Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ και λίγο καιρό αναζητώ οικογενειακό station wagon να αντικαταστήσει ένα Α4 B7 του 2005 1.8TQ με budget 25000€ και περίπου 10000km/έτος. 
Βασικη προϋπόθεση να είναι Euro 6 με κάτω από 120g CO2 για να μπαίνει καθημερινά στο δακτύλιο. 

Κοιταζα τα Audi avant 5 ετιας αλλά νομίζω δεν μπαίνει κανένα δακτύλιο ενώ  σήμερα έπεσα στα 4-5 Volvo V60 plug in diesel που υπάρχουν στο car δεδομένου ότι τα 20km που γίνονται καθημερινά θα καλύπτονται αποκλειστικά με την ηλεκτρική κίνηση. 

Εχει κανείς άποψη για το μοντέλο; 

Επεξ/σία από geodimis
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Bomber-21 είπε

Fiat Tipo Station wagon?

ναι, αξιολογο αυτοκινητο. τιμιο για τα χρηματα του. κριμα που δεν παραγονται τετοια αυτοκινητα πλεον.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Beefeater είπε

ουτε τζαμπα δεν θα επαιρνα φιατ

Εσύ μπορεί να μην έπαιρνες, άλλοι παίρνουν. Εξυπηρετεί σε κάτι τη συζήτηση;

• Like 6
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Τα αμιγώς βενζινοκίνητα - ντιζελοκινητα δεν έχουν χάσει το προνόμιο της ελεύθερης κίνησης στο δακτύλιο;

τα euro6 <120γρ μπαίνουν

βέβαια τα mildhybrid με μεγάλους ρύπους μπαίνουν ελεύθερα μιας και θεωρούνται υβριδικά

• Like 1
Δημοσ.
Στις 10/6/2022 στις 9:09 ΜΜ, geodimis είπε

Εδώ και λίγο καιρό αναζητώ οικογενειακό station wagon να αντικαταστήσει ένα Α4 B7 του 2005 1.8TQ με budget 25000€ και περίπου 10000km/έτος. 
Βασικη προϋπόθεση να είναι Euro 6 με κάτω από 120g CO2 για να μπαίνει καθημερινά στο δακτύλιο. 

Κοιταζα τα Audi avant 5 ετιας αλλά νομίζω δεν μπαίνει κανένα δακτύλιο ενώ  σήμερα έπεσα στα 4-5 Volvo V60 plug in diesel που υπάρχουν στο car δεδομένου ότι τα 20km που γίνονται καθημερινά θα καλύπτονται αποκλειστικά με την ηλεκτρική κίνηση. 

Εχει κανείς άποψη για το μοντέλο; 

Για πόσο καιρό σκοπεύεις να το κρατήσεις;

Μήπως σε συμφέρει να πάρεις ένα για την πόλη μικρό οικονομικό, και για όταν πας εκδρομή 2-3 φορές το χρόνο να νοικιάζεις ένα μεγάλο. Είναι πολύ φθηνά πλέον τα ενοικιαστήρια. Αυτό θα σου προσφέρει και ελευθερία στο κέντρο στο θέμα πάρκινγκ, στενά κτλ

Τώρα ανάλογα τη κ@υλα σου για τα αμάξια (που λογικά έχεις κάποια αφού αναφέρεις Audi, Volvo etc) θα μπορούσες να κοιτάξεις το Dacia joger καινούργιο με 5 έτη εγγύηση. Άμα θες και αέριο. Δεν νομίζω να θες βέβαια...

Τέλος για 10.000 το χρόνο, δεν ξέρω αν αξίζει το diesel. Έχω την αίσθηση ότι τα βενζινοκίνητα είναι πιο φθηνά, ακόμη και ως μτχ. Φτιάξε ένα excel και κάνε σύγκριση

1. Μικρό πόλης με 10000 και Χ€ για ενοικίαση Χ ημέρες

2. Καινούργιο τζογκερ

3. Βολβό πετρέλαιο

4. Αντίστοιχο βενζίνη κτλ

Βάλε μέσα αξίας αγοράς (ως έξοδο), μεταπώλησης (ως έσοδο), κόστος καυσίμων (έξοδο όπως και τα παρακάτω), τέλη, ασφάλεια, συντήρηση (λάδια, ιμάντες, κτλ), λάστιχα, ζημιές, ενοικίαση  κτλ

Και στο τέλος για την κάθε κατηγορία 1,2,3,4... Μια σούμα

Μετά κάνε διαίρεση για 4 (?) Χρόνια (ανάλογα πόσο καιρό σκέφτεσαι να το κρατήσεις) και μετά διαίρεση ανά μήνα. Για να δεις την διαφορά ανα μήνα.

Δημοσ.

Toyota corolla touring sport(νομίζω έρχεται και ανανέωση και σε κινητήρες) φαίνεται καλή επιλογή. Υπάρχει και σαν Suzuki Swace αν αυτό βοηθήσει να το βρεις πιο άμεσα ή πιο οικονομικά.

Δημοσ.

Ρε παιδιά ο άνθρωπος είχε Audi και χαλβαδιάζει Volvo κι εσείς του προτείνετε Fiat, Dacia, Toyota και Suzuki;;

Αδερφέ το V60 είναι ωραίο αυτοκίνητο αλλά φοβάμαι την μεταπώληση. Είχα ένα S80 και το σκότωσα στο τέλος.

Στο μπάτζετ σου μπορείς να βρεις και Mercedes C350e ή 350de εισαγωγής. Επειδή είναι PHEV 3-4 ετών έχει νομίζω μηδενικά τέλη ταξινόμησης και η Γερμανία είναι φουλ στα SW οπότε θα βρεις πολλά.

• Like 1
Δημοσ.

Είχε στα 90s ο μπαμπάς μου ένα τέτοιο, αμάξι συνταξιούχου εμφανισιακά αλλά έπιανε 260 και επιτάχυνε σαν λυσσασμένο

volvo-850-t5-silver1.jpg.5ece115f72e167e317a52c44b678dfc8.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...