Shadow Explorer Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Όπως η α5000 εχει ιδιο core με 3080, το ιδιο και η α4000 με 3070. Το θέμα είναι αν στα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί την παραπάνω vram ή όχι. Γιατι ο μονο λογος εκτος της κατανάλωσης και του καλύτερου bin είναι αυτός. Δε μπορω να ξερω με τι μεγέθη δουλεύει, αλλα το θεωρώ ποιο safe να παει εκει, εφόσον μπορει οικονομικά. 1
Herald Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Στις 11/6/2022 στις 11:27 ΜΜ, nickol-us είπε Αν βάλεις στο παιχνίδι και την κατανάλωση ενέργειας τότε η ζυγαριά κλίνει προς amd cpu καθώς είναι λιγότερα ενεργοβόρα από τον 12900. Πιστεύω - ούτε κατά διάνοια δεν ισχύει στο agisoft που θα τρέχει. Μάλλον τα alderlake θα είναι - με διαφορά , αρκετά πιο efficient. With that said, o 12700 είναι αρκετός, lightly threaded φαίνεται να είναι οπότε δεν χρειάζεται να πάει σε 12900. 1
elpenor Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Σχετικά με την a4000 vs 3070ti θα μπορούσε κάποιος να πει ότι χαλάλι η διαφορά στο κόστος αφού η κάρτα έχει φτιαχτεί ακριβώς για αυτή την χρήση όμως.... δεν πιστεύω ότι είναι έτσι ακριβώς στην πράξη. α. Για να χρειάζεται κάποιος την extra vram θα πρέπει να χρησιμοποιεί high resolution textures, δεν μπορώ να φανταστώ αυτά τα προγράμματα να χρησιμοποιούν textures που χρειάζονται πάνω από 4gb. β. Το bottleneck συνήθως είναι το bandwidth της vram και εκεί η 3070ti έχει 50% παραπάνω. γ. Οι υλοποιήσεις της A4000 που βλέπω στο skroutz δεν είναι για PC που θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο, ο θόρυβος θα είναι ασύλληπτος. Το μόνο που δεν ξέρω είναι πόση σημασία έχει στην πράξη το μεγαλύτερο FP64 performance της a4000 αλλά υποψιάζομαι ότι στην πράξη και οι δύο κάρτες είναι πολύ γρήγορες και μένω στο σχεδόν διπλή τιμή/πάνω από διπλό θόρυβο. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2022 από elpenor 3
duffyduck Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ με όσα είπανε τα μέλη nickol-us και elpenor κλπ. Αν χωράει στο budget παρε 12900K ή 5950X, αλλιώς 12700K ή 5900X και οπωσδήποτε πολύ καλή μητρική (να αντέχει και να έχει καλό power delivery). Πρέπει να αποφασίσεις αν σε Intel 1700 θα πας σε DDR5 ή DDR4 μητρική (το DDR5 ανεβάζει το κόστος). Τροφοδοτικό 80+ Gold ή Platinum, τα καλά μοντέλα π.χ. Corair RMx 850 ή καλύτερο (σε efficiency). Μια καλή υλοποίηση της 3070 ή 3060 Ti. RAM 64GB όσο πιο γρήγορη επιτρέπει η πλαφόρμα (1700 ή AM4, DDR5 ή DDR4) και το budget. Καλή και αθόρυβη ψύκτρα για επεξεργαστή, π.χ. BeQuiet Dark Rock Pro 4 , ή Noctua NH-D15, ή κάποια υδρόψυξη π.χ. της ARCTIC που είχε κάνει review και ο Κώστας. Σημείωση: Αν θες μπιμπιλίκια (ARGB κλπ) τότε πάρε κάποια άλλη ψύκτρα. Αν και η Arctic βγάζει και ανεμιστήρες με μπιμπιλίκια, οπότε έχει και τις αντίστοιχες υδροψύξεις. Καλό NVME 1TB για OS και εφαρμογές, και έναν 2ο SDD (nvme ή sata) π.χ. 1 ή 2 ΤΒ για να επεξεργάζεσαι εκεί τα δεδομένα σου. Και μετα WD RED ή RED PLUS για αποθήκη. Αν χρειαστείς RAID, π.χ. παρεις εναν NAS server τοτε RED PLUS ή RED PRO που είναι CMR. Σημείωση: για απλή αποθήκη ο σκέτος WD RED (που είναι SMR) είναι ΟΚ, δεν κάνει όμως για RAID καταστάσεις. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2022 από duffyduck 2
Bill@r@s Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Τελικά, είχαμε καμία εξέλιξη; Νικόλα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε. Αναμένεται να υπογραφεί εντός του μήνα μια σύμβαση που εξαρτάται αν θα πάμε στο ακριβότερο ή στο φθηνότερο. Το έχω στο νου μου να σας ενημερώσω και να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια αλλαγή σε ότι μου προτείνατε. 1
sazistas Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Επειδή δουλευω κι εγώ αρκετά χρόνια το agisoft και σε συνδιασμό με laser scans, αναλογα τον ογκο των φωτογραφιων μπορει ακόμα και τα 128GB ram που ειναι το μέγιστο που υποστηριζουν αυτες οι πλατφορμες να μην είναι αρκετά, γιατι έτσι και γεμίσει η ram μπορει να μην κρασάρει μεν το προγραμμα αλλα δουλευει εικονικη μνημη στο σκληρο και μετά θα κανει εναν αιώνα να βγαλει αποτέλεσμα. Οπότε καλό το single core performace σε αυτες τις πλατφορμες και ναι μεν πανε πιο γρηγορα αλλα ετσι και γεμισει η ram θα σε παει πολυ πισω. Οσον αφορά την μνημη της κάρτας γραφικων το agisoft την χρησιμοποιει κυριως στην δημιουργία του texture και οχι για το alignment (sparse cloud) για το dense cloud η το mesh model, και εκει αναλογα τι αναλυση texture επιλεξεις και πόσα σε αριθμο θα φορτώσει αρκετα την gpu ram. Εγω με rtx 3090 εχει τυχει να μου φορτώσει και τα 24GB και να βγάλει και error. Όμως αν δεν επαρκει η μνήμη της gpu τοτε απλα δεν θα δουλεψει η gpu σε αυτο το σταδιο για την παραγωγή του texture, θα το αναλάβει μόνο το cpu και θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο. 2 1
nickol-us Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 21 λεπτά πριν, sazistas είπε Επειδή δουλευω κι εγώ αρκετά χρόνια το agisoft και σε συνδιασμό με laser scans, αναλογα τον ογκο των φωτογραφιων μπορει ακόμα και τα 128GB ram που ειναι το μέγιστο που υποστηριζουν αυτες οι πλατφορμες να μην είναι αρκετά, γιατι έτσι και γεμίσει η ram μπορει να μην κρασάρει μεν το προγραμμα αλλα δουλευει εικονικη μνημη στο σκληρο και μετά θα κανει εναν αιώνα να βγαλει αποτέλεσμα. Οπότε καλό το single core performace σε αυτες τις πλατφορμες και ναι μεν πανε πιο γρηγορα αλλα ετσι και γεμισει η ram θα σε παει πολυ πισω. Οσον αφορά την μνημη της κάρτας γραφικων το agisoft την χρησιμοποιει κυριως στην δημιουργία του texture και οχι για το alignment (sparse cloud) για το dense cloud η το mesh model, και εκει αναλογα τι αναλυση texture επιλεξεις και πόσα σε αριθμο θα φορτώσει αρκετα την gpu ram. Εγω με rtx 3090 εχει τυχει να μου φορτώσει και τα 24GB και να βγάλει και error. Όμως αν δεν επαρκει η μνήμη της gpu τοτε απλα δεν θα δουλεψει η gpu σε αυτο το σταδιο για την παραγωγή του texture, θα το αναλάβει μόνο το cpu και θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο. Χρήσιμο πολύ να μαθαίνεις πληροφορίες από άτομα που χειρίζονται το λογισμικό. Όσο και αν διάβασα το μήνυμά σου, δε μπόρεσα να ξεκαθαρίσω, αν θες πες μας ξεκάθαρα : Αξίζει τα λεφτά που ζητάει η quadro μόνο για την vram της; Θα έπαιρνες Intel ή amd; Τι έχει περισσότερο νόημα και γιατί; Νομίζω αν μπορείς να ξεκαθαρίσεις τα παραπάνω, πάντα συνάρτηση του budget, θα βοηθούσες τρομερά και θα έλυνες αρκετές απορίες. Προσωπικά σε ευχαριστώ για τη συνεισφορά σου στο νήμα, ακόμα κι αν ωφελουμαι μόνο από την γνώση. 2
sazistas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Στις 26/6/2022 στις 2:58 ΜΜ, nickol-us είπε Χρήσιμο πολύ να μαθαίνεις πληροφορίες από άτομα που χειρίζονται το λογισμικό. Όσο και αν διάβασα το μήνυμά σου, δε μπόρεσα να ξεκαθαρίσω, αν θες πες μας ξεκάθαρα : Αξίζει τα λεφτά που ζητάει η quadro μόνο για την vram της; Θα έπαιρνες Intel ή amd; Τι έχει περισσότερο νόημα και γιατί; Νομίζω αν μπορείς να ξεκαθαρίσεις τα παραπάνω, πάντα συνάρτηση του budget, θα βοηθούσες τρομερά και θα έλυνες αρκετές απορίες. Προσωπικά σε ευχαριστώ για τη συνεισφορά σου στο νήμα, ακόμα κι αν ωφελουμαι μόνο από την γνώση. Κατα τη γνώμη μου για χρήση agisoft metashape και αλλων τετοιων αντίστοιχων προγραμμάτων φωτογραμμετρίας δεν αξίζει η αγορά μιας quadro γιατί η μόνη φάση που φορτώνει η vram είναι στη δημιουργία texture. Αν τελικά δεν χωράει στην vram θα δουλέψει μόνο το cpu σε αυτό το στάδιο και δεν είναι τόσο πρόβλημα αυτό όσο το να μήν φτάσουν τα 128GB ram του συστήματος για τις προηγούμενες διεργασίες. Για μένα μεγαλύτερη διαφορά στη ταχυτητα επεξεργασίας (depth maps κυρίως και δημιουργία mesh) έκαναν οι δυο rtx 3090 ενω για τη δημιουργία texture με gpu+cpu η cpu σκέτο η διαφορά ηταν σχετικά μικρή. ο 12900k είναι ελαφρώς πιο γρήγορος στο metashape από ότι ο 5950x αλλα δεν ειναι καμιά διαφορά που θα σου γίνει αισθητή. Οτι απο τα δυο cpu βρεις σε καλύτερη τιμή μαζί με μητρική + ddr4 ram αυτό να επιλέξεις κατα τη γνώμη μου. Φυσικά οπως ειπα ήδη αυτες οι δύο πλατφορμες σηκώνουν μέχρι 128GB ram, δεν ξέρω ποσες χιλιάδες φωτογραφίες θα δουλευεις πανω κατω αλλα αν μιλάμε για πάνω απο 5-.6.000 φωτογραφίες των 24mpix τότε θα είναι οριακα τα 128GB. 4 1
Bill@r@s Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα παίδες. Κέρδισα το λαχείο🤣🤣🤣. Έφυγε η παραγγελία για 12900k. Ας είναι καλά οι άτοκες και η κάρτα γραφικών που έχει ο επεξεργαστής μέχρι να βρεθεί μια καλή προσφορά. Μάλλον τείνω σε 3080 αν αξίζει η διαφορά με 3070 ή 3070ti λόγω περισσότερων . Αν βρεθεί κάτι πείτε και σε μένα το φτωχό. Κάποια μητρική; Ισχύει αυτό που είχες προτείνει nickol us ή υπάρχει κάτι που άλλαξε; https://www.skroutz.gr/s/32225032/MSI-Pro-Z690-A-DDR4-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html Θα ήθελα να τα μαζέψω μέχρι αρχές Αυγούστου.
nickol-us Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μπράβο, με το καλό. Εγώ δε βλέπω ακόμα να έχει ανταγωνιστή κοντά στα χρήματά της η A pro. Ανέμενε και 2ες απόψεις ή κάνε μια ερώτηση και στο νήμα σχετικά με το τι θες Ο @Herald νομίζω το ψάχνει αρκετά (αν θέλει να συνεισφέρει στο νήμα) ή μπορεί να σε κατατοπίσει σχετικά ποιόν να ρωτήσεις. Θες να κοιτάξουμε πάλι όλα τα κομμάτια από την αρχή; Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2022 από nickol-us 1
Herald Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, Bill@r@s είπε Καλησπέρα παίδες. Κέρδισα το λαχείο🤣🤣🤣. Έφυγε η παραγγελία για 12900k. Ας είναι καλά οι άτοκες και η κάρτα γραφικών που έχει ο επεξεργαστής μέχρι να βρεθεί μια καλή προσφορά. Μάλλον τείνω σε 3080 αν αξίζει η διαφορά με 3070 ή 3070ti λόγω περισσότερων . Αν βρεθεί κάτι πείτε και σε μένα το φτωχό. Κάποια μητρική; Ισχύει αυτό που είχες προτείνει nickol us ή υπάρχει κάτι που άλλαξε; https://www.skroutz.gr/s/32225032/MSI-Pro-Z690-A-DDR4-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html Θα ήθελα να τα μαζέψω μέχρι αρχές Αυγούστου. Aν έχει τα features που θες την χτυπάς την PRO A. Δεν θα σου δημιουργήσει θέμα ούτε σε memory ούτε στο σπρώξει το cpu 2
Bill@r@s Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Στις 24/7/2022 στις 3:41 ΜΜ, nickol-us είπε Μπράβο, με το καλό. Εγώ δε βλέπω ακόμα να έχει ανταγωνιστή κοντά στα χρήματά της η A pro. Ανέμενε και 2ες απόψεις ή κάνε μια ερώτηση και στο νήμα σχετικά με το τι θες Ο @Herald νομίζω το ψάχνει αρκετά (αν θέλει να συνεισφέρει στο νήμα) ή μπορεί να σε κατατοπίσει σχετικά ποιόν να ρωτήσεις. Θες να κοιτάξουμε πάλι όλα τα κομμάτια από την αρχή; Καλησπέρα έφτασε και ο 12900k. Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά ψάχνω να βρω χρόνο μέσα στην ημέρα μου και δυστυχώς ξυπνάω στις 5 και πέφτω νεκρός το βράδυ μετά από λίγο χρόνο που μένει για τα παιδιά. Θα ήθελα αν γίνεται να έχω την βοήθεια σας και στα υπόλοιπα μπας και φύγει τελικά η παραγγελία μέχρι την Παρασκευή. Περιμένω αν βρεθεί και κάτι σε GPU 3070ti ή 3080 μέχρι 800€ αν νομίζετε ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο.
nickol-us Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, Bill@r@s είπε Καλησπέρα έφτασε και ο 12900k. Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά ψάχνω να βρω χρόνο μέσα στην ημέρα μου και δυστυχώς ξυπνάω στις 5 και πέφτω νεκρός το βράδυ μετά από λίγο χρόνο που μένει για τα παιδιά. Θα ήθελα αν γίνεται να έχω την βοήθεια σας και στα υπόλοιπα μπας και φύγει τελικά η παραγγελία μέχρι την Παρασκευή. Περιμένω αν βρεθεί και κάτι σε GPU 3070ti ή 3080 μέχρι 800€ αν νομίζετε ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο. Καλορίζικος. Πάμε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση. Κρατάμε τον 12900k και την ζ690 pro, σωστά; Budget χωρίς μητρική/cpu; Σκληρό; Nvme 1 tb; Μνήμες; 32/64gb;
Bill@r@s Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Σωστά. Αν βγουν όλα κανένα 1400ρι με κάρτα δεν ξέρω αν είναι καλά; Τι προτείνετε κοντά εκεί; 64gb ram
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα