Προς το περιεχόμενο

PowerPass

YellowGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, korakios είπε

ναι , οκ , κάποιοι δεν είχαν δει τον τρόπο υπολογισμού και κακώς περίμεναν μεγάλα ποσά

όμως μιλάμε για μεγάλα λάθη της πλατφόρμας ,και συνοπτικά απο διάφορα ποστ είναι

- υπολογισμός των έναντι και αφαίρεση μέρους της ρήτρας απο αυτά (μάλιστα και σε προ 1/12)
- σε άτομα που αλλάξανε σε σταθερό απο Γ1 αλλά τους ήρθε η αντίστοιχη ρήτρα για το διάστημα μετάβασης ,η πλατφόρμα δεν το μετρά
- λείπει το ΦΠΑ

Εκτός όλων των άλλων , πολλά άτομα θα λάβουμε μικρότερο ποσό επειδή έγιναν ένα ή περισσότερα μαζί από αυτά τα λάθη που αναφέρει ο Κορακιος.

Οπότε δεν μας ενδιαφέρει μόνο το επικοινωνιακό λάθος που έγινε ή ότι θα τα πληρώσουμε στο μέλλον , όλα τα επιδόματα που δίνονται , αλλά ότι και σε αυτά που δίνονται γίνονται βασικά λάθη που πρέπει να είμαστε από πάνω για να δικαιωθούμε και αν...

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Έχει βγει δελτίο τύπου από το υπουργείο οικονομικών ότι θα συμμετέχουν και οι λογαριασμοί που έχουν βγει τον Ιούνιο, χωρίς κάποια ενέργεια από μεριάς των πολιτών, οπότε πιθανολογώ ότι γιαυτό είναι ακόμα πολλοί "ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ "
Δυστυχώς, δεν μετράνε και το Νοέμβριο  :P  (λογαριασμός ...29/11/2021! )

Κατά τα άλλα όσοι παίρνουν λίγα σημαίνει ότι είχαν και σημαντική επιστροφή λόγω ΤΕΜ/παροχου κλπ αφού ο τύπος είναι (ρήτρα - επιστροφές) * 0,6
Ζήτημα κυρίως υπάρχει για όσους άλλαξαν σε σταθερό κάποια στιγμή και δεν έχει εκδοθεί διαφορετικός λογαριασμός, και πρέπει να το δουν αφού η δεη πρέπει να έχει τα στοιχεία..

*

" Λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη έχουν δεσμευτεί 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του μέτρου και ότι, για ορισμένους συμπολίτες μας, εκδόθηκαν εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εντός Ιουνίου 2022 που αφορούν τη χειμερινή περίοδο κατανάλωσης με σημαντική επιβάρυνση, η Κυβέρνηση προχωρά σε επέκταση του μέτρου και για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ένας δικαιούχος ξεπερνά τα 30 ευρώ επιβάρυνση για το σύνολο της περιόδου 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, θα λάβει τη συνολική ενίσχυση, δηλαδή θα γίνει επανυπολογισμός του ποσού για το σύνολο της περιόδου. Αντίστοιχα, η συνολική ενίσχυση για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ. "

https://www.minfin.gr/web/guest/deltia-typou/-/asset_publisher/4kjvD0lBldee/content/d-t-power-pass-xekina-apo-aurio-paraskeue-e-katabole-tes-ektaktes-oikonomikes-enischyses?inheritRedirect=false&redirect=https%3A%2F%2Fwww.minfin.gr%2Fweb%2Fguest%2Fdeltia-typou%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_4kjvD0lBldee%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1

Επεξ/σία από explorerT
  • Like 1

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, explorerT είπε
Έχει βγει δελτίο τύπου από το υπουργείο οικονομικών ότι θα συμμετέχουν και οι λογαριασμοί που έχουν βγει τον Ιούνιο, χωρίς κάποια ενέργεια από μεριάς των πολιτών, οπότε πιθανολογώ ότι γιαυτό είναι ακόμα πολλοί "ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ "
Δυστυχώς, δεν μετράνε και το Νοέμβριο  :P  (λογαριασμός ...29/11/2021! )

Κατά τα άλλα όσοι παίρνουν λίγα σημαίνει ότι είχαν και σημαντική επιστροφή λόγω ΤΕΜ/παροχου κλπ αφού ο τύπος είναι (ρήτρα - επιστροφές) * 0,6
Ζήτημα κυρίως υπάρχει για όσους άλλαξαν σε σταθερό κάποια στιγμή, και δεν έχει εκδοθεί διαφορετικός λογαριασμός, και πρέπει να το δουν αφού η δεη πρέπει να έχει τα στοιχεία..

" Λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη έχουν δεσμευτεί 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του μέτρου και ότι, για ορισμένους συμπολίτες μας, εκδόθηκαν εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εντός Ιουνίου 2022 που αφορούν τη χειμερινή περίοδο κατανάλωσης με σημαντική επιβάρυνση, η Κυβέρνηση προχωρά σε επέκταση του μέτρου και για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ένας δικαιούχος ξεπερνά τα 30 ευρώ επιβάρυνση για το σύνολο της περιόδου 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, θα λάβει τη συνολική ενίσχυση, δηλαδή θα γίνει επανυπολογισμός του ποσού για το σύνολο της περιόδου. Αντίστοιχα, η συνολική ενίσχυση για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ. "

https://www.minfin.gr/web/guest/deltia-typou/-/asset_publisher/4kjvD0lBldee/content/d-t-power-pass-xekina-apo-aurio-paraskeue-e-katabole-tes-ektaktes-oikonomikes-enischyses?inheritRedirect=false&redirect=https%3A%2F%2Fwww.minfin.gr%2Fweb%2Fguest%2Fdeltia-typou%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_4kjvD0lBldee%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1

Από την στιγμή που μπήκε το "σταθερό τιμολόγιο" στην περίπτωση μου 02/2022 τέλος η όποια επιδότηση

για αυτό και δεν πήρα ούτε ένα ευρώ για τον λογαριασμό 04/2022

ούτε για τον 05/2022 και φυσικά δεν πρόκειται να πάρω και για τους 06/2022 και μετά...

Επεξ/σία από ikorolis

5 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Τι παίζει με το "Ποσό Έκπτωσης Παρόχου 2 (επί της ρήτρας αναπροσαρμογής)" και την έκπτωση συνέπειας που σου κάνει ο πάροχος?

2 ώρες πριν, korakios είπε

κάνανε λάθος διατύπωση , η κοροϊδία είχε γίνει απο τις αρχές στο ΦΕΚ

έτσι όπως το έγραψαν στην πλατφόρμα είναι προκλητικό τουλάχιστον

3 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Από την στιγμή που μπήκε το "σταθερό τιμολόγιο" στην περίπτωση μου 02/2022 τέλος η όποια επιδότηση

για αυτό και δεν πήρα ούτε ένα ευρώ για τον λογαριασμό 04/2022

ούτε για τον 05/2022 και φυσικά δεν πρόκειται να πάρω και για τους 06/2022 και μετά...

τελείωσε η ιστορία επιδότηση

Ναι αυτό λέω, ότι για το χρόνο που ήσουν σε "κανονικό τιμολόγιο" πρέπει να γίνει κανονικά η διαδικασία, και να βγουν τα ποσά, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο λογαριασμός σου τυπικά βγήκε σε "σταθερό τιμολόγιο".

έτσι είναι το σωστό

Επισκέπτης
1 λεπτό πριν, explorerT είπε

Ναι αυτό λέω, ότι για το χρόνο που ήσουν σε "κανονικό τιμολόγιο" πρέπει να γίνει κανονικά η διαδικασία, και να βγουν τα ποσά, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο λογαριασμός σου τυπικά βγήκε σε "σταθερό τιμολόγιο".

έτσι είναι το σωστό

Δυστυχώς δεν μετράει τι είναι το σωστό/δίκαιο για εμάς φίλε μου

Για αυτό πιστεύω ότι μπορεί να γίνει ο κακός χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αλλά ένσταση ή οποιαδήποτε άλλη κίνηση δεν πρόκειται να γίνει καθώς θα "ξεχαστεί" θα δοθεί κάποιο άλλο επίδομα και ο κόσμος θα το ξεχάσει και πάει λέγοντας...

εμενα μου εβγαλε αυτο.περιπου τοσα περιμενα να παρω .το μαρτιο ειχα πληρωσει ρητρα 430 και το μαιο 220 αν αφαιρεσω τις εκπτωσεις με το 60/100 που μου επιστρεφει ειμαι οκ.781734473_Screenshot2022-07-14at20-36-25PowerPass.png.3b7f26e8f062675cab5a4ecc6fcbc094.png

Ακόμα στο στάδιο εκκαθάρισης.. Περιμένουμε ... Οχι οτι περιμένω και πολλά, ίσα ίσα για το διάστημα που ήμουν γ1 πριν παω στο σταθερό, αν και με αυτά που διαβάζω μάλλον 0 θα πάρω..

Γενικά με αυτά που διαβάζω απο το πρωί βλέπω μεγάλη απογοήτευση και θυμό απο πολλούς. Νομίζω δημιουργήθηκαν πολλές  ψεύτικες  προσδοκίες  το προηγούμενο διάστημα απο πολλούς και ο κόσμος περίμενε άλλα δυστυχώς..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, zoupous είπε

τελικα πηρε καποιος πανω απο 90 ευρω?οεο?

\

- Πήρα,

Spoiler

1619669716_Power_Pass3copy.png.f0c1acf428747b47034f4e2aa46646f2.png

αλλά είναι-έως τώρα-γύρω στα 40-45% από αυτά που έδωσα παραπάνω στο διάστημα Δεκέμβριος 2021-Μάιος2022. Οπότε περιμένω να δω και το συμπληρωματικό ποσό που θα μου δοθεί, σύμφωνα με το σημερινό δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών.

- Όταν όμως πληρώνω στο λογαριασμό του ρεύματος το διπλάσιο ποσό από αυτό που πλήρωνα πέρυσι για την ίδια ακριβώς κατανάλωση, δεν πετάω από τη χαρά μου όταν παίρνω ένα τμήμα αυτού του ποσού πίσω. Και, κυρίως, δεν ξέρω τι μου (μας) επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον…

Επεξ/σία από filipN

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, filipN είπε

Πήρα

απο αυτούς είναι κάποιος έναντι ? και αν ναι ποιος/ποιοι ?

ο πρώτος του Δεκ , έχει μεγαλύτερη επιδότηση ΤΕΜ + έκπτωση ΔΕΗ (αν είσαι στη ΔΕΗ) απο τη ρήτρα και βγήκε αρνητικός?

Επεξ/σία από korakios

16 λεπτά πριν, korakios είπε

απο αυτούς είναι κάποιος έναντι ? και αν ναι ποιος/ποιοι ?

ο πρώτος του Δεκ , έχει μεγαλύτερη επιδότηση ΤΕΜ + έκπτωση ΔΕΗ (αν είσαι στη ΔΕΗ) απο τη ρήτρα και βγήκε αρνητικός?

- Είμαι στη ΔΕΗ, πληρώνω λογαριασμό ανά δίμηνο και εκκαθαριστικός ήταν μόνο του Φεβρουαρίου. Εκκαθαριστικός είναι και ο λογαριασμός που εκδόθηκε τον Ιούνιο και περιλαμβάνει το διάστημα 21 Απριλίου έως και 31 Μαΐου. Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν είμαι στο χώρο της κατοικίας μου και δεν έχω πρόσβαση στα έντυπα των λογαριασμών.

• Like 1

Ρε παιδια,  μια ερωτηση, γιατι κάνοντας την δικια μου αίτηση έκανα και της αδελφής μου

Και μ εχει φαει τα αυτια, μηπως και το εκανα λαθος

Ηθελε πουθενα να βαλουμε αριθμο παροχής;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...