Προς το περιεχόμενο

PowerPass

YellowGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αργα και σταθερα βηματα 😅

Αυτή τη στιγμή αίτηση μπορούν να κάνουν οι πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1 και 2.

Επεξ/σία από Manolo7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 hour ago, ikorolis said:

εγώ πάντως έχω αυτό το πρόγραμμα My Home Enter N το οποίο ενεργοποίησα στις 10/02/2022 και έχει ισχύ έως 10/02/2023 και δεν το μετάνιωσα φυσικά

δεν ξέρω τι επιδότηση θα πάρω και σίγουρα δεν θα μου δώσει αυτά που έχω δώσει..

Ενώ Οκτώβριο του 20 και κανονικά δεν πρέπει να πάρω κάτι αφού δεν έχω ρήτρα αναπροσαρμογής.

Πώς γίνεται να δικαιούμαι;

57 λεπτά πριν, __kostas__ είπε

Ενώ Οκτώβριο του 20 και κανονικά δεν πρέπει να πάρω κάτι αφού δεν έχω ρήτρα αναπροσαρμογής.

Πώς γίνεται να δικαιούμαι;

Εκκαθάριση σημαίνει ότι δε σε πετάει έξω λόγω πχ εισοδήματος. Όταν πάρουν τα στοιχεία από τον πάροχο ότι δεν πλήρωσες ρήτρα δε θα πάρεις τίποτα.

31 λεπτά πριν, rus είπε

Στο διαστημα αυτο εγω πχ. ελαβα τρεις, δυο εναντι και εναν εκκαθαριστικο. Ο πρωτος εναντι δεν ειχε ρητρα. Απο τους υπολοιπους εχω καθαρη χρεωση ρητρας περ. 185ε, οποτε το 60% ειναι 110ε και αυτο ποσό περιμενω να λαβω. Εκανα χτες την αιτηση(αφμ που τελειωνει σε 1) και τωρα μου λεει οτι η αιτηση βρισκεται σε κατασταση εκκαθαρισης.

κανονικά μόνο τον εκκαθαριστικό θα λάβει υπόψιν αφού τον έναντι τον επέστρεψε , αλλά θα δείξει στην πράξη

όταν λες καθαρή χρέωση φαντάζομαι αφαίρεσες απο τη ρήτρα τη "πίστωση ΤΕΜ" και  "έκπτωση Ενέργειας" στο λογαριασμό σου ?

2 ώρες πριν, __kostas__ είπε

Έχω το πρόγραμμα myHome Enter N εδώ και περίπου 2 χρόνια.Έκανα την αίτηση για πλάκα και μου βγήκε εκκαθάριση.

Πώς γίνεται αυτό; Κανονικά δεν έπρεπε να πάρω τίποτα.

Τι εκκαθάριση σου βγήκε; 

Κάπου διάβασα για πρόστιμα για ψευδή δήλωση. 

44 λεπτά πριν, alexiko είπε

Εκκαθάριση σημαίνει ότι δε σε πετάει έξω λόγω πχ εισοδήματος. Όταν πάρουν τα στοιχεία από τον πάροχο ότι δεν πλήρωσες ρήτρα δε θα πάρεις τίποτα.

Κάτσε μη του πούνε 'εσύ πλήρωσες λίγα τόσο καιρό' και του βγάλουν κάνα χρεωστικό. 😄

Είδα πριν λίγο σε ένα άρθρο το παρακάτω:

Δικαιούχος του Power Pass είναι κάθε πολίτης που:

• είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,
• το καθαρό οικογενειακό του εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000 €, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020,
• διαθέτει ΑΦΜ ο οποίος δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο και
• επιβαρύνθηκε με συνολική αύξηση μεγαλύτερη των 30 € στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Παλιότερα είχα δει ότι ισχύει μόνο για πρώτη κατοικία, πράγμα που εδώ δεν αναφέρεται.

Ρωτάω γιατί έχουμε ένα εξοχικό που πηγαίνουμε που και που, και λόγω aircondition για θέρμανση μας ήρθαν κάτι καλοί λογαριασμοί. Ξέρει κάποιος αν μπορώ να κάνω αίτηση για αυτό, ή όχι, επειδή δεν είναι πρώτη κατοικία?

2 λεπτά πριν, swstost είπε

Δικαιούχος του Power Pass είναι κάθε πολίτης που:

• είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,
• το καθαρό οικογενειακό του εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000 €, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020,
• διαθέτει ΑΦΜ ο οποίος δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο και
• επιβαρύνθηκε με συνολική αύξηση μεγαλύτερη των 30 € στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Παλιότερα είχα δει ότι ισχύει μόνο για πρώτη κατοικία, πράγμα που εδώ δεν αναφέρεται.

Ρωτάω γιατί έχουμε ένα εξοχικό που πηγαίνουμε που και που, και λόγω aircondition για θέρμανση μας ήρθαν κάτι καλοί λογαριασμοί. Ξέρει κάποιος αν μπορώ να κάνω αίτηση για αυτό, ή όχι, επειδή δεν είναι πρώτη κατοικία?

Μόνο η κύρια κατοικία επιδοτείται.

• Thanks 1

3 λεπτά πριν, swstost είπε

κακώς , τα ΦΕΚ να κοιτάς

Άρθρο 36 και αυτό (περιλαμβάνει και τον τρόπο επιδότησης για τα τιμολόγια τύπου Zero)

• Thanks 1

3 ώρες πριν, Manolo7 είπε

αργα και σταθερα βηματα 😅

Αυτή τη στιγμή αίτηση μπορούν να κάνουν οι πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1 και 2.

Αν μπουν ολοι μαζι, θα πεσει το συστημα. Αυτο θελετε?

@korakios Εχουμε λογαριασμο που εχει μετρηση μεχρι 25/05. Εχει:

• 147 ποσο πληρωμης
  • -302.89 εκπτωση
  • Αναλυτικα: -44.50 Πιστωση ΤΕΜ Αναδρ
  • -209.92 Πιστωση ΤΕΜ
  • -67.33 Εκπ.ΠΟΤ kwh1603x0.042
  • -48.47 Εκπτωση Ενεργειας
  • 378.98 Ρητρα

Απο αυτα, ποια ποσα θα παρουν υποψιν για τον υπολογισμο της επιστροφης?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Απο αυτα, ποια ποσα θα παρουν υποψιν για τον υπολογισμο της επιστροφης?

κοίτα , δε σχεδίασα το σύστημα και λόγω της γκάφας που κάνανε με την ημερομηνία έκδοσης πιστεύω οτι είναι εντελώς χαζή η υλοποίηση χωρίς να κοιτά αναδρομικά

το πιο πιθανό είναι

0,6*(378.98-48.47-209.92-44.50)=45.65€

ίσως να μη λάβουνε υπόψιν το 44.50 , θα φανεί αν πάρεις 72,35€

τώρα που το σκέφτομαι δεν υπάρχει καμία νύξη για ΚΟΤ/ΠΟΤ αν τα υπολογίζουνε ή όχι 😁

άσχετο θα έχει τις επόμενες μέρες άσχετα με αριθμό ΑΦΜ ή όσοι δεν προλάβανε το χάσανε ?

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

τι εννοεις? Ημ εκδοσης εχει 31/05. Δεν θα μπορουσε πιο τελευταια μερα :P

ότι έπρεπε να παίρνανε όλους τους λογαριασμούς υπόψιν που να είχαν συγκεκριμένη περίοδο κατανάλωσης και όχι βάσει ημερομηνίας έκδοσης

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, korakios είπε

το πιο πιθανό είναι

0,6*(378.98-48.47-209.92-44.50)=45.65€

ίσως να μη λάβουνε υπόψιν το 44.50 , θα φανεί αν πάρεις 72,35€

τώρα που το σκέφτομαι δεν υπάρχει καμία νύξη για ΚΟΤ/ΠΟΤ αν τα υπολογίζουνε ή όχι 😁

άσχετο θα έχει τις επόμενες μέρες άσχετα με αριθμό ΑΦΜ ή όσοι δεν προλάβανε το χάσανε ?

Tα αναδρομικά ΤΕΜ είναι μυστήριο αν και πώς θα τα λάβουν υπόψιν, καθώς δε γράφουν ποια περίοδο αφορούν... μπορεί να είναι για όλο το 4μηνο Οκτωβρίου - Ιανουρίου ή να αφορά κάποιο συγκεκριμένο μήνα που έβγαλαν απόφαση εκ των υστέρων να δώσουν παραπάνω επιδότηση.

Το ΚΟΤ δε νομίζω να το λαμβάνουν υπόψιν... το λέει στο Αρθρο36, παρ 3 ότι υπολογίζουμε μόνο ΤΕΜ και εκπτώσεις παρόχων. Άλλωστε αν λάβουν υπόψιν το ΚΟΤ, τότε κανείς δικαιούχος ΚΟΤ δε θα πάρει επιστροφή και θα πέσει κράξιμο.

Αύριο λογικά θα ειναι ανοιχτά 1,2,3 ή 1,2,3,4... έτσι έκαναν και με τη βενζίνη, άνοιγαν τα επόμενα ΑΦΜ και κρατούσαν και τα παλιά. Ακόμα κι αν κλείσουν τα προηγούμενα, θα ανοίξουν τις τελευταίες όλα μαζί.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Tα αναδρομικά ΤΕΜ είναι μυστήριο αν και πώς θα τα λάβουν υπόψιν, καθώς δε γράφουν ποια περίοδο αφορούν...

γιατί με τα έναντι ? Έστω κάποιος είχε 40€ ρήτρα μείον λοιπά σε έναντι που επιστρέφεται σε εκκαθαριστικό ,ο οποίος έχει 100€ ρήτρα μείον λοιπά

λες να ξεχωρίζει το σύστημα και να παίρνει τα 100 ή τα 140 σα σύνολο? 😁

έστω κάποιος πήρε μόνο έναντι (υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις για 8 μήνες+) , τι θα υπολογίσει η πλατφόρμα 😂

ή έστω οτι πήρε κάποιος εκκαθαριστικό 4μηνο και μετά βγήκε έναντι που είναι πιο ρεαλιστικό , πως θα υπολογιστεί ? γενικά πολλά κενά , θα φανεί απο τα νούμερα (αν βγει άκρη)

11 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Το ΚΟΤ δε νομίζω να το λαμβάνουν υπόψιν... το λέει στο Αρθρο36, παρ 3 ότι υπολογίζουμε μόνο ΤΕΜ και εκπτώσεις παρόχων. Άλλωστε αν λάβουν υπόψιν το ΚΟΤ, τότε κανείς δικαιούχος ΚΟΤ δε θα πάρει επιστροφή και θα πέσει κράξιμο.

μπορεί και να τους βγάλει και χρωστούμενα , φαντάζεσαι 🤣

Επεξ/σία από korakios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...