Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουμε και λέμε επειδή τα μαθήματικα δεν κάνουν λάθος εκτός αν κάτι δεν έλαβα υπόψη το οποίο θα ήθελα να μου το επισημάνετε.

1. Ryzen 5900x με b550τομαχωκ, μνήμες 250€, gpu 3070ti γύρω στα 820€ πάνω από 920 επαγγελματική PNY Quadro RTX 4000 8GB GDDR6, τροφοδοτικό 125€ ψύξη κανά 50€ δίσκος για m2 1 tb σύνολο 1880 και 1980 με την quadro

2. Ryzen 5950 γύρω 2035 και 2135 quadro

3. 12700k με μητρική MSI Pro Z690-A DDR4 Motherboard ATX και την ίδια υλοποίηση 1980 και 2080 με quadro

4. 12900f 2090€ και 2190€ με quadro

5. 12900 2120 και 2220 αντίστοιχα.

Ερώτηση τώρα η quadro είναι ποιο οικονομική στο ρεύμα; Τα 100€ διάφορα γίνονται απόσβεση σε βάθος χρόνου. Είναι κάτι που με απασχολεί γιατί όλη η εργασία γίνεται σπίτι και όχι σε κάποιο γραφείο. Δεν ενδιαφέρει καθόλου το gaming 

Η μία με την άλλη υλοποίηση έχουν μια διαφορά 50 με 100€ και η φθινότερη με την ακριβότερη 250€.

ΟΙ διαφορές τους αξίζουν την υπέρβαση; 

Παίρνουν κάποια αναβάθμιση στο μέλλον και τα 5 συστήματα ή θα αντέξουν μια 10ετια και μετά ξανακάνω ερωτήσεις στο forum;

Σας ευχαριστώ πολύ. τείνω προς 5900 λόγω της τιμής του αλλά με προβληματίζει επειδή κοντά είναι και 12700k καθόσον νεώτερη υλοποίηση.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.skroutz.gr/s/34063228/PNY-Quadro-RTX-A4000-16GB-GDDR6-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-4-DisplayPort-VCNRTXA4000-SB.html?from=catspan

RTX A4000, είναι ποιο καινούρια και εχει 2πλασια vram που σε τέτοιες δουλειές βοηθά να υπάρχει. Η σειρα α που εχει αντικαταστήσει τις quadro, είναι λιγότερο ενεργοβόρες απ τις αντίστοιχες gaming. Γι αυτό κιολας σου πρότεινα και τον 5900x  που μαζι με τη μητρική εχει χαμηλότερο κόστος απ τον intel. 

Για αναβάθμηση, ισως να μπορείς να πας σε μια νεότερη γενια στους ιντελ, αλλα μέχρι εκει, γιατι δε κρατα τις μητρικές καρτες της πανω απο 2 γενιες επεξεργαστών. Στην AMD πλατφόρμα ο 5950x ειναι ο καλυτερος που μπορείς να παρεις, τελος του χρόνου βγαίνουν τα καινούρια και απ τις 2 εταιρίες.

Αλλα σε διάστημα 8-10 ετών δε θα έχει σημασία, θα μπορείς να αγοράσεις κατι σύγχρονο τοτε που τους ξεπερνα αυτους κατα πολύ.

Αν πας σε ιντελ, πρεπει να προσεξεις και ποιές ραμ υποστηρίζει η μητρική που θα πάρεις. Οι DDR5 είναι η νεότερη γενιά, αλλα και ακριβότερη, οποτε ισως βγεις αρκετά εκτός budget.

Επεξ/σία από Shadow Explorer
  • Like 1
Δημοσ.

Αν βάλεις στο παιχνίδι και την κατανάλωση ενέργειας τότε η ζυγαριά κλίνει προς amd cpu καθώς είναι λιγότερα ενεργοβόρα από τον 12900.

Η quadro έχει όσα προτερήματα ειπώθηκαν και κάποια που δεν ειπώθηκαν, όπως η φοβερή υποστηρίξη, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αποδίδει όπως η αντίστοιχων χρημάτων rtx, κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις. Διάβασε στα φόρουμ της agisoft σχετικά

Επίσης μην πας για λιγότερο από platinum psu, κάτι που πραγματικά θα φέρει τα λεφτά του πίσω.

Αν ένα από τα δύο συστήματα είναι πιο αναβαθμίσιμο τότε καθαρός νικητής η intel που θα δώσει ακόμα μια γενιά επεξεργαστών. Ο 5950x είναι ο κορυφαίος που ποτέ θα πάρει το am4.

