Προς το περιεχόμενο

PowerPass

YellowGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Το ίδιο με τον παππού μου, που έχει γράψει το σπίτι στη θεία μου (ψιλή κυριότητα, επικαρπία ή κάτι τέτοιο τέλοσπαντων... μπορεί και τα 2 μαζί)

Η θεία μου μένει σε άλλο σπίτι ως κύρια κατοικία.

Ο παππούς δηλώνεται φιλοξενούμενος στο ίδιο του το σπίτι. Πάλι καλά που έχει κοτ-β και δε καίει πολύ ρεύμα.

Δεν γνωρίζουμε τον λόγο που δηλώνουν φιλοξενία.

Θα μπορούσε να δηλωθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ, δηλαδή παραχώρηση. Αυτό δεν έγινε για 'κάποιους λόγους '. Ε, ας 'χασει' και ένα επίδομα αφού 'κερδίζει' από κάπου αλλού.

• Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

https://www.oenet.gr/φορολογικα/φιλοξενια-και-δωρεαν-παραχωρηση-στο-εντυπο-ε1 

εδω ειναι η διαφορα φιλοξενιας-δωρεαν παραχωρησης.προφανως στην δικη μου περιπτωση ο λογιστης εχει κανει παπαρια

Πού να ξέρει ο λογιστής με ποιο τρόπο θα νομοθετήσουν κάθε φορά;

Ή μήπως κάθε φορά που δίνουν επιδόματα δεν έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους πώς θα βάλουν "κόφτες";

Η φιλοξενία γενικά είναι η πιο ανώδυνη λογιστικά .

2 ώρες πριν, georgiouu είπε

https://www.oenet.gr/φορολογικα/φιλοξενια-και-δωρεαν-παραχωρηση-στο-εντυπο-ε1 

εδω ειναι η διαφορα φιλοξενιας-δωρεαν παραχωρησης.προφανως στην δικη μου περιπτωση ο λογιστης εχει κανει παπαρια

ο λογιστής θα είχε λόγο υποθέτω που δεν το έκανε έτσι , μπορείς να τον ρωτήσεις και μάλιστα να δεις πως γίνεται διόρθωση

10 ώρες πριν, rgfyht είπε

Κατοικω σε διπλοκατοικια με κοινο ρολοι με τη μητερα μου. Το ποσοστο συνιδιοκτησιας ειναι 50% έκαστος. Από ό,τι καταλαβαινω μπορει να γίνει μόνο μια αιτηση ανα αρ.παροχης. Όμως ο τυπος που καθοριζει το ποσο που θα λαβω έχει μεσα και το ποσοστο συνιδιοκτησιας (δλδ 50%). Αυτό σημαινει ότα θα λάβω τη μισή αποζημίωση? Αφηνει το συστημα να κάνω αιτηση & εγω & η μητερα μου?

Σε αντίστοιχη περίπτωση  - κατοικία με 5 συνιδιοκτήτες (γονείς + 3 παιδιά) με 20% ο καθένας, το σύστημα μια χαρά δέχτηκε 5 διαφορετικές αιτήσεις (ακριβέστερα 4 - οι γονείς μπήκαν σε κοινή αίτηση) και όλες είναι πλέον "υπό εκκαθάριση". Όλοι έχουμε κανονικά δηλωμένο το ίδιο ρολόι στα Ε9. Απ' ό,τι έχω καταλάβει ο καθένας θα πάρει το 20% από το συνολικό power pass (60% της διαφοράς Ρήτρα - Εκπτώσεις παρόχου). Μένει να επαληθευτεί...

16 ώρες πριν, adi32 είπε

Ακούω κόσμο που δεν έχει ρήτρα και κάνει αίτηση απλά επειδή είχε αύξηση 

Έχει κάποιο νόημα? 

Καποιοι ακουσαν οτι το μινιμουμ ειναι 30ε, οπότε αιτουνται μπας και παρουν 30ε.

Μόλις τώρα, adi32 είπε

αν δεν έχεις ρήτρα δε σε απορρίπτουν?

Δεν εχω ιδεα, λογικα ναι, απλα σου ειπα πως το σκεφτηκαν καποιοι. Ολες οι αιτησειςτωρα βρισκονται υπο εκκαθαριση, θ φανει σε μερικες μερες ποιες απορριπτονται.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

οσοι υποβαλατε φορολογικη δηλωση ΜΕΤΑ την αιτηση για το powerpass θα πρεπει να ξανακανετε την αιτηση απο την αρχη γιατι το συστημα αντλει τα φετινα στοιχεια κατοικιας απο το Ε1 και χρειαζεται επικαιροποιηση.εγω τυχαια μπηκα σημερα για να δω αν ειναι ακομα υπο εκκαθαριση και προς εκπληξη μου ειδα οτι ειναι προς υποβολη που σημαινει οτι θα την πατησει παρα πολυ κοσμος,οποτε ενημερωστε και τους δικους σας.εννοειται οτι δεν υπηρξε καμια απολυτως ειδοποιηση μεσω sms η email απο το κρατος για να ενημερωσει οτι χρειαζεται επανυποβολη αιτησης.....

• Like 3
  • Thanks 1

Γεια σας.

έκανα μόλις κ εγώ την αίτηση. σε οικία, όπου μένω όλο το 2021, 2022, επέλεξα τους 6 διαθέσιμους μήνες και άρα υποβλήθηκαν, 6 αιτήσεις, σωστά είμαι;

καλές παραλαβές σε όλους εύχομαι.

1 λεπτό πριν, Locke_John είπε

Γεια σας.

έκανα μόλις κ εγώ την αίτηση. σε οικία, όπου μένω όλο το 2021, 2022, επέλεξα τους 6 διαθέσιμους μήνες και άρα υποβλήθηκαν, 6 αιτήσεις, σωστά είμαι;

καλές παραλαβές σε όλους εύχομαι.

δεν νομιζω να επελεξες κατι απλα επιβεβαιωσες τους μηνες αναφορας οπως και την διευθυνση κατοικιας.σωστα;

• Like 3

3 λεπτά πριν, aggeletakis1989 είπε

δεν νομιζω να επελεξες κατι απλα επιβεβαιωσες τους μηνες αναφορας οπως και την διευθυνση κατοικιας.σωστα;

Σωστά. Πρόσθεσα μόνο ως πόλη την Αθήνα (δε το είχε τραβήξει) και επέλεξα όλους τους μήνες. Απ' ότι κατάλαβα είναι ξεχωριστές οι αιτήσεις ανά μήνα. Λογικό.

Στις 27/6/2022 στις 12:37 ΜΜ, korakios είπε

μέσω powerpass έχει αναφερθεί οτι κολλά οποιαδήποτε αλλαγή

Στις 26/6/2022 στις 10:06 ΠΜ, Loup-Garou είπε

Βρήκατε λύση σε αυτό;

Επικοινώνησα με τον λογιστή και με ενημέρωσε ότι θα πρέπει να γίνει επικαιροποίηση στοιχείων στο Ε1 καταθέτοντας τροποποιητική δήλωση που να περιλαμβάνει τον αριθμό παροχής και από την επόμενη ευελπιστώ ότι θα λυθεί αυτό με το Δεκέμβριο και τα κλειδωμένα πεδία. Ελπίζω να δώσουν παράταση.

Καλησπέρα!

Μου ήρθε ο λογαριασμος του Ιουνιου (εκδοθείς 12 Ιουνιου 2022) με ποσό ρήτρας περί τα 600 ευρώ.

Ρώτησα τον πάροχο αν μπορούμε να αλλάξουμε την ημερομηνία έκδοσης σε προγενέστερη ώστε να είμαι εντός του Μαίου για να πάρω το Power Pass (κατά τα λοιπά πληρώ τα κριτήρία) αλλά από τον πάροχο μου είπανε πως δεν είναι εφικτό.

ANY IDEAS??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, elenatakestiktok είπε

Καλησπέρα!

Μου ήρθε ο λογαριασμος του Ιουνιου (εκδοθείς 12 Ιουνιου 2022) με ποσό ρήτρας περί τα 600 ευρώ.

Ρώτησα τον πάροχο αν μπορούμε να αλλάξουμε την ημερομηνία έκδοσης σε προγενέστερη ώστε να είμαι εντός του Μαίου για να πάρω το Power Pass (κατά τα λοιπά πληρώ τα κριτήρία) αλλά από τον πάροχο μου είπανε πως δεν είναι εφικτό.

ANY IDEAS??

Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κατι

Κάνε αίτηση μήπως υπολογίσουν τα έναντι από Δεκέμβριο μέχρι Μάιο 

Επεξ/σία από vagelis2019

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...