Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και το XPS 13 Plus τράβηξε τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας, εντούτοις η Dell δεν ξέχασε το βασικό πολυτελές ultraportable notebook της ή το convertible/2-in-1 ξαδερφάκι του.

Ο λόγος για το XPS 13, το οποίο φέτος είναι λεπτότερο και ενεργειακά αποδοτικότερο. To XPS 13 2-in-1 από την άλλη αποτελεί ένα σύστημα με αποσπώμενη οθόνη που μπορεί επάξια να ανταγωνιστεί το Surface της Microsoft. Το πρώτο απευθύνεται σε χρήστες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα κομψό, λεπτό και ελαφρύ σύστημα που να είναι και αρκετά ισχυρό ενώ το δεύτερο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν μεγαλύτερη ευελιξία. Όσοι επιθυμούν ακόμα μεγαλύτερη ισχύ, θα πρέπει να κοιτάξουν προς την μεριά του XPS 13 Plus που μπορεί να διαμορφωθεί με επεξεργαστή 28W.

Το XPS 13 πλέον χρησιμοποιεί επεξεργαστές 9W τύπου 12ης γενιάς Intel Core όταν το περσινό μοντέλο εφοδιαζόταν με επεξεργαστές 11ης γενιάς Intel Core στα 15W. Σύμφωνα με την Dell, αξιοποιώντας την λειτουργία υψηλότερης απόδοσης, μπορείτε να απολαμβάνεται ακόμα υψηλότερη ισχύ καθώς ο επεξεργαστής θα λειτουργεί στα 12W, ουσιαστικά προσφέροντας παραπλήσια απόδοση με το περσινό σύστημα. Το mainboard επίσης στο XPS 13 είναι 1,8 φορές μικρότερη από του περσινού μοντέλου και για την ψύξη ολόκληρου του συστήματος δεν απαιτείται παρά να λειτουργεί ένας ανεμιστήρας όταν το περσινό μοντέλο διέθετε δύο ανεμιστήρες. Σε λειτουργία υψηλότερης απόδοσης, ο ανεμιστήρας ενδέχεται να κάνει ελαφρώς περισσότερο θόρυβο σε σχέση με το περσινό μοντέλο ωστόσο με τυπική χρήση, ο νέος φορητός υπολογιστής XPS 13 είναι λιγότερο θορυβώδης. Χάρη στο μικρότερο mainboard, υπήρχε χώρος για την προσαρμογή μεγαλύτερων ηχείων καθώς και μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίας, που πλέον προσφέρει έως και 12 ώρες αυτονομίας στον υπολογιστή.   

dims.jpg

Αν και από άποψη εμφάνισης, το φετινό μοντέλο μοιάζει αρκετά με το περσινό XPS 13, εντούτοις υπάρχουν ορισμένες ενδιαφέρουσες αλλαγές όσον αφορά την αισθητική. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει το ίδιο φινίρισμα περιμετρικά του πληκτρολογίου με το υπόλοιπο μεταλλικό περίβλημα, ωστόσο δεν γίνεται χρήση ανθρακονημάτων ή «woven glass». Και δυστυχώς, από το νέο μοντέλο απουσιάζει η υποδοχή των ακουστικών, όπως συμβαίνει και με το XPS 13 Plus. Η εταιρεία πάντως προσφέρει έναν προσαρμογέα USB-C σε 3.5mm, όμως καταλαμβάνει την μία από τις δύο υποδοχές USB-C που ενσωματώνει το μηχάνημα. Αυτό σημαίνει ότι όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ultraportable συστήματα, η προμήθεια ενός USB-C hub είναι μάλλον σίγουρη.

0b133460-e7a9-11ec-b7e2-05505e12e0b9.webp

Το νέο XPS 13 2-in-1 της Dell διαθέτει οθόνη 13 ιντσών και ενσωματώνει επεξεργαστές 12ης γενιάς Intel Core ενώ είναι το πρώτο σύστημα της εταιρείας με ενσωματωμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας 5G. Με βάρος 0,72 και 0,82 κιλά για το WiFi και το WiFi/5G μοντέλο, το νέο XPS 13 2-in-1 είναι ελαφρύτερο του Microsoft Surface Pro 8. Δυστυχώς, η Dell φαίνεται να παρακολουθεί μαθήματα από την… Microsoft καθώς θα πουλάει ξεχωριστά ως αξεσουάρ το πληκτρολόγιο XPS Folio. Ξεχωριστά επίσης θα πωλείται και το XPS Stylus. Το νέο XPS 13 είναι ήδη διαθέσιμο στις ΗΠΑ έναντι $999. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει τιμή για το XPS 13 2-in-1 που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

22222.jpg

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η 12η γενιά Intel είναι πολύ δυνατή και με το σύστημα των πυρήνων (επιδόσεων και οικονομίας) που διαθέτει, είναι παρά πολύ καλή επιλογή για φορητές συσκευές.

https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-i7-12700h-vs-amd-ryzen-7-6800h

Να δούμε και πραγματικές τιμές Ελλάδας….

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, john_dr είπε

Ω!!! πάρα πολύ ενδια....φε.....χμμμμμμ....."12ης γενιάς Intel Core"....ναι.......πάμε παρακάτω......

έχουν καλύτερο Single Core Performance me 9-12w τα μεναγαμη! μονόδρομος αυτήν την στιγμή αν θες τις πιό γρήγορες επιδώσεις σε λιγα Watt

Spoiler

image.png.c0a23a717feb6c445bd84adb73f2b6b2.png

Και αυτά αν δεις δεν είναι καν 12th gen

να τα και τα 12th gen λογικά αυτά θα βάλουν αλλά downclocked στα 8-12W

Spoiler

image.png.fc1a6542bb14c22f18a045f68fe0794a.png

αν και τώρα που τα βλέπω αυτά καλύτερα Ryzen με 15Watt έχεις καλύτερη Multi Thread! και το Single Thread είναι πολύ κοντα!

Επεξ/σία από dreamerchris
Δημοσ.

Εγώ μια επισήμανση να κάνω απλά. Στα laptops και στα 2 in 1 μεγάλο ρόλο για τις επιδόσεις παίζει η  συμπεριφορά του εκάστοτε συστήματος ψύξης ώστε να μπορέσει να αποδώσει ο κάθε επεξεργαστής τα μέγιστα. Οπότε είναι νομίζω μια περίπλοκη αγορά που θέλει αρκετό ψάξιμο αν και εφόσον κάποιος επιθυμεί την μέγιστη απόδοση από αυτό που αγοράζει.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Εγώ μια επισήμανση να κάνω απλά. Στα laptops και στα 2 in 1 μεγάλο ρόλο για τις επιδόσεις παίζει η  συμπεριφορά του εκάστοτε συστήματος ψύξης ώστε να μπορέσει να αποδώσει ο κάθε επεξεργαστής τα μέγιστα. Οπότε είναι νομίζω μια περίπλοκη αγορά που θέλει αρκετό ψάξιμο αν και εφόσον κάποιος επιθυμεί την μέγιστη απόδοση από αυτό που αγοράζει.

Λογικά κάποιος με Ultra light και 2-in-1 ψάχνει για browsing/ light work. Άμα θες καλές επιδόσεις πας και κάτι όχι Ultra Light. Πέρα από αυτό, Ultra Light δεν παίρνεις έτσι και αλλιώς για επιδόσεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dreamerchris είπε

Λογικά κάποιος με Ultra light και 2-in-1 ψάχνει για browsing/ light work. Άμα θες καλές επιδόσεις πας και κάτι όχι Ultra Light. Πέρα από αυτό, Ultra Light δεν παίρνεις έτσι και αλλιώς για επιδόσεις.

Δεν κατάλαβες τι είπα μάλλον. Θέλω ας πούμε ultralight για τους λόγους μου, για να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση από το ultralight, δεν κοιτάζω απλά τι CPU έχει. Κοιτάζω σύστημα ψύξης, τροφοδοσία επεξεργαστή κλπ κλπ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε

Δεν κατάλαβες τι είπα μάλλον. Θέλω ας πούμε ultralight για τους λόγους μου, για να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση από το ultralight, δεν κοιτάζω απλά τι CPU έχει. Κοιτάζω σύστημα ψύξης, τροφοδοσία επεξεργαστή κλπ κλπ.

καλά αν είναι να το ψυριάσεις... Παίρνεις 2-3 και τα επιστρέφεις αυτά που δεν σου κάνουν στο 2μηνο της ΕΕ για επιστροφες

παντως αν θυμάμαι καλά τα ΤDP της ιντελ ειναι για base clock ενώ της AMD είναι για το sustained Boost Clock.... οπότε Ryzen forever

Δημοσ.

η dell παντα πουλαει πολυ λεφτα συστηματα, ειναι εξπερ σε αυτο

2 ώρες πριν, dreamerchris είπε

καλά αν είναι να το ψυριάσεις... Παίρνεις 2-3 και τα επιστρέφεις αυτά που δεν σου κάνουν στο 2μηνο της ΕΕ για επιστροφες

παντως αν θυμάμαι καλά τα ΤDP της ιντελ ειναι για base clock ενώ της AMD είναι για το sustained Boost Clock.... οπότε Ryzen forever

κ αμα το κανεις ετσι κ μετα σου πει η εταιρια δεν σου στελνω φραγκο πισω κ μιλα με τους δικηγορους μου διοτι μπλα μπλα μπλα? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Macosj είπε

Αυτά είναι εργαλεία, τι mac και ανοησίες 

Αλήθεια τώρα; Θεός... Όποιος πάρει Mac κάνει ανοησία δηλαδή... σ'ωραιος. Τα πάντα όλα vs Apple γίνονται τα θέματα τελευταία, για οτιδήποτε και αν καταπιάνεται το εκάστοτε θέμα...🧐

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Άσε μας ρε Dell, έφτιαξες απίστευτα μηχανάκια με την 12η γενιά και έχεις βγάλει οτιδήποτε βολεύει και χρησιμοποιείται σε θύρα. 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

And in typical Dell fashion, το ανεμιστηράκι του στη μισή ώρα Teams θα κάνει σα τις Rolls-Royce των Airbus πριν απογειωθούν...

Καλα δε φταιει η  Dell για αυτο. Το  zoom για παράδειγμα σκοτώνει την αυτονομια του M1 MacBook Air ή κανει το  Lenovo P1GEN2 να αιωρείται στα 7 χιλιοστα απο το γραφείο απο το ποσο πολυ δουλεύουν οι ανεμιστήρες του. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...