confused 11
  • Sad 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, greekfragma είπε

αηδία έχει καταντήσει και η ασχετοσύνη πολλών και η άγνοια. η διήθηση επιτρέπεται αλλά εδώ στους Ελληναράδες για να καταλάβουν γιατί βοηθάει πρέπει να κατέβουμε όλοι με τις μηχανές μια μέρα να καθόμαστε πίσω από κάθε αυτοκίνητο και αντί να περνάς 1 φανάρι 20 αυτοκίνητα να περνάς 1 φανάρι 5 αυτοκίνητα. Όταν θα κάνετε οποιαδήποτε απόσταση στο 5πλάσιο χρόνο θα βάλετε μυαλό...μέχρι τότε καληνύχτα.

Κάθε μηχανοκίνητο όχημα κινείται επι της λωρίδας και μπορεί να την αλλάζει όταν μπορεί με τη βοήθεια φλας. Αυτό σας προστατεύει σε περίπτωση δυστυχήματος. Δηλαδή αν πέσει ο άλλος επάνω σας, ενώ είστε ήδη στη λωρίδα σας θα φταίει αυτός και όχι εσείς. Εάν επιτρέπεται η διήθηση όπως λέτε θα μπορούσατε να μου πείτε ποια λωρίδα καταλαμβάνετε? Τη δεξιά τη μεσαία ή την αριστερή? Για να μη μιλήσω αυτά που είδα  στην Αθήνα. Πατάνε τη λεα, ζερβές κτλ. Μέσα σε 5 λεπτά είδα μηχανάκι στο Παγκράτι να χτυπάει πεζό 12 χρόνο . Ο πεζός διέσχισε το δρόμο χωρίς να κοιτάξει και μακριά από διάβαση. Όταν είπαν κάποιοι να καταθέσουν υπέρ του ανθρώπου που οδηγούσε μηχανάκι, δεν είχε ούτε δίπλωμα ούτε ασφάλεια.

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Like 9

Δεν ξέρω γιατί δεν συμφωνείτε με τον φιλο αλλά έχει μεγάλο δίκιο! Κάθε μέρα είμαι στο δρόμο και όντως το τελευταίο χρόνο οι περισσότεροι οδηγάνε νευρικά η φουλ αφηρημένα γιατί σκεφτονται χιλια δυο και είναι λογικό με όλα αυτα που συμβαινουν! Και δεν είναι μόνο από τους οδηγούς αλλά και από τους πεζούς που περνάνε από όπου να ναι και όπως να ναι χωρις να τους νοιάζει τίποτα με σκυμμένο κεφάλι η κοιτώντας το κινητό! Τους τελευταίους 5 μήνες 3 φορές πέσανε από πίσω μου γιατί η μια γκομενα κοιτούσε το κινητό της, ο άλλος είδε πράσινο αλλά όχι το μποτιλιάρισμα μπροστά του και ο τελευταιος με ενα βανάκι γιατί απλά βιαζόταν να πάει στην δουλειά του! Και δεν είναι μόνο ότι κάνουν την μαλακια αλλά είναι έτοιμοι και για τσαμπουκά! 

Επισης το αλλο κακό με τα μηχανάκια κυρίως παπια και ντελιβεραδες που κάνουν ότι γουστάρουν,και μάλιστα πάντα αφήνω χώρο να περάσουν αλλά όταν τρώνε το κόκκινο και έχω κοντέψει να τους στείλω κατευθείαν στον άγιο Πέτρο και τους λέω τίποτα με κοιτάνε με δολοφονικό βλέμμα λες και είμαι υποχρεωμένος να σταματάω και να τους δίνω προτεραιότητα όταν περνάνε με κόκκινο! 

Το κακό έχει παραγίνει και η θα καταλήξουμε να παιρνουμε ηρεμιστικά η θα σταματάμε να παίζουμε μπουνιές με τον κάθε ηλιθιο στο δρόμο..πραγματικά δεν ξέρω..

• Like 8
  • Thanks 1

κλασσικα εικονογραφημένα. ούτε ποιά είναι η διήθηση δε ξεχωρίζετε. ίδια φάση τόσα χρόνια. κάθομαι και χάνω και το χρόνο μου. δείτε καλύτερα το βίντεο. καληνύχτα.

1 ώρα πριν, greekfragma είπε

Είσαι παράνομος και επικίνδυνος όταν χώνεσαι έτσι.
Η διήθηση "επιτρέπεται" όπως "επιτρέπεται" κάθε άλλη δυνατή και αδύνατη παραβίαση του ΚΟΚ στην Ελλάδα.
Καληνύχτα και σε εσένα.

• Like 22
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

κλασσικα εικονογραφημένα. ούτε ποιά είναι η διήθηση δε ξεχωρίζετε. ίδια φάση τόσα χρόνια. κάθομαι και χάνω και το χρόνο μου. δείτε καλύτερα το βίντεο. καληνύχτα.

Γιατί δε γράφεις δικό σου κώδικα οδικής κυκλοφορίας;

• Like 12
  • Thanks 1

8 ώρες πριν, Fan είπε

Παραπάνω βλέπουμε ότι είναι επιθετικοί μεταξύ τους ακόμα κι όταν γράφουν σε φόρουμ. Φαντάσου έξω στο δρόμο τι γίνεται. 😏

• Like 13
  • Thanks 3

1 ώρα πριν, greekfragma είπε

Αν οι μηχανές κάνουμε αυτό που λες θα τραβάμε τα μαλλιά μας 100 φορές περισσότερο από τον οδηγό αυτοκινήτου . Να σε δω τι θα κανείς όταν από εκεί που ήθελες για να φτάσεις στον προορισμό πέντε λεπτά να πρέπει να κανείς 25. Για να μην αναφέρω να πρέπει να κανείς να το κανείς μέσα σε βροχή , κρύο κτλ.  Το πιθανότερο είναι να παρατήσεις την μηχανή και να πάρεις αμάξι.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...