Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Burgos είπε

Ρε παιδιά ο άνθρωπος είχε Audi και χαλβαδιάζει Volvo κι εσείς του προτείνετε Fiat, Dacia, Toyota και Suzuki;;

Αδερφέ το V60 είναι ωραίο αυτοκίνητο αλλά φοβάμαι την μεταπώληση. Είχα ένα S80 και το σκότωσα στο τέλος.

Στο μπάτζετ σου μπορείς να βρεις και Mercedes C350e ή 350de εισαγωγής. Επειδή είναι PHEV 3-4 ετών έχει νομίζω μηδενικά τέλη ταξινόμησης και η Γερμανία είναι φουλ στα SW οπότε θα βρεις πολλά.

Παράλειψη μου να διευκρινήσω ότι το Audi το έχω ακόμα απλά με τρώει ο κ...ς μου για αλλαγή:

το μικρό που αναφέρθηκε υπάρχει (Corsa D 1.2 του 2019 ) αλλά για...8γρ δε μπαίνει δακτύλιο μετά από 2 χρόνια που έμπαινε η γυναίκα μου  

Οπότε κάθε μέρα αναγκάζομαι να αλλάζω καθισματάκι -και αυτοκίνητο με τη γυναίκα μου- για τον μικρό γι το βρεφικό (τον πάω πάντα εγώ). 

Αστεία αφορμή βέβαια για αλλαγές αλλά σε σκέψεις να βρισκόμαστε. 

Επειδή και το Α4 δεν νομίζω να πιάνει πάνω από 7-8 χιλιάδες μάλλον με βλέπω να μένω όπως είμαι γιατί η κ...α της τετρακίνησης/station wagon -ειδικά το 2ο- δε φεύγει εύκολα, το χέρι πρέπει να μπει βαθιά στη τσέπη για να αντικατασταθεί. 

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως όσο δεν υπάρχουν καινούρια ετοιμοπαράδοτα ή με νορμάλ αναμονή, τα μεταχειρισμένα (ειδικά 4-5 ετών) ξεφεύγουν. Και η άλλη πικρή αλήθεια είναι πως τα SW δεν έχουν μεγάλο κοινό στην Ελλάδα και η μεταπώλησή τους δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακούω κύριοι γνώμες (και τυχόν κυρίες γιατί πέτυχα μία εχθές στην παραλιακή με...Saab 95X AWD):

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/322477900-volvo-v60

περίεργη αγγελία (μοντέλο 2017, αγορά 2021, 2 και 'δεύτερο αυτοκίνητο' με 23500km;).

EDIT: Μάλλον είναι μούφα τα 104g CO2 λογικά είναι στα 138g άρα δεν μπαίνει δακτύλιο.

Επεξ/σία από geodimis
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, geodimis είπε

Ακούω κύριοι γνώμες (και τυχόν κυρίες γιατί πέτυχα μία εχθές στην παραλιακή με...Saab 95X AWD):

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/322477900-volvo-v60

περίεργη αγγελία (μοντέλο 2017, αγορά 2021, 2 και 'δεύτερο αυτοκίνητο' με 23500km;).

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sakiz105 είπε

δεν νομιζω να κυκλοφορείς δακτύλιο με αυτό. 

Δεν πάει για κυκλοφορία, πάρκινγκ Συγγρού ΦΙΞ θα πηγαίνει κάθε μέρα, ούτε 100μ μέσα στο δακτύλιο οι ξεφτίλες...

Δημοσ.

Δεν κάνω πλάκα:

Πάρε δεύτερο καρεκλάκι και κράτα το αυτοκίνητο σου. Ότι και να πάρεις καινούριο με ~25 θα ξενερώσεις... Σε μεταχειρισμένο θέλει πολύ ψάξιμο και πάντα υπάρχει μεγάλο ρίσκο... 

Ενναλλακτικά ψάχνεις την "ευκαιρία" που θα έρθει πολύ δύσκολα. Εδώ ξεκίνησαν να ανεβάζουν τις τιμές στα >2λίτρων που είχαν πέσει πολύ χαμηλά.

Υ.Γ. Στη σύγκριση Α4 Β7 με ένα καινούριο suv των 25-30 χιλ νομίζω ότι υπερέχει σε παθητική ασφάλεια το νέο (αν έχει αυτόματο φρενάρισμα και σε ενεργητική). Είναι πολλά τα χρόνια 17+ και έχουν βελτιωθεί όλα τα αυτοκίνητα στον τιομέα της ασφάλειας. Σε όλα τα άλλα όμως κάθε πέρσι και καλύτερα... Είμαι στην ίδια κατάσταση με πασσατ Β6 και ακόμα και το xc40 του πατέρα μου (σχεδόν διπλή τιμή αγοράς καινούριου) σε κάποια σημεία φαίνεται λιγότερο ποιοτικό... 

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, filarhos είπε

Υ.Γ. Στη σύγκριση Α4 Β7 με ένα καινούριο suv των 25-30 χιλ νομίζω ότι υπερέχει σε παθητική ασφάλεια το νέο (αν έχει αυτόματο φρενάρισμα και σε ενεργητική). Είναι πολλά τα χρόνια 17+ και έχουν βελτιωθεί όλα τα αυτοκίνητα στον τιομέα της ασφάλειας. Σε όλα τα άλλα όμως κάθε πέρσι και καλύτερα... Είμαι στην ίδια κατάσταση με πασσατ Β6 και ακόμα και το xc40 του πατέρα μου (σχεδόν διπλή τιμή αγοράς καινούριου) σε κάποια σημεία φαίνεται λιγότερο ποιοτικό... 

Έτσι κι αλλιώς μένω μακριά από SUV γιατί προσωπικά αγαπώ τα μπόλικα λίτρα του station wagon μου. 
Ως προς την ασφάλεια οκ δεν έχω την τελευταία λέξη των ηλεκτρονικών βοηθημάτων αλλά σαν οδηγός έχω ηρεμήσει πλέον κοντά στα 40. 
Το χειρότερο πιστεύω σε θέμα μακροχρόνιας συντήρησης είναι το θέμα των ηλεκτρονικών στα καινούργια αυτοκίνητα που ανεβάζουν τα κόστη πιθανής βλάβης.

Νομίζω ότι με την τακτική συντήρηση μια χαρά θα με βγάλει η τετρακίνητη οικογενειακή  μαούνα μου δεδομένου ότι έχει «μόλις» 154χιλ χλμ. 
Εκτός αυτού για να κάνω απόσβεση τα τέλη κυκλοφορίας του και την σχετικά αυξημένη κατανάλωση αλλάζοντας το με  ένα σύγχρονο αυτοκίνητο χρειάζονται αρκετά χρονάκια...

ευχαριστω για τις συμβουλές όλων!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...