JDimi Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα, μετά από αναβάθμιση της γραμμής του ΟΤΕ και αφού συνδέθηκε το νέο ρουτερ zte h1600 δεν μπορεί να μπεί σταθερά στο δίκτυο του wifi ο epson εκτυπωτής. Ο εκτυπωτής είναι στο σημείο που ήταν και πριν με το παλιό ρουτερ με το οποίο συνδεόταν κανονικά. Όταν πάω τον εκτυπωτή σε κοντινότερη απόσταση συνδέεται κανονικά στο δίκτυο. Είναι στον ίδιο χώρο σε απόσταση περίπου 6 μέτρων, μοναδικό εμπόδιο το ψυγείο που είναι δίπλα ακριβώς από τον εκτυπωτή. Ξαναλέω ότι με το παλιό ρουτερ του ΟΤΕ (πάνω από 10 έτη παλιό) λειτουργούσε κανονικά στις ίδιες θέσεις. υγ. Άσχετο αλλά όταν άλλαξε η ταχύτητα από 24 σε 50 με το παλίο ρουτερ έπιανα όσο και στην 24, περίπου 14. Ενώ όταν έβαλα το νέο ρούτερ έφτασε 49! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, JDimi είπε Καλησπέρα, μετά από αναβάθμιση της γραμμής του ΟΤΕ και αφού συνδέθηκε το νέο ρουτερ zte h1600 δεν μπορεί να μπεί σταθερά στο δίκτυο του wifi ο epson εκτυπωτής. Ο εκτυπωτής είναι στο σημείο που ήταν και πριν με το παλιό ρουτερ με το οποίο συνδεόταν κανονικά. Όταν πάω τον εκτυπωτή σε κοντινότερη απόσταση συνδέεται κανονικά στο δίκτυο. Είναι στον ίδιο χώρο σε απόσταση περίπου 6 μέτρων, μοναδικό εμπόδιο το ψυγείο που είναι δίπλα ακριβώς από τον εκτυπωτή. Ξαναλέω ότι με το παλιό ρουτερ του ΟΤΕ (πάνω από 10 έτη παλιό) λειτουργούσε κανονικά στις ίδιες θέσεις. υγ. Άσχετο αλλά όταν άλλαξε η ταχύτητα από 24 σε 50 με το παλίο ρουτερ έπιανα όσο και στην 24, περίπου 14. Ενώ όταν έβαλα το νέο ρούτερ έφτασε 49! Αγαπητέ φίλε, η αλλαγή ταχύτητας μετά την αναβάθμιση σε 50άρα, αν η γραμμή δεν έχει θέματα, είναι απολύτως φυσιολογική. Προφανώς έχεις και μικρή απόσταση από το καφαο. Όσο για την ασύρματη σύνδεση, όλοι όσοι θέλουν να εκμηδενίσουν τέτοια θέματα, αγοράζουν after market router και στην συντριπτική τους πλειοψηφία ησυχάζουν. Προφανώς όμως με την 50άρα ο ΟΤΕ σου έβαλε και Voip, σωστά; Αν είναι έτσι, έχεις 3 επιλογές: α) μετακινείς πιο κοντά τον εκτυπωτή (το προφανές), β) ζητάς αλλαγή του router είτε με το ίδιο είτε με αντίστοιχο αναφέροντας ότι έχεις θέματα στο wifi, μπας και λυθεί έτσι το θέμα (οι εταιρείες συνήθως δεν έχουν θέμα να τα αλλάξουν, τα αγοράζουν με το κιλό), γ) εδώ τελειώνουν οι ανέξοδες λύσεις, καθώς ένα voip after market router AVM Fritz!Box 7530 δεν είναι φτηνό (150€), αλλά είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ. Το μόνο θέμα είναι ότι πρέπει να έχεις τους κωδικούς του voip για να δουλεύει και το σταθερό τηλέφωνο, αλλά νομίζω ότι ο ΟΤΕ συνδέεται με τα Fritz αυτόματα χωρίς προβλήματα. Αν παρ' ελπίδα ΔΕΝ χρειάζεσαι σταθερό τηλέφωνο, αλλά μόνο internet, τότε ΣΩΘΗΚΕΣ. Βάζεις όποιο vdsl router από όποια εταιρεία θέλεις -γέμισε ο τόπος- και κάποιο θα σε καλύψει. Υπάρχουν και λύσεις του στυλ repeater και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, αλλά πας μακριά χωρίς λόγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JDimi Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το σταθερό η αλήθεια είναι ότι δεν το πολύ χρησιμοποιώ αλλά θα ήθελα να υπάρχει. Μου κάνει εντύπωση που πολύ πιο καινούριο ρουτερ έχει χειρότερο wifi. Αυτό που μου έκανε εντύπωση με την ταχύτητα και το ανέφερα είναι ότι αφού άλλαξε η σύνδεση σε 50 με το παλιό ρουτερ εξακολουθούσα να έχω την ίδια ταχύτητα ενώ με το νέο τετραπλασιαστηκε. Τους έχω πάρει ήδη δύο φορές για προβλήματα αποσυνδέσεων στο wifi. Θα τους ξανακαλεσω. Επίσης άλλαξα και κανάλι στο ρουτερ μετά σε άλλο με λιγότερο κίνηση. Είναι dual band το ρουτερ και ο εκτυπωτής συμβατός μόνο με 2.4 δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, JDimi είπε Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το σταθερό η αλήθεια είναι ότι δεν το πολύ χρησιμοποιώ αλλά θα ήθελα να υπάρχει. Μου κάνει εντύπωση που πολύ πιο καινούριο ρουτερ έχει χειρότερο wifi. Αυτό που μου έκανε εντύπωση με την ταχύτητα και το ανέφερα είναι ότι αφού άλλαξε η σύνδεση σε 50 με το παλιό ρουτερ εξακολουθούσα να έχω την ίδια ταχύτητα ενώ με το νέο τετραπλασιαστηκε. Τους έχω πάρει ήδη δύο φορές για προβλήματα αποσυνδέσεων στο wifi. Θα τους ξανακαλεσω. Επίσης άλλαξα και κανάλι στο ρουτερ μετά σε άλλο με λιγότερο κίνηση. Είναι dual band το ρουτερ και ο εκτυπωτής συμβατός μόνο με 2.4 δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο Αφού ο εκτυπωτής πιάνει, όπως λες, μόνο στα 2.4 εκεί θα το συγχρονίσεις, δεν το συζητάμε. Όσο για την αλλαγή του ρούτερ, επιμένεις. Ωστόσο, μπορείς να κάνεις μια δωρεάν και εύκολη δοκιμή να δεις αν φταίει το ρούτερ: Παίρνεις ένα οποιοδήποτε vdsl router της ανθρωπιάς (δανείζεσαι στην ανάγκη ένα για 5 λεπτά, δεν χρειάζεται παραπάνω), το καρφώνεις στη γραμμή και αυτόματα θα έχεις ίντερνετ και wifi, αλλά όχι τηλέφωνο. Βάζεις τους κωδικούς του wifi και παρατηρείς τι παίζει. Αν στρώσει, τότε ξέρεις τι να κάνεις. Αν δεν στρώσει, τότε στρέφεσαι και στον εκτυπωτή. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2022 από georgeole 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 5 ώρες πριν, JDimi είπε Αυτό που μου έκανε εντύπωση με την ταχύτητα και το ανέφερα είναι ότι αφού άλλαξε η σύνδεση σε 50 με το παλιό ρουτερ εξακολουθούσα να έχω την ίδια ταχύτητα ενώ με το νέο τετραπλασιαστηκε. Μα αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που μπαίνουν οι εταιρείες στον κόπο και στα "έξοδα" να δίνουν καινούριο vdsl router: Για να αποδίδει την υποστηριζόμενη ταχύτητα. Έχε υπόψη μόνο ότι τους πρώτους μήνες συνήθως όλα δουλεύουν καλά. Στη συνέχεια ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ (το τονίζω και πάλι: ενδέχεται, δεν είναι σίγουρο, απλά έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις) να μην δουλέψει το ίδιο απρόσκοπτα. Το λέω απλά και μόνο για να έχεις ΠΑΝΤΑ μάτια κι αυτιά ανοιχτά. Όταν έβαλα την 50άρα στο σπίτι, δεν είχα κανένα θέμα. Μετά από 1,5 χρόνο έβαλα 100άρα. Στα 2 χρόνια είχα θέματα με τον πάροχο και τον άλλαξα. Υποψιάζομαι όμως ότι είμαστε εντελώς off topic, που λένε και στο χωριό μου, γι' αυτό σταματώ εδώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hero_nikolas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Με αυτο το ρουτερ εχω και εγω προβλημα να συνδεσω τον εκτυπωτη δεν τον βλεπει καθολου ουτε me wps κλπ Καμια γνωμη πως μπορω να τον εγκαταστησω ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeole Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, hero_nikolas είπε Με αυτο το ρουτερ εχω και εγω προβλημα να συνδεσω τον εκτυπωτη δεν τον βλεπει καθολου ουτε me wps κλπ Καμια γνωμη πως μπορω να τον εγκαταστησω ? Αγαπητέ φίλε, όπως ανέφερα παραπάνω, αφού σιγουρευτείς ότι φταίει το router και όχι ο εκτυπωτής, ή ζητάς να σου αλλάξει δωρεάν το router η εταιρεία αναφέροντας πως έχεις προβλήματα στο wifi ή αγοράζεις ένα voip after market router AVM Fritz!Box 7530 (150€) και 99,99% κάνεις τη δουλειά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα