Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 6 minutes ago, prefuse said: απο οτι μια 100-120hz πανελ αλλα χωρις HDMI 2.1 Υπάρχουν πλέον αυτές? Διότι δεν θυμάμαι να υπάρχει τέτοιο μοντέλο από πχ το 2020 και μετά.
elpenor Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 @Thresh Θυμάμαι παλιά όταν είχα πάρει το πρώτο μου monitor 144Hz και σκεφτόμουν ότι εκτός από καλύτερη εμπειρία στο gaming (που δεν είμαι και πολύ fan) θα μπορώ να βλέπω και ταινίες χωρίς frame drop (judder free, με 120hz μπορείς να δεις 24fps movies χωρίς frame drop ενώ στα 60 που είναι οι άλλες τηλεοράσεις δεν διαιρείται ακριβώς το 60/24 οπότε κάθε τόσο χάνεις ένα). Έβαλα δίπλα δίπλα τις οθόνες, έβαζα τις ίδιες ταινίες να παίζουν ταυτόχρονα, ήταν πάρα πολύ εμφανής η διαφορά ανάμεσα τους στο black crush, στο color gamut, την μεγαλύτερη διαφορά την έκαναν τα nits ακόμα και το hold up time αλλά αυτό το άτιμο το judder πραγματικά δεν κατάφερα να το δω ποτέ. Από το τότε σταμάτησε να με ενδιαφέρει το Judder free στις τηλεοράσεις. Θα μου πεις έχω και μία άλφα ηλικία αν ήμουν 20 χρονών τότε αντί για 40 μπορεί να το έβλεπα... όμως αν κάτι είναι τόσο δύσκολο να το δεις δεν γίνεται να έχει τόση σημασία. Στα games θεωρώ πολύ σημαντικό να έχεις 120+fps αντί για 60. 2
SteliosTh Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, starconvict είπε Για όποιον ενδιαφερόμενο, η τηλεόραση αγοράστηκε προ 5ημέρρου - από το συγκεκριμένο μαγαζί καθώς η προσφορά τρέχει μία εβδομάδα τώρα. Τοποθετήθηκε σε τοίχο. Προσωπική εκτίμηση , η συγκεκριμένη έχει απίστευτη εικόνα και μαζί με το ambilight προσφέρει απίστευτη εμπειρία. Έχω ήδη συνδέσει PC και Laptop, χωρίς κανένα πρόβλημα. Σύνδεσα και ένα εξωτερικό σκληρό για να δοκιμάσω βασικά το "διάβασμα " των υποτίτλων και με τις κατάλληλες ρυθμίσεις από το μενού των υποτίτλων τρέχουν όλα μια χαρά. Δεν έχω διαπιστώσει κάτι αρνητικό έως τώρα - αν και νωρίς. Δεν αναφέρομαι καθόλου στην αναπαραγωγή από πλατφόρμες - Netfix πχ - καθώς είναι περιττό να πω πως η εικόνα είναι απλά φανταστική. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να την αγοράσει μπορώ να του στείλω και φωτογραφίες να δει. Σας έχω στείλει PM. Πάντα με εντυπωσίαζε το Ambilight αλλά κανείς δεν προτείνει Philips παρά μόνο LG και Samsung ,συν ότι σε μεγάλη αλυσίδα που πήγα δεν τις είχανε καν.
