j0hnn1e Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 4 day week και τα μυαλά στα κάγκελα. Και 3 ακόμα πιο αποδοτικό θα είναι.
Bitbit Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 49 λεπτά πριν, hln3 είπε Δεν κάνω πλάκα - είναι στοιχειώδη οικονομικά Όταν έχεις δείκτη παραγωγικότητας στο 95, η Βουλγαρία στο 115 και η Ρουμανία στο 140, δεν σε παίρνει σαν χώρα να κάνεις τέτοια πειράματα. Το παράδειγμα σου δεν είναι όλη η οικονομία - σε πολλές εργασίες το έργο που παράγεται είναι γραμμική συνάρτηση των ωρών απασχόλησης. Σε όλες τις δουλειές που θυμίζουν "γραμμή παραγωγής" ισχύει αυτό. δηλαδή θέλεις να πεις ότι δε δουλεύουμε; Να κάνουμε το 8ωρο 12 μήπως για να αυξηθεί η παραγωγικότητα ; ή και 16ωρο; αν το ψάξεις θα δεις ότι οι έλληνες γενικά στα χαρτιά δουλεύουν πολλές ώρες. Το θέμα όμως δεν είναι πόσο δουλεύεις αλλά να δουλεύεις με στυλ και να είσαι αποδοτικός. Και να σου δώσω ένα παράδειγμα που μου έτυχε σχετικά πρόσφατα. όταν ο άλλος κάθεται επι τόση ώρα σε ένα αρχείο excel για να βρει διπλότυπες εγγραφές κι εγώ κάνω τη δουλειά σε 15 δευτερόλεπτα, κάτι λέει αυτό. όταν ο άλλος κάθεται και πληκτρολογεί 3-4 σελίδες στον υπολογιστή κι ένας άλλος τις περνάει με ocr σε 5 λεπτά κι αυτό κάτι λέει. Ακόμα κι αυτοί όμως που κάνουν τη δουλειά σε 5 λεπτά ή 15 δευτερόλεπτα, αν τους πληρώνεις ψίχουλα μη περιμένεις και πολλά. τουλάχιστον για μένα αυτό ισχύει. 1
hln3 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, Bitbit είπε δηλαδή θέλεις να πεις ότι δε δουλεύουμε; Να κάνουμε το 8ωρο 12 μήπως για να αυξηθεί η παραγωγικότητα ; ή και 16ωρο; αν το ψάξεις θα δεις ότι οι έλληνες γενικά στα χαρτιά δουλεύουν πολλές ώρες. Το θέμα όμως δεν είναι πόσο δουλεύεις αλλά να δουλεύεις με στυλ και να είσαι αποδοτικός. Και να σου δώσω ένα παράδειγμα που μου έτυχε σχετικά πρόσφατα. όταν ο άλλος κάθεται επι τόση ώρα σε ένα αρχείο excel για να βρει διπλότυπες εγγραφές κι εγώ κάνω τη δουλειά σε 15 δευτερόλεπτα, κάτι λέει αυτό. όταν ο άλλος κάθεται και πληκτρολογεί 3-4 σελίδες στον υπολογιστή κι ένας άλλος τις περνάει με ocr σε 5 λεπτά κι αυτό κάτι λέει. Ακόμα κι αυτοί όμως που κάνουν τη δουλειά σε 5 λεπτά ή 15 δευτερόλεπτα, αν τους πληρώνεις ψίχουλα μη περιμένεις και πολλά. τουλάχιστον για μένα αυτό ισχύει. Εγώ δεν λέω τίποτα. Οι αριθμοί λένε πως ανά μονάδα χρόνου η παραγωγή είναι χαμηλή. Δεν ανέφερα κάπου αν δουλεύουμε πολύ ή λίγο Όταν όμως έχει πιο χαμηλή παραγωγικότητα από χώρες με πενθήμερο 8ωρο, δεν μπορείς να πας σε τετραήμερο, θα γίνεις ακόμα πιο χάλια από θέμα ανταγωνιστικότητας. Στα παράδειγματα που αναφέρεις δεν προκύπτει κάπου πως αν οι ώρες λιγοστέψουν θα βελτιωθεί η παραγωγικότητα. Γκρίνια για χαμηλούς μισθούς, έλλειψη επίβλεψης από το management και κακή οργάνωση βλέπω. Δεν λύνονται αυτά αν οι ώρες πάνε στις 32 από 40. Ακόμα και αν δούμε τα νούμερα με όρους PPS η εικόνα παραμένει χάλια - η Ελλάδα είναι προτελευταία, μόνο η Βουλγαρία είναι παρακάτω. https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/TESEM160/default/table?lang=en 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα