Προς το περιεχόμενο

PowerPass

YellowGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους. Εγώ έχω μια ερώτηση που δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί και συγνώμη για αυτό. 

Γιατί στο power pass συνυπολογίζεται και το ποσό έκπτωσης του παρόχου; Στον πάροχο πλήρωνα λιγότερο την κιλοβατώρα πριν έρθει η ρήτρα αναπροσαρμογής. Αν δηλαδή ήμουν στη ΔΕΗ αυτό δεν θα υπολογιζόταν;  Είναι αυτό που φαίνεται στη φωτό και ισχύει για κάθε μήνα (αφού κάθε μήνα είχα εκκαθαριστικό).

IMG_20220719_081549.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 ώρες πριν, acomaedo είπε

UPDATE.

Μετά από 20 λεπτά αναμονή έβγαλα γραμμή.

Αν δεν έχει έρθει email για το αποτέλεσμα ότι και να βγάζει η εφαρμογή δεν είναι οριστικό (ακόμα δεν ήρθε οπότε ελπίζω...)

UPDATE 2

Mail δεν ήρθε ακόμα, το ποσό έχει μείνει στο 0 και η κατάσταση έχει αλλάξει στο τα στοιχεία έχουν προωθηθεί στο ΔΙΑΣ...

Στις 15/7/2022 στις 5:11 ΜΜ, korakios είπε

😂

δηλαδή τα νούμερα δεν τα βλέπουν ? και αν όχι πως τότε βλέπουν τα ποσά  και τα υπολογίζουν σε άλλους λογαριασμούς ? Δηλαδή ή παίζει να τους έστειλαν οι πάροχοι τα νούμερα και να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο ή σου είπε μπαρούφες.... το κόβω για myrae και αναμονή δεκαετίες .....

Στις 15/7/2022 στις 11:41 ΠΜ, tomtsir είπε

Αυτό είναι μια νέα πρωτοτυπία της Watt&Volt που δεν προκύπτει και πουθενά από το ΦΕΚ.

Παρόλα αυτά σε αυτό το κράτος ποιος να τους πει και τι... 

Μήπως εφαρμόζει και η ΖΕΝΙΘ το ίδιο παραμύθι ότι αφαιρεί από τους εκκαθαριστικούς , τις ρήτρες των έναντι; 
Για κάνε τις πράξεις να δούμε αν βγαίνει το ποσό που δώθηκε στο powerPass ...

εκανα τις πραξεις και οντως βγαινει η ρητρα που μου βαλαν τον Φεβ αφαιροντας τις ρητρες των εναντι των προηγουμενων μηνων (κατι λεπτα διαφορα)

το θεμα ειναι απ οτι βλεπω,ενω το ΦΕΚ μιλαει για ημερομηνια εκδοσης λογαριασου και οχι περιοδο καταναλωσης,καποιες εταιριες το καναν κατα το δοκουν.σε αλλους μετρησαν και αφαιρεσαν τις ρητρες απο καταναλωση προ ΔΕΚ 21 λογαριασμων, σε αλλους που πηγαν σε σταθερα,δεν μετρησαν την ρητρα ,που ηταν εντος ΔΕΚ 21- ΜΑΙΟ 22, και γενικα καναν οτι θελαν.

εγω καταλαβα οτι ακρη δεν προκειται να βγαλει κανενας,εκτος ανκαποιος εχει ορεξη να τρεχει με δικηγορους.

και στο τελος μπορει να μην γινει και τιποτες...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 ευρω , που δε μου τα δινει γιατι ειναι κατω απο 18.

δλδ ουτε μια μπυρα δε με κερασε το συστημα

Επεξ/σία από MariaLog
  • Like 1

Ειπανέ πως θα επιστρεψουν και τους λογαριασμους του Ιουνιου. Θα παει αθροιστικα ή όχι;

Δηλαδή έστω πως απο Δεκ μεχρι και Μάιο εβγαινε 18 ευρω το power pass, αρα δεν σου βαζανε τπτ. Αν ο Ιουνιος είναι 5 ευρω θα το υπολογισοουν ως 18+5=23>20 αρα παρε το χρημα;

Ή αν ειχες παρει για την περιοδο Δεκ μεχρι και Μάιο πχ 40 ευρω, σου ειχαν πιστωθει μαλιστα, και ο Ιουνιος βγαινει 19 ευρω θα τα παρεις ή οχι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η δική μου περίπτωση είναι ότι αλλάξαμε από Γ1Ν σε My Home Enter και ενώ στον εκκαθαριστικό που ήρθε τον Φλεβάρη υπήρχαν χρεώσεις και με τις δύο τιμές, καθώς και ρήτρα αναπροσαρμογής γύρω στα 1200€ για την περίοδο με Γ1Ν, το σύστημα μας βγάζει περίπου -5€ . Στην σελίδα του PowerPass γράφει ξεκάθαρα "όσοι λογαριασμοί σταθερού τιμολογίου έχουν αποσταλεί, έχουν την ένδειξη "Σταθερό Τιμολόγιο" στην ανάλυσή τους, και, όπως αναφέρθηκε, δεν επιδοτούνται, ακόμη και αν περιέχουν ρήτρα αναπροσαρμογής.", όπου είναι ηλίθιο από την στιγμή που έχουμε πληρώσει ρήτρα σε κυμαινόμενο τιμολόγιο για κάποια περίοδο.

Μιλήσαμε σήμερα με την ΔΕΗ της πόλης και μας είπε να μιλήσουμε σε βουλευτή της κυβέρνησης του νομού μας για να ενημερώσει την κυβέρνηση για το λάθος αυτό. Είπε ότι οι κομπιουτεράδες που ανέλαβαν να φτιάξουν το PowerPass δεν μίλησαν ποτέ με τους κομπιουτεράδες της ΔΕΗ γι' αυτό έχει συμβεί αυτό.

Όπως το καταλαβαίνω εγώ, το πρόβλημα πρέπει να φτάσει στα αυτιά του υπουργείου (οπότε αν έχετε γνωστούς, σκαλίστε τους), οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να το φτιάξουν. Θεωρώ ότι οι προγραμματιστές του PowerPass αναγνώρισαν το θέμα ότι οι λογαριασμοί που έχουν ρήτρα αλλά γράφουν σταθερό δεν περνάνε (γι' αυτό και το αναφέρουν φάτσα κάρτα στην σελίδα), αλλά είτε δεν τους φάνηκε ως πρόβλημα (αν δεν είναι ειδικοί του αντικειμένου) ή δεν είχα την κατάλληλη ενημέρωση για να το διορθώσουν.

Δεν ήμουν παρών στις συνομιλίες, οπότε τα μεταφέρω όπως μου τα είπαν. Δεν γνωρίζω να απαντήσω σε ερωτήσεις, απλά θα αναφέρω τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν, γιατί ξέρω ότι πολλοί είναι αυτοί που την έπαθαν με την αλλαγή από κυμαινόμενο σε σταθερό και τώρα τους βγάζει εκτός το σύστημα.

Επεξ/σία από chriszaro
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, chriszaro είπε

Μιλήσαμε σήμερα με την ΔΕΗ της πόλης και μας είπε να μιλήσουμε σε βουλευτή της κυβέρνησης του νομού μας για να ενημερώσει την κυβέρνηση για το λάθος αυτό. Είπε ότι οι κομπιουτεράδες που ανέλαβαν να φτιάξουν το PowerPass δεν μίλησαν ποτέ με τους κομπιουτεράδες της ΔΕΗ γι' αυτό έχει συμβεί αυτό.

Όπως το καταλαβαίνω εγώ, το πρόβλημα πρέπει να φτάσει στα αυτιά του υπουργείου (οπότε αν έχετε γνωστούς, σκαλίστε τους), οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να το φτιάξουν. Θεωρώ ότι οι προγραμματιστές του PowerPass αναγνώρισαν το θέμα

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Εκτός από την επικοινωνιακή προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η ενεργειακή φτώχεια στη χώρα μας, ευκαιρία να αναδειχθούν και οι λαμογιές των παρόχων, οι εναρμονισμένες πρακτικές τους αλλά και η αντισυνταγματικότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής με την οποία οι μεν πάροχοι διασφαλίζουν τα κέρδη τους μετακυλίοντας ωστόσο το επενδυτικό τους ρίσκο στους καταναλωτές λες και είμαστε εμείς οι παίκτες στο Χρηματιστήριο Ενέργειας! Εισαγγελείς υπάρχουν σε αυτή τη χώρα ή προαλείφονται για ΠτΔ;

3 ώρες πριν, Maurikycli είπε

image.png

Εσύ μάλλον θα πήρες αποζημίωση και για τους έναντι. Για πόσταρε και τις αναλύσεις να δούμε τι παίζει, γιατί μάλλον έχει γίνει της Πόππης το κάγκελο στο power pass.

Επεξ/σία από Helleborus
  • Like 1

5 ώρες πριν, chriszaro είπε

Θεωρώ ότι οι προγραμματιστές του PowerPass αναγνώρισαν το θέμα ότι οι λογαριασμοί που έχουν ρήτρα αλλά γράφουν σταθερό δεν περνάνε (γι' αυτό και το αναφέρουν φάτσα κάρτα στην σελίδα), αλλά είτε δεν τους φάνηκε ως πρόβλημα (αν δεν είναι ειδικοί του αντικειμένου) ή δεν είχα την κατάλληλη ενημέρωση για να το διορθώσουν.

...πολύ καλόπιστα το βλέπεις. Ένας ακόμη "κόφτης" ήταν, για να δώσουν στην πράξη ακόμα λιγότερα σε όσους μπορέσουν να δώσουν (λιγότερα). Αν ήταν εκούσιος ή ακούσιος λίγη σημασία έχει - αυτό που μένει είναι ότι λειτούργησε ως τέτοιος. "Διορθώσεις" μην περιμένεις, ούτε παρεμβάσεις από,,,,βουλευτές και,,,"υπουργικά αυτιά" (άλλη δουλειά δεν είχαν...). Αυτό που θέλανε (δηλαδή το "επικοινωνιακό") το περάσανε, ότι δηλαδή "να, κάναμε κάτι". Θα το βάλουν κι αυτό στο,,,"βιογραφικό" τους, για να πάνε στις επικείμενες εκλογές που θα κάνουν τζιζ. Τα ίδια γίνανε και με το άλλο καραγκιοζιλίκι τους, το,,,"Fuel Pass", με τα μηχανάκια 50cc που πήραν απ' τα 3 το,,,ολιστικότερο, κι ας τάζανε ότι "το έχουμε υπ' όψη" : έκλεισε η πλατφόρμα στις 10/6 και μετά από 'δω πήγαν κι οι άλλοι). Pass από 'δω-Pass από 'κει, και τελικά πας κατά διαόλου...

6 ώρες πριν, li@m είπε

Ειπανέ πως θα επιστρεψουν και τους λογαριασμους του Ιουνιου. Θα παει αθροιστικα ή όχι;

Δηλαδή έστω πως απο Δεκ μεχρι και Μάιο εβγαινε 18 ευρω το power pass, αρα δεν σου βαζανε τπτ. Αν ο Ιουνιος είναι 5 ευρω θα το υπολογισοουν ως 18+5=23>20 αρα παρε το χρημα;

Ή αν ειχες παρει για την περιοδο Δεκ μεχρι και Μάιο πχ 40 ευρω, σου ειχαν πιστωθει μαλιστα, και ο Ιουνιος βγαινει 19 ευρω θα τα παρεις ή οχι;

...τί σε απασχολεί; Αφού δεν προβλέπεται κάποια διαδικασία πχ "ένστασης". Η φάση είναι "αποφασίζομεν, διατάσσομεν, υπολογίζομεν, αποδίδομεν". Γιάννης κερνάει ένα πράμμα, κι άμα είσαι τυχερός θα πιεις κατιτίς κι εσύ...(βασικά ότι θα πιεις, θα πιεις : είτε τυχερός είσαι, είτε άτυχος ;ρ)

Γενικά με όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια, το μόνο που έχει νόημα είναι απλά να κάνεις αιτήσεις, κι αν πάρεις κάτι, πήρες - αν όχι "όλα καλά" και τέλος (Καμμία "διακαιοσύνη", καμμία αξιοκρατία, κανένας ακριβοδίκαιος τρόπος "μοιράσματος"...). Δεν έχει νόημα το να χάνεις περισσότερο χρόνο απ' την ζωή σου, απασχολούμενος με αυτό. Πιο πολύ νόημα θα είχε πχ να συμμετέχεις στην οργάνωση σχετικών διαδηλώσεων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευτυχώς μετο power pass μπορεί να μπει η προκαταβολή για την εξόφληση του λογαριασμού.

pass.png

Επεξ/σία από famas

2 ώρες πριν, Helleborus είπε

Εσύ μάλλον θα πήρες αποζημίωση και για τους έναντι. Για πόσταρε και τις αναλύσεις να δούμε τι παίζει, γιατί μάλλον έχει γίνει της Πόππης το κάγκελο στο power pass.

Και πάλι είναι πολύ μείον. Με 1800 εκκαθαριστικό ( 2600 προ ΤΕΜ και εκπτώσεων) τί θα έπρεπε να βγει;

6 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Τερμάτισμα: 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

...

image.png

δικο σου? 

καποιος με 4ψηφιο? νομίζω ο κύριος @Maurikycli θα παρει το βραβειο του "insomnia power pass" 

oscars-standing-ovation.gif

16 ώρες πριν, korakios είπε

δεν έπρεπε να μετρήσει αφού περιλαμβάνεται στον :

και για το

σωστά το μέτρησαν αφού δεν υπήρχε άλλος εκκαθαριστικός, αλλά αν μετρήσουν και του Ιουνίου και είναι εκκαθαριστικός πρέπει να ακυρώσουν τον έναντι 25/05

Ελπίζω να καταλαβαίνετε γιατί τα έναντι πριν απο εκκαθαριστικό δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν 😁

Από μια ματιά που έριξα θα έλεγα τα εξής για τη δικιά μου περίπτωση

-Όντως δίκιο έχεις, θα έπρεπε να αφαιρείται και αυτό (η έκπτωση συνέπειας ) στον εκκαθαριστικό

(Όπως είναι σωστή γενικά και η αφαίρεση των ρητρών, όταν υπάρχει ρήτρα στο έναντι..)

- Τον Ιούνιο δεν θα βγει εκκαθαριστικός, αφού το έναντι βγήκε 25/5 όποτε δεν θα υπάρξει μπέρδεμα! :P

Παρούσα κατάσταση: "ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ "

*

Νομίζω υπήρχαν δυο επιλογές είτε να μετράνε και έναντι και εκκαθαριστικούς κάνοντας αφαιρέσεις στους εκκαθαριστικούς, είτε να παίρνουν υπ`όψη μόνο τον εκκαθαριστικό.

Αυτό, για το ζευγάρι εναντι/εκκαθ. , γιατί υπάρχουν και λογαριασμοί (έναντι ή εκκαθαριστικοί) μόνοι τους

Τελοσπαντων ελαφρώς ...ψειρίζουμε τη μαϊμού (συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου μέσα) δε νομίζω ότι προκύπτουν τόσο σημαντικές διαφορές. Εξάλλου από μόνος του ο συντελεστής 0,6 λέει κάτι (θα μπορούσε να ήταν 0,7 ή 0,5 )

Εκεί που υπάρχει θέμα, όπως είχα πει και πιο πριν, είναι  όταν έχει γίνει αλλαγή από κυμαινόμενο σε σταθερό. Εκεί  ίσως μπορεί να βρεθεί μια λύση καθώς, λογικά, η δεη/παροχος κάνει τελική  εκκαθάριση την στιγμή που αλλάζει το πρόγραμμα, οπότε τα νούμερα υπάρχουν κάπου!..

Τέλος, καλώς προτεραιοποιούνται αυτοί που έχουν μεγάλες διαφορές, και όσον αφορά τις ημερομηνίες κάπου έπρεπε να μπει μια αρχή (έχω εκκαθαριστικό  με ρήτρα  29/11/2021! )

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...