Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Spoiler

Εχετε ακούσει για την 4ημερη εργασία ; Πως θα σας φαινόταν κατι τετοιο ? Ειναι εφικτό απο παραγωγικής αποψης συμφωνα με τις εμπειριες σας ως εργαζομενοι ή εργοδοτες ;

Γίνεται για το καλο των εργαζομένων , για το καλο των εργοδοτών ;

Αναφορά σε κείμενο

Μέσα στο καλοκαίρι τουλάχιστον τρεις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ξεκινούν την τετραήμερη εργασία, χωρίς μείωση αποδοχών. Το πρόγραμμα θα είναι πιλοτικό. Θα διαρκέσει δυο μήνες. Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις εταιρείες θα εργάζονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, οκτάωρο, χωρίς να μειωθούν οι σημερινές απολαβές τους.

Δημοσ.

Βασικά το μόνο που νοιάζει είναι το καλό των εργοδοτών. Δεν ξέρω πότε έγινε αυτή η  συμφωνία αλλά όλα υποχωρούν στο διάβα τους. Θεωρείται τεμπέλης κάποιος αν θέλει να περάσει το χρόνο που έχει σε αυτή τη γη με τους αγαπημένους του και όχι να δουλεύει υπερεύελικτα 6μερα στην Ελλάδα.

• Thanks 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Βασικά το μόνο που νοιάζει είναι το καλό των εργοδοτών. Δεν ξέρω πότε έγινε αυτή η  συμφωνία αλλά όλα υποχωρούν στο διάβα τους. Θεωρείται τεμπέλης κάποιος αν θέλει να περάσει το χρόνο που έχει σε αυτή τη γη με τους αγαπημένους του και όχι να δουλεύει υπερεύελικτα 6μερα στην Ελλάδα.

υπαρχει ενας κανονας στην ελλαδα , αν δεν καταφερες με καποιο τροπο να μπεις στο δημοσιο , για τιμωρια θα πρπει να δουλευεις 7 ημερες την εβδομαδα . βγηκε ενας δημοσιογραφος στο δρομο και ρωτουσε γι αυτο το θεμα και μια βρωμιαρα του απαντησε πως πρεπει να ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 7 ημερες . προσεξε το τονισμενο , δουλευουν οχι δουλευουμε

• Like 3
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, stelioz78 είπε

βγηκε ενας δημοσιογραφος στο δρομο και ρωτουσε γι αυτο το θεμα και μια βρωμιαρα του απαντησε πως πρεπει να ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 7 ημερες . προσεξε το τονισμενο , δουλευουν οχι δουλευουμε

hehehe... Εχω βαλει το σχετικο βιντεο μεσα στο spoiler.

Δημοσ.

Αν κάτι τέτοιο υιοθετηθεί μαζικά, οι εργαζόμενοι που έχουν δουλέψει 8ωρο, σίγουρα θα παραμείνουν το ίδιο, ίσως και παραπάνω, παραγωγικοί. Δεν είναι χαζοί να ρισκάρουν να χάσουν ένα τέτοιο προνόμιο. Οι νέοι εργαζόμενοι που θα πιάσουν απευθείας εργασία με αυτούς τους όρους, δεν νομίζω να είναι το ίδιο παραγωγικοί με τους άλλους, καθώς θα το θεωρούν δεδομένο, αλλά πάλι θα είναι αρκετά παραγωγικοί λόγω της καλύτερης ποιότητας ζωής. 

Δημοσ.

Στην Ελλάδα επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας σε μεγάλο βαθμό και συνήθως γίνεται το ανάποδο, δηλαδή να εργάζονται παραπάνω και χωρίς να πληρώνονται, οπότε όλο αυτό ακούγεται λίγο αστείο.

Αυτά είναι για λίγες και λίγους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που το κάνουν αυτό και στην Ελλάδα. Ο Σκρουτζ το καλοκαίρι δίνει 4ημερο και η GWI κάθε Παρασκευή έχει 4ωρη εργασία, συν 10 μέρες έξτρα άδεια τα Χριστούγεννα (κλείνει τελείως η εταιρεία) . Γενικώς τέτοια διαμαντακια υπάρχουν, απλά πρέπει να τα ψάξεις λίγο. 

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν ξεκιναμε απο το να δηλωνονται η εργαζομενοι 8ωρο αντι 4ωρο και να πληρώνονται χωρις να επιστρεφουν πισω τα δωρα στο χερι; χαλαλι η 4ημερη, θα ζησουμε και με 5ημερη.

Δημοσ.

Θελω να πιστευω οτι η αλλη καταλαβε για λειτουργια καταστηματων, και οχι για ωραριο εργαζομενων. Για το οποιο δεν διαφωνω να υπαρχει, ειδικα σε μεγαλεις πολεις/εμπορικα κτλ. Δηλαδη στα τουριστικα μερη τους πεφτει που ειναι 7/7 ανοιχτα? 

Και επειδη καποιος θα διαβασει και θα βγαλει το δικο του συμπερασμα, δεν εννοω καποιος να υπερβαινει τις 40 ωρες, αλλα το ιδιο το καταστημα να δουλευει 7/7

Δημοσ.

πάντως έχουν πολύ πλάκα κάτι τέτοια θέματα που εμφανίζονται κατα καιρούς. Η τάδε εταιρεία ξεκινάει πυλωτικά 4 ήμερη εργασία ή 6ωρη χωρίς καμια αλλαγή στους μισθούς....

Και επειδή αυτό μπορεί να το κάνει κάποια εταιρεία κάπου στον κόσμο, θεωρεί ο καημένος ο έλληνας ότι θα εφαρμοστεί κι εδώ. Και καθόμαστε τώρα και συζητάμε

Στη χώρα που πρέπει να έχεις 2-3 πτυχία και μεταπτυχιακά (και καμια 10αρια χρόνια εμπειρία) για να βρεις μια δουλειά που θα πληρώνεσαι το βασικό μισθό. Γιατί ως γνωστόν οι εργοδότες αν δώσουν κάτι παραπάνω θεωρούν ότι θα πέσει πάνω τους η κατάρα του Τουταγχαμών. Και φυσικά όπως έγραψα πριν, 4ωρος στα χαρτιά, 10ωρος στην πράξη. Και μη ξεχάσουμε να επιστρέψουμε το δώρο.

Σε αυτή τη χώρα λοιπόν συζητάμε για 4ήμερη εργασία. Γιατί δε συζητάμε καλύτερα τι θα κάνουμε αν πιάσουμε το τζοκερ; Πιθανότερο το βλέπω

• Like 1
Δημοσ.

Δεν αντέχει η οικονομία στην Ελλάδα τετραήμερη εργασία

Η παραγωγικότητα είναι πολύ χαμηλή.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Bitbit είπε

πάντως έχουν πολύ πλάκα κάτι τέτοια θέματα που εμφανίζονται κατα καιρούς. Η τάδε εταιρεία ξεκινάει πυλωτικά 4 ήμερη εργασία ή 6ωρη χωρίς καμια αλλαγή στους μισθούς....

Και επειδή αυτό μπορεί να το κάνει κάποια εταιρεία κάπου στον κόσμο, θεωρεί ο καημένος ο έλληνας ότι θα εφαρμοστεί κι εδώ. Και καθόμαστε τώρα και συζητάμε

Στη χώρα που πρέπει να έχεις 2-3 πτυχία και μεταπτυχιακά (και καμια 10αρια χρόνια εμπειρία) για να βρεις μια δουλειά που θα πληρώνεσαι το βασικό μισθό. Γιατί ως γνωστόν οι εργοδότες αν δώσουν κάτι παραπάνω θεωρούν ότι θα πέσει πάνω τους η κατάρα του Τουταγχαμών. Και φυσικά όπως έγραψα πριν, 4ωρος στα χαρτιά, 10ωρος στην πράξη. Και μη ξεχάσουμε να επιστρέψουμε το δώρο.

Σε αυτή τη χώρα λοιπόν συζητάμε για 4ήμερη εργασία. Γιατί δε συζητάμε καλύτερα τι θα κάνουμε αν πιάσουμε το τζοκερ; Πιθανότερο το βλέπω

Δε θελω να φανω μα....ς αλλα για να λεμε και του στραβου το δικιο, ουτε στην Ελλαδα ουτε πουθενα αλλου χρειαζεσαι "2-3 πτυχία και μεταπτυχιακά (και καμια 10αρια χρόνια εμπειρία)" για να βρεις δουλεια. Τωρα βεβαια, αμα το πτυχιο σου η το μεταπτυχιακο σου ειναι Κοινωνιολογια, Ιστορια της Τεχνης η και γω δε ξερω τι αλλο ασχετο, ναι τοτε λογικο. Αλλα σε αυτη την περιπτωση εισαι εσυ out of context για την Ελλαδα. Εγω ατομα με πτυχια σε Πληροφορικη, μηχανικους, λογιστες κτλ δεν ειδα να μη βρισκουν δουλεια με λιγο ψαξιμο.

Τωρα για την 4μερη εργασια, τα θεμελια εχουν μπει σε καποιους τομεις με την εισαγωγη της τηλεργασιας τα τελευταια 2 χρονια. Αυτο που μας κραταει πισω ειναι προφανως η εργασιακη νοοτροπια εδω στην Ελλαδα και φυσικα το αυξημενο κοστος για επιχειρησεις 6ημερης - 7ημερης απασχολησης, που θα πρεπει πρακτικα να διπλασιασουν το προσωπικο ωστε να παιρνουν ολοι 2 και 3 ρεπο.

• Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, GrKata είπε

Δε θελω να φανω μα....ς αλλα για να λεμε και του στραβου το δικιο, ουτε στην Ελλαδα ουτε πουθενα αλλου χρειαζεσαι "2-3 πτυχία και μεταπτυχιακά (και καμια 10αρια χρόνια εμπειρία)" για να βρεις δουλεια. Τωρα βεβαια, αμα το πτυχιο σου η το μεταπτυχιακο σου ειναι Κοινωνιολογια, Ιστορια της Τεχνης η και γω δε ξερω τι αλλο ασχετο, ναι τοτε λογικο. Αλλα σε αυτη την περιπτωση εισαι εσυ out of context για την Ελλαδα. Εγω ατομα με πτυχια σε Πληροφορικη, μηχανικους, λογιστες κτλ δεν ειδα να μη βρισκουν δουλεια με λιγο ψαξιμο.

το σχόλιο μου έχει να κάνει με αγγελίες τις μορφής ζητείται υπάλληλος με πτυχίο τάδε, μεταπτυχιακό, ξένη γλώσσα, γνώσεις πληροφορικής, εμπειρία αλλά μισθός βασικός.

Δουλειά βρίσκεις και χωρίς πτυχίο, το θέμα είναι όταν έχεις τα παραπάνω και σου λένε.. βασικός. ίσως λίγο άσχετο με το θέμα

1 ώρα πριν, hln3 είπε

Δεν αντέχει η οικονομία στην Ελλάδα τετραήμερη εργασία

Η παραγωγικότητα είναι πολύ χαμηλή.

προφανώς το γράφεις για πλάκα αλλά μιας και το έγραψες γιατί πολλοί το πιστεύουν σοβαρά. Οι ώρες εργασίας δεν παίζουν τόσο ρόλο.

Αν με πληρώνεις με πίτουρα, είτε δουλεύω 10 ώρες είτε 2 το ίδιο έργο θα παράγω. Τουλάχιστον εγώ.

Ξέρω τόσα άτομα που κάθονται και ξύνονται ενώ μπορούν να δώσουν το παραπάνω επειδή δε πληρώνονται. Και τυχαίνει πριν λίγο καιρό να είχα αυτή τη συζήτηση με άτομο που χαρακτηριστικά είπε...περιμένω να περάσει η ώρα να σχολάσω. Γι αυτά που παίρνω και πολύ δούλεψα. Αυτό το άτομο και άλλες 2 ώρες να το βάλεις να δουλέψει παραπάνω, απλά θα περιμένει άλλες 2 ώρες παραπάνω να σχολάσει

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Bitbit είπε

το σχόλιο μου έχει να κάνει με αγγελίες τις μορφής ζητείται υπάλληλος με πτυχίο τάδε, μεταπτυχιακό, ξένη γλώσσα, γνώσεις πληροφορικής, εμπειρία αλλά μισθός βασικός.

Δουλειά βρίσκεις και χωρίς πτυχίο, το θέμα είναι όταν έχεις τα παραπάνω και σου λένε.. βασικός. ίσως λίγο άσχετο με το θέμα

προφανώς το γράφεις για πλάκα αλλά μιας και το έγραψες γιατί πολλοί το πιστεύουν σοβαρά. Οι ώρες εργασίας δεν παίζουν τόσο ρόλο.

Αν με πληρώνεις με πίτουρα, είτε δουλεύω 10 ώρες είτε 2 το ίδιο έργο θα παράγω. Τουλάχιστον εγώ.

Ξέρω τόσα άτομα που κάθονται και ξύνονται ενώ μπορούν να δώσουν το παραπάνω επειδή δε πληρώνονται. Και τυχαίνει πριν λίγο καιρό να είχα αυτή τη συζήτηση με άτομο που χαρακτηριστικά είπε...περιμένω να περάσει η ώρα να σχολάσω. Γι αυτά που παίρνω και πολύ δούλεψα. Αυτό το άτομο και άλλες 2 ώρες να το βάλεις να δουλέψει παραπάνω, απλά θα περιμένει άλλες 2 ώρες παραπάνω να σχολάσει

Δεν κάνω πλάκα - είναι στοιχειώδη οικονομικά
Όταν έχεις δείκτη παραγωγικότητας στο 95, η Βουλγαρία στο 115 και η Ρουμανία στο 140, δεν σε παίρνει σαν χώρα να κάνεις τέτοια πειράματα.

Το παράδειγμα σου δεν είναι όλη η οικονομία - σε πολλές εργασίες το έργο που παράγεται είναι γραμμική συνάρτηση των ωρών απασχόλησης. Σε όλες τις δουλειές που θυμίζουν "γραμμή παραγωγής" ισχύει αυτό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...