Προσωπικά δυσκολεύομαι να σου πω πάρε "αυτό". Από θέμα οικονομίας 5950x με 3070 ti, από θέμα μεγίστων επιδόσεων 12900 με 3070 ti.  Αν θες να μείνεις κάτω από τα 2000 τότε παρόμοια μάλλον σύγκριση πάει ανάμεσα σε 12700kf με τιν 5900x.

• Like 2
Δημοσ.

1 ώρα πριν, Shadow Explorer είπε

Ευχαριστώ όλους από καρδιά.

Θα βάλω τα δεδομένα

Όπου βλέπω κόλλημα θα είμαι εδώ να σας ζαλίζω με απορίες που θα συναντώ.

Ευχαριστώ και πάλι.

Ώρα αποφάσεων... και από Τρίτη παραγγελίες.

Όπως λέτε σίγουρα θα είναι πολλά χρόνια μπροστά σε σχέση με το λαπτοπακι🤣🤣🤣

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ προσωπικά έτσι που τα είδα βιαστικά θα κοιτούσα από 12700K/3060ti μέχρι 12900Κ/3070ti.

Συμφωνώ με τον nickol-us ότι οι AMD είναι λίγο πιο power efficient αλλά έχοντας δει πόσο καλές επιδόσεις έχουν οι 12900K ακόμα και αν τους ρίξεις το power limit θεωρώ ότι για να μειώσεις 50 watt την κατανάλωση την ώρα που έχεις 100% load δεν αξίζει να χάσεις τόσες ST επιδόσεις.

Σε ότι software θα τρέχεις που δεν είναι φτιαγμένο να εκμεταλλεύεται όλα τα cores θα είναι ~20% πιο γρήγοροι οι Intel από τον 5950Χ.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
Δημοσ.

Έπεσα πάνω σε αυτό σήμερα review του 5950x από τους techlads.

Στο τέλος το video αναφέρει υπέρ/κατά σε σύγκριση με τον 12900k και γιατί κάποιος να προτιμήσει έναν από τους δύο

Βρε @kostas_anes πέθανα στο τέλος του βίντεο...

5950x καλύτερη επιλογή και βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα...

ο 5950x νικητής αλλά επενδύστε στον 12900k ή ακόμα καλύτερα μην πάρετε τίποτα από τα δύο...

Νομίζω ήσουν σαφέστατος :P

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, nickol-us είπε

ο 5950x νικητής αλλά επενδύστε στον 12900k ή ακόμα καλύτερα μην πάρετε τίποτα από τα δύο...

Το θέμα είναι ότι είναι δύσκολη απόφαση. Ναι ο 5950Χ είναι φθηνότερος και στην αγορά και στην χρήση και αποδίδει πάνω κάτω το ίδιο. 
Από την άλλη το AM4 είναι νεκρό, οπότε δεν μπορείς να επενδύσεις, μιας και για επένδυση πρέπει να υπάρχει upgrade path. 

Και όταν είμαστε 4-5 μήνες μακριά από την νέα γενιά και των δύο εταιρειών, θεωρώ πως εκτός και αν προκύπτει άμεση ανάγκη αξίζει η υπομονή. 

Γενικά το είπα και προηγουμένως, δεν είναι κάτι που μπορεί να απαντηθεί εύκολα, διότι υπάρχουν πολλές οπτικές, με valid επιχειρήματα η καθεμία. Δεν μπορείς να πεις ότι η μία είναι πιο σωστή από την άλλη ή να ακυρώσεις τις υπόλοιπες. 

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Έπεσα πάνω σε αυτό σήμερα review του 5950x από τους techlads.

Στο τέλος το video αναφέρει υπέρ/κατά σε σύγκριση με τον 12900k και γιατί κάποιος να προτιμήσει έναν από τους δύο

Αντί να μου λύσεις το πρόβλημα μου βάζεις κι άλλα.

Μάλλον επειδή συνήθως οι επιλογές μου είναι μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη μου θα προσπαθήσω να μην ξεφύγω πολύ.

Όπως και να χει είναι υπέρβαση μεν, επένδυση δε το θέμα είναι τι κέρδος θα βγάζει στην τελική ανάλυση.

Εάν οι δουλειές βγαίνουν  αξιοπρεπώς με 5900 και την πιο φτηνή υλοποίηση χωρίς καθυστερήσεις νομίζω είναι το ιδανικό.

Όταν πρωτοπηρα drone πήρα το mini 2 combo ενώ γλυκοκοιτουσα το phantom 4. Σίγουρα του δεύτερο με διπλάσια χρήματα κάνει παπάδες όμως οι περισσότεροι στη δουλειά που είχαν phantom γλυκοκοιτουσαν το mini λόγω ευκολία μεταφοράς και χρήσης.

Θέλει σκέψη το δίλημμα.

Όσων αφορά το αργότερα κάθε χρόνο η Intel αν δεν κάνω λάθος βγάζει 2 γενιές επεξεργαστών και η amd ένα.

Οι συμβουλές όλων σας είναι πολύτιμες και με γνώμονα το καλύτερο.

Γι αυτό ακόμα μια φορά σας ευχαριστώ όλους και  οι υλοποιήσεις ξαναπερνανε σκαναρισμα από δυο άσχετους (εμένα και την σύζυγό).😍😍😍🤣😂😅

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει κάτι να στεναχωριέσαι...

Δεν υπάρχει περίπτωση επίσης να πάρεις κάτι και να το μετανιώσεις...μιλάμε για τα "ανώτερα ράφια" σε κάθε περίπτωση.

Εγώ βλέπω οτι στο όριο του budget χωράνε οι ανώτεροι cpu που μπορείς να πάρεις οπότε ρίξε μια ζαριά και διάλεξε.

Χόντρα χοντρά, στα 700 παίρνεις 5950x ή 12900kf(και 50 πιο ακριβά είμαστε εντός budget) μαζί με κάπως σοβαρή μητρική, άλλα 660 για μια 3070, άλλα 250 για 64gb μνήμες, άλλα 100 για ένα σοβαρό δίσκο του 1tb, 100-150 παίρνεις τρομερό Platinum psu, μένει και μια ψύκτρα 60-70 ευρω...κάνε σούμα.

Έχεις top tier σύστημα εντός budget.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο της puget. Βγάλτε διαφορές σε ποσοστά, θα δείτε οτι πραγματικά κάνουμε την τρίχια-τριχιά.

Καταλαβαίνω οτι υπάρχει άγχος από τη στιγμή που μιλάμε για "επένδυση" 2000 ευρώ, ωστόσο δεν πάτε να διαλέξετε ανάμεσα σε "μπρίκια"...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

Εγω θα επιμείνω στην α4000, εφόσον υπάρχει budget κυρίως για την περισσότερη vram, κι ας είναι ποιο αργή ( η vram) ετσι κ αλλιως 3070 πυρίνας ειναι.
Eπίσης αναβαθμηση θα γίνει σε αρκετα μεγαλο διάστημα οποτε δε νομιζω να στεκει οποιδήποτε επειχήριμα περι πλατφόρμας, οτι και να παρει για τα επόμενα χρόνια θα το παντρευτεί. και μετα θα αγορασει κατι καινούριο. Με το ρυθμό που ανανεώνεται καθε γενιά νομιζω και ενα low-mid tier pc του 2028 θα πιάνει αυτές τις επιδώσεις. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι πιστεύω οτι θα μπει σε περιττά έξοδα για χειρότερο αποτέλεσμα.

Έχει συζητηθεί άπειρες φορές και από πιο έμπειρους χρήστες στο φόρουμ, υπάρχουν και αναφορές διάσπαρτες, οι quadro δεν είναι σε όλα τα προγράμματα καλύτερη επιλογή. Πληρώνεις πράγματα για τα οποία ένας home user όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση δε θα έχει κανένα κέρδος.

Ναι συμφωνώ για την vram, ναι εν μέρει για την κατανάλωση, όμως θα πληρώσει πιο ακριβά για κάρτα που θα το δώσει χειρότερες επιδόσεις.

Θα αφήσω αναφορά το video του hardware nexus

επίσης 1 2 link αναφορών από agisoft forum (στο 2ο λινκ δίνουν ως αναφορά την Puget που αναφέρει ξεκάθαρα οτι δεν υπάρχει κέρδος στις quadro αντι για rtx)

3070 vs A4000

660€ vs 1060€ (60% πιο ακριβή)

Το budget θα αποδώσει καλύτερα αν πάει σε καλύτερο cpu αντί για quadro gpu

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

12gb quadro η 16 όχι την 8 αν είναι να μείνεις στα 8 παρε 3070 η 3060τι δεν θες παραπάνω εφόσον παιχνίδια δεν παίζεις και βαλε τα υπόλοιπα σε cpu memory mobo  

Επεξ/σία από Aris_
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, nickol-us είπε

Εγώ πάλι πιστεύω οτι θα μπει σε περιττά έξοδα για χειρότερο αποτέλεσμα.

Έχει συζητηθεί άπειρες φορές και από πιο έμπειρους χρήστες στο φόρουμ, υπάρχουν και αναφορές διάσπαρτες, οι quadro δεν είναι σε όλα τα προγράμματα καλύτερη επιλογή. Πληρώνεις πράγματα για τα οποία ένας home user όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση δε θα έχει κανένα κέρδος.

Ναι συμφωνώ για την vram, ναι εν μέρει για την κατανάλωση, όμως θα πληρώσει πιο ακριβά για κάρτα που θα το δώσει χειρότερες επιδόσεις.

Θα αφήσω αναφορά το video του hardware nexus

επίσης 1 2 link αναφορών από agisoft forum (στο 2ο λινκ δίνουν ως αναφορά την Puget που αναφέρει ξεκάθαρα οτι δεν υπάρχει κέρδος στις quadro αντι για rtx)

3070 vs A4000

660€ vs 1060€ (60% πιο ακριβή)

Το budget θα αποδώσει καλύτερα αν πάει σε καλύτερο cpu αντί για quadro gpu

Ο ποιό σημαντικός λογος που προτείνω την καρτα αυτη είναι η vram,  σε δεύτερη μοίρα η κατανάλωση και επιδόσεις.
Αφήνω αυτό εδώ και δε θα επεκταθώ περεταίρω, ας βαλει τα δεδομένα κάτω ο άνθρωπος με τη σύζυγο του κι ας επιλέξει, εδώ αγοράζονται 3090 για "futureproof gaming" .

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Shadow Explorer είπε

Ο ποιό σημαντικός λογος που προτείνω την καρτα αυτη είναι η vram,  σε δεύτερη μοίρα η κατανάλωση και επιδόσεις.
Αφήνω αυτό εδώ και δε θα επεκταθώ περεταίρω, ας βαλει τα δεδομένα κάτω ο άνθρωπος με τη σύζυγο του κι ας επιλέξει, εδώ αγοράζονται 3090 για "futureproof gaming" .

Και λέω στον εαυτό μου πως να σε πάρουν σοβαρά όταν ξεκινάς με λάθος 🤣🤣🤣

Είμαι μέσα στο insomnia και διαβάζω συνέχεια την συνομιλία και τις προτάσεις όλων σας και βλέπω στο θέμα γράφω σύστημσύστημαστη

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Shadow Explorer είπε

Προφανώς και θα διαλέξει ο ίδιος, εδώ προσπαθούμε να του δώσουμε τα φώτα μας ώστε να κάνει την καλύτερη αγορά.

Έκατσα λοιπόν και είδα το βίντεο. Ο ίδιο ο παρουσιαστής αναφέρει οτι ανάλογα τις ανάγκες του καθενός αλλά και το διαθέσιμο budget πρέπει να διαλέξει  ποιά είναι η καλύτερη αγορά για αυτόν. Φυσικά σε καμία περίπτωση δε λέει οτι οι quadro είναι μονόδρομος 3:02

Πρώτο τεστ blended -> A5000 22.88 / 3080 23.74(3.8% πιο αργή)

Δεύτερο τεστ πάλι σε blender ~3.3% (πιο αργή)

(3ο τεστ blender παραπλήσιο)

Τέταρτο τεστ Octanebench A5000 569.77 / 3080 561.76 (1.4% πιο αργή)

Πεμπτο τεστ vray cuda A5000 1433 / 3080 1405 (2% πιο αργή)

vray rtx  (3.3% πιο αργή)

redshift (8.4% πιο αργή)

Maya attic (18.9% πιο αργή)

Specview perf (25.3% πιο αργή)

Καταλήγω λοιπόν σε αυτό που είπα εξαρχής.

Η quadro είναι πολύ καλή σε συγκεκριμένα σενάρια (το αναφέρει και ο παρουσιαστής), έχει κάποια πολύ θετικά όπως το support όμως σε θέμα τιμής με απόδοση τα πράγματα δεν είναι ανάλογα. Υπάρχουν προγράμματα όπως το maya και το solidworks που είναι σχεδόν απαγορευτικό να δουλεύεις με κάρτες non quadro, δεν ισχύει όμως για την πλειοψηφία των προγραμμάτων(αν μπήκες στον κόπο να δεις τα bench του hardware nexus, συμφωνούν με αυτά που ανέβασες).

H πιο φτηνή A5000 αυτή τη στιγμή στο σκρούτζ, κοστίζει 2280€ ενώ η πιο φτηνή(είναι και επώνυμη msi) κοστίζει 925€ διαφορά τιμής 146%

Εξακολουθώ να επιμένω οτι μεγαλύτερο κέρδος θα δει αν ρίξει τα λεφτά σε καλύτερο cpu, παρά σε κάρτα quadro, πόσο μάλλον οταν το πρόγραμμα που θέλει να χειριστεί ο ts δεν αξιοιποιεί πλήρως τα χαρακτηριστικά της, τουλάχιστον όχι σύμφωνα με όσα διαβάζω στη puget αλλά και στα φόρουμ του ίδιου προγράμματος

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...