Προς το περιεχόμενο

Ethernet switch σε proxy server

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για βοηθήστε ρε παιδιά.

Στο γραφείο έχουμε 3 μπριζακια που αντιστοιχούν σε 3 υπολογιστές κ έτσι ο καθένας συνδέεται με το δικό του.Ο server είναι proxy. Τώρα πήραμε ένα lap top και θέλω να συνδέεται κ αυτό στο ίντερνετ.Πώς θα το κάνω; Αν πάρω ethernet switch θα δουλέψει αφού είναι proxy ή όχι; Είμαι αρκετά άσχετη,οπότε αν είναι χαζομάρα η ερώτηση μου, σόρρυ 😅

Με splitter γίνεται; Ουσιαστικά θέλω να χρησιμοποιήσω το 1 μπριζακι για να δώσω ίντερνετ σε 2 υπολογιστές.Δεν υπάρχει δίκτυο wifi,είναι δίκτυο ενσύρματο που μας παρέχεται σε κτίριο του αεροδρομίου κ δεν επιτρέπεται να βάλουμε δικό μας πάροχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Sodar είπε

Για βοηθήστε ρε παιδιά.

Στο γραφείο έχουμε 3 μπριζακια που αντιστοιχούν σε 3 υπολογιστές κ έτσι ο καθένας συνδέεται με το δικό του.Ο server είναι proxy. Τώρα πήραμε ένα lap top και θέλω να συνδέεται κ αυτό στο ίντερνετ.Πώς θα το κάνω; Αν πάρω ethernet switch θα δουλέψει αφού είναι proxy ή όχι; Είμαι αρκετά άσχετη,οπότε αν είναι χαζομάρα η ερώτηση μου, σόρρυ 😅

Με splitter γίνεται; Ουσιαστικά θέλω να χρησιμοποιήσω το 1 μπριζακι για να δώσω ίντερνετ σε 2 υπολογιστές.Δεν υπάρχει δίκτυο wifi,είναι δίκτυο ενσύρματο που μας παρέχεται σε κτίριο του αεροδρομίου κ δεν επιτρέπεται να βάλουμε δικό μας πάροχο.

Κοίτα μπορείς με το 1 πριζάκι να βάλεις ένα switch 5 θύρες και να βάλεις την 1 στην πρίζα και από 1 σε κάθε pc και 2 κενές.

Απλά τώρα τι παίζει, αν κάνεις μεταφορές μεγάλου όγκου θα μοιράζεις την ταχύτητα (το 1gbps) σε 2 pc και αυτό θα είναι "μπουκάλα" για το δίκτυο, η πιο σωστή δουλειά είναι αυτός που έκανε την εγκατάσταση του δικτύου να σου περάσει από την πηγή ένα νέο καλώδιο για το laptop που να είναι μόνο του.

Επεξ/σία από comfuzio
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Αν δουλέψει αυτό με το switch οι δύο υπολογιστές θα μοιράζονται το ίδιο ip μιας κ μιλάμε για proxy?

Δημοσ.
Στις 10/6/2022 στις 10:16 ΜΜ, Sodar είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Αν δουλέψει αυτό με το switch οι δύο υπολογιστές θα μοιράζονται το ίδιο ip μιας κ μιλάμε για proxy?

όπως είπε και ο Νίκος, σε ένα δίκτυο δεν μπορεί να υπάρχει διπλή IP, θα βγάλει σφάλμα και θα παίζει η 1 από τις 2 συσκευές μόνο.

ο proxy λογικά θα έχει κάποια δεξαμενή με IP δεν γίνεται να έχει μόνο 2 IP εκεί, σε κάθε δίκτυο θα έχεις 254 διαθέσιμες IP, εκτός και αν κάποιος σου έχει κάνει ειδικό VLAN που δεν είχε και λόγο για τόσες λίγες.

απλά όπως είπα και πιο πάνω, βάλε κάποιον να σου τραβήξει ένα νέο καλώδιο για πιο σωστή δουλειά.
αν πάλι δεν κάνετε συχνή μεταφορά αρχείων ή είναι μικρού όγκου και δεν προβλέπεις να αλλάζει αυτό, τότε οκ για το switch απλά είναι κάτι που το βλέπω συχνά στην δουλειά μου, ότι όλοι αρχίζουν με το "να έχει δίκτυο μωρέ" και μετά "μα γιατί αργεί;".

άσχετο, γιατί proxy; αργή ταχύτητα internet; κατεβάζετε όλοι τα ίδια αρχεία;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...