Προς το περιεχόμενο

Υψηλή χρήση cpu σε windows 10

geo1st487

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οταν μπαινω στα windows 10 βλεπω τη cpu να δουλευει χωρις να κανω τιποτα στο ~15%. Στην αρχη αυτο το εκανε μετα απο ενημερωση των windows για λιγη ωρα και μετα σταματουσε. Εδω και καποιο καιρο το κανει καθε φορα που ανοιγω το pc ή οταν το κανω επανεκκίνηση. Τον πρωτο καιρο σταματουσε σε 5 λεπτα περιπου και τωρα μετα απο 20 λεπτα και εχει ως αποτελεσμα οπως ειναι φυσικο να ανεβαινει και η θερμοκρασια της cpu. Ξερει κανεις πως θα λυθει αυτο το προβλημα; Για να βοηθησω δινω ενα screenshot απο τη διαχειριση εργασιων

Ευχαριστω

cpu usage.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 ώρες πριν, geo1st487 είπε

cpu usage.png

Στην πρωτη εικονα που εχω σε παραθεση φαίνονται οι διεργασιες που τρωνε cpu (οι πρωτες πανω, και πιο πανω η συνολικη καταναλωση cpu 14%)

Η παρακατω εικονα δειχνει πως ειναι μετα απο καποια λεπτα απο την εναρξη ή την επανεκκινηση του Η/Υ. Η διαφορα ειναι εμφανεστατη.

Σημερα οταν ανοιξα το pc οι συγκεκριμενες υπηρεσεις εκαναν χρηση cpu 10 λεπτα. Οταν επεσε το cpu usage στα φυσιολογικα επιπεδα τον εκανα επανεκκινηση και μολις μπηκε στα windows παλι τα ιδια, αυτη τη φορα κρατησε 20 λεπτα.

Οποιος θελει ας το τσεκαρει στον υπολογιστη του και ας μου πει.

Η διεργασια wsappx ειναι του microsoft store απο την οποια εχω απενεργοποιηση τις αυτοματες ενημερωσεις, το ιδιο εχω κανει με το windows update.

cpu usage after.png

φιλε μια εικονα εγω βλεπω και οχι 2 , ουτε τι cpu φορας λες ουτε απο τι αποτελειται το συστημα σου (τουλαχιστον τα βασικα )

Πρέπει να ψάξεις ποια process σου τρώνε cpu και αν δεν τα χρειάζεσαι τα κλείνεις, το 14% απο μόνο του δεν λέει κάτι αν είναι στιγμιαίο η αν έχεις αδύναμη σχετικά cpu η αν έχεις παρά πολλά process με την έναρξη κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, triplex1 είπε

φιλε μια εικονα εγω βλεπω και οχι 2 , ουτε τι cpu φορας λες ουτε απο τι αποτελειται το συστημα σου (τουλαχιστον τα βασικα )

AMD Ryzen 3 3100 4-core, 8 threads
16 GB RAM

Το θεμα ειναι πως θα γινει να μη τρωνε cpu οι συγκεκριμενες διεργασιες, που κατα την γνωμη μου τζαμπα τρωνε cpu, και οχι να παρω 12πυρηνο επεξεργαστη.

1 ώρα πριν, Aris_ είπε

Πρέπει να ψάξεις ποια process σου τρώνε cpu και αν δεν τα χρειάζεσαι τα κλείνεις, το 14% απο μόνο του δεν λέει κάτι αν είναι στιγμιαίο η αν έχεις αδύναμη σχετικά cpu η αν έχεις παρά πολλά process με την έναρξη κλπ.

Αν προσεξεις την εικονα στο πρωτο μου ποστ, κατω απο το 14%, οι τρεις πρωτες διεργασιες ειναι αυτες που τρωνε cpu.

Επεξ/σία από geo1st487

Παιχνιδια παιζω πολυ σπανια κανενα mame, και γενικα ειμαι πολυ ικανοποιημενος για την χρηση που τον κανω (σερφαρισμα, youtube, μουσικη κλπ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...