starconvict Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 11 ώρες πριν, SteliosTh είπε Σας έχω στείλει PM. Πάντα με εντυπωσίαζε το Ambilight αλλά κανείς δεν προτείνει Philips παρά μόνο LG και Samsung ,συν ότι σε μεγάλη αλυσίδα που πήγα δεν τις είχανε καν. Έχει απαντηθεί. Υπόψιν ότι η συγκεκριμένη έχει Panel από την LG (της σειράς CX νομίζω). 1
GSpiraras Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 16 ώρες πριν, Thresh είπε Υπάρχουν πλέον αυτές? Διότι δεν θυμάμαι να υπάρχει τέτοιο μοντέλο από πχ το 2020 και μετά. Kαι βέβαια. Όλες οι premium σειρές πχ. Sony 9+, Samsung Q7+ πάντα ήταν στα 120Hz, μια και η κίνηση σε γρήγορες σκηνές είναι πιο ομαλή και παίζουν judder free 24p film. Απλά ο διπλασιασμός των καρέ γίνεται εσωτερικά και δεν μπορείς να ελέγξεις από έξω αν και μερικές από αυτές έδιναν και μέσω HDMI 120Hz αλλά στα 1080p μια και το HDMI 2.0 δεν έχει αρκετό bandwidth για 4Κ/120Hz.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 1 minute ago, GSpiraras said: Kαι βέβαια. Όλες οι premium σειρές πχ. Sony 9+, Samsung Q7+ πάντα ήταν στα 120Hz, μια και η κίνηση σε γρήγορες σκηνές είναι πιο ομαλή και παίζουν judder free 24p film. Απλά ο διπλασιασμός των καρέ γίνεται εσωτερικά και δεν μπορείς να ελέγξεις από έξω αν και μερικές από αυτές έδιναν και μέσω HDMI 120Hz αλλά στα 1080p μια και το HDMI 2.0 δεν έχει αρκετό bandwidth για 4Κ/120Hz. Δλδ αυτές δεν έχουν HDMI 2.1 από το 2020 και μετά?
GSpiraras Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Μόντελα του 2021 έχουν 2.1. Του 2020 ίσως κάποια φθηνότερα μοντέλα πχ LG NANO9x, Sony X85 δεν έχουν. Επίσης γενικά τα μοντέλα του 2020 που ήταν τα πρώτα που είχαν υποστήριξη για 120Ηz και VRR για τις νέες κονσόλες είχαν πολλά προβλήματα με tearing/sync loss κλπ οπότε περισσότερο checkbox ήταν παρά ουσιαστικό. Ειδικά οι Sony Χ9xJ δεν έπαιξαν ποτέ σωστά με to PS5 παρότι έγιναν πολλά firmware update για το σκοπό αυτό.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 15 minutes ago, GSpiraras said: Μόντελα του 2021 έχουν 2.1. Του 2020 ίσως κάποια φθηνότερα μοντέλα πχ LG NANO9x, Sony X85 δεν έχουν. Επίσης γενικά τα μοντέλα του 2020 που ήταν τα πρώτα που είχαν υποστήριξη για 120Ηz και VRR για τις νέες κονσόλες είχαν πολλά προβλήματα με tearing/sync loss κλπ οπότε περισσότερο checkbox ήταν παρά ουσιαστικό. Ειδικά οι Sony Χ9xJ δεν έπαιξαν ποτέ σωστά με to PS5 παρότι έγιναν πολλά firmware update για το σκοπό αυτό. Αυτό λέω, πλέον δεν υπάρχει η επιλογή του να μην έχει HDMI 2.1 αλλά να έχει 100/120hz panel. Ούτε οι LG του 2020 με τέτοια panels είναι χωρίς HDMI 2.1, ακόμα κι η σειρά NANO85 είχε, πόσο μάλλον η 9x. Η Sony είχε πράγματι το 2020, αλλά μόνο σε προσφορές ξεστοκαρίσματος να βρεις πλέον.
Havik Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Το νου σας στα ψεύτικα hdmi 2.1 https://tftcentral.co.uk/articles/when-hdmi-2-1-isnt-hdmi-2-1 2
greekfragma Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 15 minutes ago, Dantε said: Σε συγκριση με C1 τι λεει? εσύ να κάτσεις στα αυγά σου. εσύ θα πάρεις Sony
Dantε Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 38 λεπτά πριν, greekfragma είπε εσύ να κάτσεις στα αυγά σου. εσύ θα πάρεις Sony Δε θα παρω οτι θες sony και καλα 😁
DownUNDERground Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, greekfragma είπε εσύ να κάτσεις στα αυγά σου. εσύ θα πάρεις Sony 6 ώρες πριν, Dantε είπε Δε θα παρω οτι θες sony και καλα 😁 Πείτε αλήθεια. Το είχατε έτοιμο το θεατρικό έτσι;😂 Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2022 από DownUNDERground
SteliosTh Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 10 ώρες πριν, Dantε είπε Σε συγκριση με C1 τι λεει? Καλή ερώτηση! Σε αυτά τα λεφτά υπάρχει και η LG 55" 4K UHD OLED OLED55C11LB και με προυποθέσεις η Sony 55" 4K UHD OLED XR-55A80J HDR, νομίζω είχε υπάρξει σε προσφορά πριν λίγο καιρό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα