Προς το περιεχόμενο

PowerPass

YellowGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εμένα στο gov.gr γράφει ότι είμαι υπό εκκαθάριση, συνολικό εκκαθαρισθέν ποσό 9.40, αλλά δεν παίρνω τίποτα. Πως να ελέγξω ότι αυτό είναι σωστό; Είμαι στη ΔΕΗ Γ1 νυχτερινό και ΚΟΤ εδώ και 2 μήνες. Πριν ήταν σε άλλο όνομα η παροχή χωρίς ΚΟΤ αλλά εγώ πλήρωνα πάλι, δηλαδή εγώ έκανα χρήση. Δεν δήλωσε κάποιος άλλος για την ίδια παροχή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, tomtsir είπε

Οπότε είτε είναι οδηγία , είτε απλά πάλι παίρνουν πρωτοβουλίες και δεν υπάρχει κανένας να τους ελέγξει , το αποτέλεσμα είναι ίδιο.

αν παίρνουν πρωτοβουλίες θα φανεί απο απάντηση μέσω myrae , δε νομίζω να λένε μπαρούφες εκεί (ελπίζω)

αλλά και πάλι αν κάποιος καταγγείλει το υπουργείο στο Συνήγορο του Πολίτη ,

οτι πχ  κατόπιν email/τηλεφωνικής επικοινωνίας ώρα/ημερομηνία/ονομα υπάλληλου ενημερώθηκα οτι η πλατφόρμα powerpass αφαιρεί ποσά προ 1/12   ,παράνομα με το ΦΕΚ που αναφέρει ξεκάθαρα ημερομηνία έκδοσης απο 1/12 και όχι περίοδο κατανάλωσης , θα φανεί ποιανού λάθος είναι...

Αυτό το κακό , με τις οδηγίες τελευταία χωρίς να βγαίνει ΦΕΚ , έχει παραγίνει

1 λεπτό πριν, Sir3n είπε

Εμένα στο gov.gr γράφει ότι είμαι υπό εκκαθάριση, συνολικό εκκαθαρισθέν ποσό 9.40, αλλά δεν παίρνω τίποτα.

κάτω απο 18€ δεν παίρνεις ποσό

1 λεπτό πριν, Sir3n είπε

Πως να ελέγξω ότι αυτό είναι σωστό;

κάνεις αφαίρεση της ρήτρας μείον εκπτώσεων ΔΕΗ μείον ΤΕΜ για τους λογαριασμούς που έλαβες και το αποτέλεσμα επί 0,6

αν του Δεκεμβρίου είναι εκκαθαριστικός ίσως παίζει μπέρδεμα (δες τα προηγούμενα ποστς)

αν περιέχεται στην περίοδο εκκαθαριστικός τότε δε μετράν τα προηγούμενα έναντι που περιλαμβάνονται στον εκκαθαριστικό, λογικά έχει ανάλυση του κάθε λογαριασμού επομένως βλέπεις τι παίζει

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

573483768_1.22(F).png.4663918277b984948e4ac1d251da00b0.png

2 ώρες πριν, korakios είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

edit , απλά δε βγαίνει άκρη χωρίς τους λογαριασμούς

πόσταρε και τις πράξεις των ΤΕΜ που κάνανε

νομίζω οτι κάτι κατάλαβα γράφοντας για τον fotis1708,

υπάρχει περίπτωση (προσοχή αν μπεις στη "λογική" καίγονται εγκεφαλικά κύτταρα 😁)  σε λογαριασμούς εκκαθαριστικούς Δεκεμβρίου να αφαιρούν (κακώς) ποσά προηγούμενων έναντι ωστε να "μετρήσει" μόνο η περίοδος από το Δεκέμβριο (ξέρω δεν έχει λογική)

Αν το κάνανε αυτό όμως πρέπει να αφαιρούν απο τον εκκαθαριστικό και τα ΤΕΜ

δες λίγο και πόσταρε τις πράξεις απο τα ΤΕΜ όπως ωραία έκανες με τις ρήτρες

@fotis1708 να υποθέσω οτι τα ποσά που λες αφορούν εκκαθαριστικό Δεκεμβρίου και τα έναντι είναι πιο πριν ?

Ναι το ίδιο έχουν κάνει και για τον εκκαθαριστικό του Δεκεμβρίου και για του Απριλίου. Το ίδιο έχει γίνει και με τα ΤΕΜ.  Παραθέτω τους λογ/σμούς, πιστεύω να βγει άκρη έτσι.

Spoiler

1.22.png

Spoiler

2.22.png

Spoiler

3.22.png

Spoiler

ΕΚΚ 4.22.png

Spoiler

PP 4.22.png

Spoiler

1.22 (F).png

Spoiler

2.22 (F).png

Spoiler

3.22 (F).png

Spoiler

ΕΚΚ 4.22 (F).png

Επεξ/σία από fotis1708

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, fotis1708 είπε

Παραθέτω τους λογ/σμούς, πιστεύω να βγει άκρη έτσι.

ναι αλλά δεν είναι ολόκληροι που σημαίνει δεν περιέχουν τα ποσά υπολογισμένα των πεδίων Α και Β (αποκλείεται να κάτσω να τα κάνω) για να δω οτι αντιστοιχούν στο ποσό -192,94 , ώστε με βεβαιότητα να πω οτι  είναι εντελώς λάθος ο υπολογισμός των έναντι

edit ήτανε η συνέπεια του 1ου έναντι 44,93€ ,

Spoiler

άσχετο πως και δε σου βάζανε συνέπεια στους επόμενους ?

@tomtsir άκυρο το σενάριο της περιόδου , για να υπολογίσανε και έναντι στο ενδιάμεσο κάτι άλλο παίζει , 99,999% λάθος κάνουν

Επεξ/σία από korakios

16 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι αλλά δεν είναι ολόκληροι που σημαίνει δεν περιέχουν τα ποσά υπολογισμένα των πεδίων Α και Β (αποκλείεται να κάτσω να τα κάνω) για να δω οτι αντιστοιχούν στο ποσό -192,94 , ώστε με βεβαιότητα να πω οτι  είναι εντελώς λάθος ο υπολογισμός των έναντι

@tomtsir άκυρο το σενάριο της περιόδου , για να υπολογίσανε και έναντι στο ενδιάμεσο κάτι άλλο παίζει , 99,999% λάθος κάνουν

Έχω ανεβάσει και την 1η σελίδα, υπάρχουν όλα τα δεδομένα πλέον.

• Like 1

Ένα είναι σίγουρο: οι τύποι της ΚτΠΜΑΕ στην κυριολεξία τα ΣΚΑΤΩΣΑΝ! Όχι μόνο γιατί δεν έκαναν στοιχειώδεις ελέγχους όπως απλά πράματα πχ να τσεκάρουν την περίοδο κατανάλωσης κι όχι μόνο την ημερομηνία έκδοσης των λογαριασμών, γιατί σε πάρα πολλούς καταναλωτές στέλνονταν επί μακρόν από τους παρόχους μόνο έναντι λογαριασμοί κι όχι εκκαθαριστικοί, με αποτέλεσμα τα ποσά που προσθαφαιρούνταν στις εκκαθαρίσεις να αναφέρονται σε καταναλώσεις για χρονική περίοδο πολύ πριν τον Δεκέμβριο του 2021 που προβλέπεται στο ΦΕΚ του PowerPass. Σε πολλές περιπτώσεις βγήκαν αρνητικά ποσά γιατί οι άσχετοι υπάλληλοι υπολόγισαν επιστρεπτέα ποσά από έναντι χρεώσεις που αφορούσαν ακόμη και καλοκαιρινούς μήνες! Μπάχαλο! Για πολύ κράξιμο και γλέντι οι γελοίοι...

• Like 1

10 λεπτά πριν, fotis1708 είπε

Έχω ανεβάσει και την 1η σελίδα, υπάρχουν όλα τα δεδομένα πλέον.

Δυστυχώς σου έχουν επιστρέψει παραπάνω στον εκκαθαριστικό και δε μπορώ να καταλάβω γιατί .

Άρα καλό είναι να ζητήσεις ανάλυση πριν κάνεις καταγγελία

Σίγουρα πάντως σε σωστή εκκαθάριση οι έναντι δεν πρέπει να μετράνε καθόλου αφού αφαιρούνται

4 λεπτά πριν, Cenio είπε

με αποτέλεσμα τα ποσά που προσθαφαιρούνταν στις εκκαθαρίσεις να αναφέρονται σε καταναλώσεις για χρονική περίοδο πολύ πριν τον Δεκέμβριο του 2021 που προβλέπεται στο ΦΕΚ του PowerPass.

δες ακριβως πιο πάνω , ξεπεράσαμε το σενάριο προ Δεκεμβρίου , εδώ βάλανε και έναντι ενδιάμεσων λογαριασμών

ερώτηση προς υπόλοιπους :

σας υπολογίσανε έναντι ? Να αναφέρετε με τη σειρά την έκδοση λογαριασμών πχ

έναντι - έναντι - εκκαθαριστικός - έναντι και εταιρία

οι πάροχοι αποδίδανε τα ΤΕΜ που πέρνανε απο το κράτος στα έναντι και τα τσεπώνανε στον εκκαθαριστικό και κανένας δεν πήρε χαμπάρι 😂

13 ώρες πριν, friendgr είπε

Ενα ωραίο site για συγκριση παρόχων ρεύματος.

https://www.insurancemarket.gr/energy/eiq/residential/form/

...ωραίο μόνο στην "εμφάνιση". Ούτε καν τα ονόματα των προγραμμάτων που,,,προτείνει δεν αναφέρει. Και βγάζει,,,,φθηνότερο το Online της ΔΕΗ (χωρίς είπαμε καν να το ονοματίζει....Μιλάγε για τέρμα μπακαλική), συγκρινόμενο με,,,,κυμαινόμενα, χωρίς να λαμβάνει, ΛΟΛ, υπ' όψιν τις επιδοτήσεις ΤΕΜ....Το λες και "επικίνδυνο" λοιπόν. Όπως ΟΛΑ τα σχετικά "εργαλεία" (..."αντι-εργαλεία", rather...).

Αλλά δεν έχει και καμμία σημασία, καθώς θα είναι defunct ούτως ή άλλως, από Αύγουστο.

28 λεπτά πριν, korakios είπε

Να το πάω πιο μακρυά το θέμα σε σενάρια συνομοσιολογίας

οι πάροχοι αποδίδανε τα ΤΕΜ που πέρνανε απο το κράτος στα έναντι και τα τσεπώνανε στον εκκαθαριστικό και κανένας δεν πήρε χαμπάρι 😂

Η υπόθεση power pass έχει πολύ ψωμί για δικηγόρους, δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Και κυρίως για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μιας και μιλάμε για φαρσοκωμωδία ολκής!

• Like 1

2 ώρες πριν, korakios είπε

αν παίρνουν πρωτοβουλίες θα φανεί απο απάντηση μέσω myrae , δε νομίζω να λένε μπαρούφες εκεί (ελπίζω)

αλλά και πάλι αν κάποιος καταγγείλει το υπουργείο στο Συνήγορο του Πολίτη ,

οτι πχ  κατόπιν email/τηλεφωνικής επικοινωνίας ώρα/ημερομηνία/ονομα υπάλληλου ενημερώθηκα οτι η πλατφόρμα powerpass αφαιρεί ποσά προ 1/12   ,παράνομα με το ΦΕΚ που αναφέρει ξεκάθαρα ημερομηνία έκδοσης απο 1/12 και όχι περίοδο κατανάλωσης , θα φανεί ποιανού λάθος είναι...

Αυτό το κακό , με τις οδηγίες τελευταία χωρίς να βγαίνει ΦΕΚ , έχει παραγίνει

κάτω απο 18€ δεν παίρνεις ποσό

κάνεις αφαίρεση της ρήτρας μείον εκπτώσεων ΔΕΗ μείον ΤΕΜ για τους λογαριασμούς που έλαβες και το αποτέλεσμα επί 0,6

αν του Δεκεμβρίου είναι εκκαθαριστικός ίσως παίζει μπέρδεμα (δες τα προηγούμενα ποστς)

αν περιέχεται στην περίοδο εκκαθαριστικός τότε δε μετράν τα προηγούμενα έναντι που περιλαμβάνονται στον εκκαθαριστικό, λογικά έχει ανάλυση του κάθε λογαριασμού επομένως βλέπεις τι παίζει

Φαίνεται ότι δεν έπιασε τον Δεκέμβριο καθόλου, είτε γιατί ήταν εκκαθαριστικός, είτε γιατί ήμουν δηλωμένη ως φιλοξενούμενη μέχρι τότε.. Μετά, αν υποθέσουμε ότι τα έναντι δεν μετράνε, και κάνοντας τις πράξεις που είπες, μου βγαίνει 11,502. Άλλο ποσό απ' ό,τι βγάλανε αυτοί αλλά και πάλι τίποτα δεν παίρνω. Μ' αρέσει που λέγαμε πως τα κυμαινόμενα συμφέρουν γιατί θα πάρουμε επιδοτήσεις και power pass. Άνθρακας ο θησαυρός...

14 λεπτά πριν, Sir3n είπε

Φαίνεται ότι δεν έπιασε τον Δεκέμβριο καθόλου, είτε γιατί ήταν εκκαθαριστικός, είτε γιατί ήμουν δηλωμένη ως φιλοξενούμενη μέχρι τότε.. Μετά, αν υποθέσουμε ότι τα έναντι δεν μετράνε, και κάνοντας τις πράξεις που είπες, μου βγαίνει 11,502. Άλλο ποσό απ' ό,τι βγάλανε αυτοί αλλά και πάλι τίποτα δεν παίρνω. Μ' αρέσει που λέγαμε πως τα κυμαινόμενα συμφέρουν γιατί θα πάρουμε επιδοτήσεις και power pass. Άνθρακας ο θησαυρός...

Εχεις πάρει ΗΔΗ επιδότηση.

Αυτό ήταν συμπληρώματικο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Sir3n είπε

Μετά, αν υποθέσουμε ότι τα έναντι δεν μετράνε

δε χρειάζεται υπόθεση , φαίνεται στην ανάλυση στην πλατφόρμα

Φαίνεται ότι δεν έπιασε τον Δεκέμβριο καθόλου, είτε γιατί ήταν εκκαθαριστικός, είτε γιατί ήμουν δηλωμένη ως φιλοξενούμενη μέχρι τότε..

το φιλοξενούμενη είναι, έπρεπε για Δεκ να κάνει αυτός που σε φιλοξενούσε (αν το είχε κύρια κατοικία)

Μ' αρέσει που λέγαμε πως τα κυμαινόμενα συμφέρουν γιατί θα πάρουμε επιδοτήσεις και power pass. Άνθρακας ο θησαυρός..

πάντα εξαρτιόταν απο το πόσο κάλυπταν οι επιδοτήσεις που είχαν προϋποθέσεις ανα διαστήματα

άλλοι είδαν μικρή διαφορά , άλλοι κάηκαν

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, korakios είπε

Δυστυχώς σου έχουν επιστρέψει παραπάνω στον εκκαθαριστικό και δε μπορώ να καταλάβω γιατί .

Σίγουρα πάντως σε σωστή εκκαθάριση οι έναντι δεν πρέπει να μετράνε καθόλου αφού αφαιρούνται

δες ακριβως πιο πάνω , ξεπεράσαμε το σενάριο προ Δεκεμβρίου , εδώ βάλανε και έναντι ενδιάμεσων λογαριασμών

ερώτηση προς υπόλοιπους :

σας υπολογίσανε έναντι ? Να αναφέρετε με τη σειρά την έκδοση λογαριασμών πχ

έναντι - έναντι - εκκαθαριστικός - έναντι και εταιρία

Η δικιά μου περίπτωση ( δεη, μόνο κυμαινόμενο ) αν και δεν βλέπω να βγαίνει κάτι γιατί στον πρώτο (έναντι) δεν έχει ρήτρα

Στον τρίτο ( έναντι), οι υπολογισμοί γίνανε κανονικά (δλδ με τα στοιχεία του έναντι )

επίσης οι υπολογισμοί είναι οk.

++

3 λογαριασμοί  από 1/12/2021 έως 31/5/2022

1) έκδοση 26/01/1022   έναντι, με έκπτωση συνέπειας, χωρίς ρήτρα

2) έκδοση 29/03/2022   εκκαθαριστικός, με τεμ/εκπτ.συν./εκπτ.δεη + ρήτρα   

Spoiler

image.png.d93661a62c98ca61a22c672316782fd0.png

3) έκδοση 25/05/2022   έναντι, με τεμ/εκπτ.συν./εκπτ.δεη + ρητρα

**

Από την πλατφόρμα για τον δεύτερο και τον τρίτο λογαριασμό

Spoiler

image.jpeg.dcf048f7b2d7c17e708ab58115cc848f.jpeg

image.jpeg.7e647d5dcfa303c66f48fea4d3bd26cd.jpeg

Επεξ/σία από explorerT
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, explorerT είπε

1) έκδοση 26/01/1022   έναντι, με έκπτωση συνέπειας, χωρίς ρήτρα

δεν έπρεπε να μετρήσει αφού περιλαμβάνεται στον :

2) έκδοση 29/03/2022   εκκαθαριστικός, με τεμ/εκπτ.συν./εκπτ.δεη + ρήτρα   

και για το

3) έκδοση 25/05/2022   έναντι, με τεμ/εκπτ.συν./εκπτ.δεη + ρητρα

σωστά το μέτρησαν αφού δεν υπήρχε άλλος εκκαθαριστικός, αλλά αν μετρήσουν και του Ιουνίου και είναι εκκαθαριστικός πρέπει να ακυρώσουν τον έναντι 25/05

Ελπίζω να καταλαβαίνετε γιατί τα έναντι πριν απο εκκαθαριστικό δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν 😁

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

8 ώρες πριν, korakios είπε

Το θέμα είναι ότι κακώς αφαιρούνται τα έναντι της ρήτρας καθώς εγώ τη ρήτρα που γράφει στον εκκαθαριστικό την πλήρωσα κανονικά.. ήταν τοοοοσο δύσκολο στο power pass να γράφει ακριβώς τα ποσά του λογαριασμού και στον εκκαθαριστικό;; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...