masteripper Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, MastroGiannis είπε Έχεις βρει καμιά καλή λύση γι' αυτό master; Εξαρτάται τι λύση ψάχνεις. π.χ σε μια αναζήτηση που έκανα πρόσφατα το Flask μου φάνηκε μια καλή λύση που μπορεί να καλύψει διάφορες ανάγκες
clampro Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Στις 11/6/2022 στις 11:28 ΜΜ, verylife78 είπε Ετσι θα μπορουσα να υπολογισω και κοστολογιο, γιατι καθε φορα πρεπει να τους γραφω τι ξοδεψα για το φαι ... Εδώ να κάνουμε μια διαφοροποίηση στο "τι ξόδεψα για το φαϊ" και το "πόσο κόστισε το γεύμα". Αν για παράδειγμα η συνταγή σου απαιτεί 1,5 πακέτο μακαρόνια, αναγκαστικά θα αγοράσεις 2. Την επόμενη φορά που θα θες να φτιάξεις το ίδιο φαγητό στην ίδια ποσότητα θα αγοράσεις ένα μόνο γιατί έχεις ακόμα μισό από την προηγούμενη. Την πρώτη φορά ξόδεψες για το φαγητό 2x 1,20, αλλά το γεύμα κόστισε 1,20 + 0,60 = 1,80. Την δεύτερη φορά, ξόδεψες για το φαγητό 1,24 (γιατί εν τω μεταξύ ακρίβυνε το πακέτο μακαρόνια), αλλά το γεύμα κόστισε 0,60 + 1,24 = 1,84. Στην περίπτωση προϊόντων που δεν κρατάνε πολύ καιρό αποθηκευμένα, έχεις και τη φύρα. Αγόρασες 1 κιλό φέτα και από αυτά χρησιμοποίησες τα 800 γραμμάρια. Τα υπόλοιπα 200, τα έβαλες στο ψυγείο, αλλά μέχρι την επόμενη φορά που ήθελες να φτιάξεις κάτι που χρειάζεται φέτα, είχαν χαλάσει και τα πέταξες. Δεν βάζω καν μέσα άλλα κόστη που συντελούν στο συνολικό κόστος του γεύματος, όπως ηλεκτρικό νερό, σκεύη μιας χρήσης κλπ. Καταλαβαίνεις ότι η κοστολόγηση μπορεί να γίνει κάτι εξαιρετικά περίπλοκο, ανάλογα το βαθμό ακρίβειας που θες να πετύχεις. Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από αυτό. Ποια είναι η ερώτηση σχετικά με το κόστος; Αν είναι το πόσα λεφτά έδωσες κάθε φορά για τα υλικά, ουσιαστικά αυτό που θες είναι οι αποδείξεις από τους προμηθευτές, οπότε δεν σου χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Για να υλοποιήσεις όλα αυτά που σου πρότειναν, η καλύτερη λύση θα ήταν μια web εφαρμογή με data base από πίσω, που θα κάνει όλους αυτούς τους υπολογισμούς, θα κρατάει συνταγές, αποθέματα υλικών και ό,τι άλλο θες. Αν δεν ξέρεις να το κάνεις μόνος σου όμως, είναι φοβάμαι πολύ ακριβό. Προσωπικά, το να έχεις κάπου έναν υπολογιστή μόνιμα ανοιχτό, στον οποίο θα παίζει μια access και τον οποίο θα βλέπεις remotely από το κινητό σου, μου φαίνεται δύσχρηστο.
kormos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 45 λεπτά πριν, clampro είπε Εδώ να κάνουμε μια διαφοροποίηση στο "τι ξόδεψα για το φαϊ" και το "πόσο κόστισε το γεύμα". Αν για παράδειγμα η συνταγή σου απαιτεί 1,5 πακέτο μακαρόνια, αναγκαστικά θα αγοράσεις 2. Την επόμενη φορά που θα θες να φτιάξεις το ίδιο φαγητό στην ίδια ποσότητα θα αγοράσεις ένα μόνο γιατί έχεις ακόμα μισό από την προηγούμενη. Την πρώτη φορά ξόδεψες για το φαγητό 2x 1,20, αλλά το γεύμα κόστισε 1,20 + 0,60 = 1,80. Την δεύτερη φορά, ξόδεψες για το φαγητό 1,24 (γιατί εν τω μεταξύ ακρίβυνε το πακέτο μακαρόνια), αλλά το γεύμα κόστισε 0,60 + 1,24 = 1,84. Στην περίπτωση προϊόντων που δεν κρατάνε πολύ καιρό αποθηκευμένα, έχεις και τη φύρα. Αγόρασες 1 κιλό φέτα και από αυτά χρησιμοποίησες τα 800 γραμμάρια. Τα υπόλοιπα 200, τα έβαλες στο ψυγείο, αλλά μέχρι την επόμενη φορά που ήθελες να φτιάξεις κάτι που χρειάζεται φέτα, είχαν χαλάσει και τα πέταξες. Δεν βάζω καν μέσα άλλα κόστη που συντελούν στο συνολικό κόστος του γεύματος, όπως ηλεκτρικό νερό, σκεύη μιας χρήσης κλπ. Καταλαβαίνεις ότι η κοστολόγηση μπορεί να γίνει κάτι εξαιρετικά περίπλοκο, ανάλογα το βαθμό ακρίβειας που θες να πετύχεις. Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από αυτό. Ποια είναι η ερώτηση σχετικά με το κόστος; Αν είναι το πόσα λεφτά έδωσες κάθε φορά για τα υλικά, ουσιαστικά αυτό που θες είναι οι αποδείξεις από τους προμηθευτές, οπότε δεν σου χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Για να υλοποιήσεις όλα αυτά που σου πρότειναν, η καλύτερη λύση θα ήταν μια web εφαρμογή με data base από πίσω, που θα κάνει όλους αυτούς τους υπολογισμούς, θα κρατάει συνταγές, αποθέματα υλικών και ό,τι άλλο θες. Αν δεν ξέρεις να το κάνεις μόνος σου όμως, είναι φοβάμαι πολύ ακριβό. Προσωπικά, το να έχεις κάπου έναν υπολογιστή μόνιμα ανοιχτό, στον οποίο θα παίζει μια access και τον οποίο θα βλέπεις remotely από το κινητό σου, μου φαίνεται δύσχρηστο. Καλή η ανάλυση και χαίρομαι που έχεις θέσει υποερωτήματα. Ουσιαστικά αυτό που έχω καταλάβει από τα γραφόμενα του ΤΣ είναι ότι επί το πλείστον θέλει μια γενική εικόνα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι σωστή η δημιουργία της Web λύσης. Οπότε (αν φυσικά πάρει θέση ΝΑΣ μας δώσει κάποια ενημέρωση ο ενδιαφερόμενος) ή γίνεται κάτι ολοκληρωμένο με το ανάλογο αντίτιμο ή παραμείνει με το μολύβι και χαρτί. Δική μου σκέψη Μφχ 1
clampro Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, kormos είπε Καλή η ανάλυση και χαίρομαι που έχεις θέσει υποερωτήματα. Ουσιαστικά αυτό που έχω καταλάβει από τα γραφόμενα του ΤΣ είναι ότι επί το πλείστον θέλει μια γενική εικόνα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι σωστή η δημιουργία της Web λύσης. Οπότε (αν φυσικά πάρει θέση ΝΑΣ μας δώσει κάποια ενημέρωση ο ενδιαφερόμενος) ή γίνεται κάτι ολοκληρωμένο με το ανάλογο αντίτιμο ή παραμείνει με το μολύβι και χαρτί. Δική μου σκέψη Μφχ Λόγω ενός πρότζεκτ στη δουλειά, ασχολήθηκα αρκετά με κοστολόγηση, χωρίς αυτό να με κάνει ειδικό σε καμία περίπτωση, και είδα πώς μπορείς να τραβήξεις την ανάλυση μέχρι να τεντώσει. Γι' αυτό θεωρώ σημαντικό να έχει ξεκαθαρίσει κανείς τι *ακριβώς* θέλει να απαντήσει όταν ρωτάει για κόστος. Σε γλυτώνει από πολλή δουλειά down the line. 1
verylife78 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 παιδια συγνωμη που δεν εχω απαντησει ... αλλα εχουμε πηξει. Το θεμα κοστολογιο γινεται στην βαση των μεριδων. Δηλαδη το πακετο μακαρονια οπως ειπες στοιχιζει 2 ευρω και βγαζει 4 μεριδες. Εκανα 3 μεριδες οποτε εχουμε 3/4*2 = 1,5€. Τωρα την αλλη φορα που θα πεσει η συνταγη και θα κανω παλι 3 μεριδες πχ και θα εχω αγορασει νεο πακετο αλλα θα εχει επελθει και η αυξηση, οπως πολυ σωστα λες, θα υπολογιστει στην καινουργια τιμη δηλαδη 2,1€ το πακετο 3/4*2,1 = 1,57€. Δεν γινεται να κρατησω και αποθεμα με αναλογες τιμες. Ναι του δινω τα συνολικα κοστη απο τα ψωνια που γινονται για την κουζινα, αλλα ειπαμε αφου θα ξεκινησουμε να κανουμε τετοια δουλεια, περνωντας συνταγες και αγορες, μηπως θα βολευε να κανουμε και ενα κοστολογιο ανα συνταγη. Δυστυχως οπως ειπα λογω χρονου οχι απλα δεν εχουμε κανει τιποτα αλλα το ολο project θα μεινει στο ραφι οπως παει. ΥΓ υπαρχει ενας NAS server στον χωρο πως θα μπορουσε να σερβιρει περιεχομενο αυτος? νομιζω synolog ειναι, εχει μεσα multimedia περιεχομενο, ταινιες σειρες τραγουδια, τα backup των laptop τους και δεν ξερω τι αλλο.
clampro Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Γιατί δεν δοκιμάζεις μια ήδη έτοιμη υπηρεσία όπως αυτή (τυχαίο Google Search για recipe cost calculator) για να δεις αν κάτι έτοιμο σου κάνει ήδη τη δουλειά που θες; Ναι μπορείς να στήσεις μια web εφαρμογή στο Synology, αλλά σκέψου αν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα