Προς το περιεχόμενο

PowerPass

YellowGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, ekechagi είπε

Έδινε η zenith 50€ επιστροφή στο 2ο λογαριασμό. Το περάσανε μέσα στις πιστώσεις έναντι ρήτρας. Αποτέλεσμα, ενώ υπολόγιζα να πάρω 20€, κατέληξα να χρωστάω 21€ (και κάτι ψιλά) στο power pass (μαζί με τις εκπτώσεις dual και συνέπειας). Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας... 😂

ακριβός το ίδιο, με elpedison. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, kirileman είπε

Σοβαρά τώρα;

Ναι, το 50εύρω του promotion το καταχωρούν στον πίνακα προμήθειας ρεύματος από τη zenith, οπότε το κράτος το θεωρεί έκπτωση επί της ρήτρας. Μαζί με την έκπτωση dual και συνέπειας, αφαιρούνται στο ποσό έκπτωση 2.

Επισκέπτης
1 ώρα πριν, johntram είπε

Φίλος - συναδέλφος στην Protergia έπαιρνε επί 7 μήνες έναντι και τον 8ο μήνα πήρε εκκαθαριστικό 1400 ευρώ με έκδοση αρχές Ιουνίου. Με όλες τις αφαιρέσεις το POWER PASS του βγάζει - 116 (αρνητικό) ευρώ και φυσικά μηδέν στην καταβολή . Τελικά αποφάσισε να ζήσει ολιστικά... 

καλά δεν τον παραξένεψε το γεγονός ότι έπαιρνε επί 7 μήνες έναντι λογαριασμό και δεν του ερχόταν εκκαθαριστικός γιατί όλοι εδώ μέσα γνωρίζετε πως είναι το σωστό με τους έναντι λογαριασμούς και τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς και φυσικά ήταν αναμενόμενο ότι θα έρθει υψηλός.

εδώ εποχές 2019 που δεν είχαν μετρήσει ολόκληρη την πολυκατοικία που μένω το ΔΕΔΔΗΕ (άγνωστοι λόγοι) και φυσικά δεν ερχόντουσαν λογαριασμοί μετά τους (2) δύο έναντι σταμάτησε η αποστολή αναγκάστηκα και πήγα ο ίδιος στον ΔΕΔΔΗΕ τους έδωσα μετρήσεις / ήρθαν έκαναν μετρήσεις είδαν ότι για 367 ημέρες είχα κάνει κατανάλωση 5.000+ kwh και μου έστειλαν λογαριασμό 500+ ευρώ (όμορφες εποχές) τώρα αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι γιατί ξέρετε όλοι το πόσο θα έρθει εκκαθαριστικός λογαριασμός για 365 ημέρες με την ανάλογη κατανάλωση...

φαντάζομαι λογαριασμοί έναντι επί 7 μήνες γιατί βαριόντουσαν από τον ΔΕΔΔΗΕ να κάνουν καταμέτρηση ή δεν άνοιγε κανείς?

καλό κουράγιο σου εύχομαι

17 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Υπάρχουν 10 εταιρείες και διαλέγεις που να πας.

Τι εννοείς χωρίς κανένα ρίσκο? Δεν έκλεισαν παλαιότερα κάποιες εταιρείες?

Το ψίχουλα είναι σχετικο. Δίνουν τωρα το 60% της χασουρας, σε όσους δεν το πήραν. Γιατί φαίνεται ότι κάποιοι το είχαν πάρει ΗΔΗ.

Ποιος είναι ευχαριστημένος ? Κανείς γιατί ΟΛΟΙ θέλουμε περισσότερα.

Ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ, δεν έχει λυθεί αυτό!! Να πάει κάποιος σε σταθερο η να μείνει σε κυμενομενο και να παίρνει τις 'όποιες' επιδότησεις του κράτους.

Το πρόβλημα στην ενέργεια είναι οι τιμές χονδρικής, λόγω έλλειψης ανταγωνισμού και στρεβλώσεων στο χρηματιστήριο. Όχι το πλήθος των λιανοπωλητών που μπορεί να φτάσουν και τους 3.000 ξέρω 'γω.

Πολύ πριν τον πόλεμο:

https://www.kathimerini.gr/economy/561186388/i-efarmogi-toy-target-model-a-la-ellinika/

Αναφορά σε κείμενο

Τετραπλασιάστηκαν οι τιμές στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος

Οι καταναλωτές(όχι με μνήμη χρυσόψαρου) είναι λογικό να συκγρίνουν το κόστος του ρεύματος με κρατικό μονοπώλιο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα(ΔΕΚΟ) με τη σημερινή κατάσταση όπου το ρεύμα είναι πολυτέλεια όπου και να στραφείς για να γλυτώσεις πενταροδεκάρες.

• Like 1

24 λεπτά πριν, ikorolis είπε

καλά δεν τον παραξένεψε το γεγονός ότι έπαιρνε επί 7 μήνες έναντι λογαριασμό και δεν του ερχόταν εκκαθαριστικός γιατί όλοι εδώ μέσα γνωρίζετε πως είναι το σωστό με τους έναντι λογαριασμούς και τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς και φυσικά ήταν αναμενόμενο ότι θα έρθει υψηλός.

φαντάζομαι λογαριασμοί έναντι επί 7 μήνες γιατί βαριόντουσαν από τον ΔΕΔΔΗΕ να κάνουν καταμέτρηση ή δεν άνοιγε κανείς?

Μη είσαι τόσο απόλυτος.

Σε ανάλογη περίπτωση ενός συναδέλφου σε ζενίθ του έρχονταν έναντι λογαριασμοί για 5 συνεχόμενους μήνες παρόλο που δίνονταν στον δεδδηε οι ενδείξεις μετρητή και παρόλο που ο δεεδηε είχε περάσει και είχε κάνει καταμέτρηση.

Πολύ απλά η ζενίθ δεν εξέδιδε εκκαθαριστικό λογαριασμό εγκαίρως και τελικά εξεδόθη τον Ιούνιο.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

25 λεπτά πριν, ikorolis είπε

εδώ εποχές 2019 που δεν είχαν μετρήσει ολόκληρη την πολυκατοικία που μένω το ΔΕΔΔΗΕ (άγνωστοι λόγοι) και φυσικά δεν ερχόντουσαν λογαριασμοί μετά τους (2) δύο έναντι σταμάτησε η αποστολή αναγκάστηκα και πήγα ο ίδιος στον ΔΕΔΔΗΕ τους έδωσα μετρήσεις / ήρθαν έκαναν μετρήσεις είδαν ότι για 367 ημέρες είχα κάνει κατανάλωση 5.000+ kwh και μου έστειλαν λογαριασμό 500+ ευρώ (όμορφες εποχές) τώρα αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι γιατί ξέρετε όλοι το πόσο θα έρθει εκκαθαριστικός λογαριασμός για 365 ημέρες με την ανάλογη κατανάλωση...

Του έλεγα συνέχεια και από αυτά που διάβαζα εδώ, ότι θα έχει θέμα με μεγάλη χρέωση όταν έρθει η εκκαθάριση  αλλά δεν με άκουσε. Τώρα ελπίζει στην "βοήθεια" που θα δώσουν για τον Ιούνιο 

2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Το πρόβλημα στην ενέργεια είναι οι τιμές χονδρικής, λόγω έλλειψης ανταγωνισμού και στρεβλώσεων στο χρηματιστήριο. Όχι το πλήθος των λιανοπωλητών που μπορεί να φτάσουν και τους 3.000 ξέρω 'γω.

Πολύ πριν τον πόλεμο:

https://www.kathimerini.gr/economy/561186388/i-efarmogi-toy-target-model-a-la-ellinika/

Οι καταναλωτές(όχι με μνήμη χρυσόψαρου) είναι λογικό να συκγρίνουν το κόστος του ρεύματος με κρατικό μονοπώλιο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα(ΔΕΚΟ) με τη σημερινή κατάσταση όπου το ρεύμα είναι πολυτέλεια όπου και να στραφείς για να γλυτώσεις πενταροδεκάρες.

Εγώ ΞΕΡΩ ότι μέχρι το καλοκαίρι του 21 πάρα πολύς κόσμος χρεωνοταν με 0.06€ την κιλοβατώρα τελική τιμή.

40 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Εγώ ΞΕΡΩ ότι μέχρι το καλοκαίρι του 21 πάρα πολύς κόσμος χρεωνοταν με 0.06€ την κιλοβατώρα τελική τιμή.

Από ποιες εταιρείες και με ποιες συμφωνίες όμως(βλέπε ρήτρα);

• Like 1

40 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Και τι θες να μας πεις με αυτό;

Καλά έκανε και χρεωνόταν με τόσο και είχε βρει το πρόγραμμα που τον συνέφερε , άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Και ούτε ο κόσμος που γύρισε σε σταθερό φταίει , ίσα ίσα , καλά έκανε και αποφάσισε να κλείσει ένα σταθερό και όχι να είσαι σε ένα κυμαινόμενο που αντί να χρεώνεται ο πάροχος , να παίρνει ο πάροχος την τιμή της κιλοβατώρας , μισά από το κράτος ( με την επιδότηση ) και τα άλλα μισά από τον πολίτη , δηλαδή έμμεσα από τον πολίτη το 100%.

Είσαι ο ίδιος που έλεγε τις ιστορίες με το κομμένο ρεύμα , εδώ στο φορουμ είμαστε για να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε από άτομα που έχουν κάνει πολύ μεγάλο έργο εδώ μέσα , οπότε να σταματήσεις να γράφεις απλά για να θολώσεις τα νερά.

Εχω μπερδευτει με οσα διαβαζω.

Θα δοθουν κι αλλα χρηματα μεσω powerpass, που θα αφορουν τους λογαριασμους του Ιουνιου;

Πρεπει να ξαναγινει καποια αιτηση ηλεκτρονικα;

• Like 1

2 λεπτά πριν, mindreader είπε

Εχω μπερδευτει με οσα διαβαζω.

Θα δοθουν κι αλλα χρηματα μεσω powerpass, που θα αφορουν τους λογαριασμους του Ιουνιου;

Πρεπει να ξαναγινει καποια αιτηση ηλεκτρονικα;

Μέχρι στιγμής έχουν απλά πει ότι θα δοθούν και άλλα χρήματα για τους λογαριασμούς που εκδόθηκαν τον Ιούνιο με την ίδια λογική του Power Pass χωρίς κάποια έξτρα αίτηση. ΦΕΚ δεν έχει βγει , άρα είναι ανεπίσημο προς το παρόν.

• Like 1

Προφανώς σε αυτά τα αρνητικά έχει γίνει λάθος στους υπολογισμούς και εμένα με elpedison έχει γίνει το λάθος. 

Τα 50€ που μου είχαν δώσει ως bonus και μου τα πηραν πίσω όταν άλλαξα παροχο πριν τη λήξη του συμβολαιου μου τα πέρασαν σα χρέωση στο power pass αλλιώς θα τους χρωστούσα ακόμα παραπάνω. 

Το θέμα είναι πως θα γίνουν οι διορθώσεις και πως γίνεται να κάνουμε ένσταση. 

Εγώ υπολόγιζα ότι θα πάρω περίπου 60€ με τους υπολογισμούς που έκανα και μου βγήκε ότι χρωστάω 21€😂

6 λεπτά πριν, vassar είπε

Ξεκινάς απο elpedison μέσω myrae (σώθηκες) , να στείλει νέο λογαριασμό διορθωμένο στη πλατφόρμα και σε περίπτωση άρνησης απο τη πλατφόρμα να σου δώσουν συγκεκριμένο email και ονοματεπώνυμο υπεύθυνου ωστε να πας μέσω Συνήγορου του Πολίτη μπας και

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, vassar είπε

...καμμιά διόρθωση μην περιμένεις και καμμιά "ένσταση" δεν προβλέπεται να κάνεις. Δεν ήταν δικαστική απόφαση το ΡΡ - ήταν μία,,,"επικοινωνιακού χαρακτήρα" (σ' αυτό τον τομέα, όλοι τζιμάνια έχουν γίνει) κίνηση, ώστε να έχουν να λένε "...να, εμείς ΔΕΝ αφήσαμε έτσι τον κοσμάκη : ΚΑΙ ΥΠΕΡφορολογίσαμε με 90% τα ΥΠΕΡκέρδη των εταιριών, και γυρίσαμε πίσω ένα 60% των χρεώσεων που υπέστησαν (τα άλλα, τσέπωμα, για να έχουμε να δίνουμε επιδοτήσεις - και να ΞΑΝΑγίνουμε τζαμπαμαγκίτες). ΠΟΙΟ άλλο γκουβέρνο έχει κάνει κάτι τέτοιο;". Βέβαια δεν θα,,,ΥΠΕΡτονίσουν τις,,,προϋποθέσεις που έβαλαν ώστε να μείνουν ο ένας στους 3 απόξω - κι αν ακόμα "στριμωχτούν" γι' αυτό, θα πούνε "300 μύρια πήραμε, έπρεπε να τα μοιράσουμε σε 5 μύρια κόΖμου, κάντε τα μαθηματικά και δείτε τα : ΑΥΤΑ υπήρχε η δυνατότητα να δοθούν, δεν μπορούμε να γιατρέψουμε το πρόβλημα, ούτε να δούμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, και αδικίες το ξέρουμε πως υπάρχουν - αλλά μια,,,ανακούφιση (...) την εδώκαμεν, και θέλουμε και να μας πείτε και φχαριστώ κι όλας". Και θα βάλουν και το κερασάκι από πάνω : "...εδώ,,,καταργήσαμε την ρήτρα αναπροσαρμογής, στις λεπτομέρειες κολλάτε; Αιδώς,,,,,,,αχρείοι :ρ" κτλ.....

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 5
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...επιβεβαίωσα και εγώ ότι οι ανεκδιήγητοι της Watt & Volt υπολογίζουν στους εκκαθαριστικούς ρήτρα αναπροσαρμογής αφαιρώντας τις ρήτρες των έναντι (μάλιστα όταν τους ρώτησα επέμεναν ότι αυτή ήταν η σωστή οδηγία από την πλατφόρμα)...σε άλλες εταιρείες όμως δεν έχει συμβει αυτό (η NRG π.χ. που έλεγξα στη σύντροφό μου, βάζει σωστά το σύνολο των ρητρών σε κάθε λογαριασμό ανεξαρτήτως έναντι ή εκκαθαριστικού)...οι πιθανότητες να έχουν κάνει ότι να' ναι στη W&V μου φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο, παρόλο που τηλεφωνικά υποστηρίζουν θερμά την "αποψή" τους...αποτέλεσμα η σύντροφός μου να λάβει υψηλότερο ποσό επιστροφής με χαμηλότερους λογαριασμούς και μεγαλύτερες "εκπτώσεις¨...βέβαια η κατάθεση έχει γίνει ήδη, να υποθέσω δεν υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης...

Επεξ/σία από siretfeLB

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...