Ironick128 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα σας, δεν θα εξηγήσω όλο το timeline της υπόθεσης , το βασικό είναι ότι η περιοχή μου (Κέντρο Χαλκίδας, αλλά υποθέτω μόνο στην δικιά μου οδό ) έχει θέμα στο δίκτυο του χαλκού με αποτέλεσμα να πιάνω πολύ μικρότερη ταχύτητα από αυτήν που πληρώνω. Για την ώρα έκανα υποβάθμιση γραμμής μιας και βγηκε "Ανέφικτη" και καταχώρησα παραπόνο ώστε να ζητήσω επιστροφή παγίου κλπ κλπ. Η ερώτηση είναι, λέγοντας μου ότι το θέμα είναι στο δίκτυο του χαλκού, και ότι λόγο παλαιότητας (υποθέτω) πλέον είναι ανέφικτο, τι μπορώ να κάνω από την στιγμή που δε μπορώ να βάλω οπτική ίνα? Είναι κάτι που όντως δεν φτιάχνεται ή αν το πιέσω πολύ είναι υποχρεωμένοι να το διορθώσουν? (Σημειώνω ότι πλήρωνα 50αρι vdsl το οποίο δεν υπάρχει διαθέσιμο στην περιοχή μου αν πάει κάποιος να δει στο site τι είναι διαθέσιμο, και η μόνη 50 άρα που προσφέρανε είναι με οπτική και το αμέσως επόμενο 24 adsl). Τέλος ξέρουμε αν πέρα από το FTTH ο ΟΤΕ προσφέρει FTTC (μιας και στην πολυκατοικία μου δεν θέλουν να βάλουν οπτική) και αν μπορώ να το ζητήσω? επειδή δεν έχω δει να αναφαιρεται κάπου σαν υπηρεσία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Απλα δεν μπορεις να κάνεις τίποτα ούτε και θα γίνει κατι απο πλευρας παρόχων Το μονο που μπορει να σε σωσει ειναι η οπτική ινα στο σπίτι οποτε αυτή έρθει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johntaxmi Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Γενικά αν η οικεία σου υποστήριζει τεχνολογικά σύνδεση τύπου FTTH (FiberToTheHome) και εσύ προσωπικά θέλεις να βάλεις ακόμα και αν τα υπόλοιπα μέλη της πολυκατοικίας σου δεν θέλουν δεν μπορεί να σου πει κανείς τίποτα, καθώς μόνο και ένα άτομο να θέλει στην πολυκατοικία (δηλαδή εσύ) η εργασίες της εγκατάστασης ξεκινάνε κανονικά. Απλά δεν κατάλαβα έτσι όπως το έχεις γράψει εάν έχεις πρόσβαση σε FTTH ή όχι. Εάν έχεις ισχύουν τα παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Ακόμη και ένας ιδιοκτήτης της οικοδομής να θέλει να βάλει FTTH, όχι αόριστα κάποιος ένοικος (π.χ. ενοικιαστής) που δεν έχει λόγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ironick128 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 6 ώρες πριν, johntaxmi είπε Γενικά αν η οικεία σου υποστήριζει τεχνολογικά σύνδεση τύπου FTTH (FiberToTheHome) και εσύ προσωπικά θέλεις να βάλεις ακόμα και αν τα υπόλοιπα μέλη της πολυκατοικίας σου δεν θέλουν δεν μπορεί να σου πει κανείς τίποτα, καθώς μόνο και ένα άτομο να θέλει στην πολυκατοικία (δηλαδή εσύ) η εργασίες της εγκατάστασης ξεκινάνε κανονικά. Απλά δεν κατάλαβα έτσι όπως το έχεις γράψει εάν έχεις πρόσβαση σε FTTH ή όχι. Εάν έχεις ισχύουν τα παραπάνω. Υπάρχει διαθέσιμο και αυτό προωθούν γενικά σαν την καλύτερη λύση, απλά επειδή είμαι απλά ενοικιαστής όπως λέει και ο φίλος πιο κάτω μου είχε ζητηθεί υπογραφή του διαχειριστή έστω, και δεν θέλανε (εντωμεταξύ όλα από εγκατάσταση μέχρι επισκευές μετά την εγκατάσταση θα ήταν πληρωμένα από τον ΟΤΕ, αλλά τι ψάχνεις τώρα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Ironick128 είπε Υπάρχει διαθέσιμο και αυτό προωθούν γενικά σαν την καλύτερη λύση, απλά επειδή είμαι απλά ενοικιαστής όπως λέει και ο φίλος πιο κάτω μου είχε ζητηθεί υπογραφή του διαχειριστή έστω, και δεν θέλανε (εντωμεταξύ όλα από εγκατάσταση μέχρι επισκευές μετά την εγκατάσταση θα ήταν πληρωμένα από τον ΟΤΕ, αλλά τι ψάχνεις τώρα) Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι θέλουν να τραβάνε από τον χαλασμένο χαλκό; Κάποιος ιδιοκτήτης να υπογράψει δεν υπάρχει; Δες για κάποια λύση με απεριόριστα δεδομένα 4G+ ή 5G αν έχεις κάλυψη. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2022 από hln3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ironick128 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, hln3 είπε Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι θέλουν να τραβάνε από τον χαλασμένο χαλκό; Κάποιος ιδιοκτήτης να υπογράψει δεν υπάρχει; Δες για κάποια λύση με απεριόριστα δεδομένα 4G+ ή 5G αν έχεις κάλυψη. Δυστυχώς μένω σε πολυκατοικία που οι περισσότεροι ένοικοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας, οπότε δεν νομίζω να ασχολούνται ή να τους ενδιαφέρει και τόσο. Μου πρότειναν booster αλλά δεν έχω κοιτάξει τα πακέτα τους, μου είπαν κατι για 50gb τον μηνα τα οποια δεν φτάνουν ουτε για 1 εβδομάδα με την χρήση που κανω. Ελπίζω μετά τα παράπονα να μπορέσω να τους πιέσω για απεριόριστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, Ironick128 είπε Δυστυχώς μένω σε πολυκατοικία που οι περισσότεροι ένοικοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας, οπότε δεν νομίζω να ασχολούνται ή να τους ενδιαφέρει και τόσο. Μου πρότειναν booster αλλά δεν έχω κοιτάξει τα πακέτα τους, μου είπαν κατι για 50gb τον μηνα τα οποια δεν φτάνουν ουτε για 1 εβδομάδα με την χρήση που κανω. Ελπίζω μετά τα παράπονα να μπορέσω να τους πιέσω για απεριόριστα. Έχει ακόμα προσφορά η vodafone με απεριόριστα, μην κοιτάς μονο cosmote, κοιτά τιμές και σήμα και γενικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallonos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Στις 12/6/2022 στις 2:18 ΠΜ, Ironick128 είπε Δυστυχώς μένω σε πολυκατοικία που οι περισσότεροι ένοικοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας, οπότε δεν νομίζω να ασχολούνται ή να τους ενδιαφέρει και τόσο. Μου πρότειναν booster αλλά δεν έχω κοιτάξει τα πακέτα τους, μου είπαν κατι για 50gb τον μηνα τα οποια δεν φτάνουν ουτε για 1 εβδομάδα με την χρήση που κανω. Ελπίζω μετά τα παράπονα να μπορέσω να τους πιέσω για απεριόριστα. Το speedbooster είναι απεριόριστα τα Gb απλά μετά τα 100gb το downlink της κινητής πέφτει στα 15 mbps + ότι πιάνεις από τη σταθερή. Ειναι μια καλή προσθήκη αν έχεις θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gianso Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Στις 11/6/2022 στις 9:01 ΠΜ, Ironick128 είπε Καλησπέρα σας, δεν θα εξηγήσω όλο το timeline της υπόθεσης , το βασικό είναι ότι η περιοχή μου (Κέντρο Χαλκίδας, αλλά υποθέτω μόνο στην δικιά μου οδό ) έχει θέμα στο δίκτυο του χαλκού με αποτέλεσμα να πιάνω πολύ μικρότερη ταχύτητα από αυτήν που πληρώνω. Για την ώρα έκανα υποβάθμιση γραμμής μιας και βγηκε "Ανέφικτη" και καταχώρησα παραπόνο ώστε να ζητήσω επιστροφή παγίου κλπ κλπ. Η ερώτηση είναι, λέγοντας μου ότι το θέμα είναι στο δίκτυο του χαλκού, και ότι λόγο παλαιότητας (υποθέτω) πλέον είναι ανέφικτο, τι μπορώ να κάνω από την στιγμή που δε μπορώ να βάλω οπτική ίνα? Είναι κάτι που όντως δεν φτιάχνεται ή αν το πιέσω πολύ είναι υποχρεωμένοι να το διορθώσουν? (Σημειώνω ότι πλήρωνα 50αρι vdsl το οποίο δεν υπάρχει διαθέσιμο στην περιοχή μου αν πάει κάποιος να δει στο site τι είναι διαθέσιμο, και η μόνη 50 άρα που προσφέρανε είναι με οπτική και το αμέσως επόμενο 24 adsl). Τέλος ξέρουμε αν πέρα από το FTTH ο ΟΤΕ προσφέρει FTTC (μιας και στην πολυκατοικία μου δεν θέλουν να βάλουν οπτική) και αν μπορώ να το ζητήσω? επειδή δεν έχω δει να αναφαιρεται κάπου σαν υπηρεσία. Κεντρο Χαλκιδασ το ιδιο θεμα και εγω εχω αρχηγε. 24αρα κατ'εξοχη συνδεση εχω και συγχρονιζω μετα βιασ στα 17.5 με upload 0.8 (σε profile SNR 9 στο down). Ειχα θεμα και μου ειπαν οτι οι τεχνικοι εβγαλαν το ιδιο προβλημα με ανεφικτοτητα λογω χαλκου. Ελπιζω καποια στιγμη που ή θα αναβαθμισουν τισ καμπινεσ ή γινει κανενα εργο να το φτιαξουν μιας και επειδή ερχομαι καλοκαιρια κυριωσ δεν ειμαι διατεθειμενοσ να πληρωσω τοσα πολλα για ενα εξοχικο σπιτι για να παω σε οπτικη (και μενα μονο 24 adsl ή μετα 50 / 100 FTTH δειχνει σαν επιλογες εδω). Ισωσ του χρονου αν δω τα ζορια βαλω πακετα με απεριοριστα με 5g router (μιασ και τοσο vodafone οσο και cosmote εχουν 5g δικτυο Χαλκιδα) και τουσ στειλω τη κατεξοχη συνδεση με κορδελα πισω μεχρι να σοβαρευτουν. Μιλαμε για κεντρικα σημεια σε "μεγαλη" επαρχιακη πολη και ειναι απαραδεκτο για ετοσ 2022 να μας λενε τετοια πραγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα